De verhoudingen van beton voor de fundering

De kwaliteit en het doel van de betonmix hangt af van de verhoudingen van de composietmaterialen van het beton voor de fundering. Dat is de reden waarom de verhoudingen nauwkeurig moeten worden aangepast en berekend.

structuur

Betonmix voor de stichting bestaat uit:

  • zand;
  • grind;
  • bindmiddel;
  • cement.

Het oplosmiddel is gewoon water.

In dit mengsel is cement nodig om de lege ruimte tussen grind en zand te vullen. Ook cement bindt ze tijdens het harden. Hoe minder holtes ontstaan, hoe minder cement nodig is om een ​​betonmix te maken. Om niet zoveel holtes te hebben, moet je grind van verschillende groottes gebruiken. Hierdoor blijkt dat kleiner grind de ruimte opvult tussen het grind van grote fracties. De rest van de lege ruimte kan worden opgevuld met zand.

 Cement is gestorte fundering

Op basis van deze informatie zijn de gemiddelde verhoudingen van beton voor de fundering berekend. De standaardverhouding van cement, zand en grind is respectievelijk 1: 3: 5 of 1: 2: 4. De keuze voor een bepaalde optie hangt af van het gebruikte cement.

Merkcement geeft de sterkte aan. Dus, hoe hoger het is, hoe minder cement je nodig hebt om het mengsel voor te bereiden, en hoe hoger de sterkte. De hoeveelheid water is ook afhankelijk van het type cement.

Andere materialen beïnvloeden ook de kwaliteitskenmerken. De sterkte is dus afhankelijk van het geselecteerde zand. Zeer fijn zand en hoog klei- zand kunnen niet worden gebruikt.

  1. Voordat je een mengsel voor de stichting maakt, moet je de kwaliteit van het zand controleren. Voeg hiervoor wat zand in de transparante bak met water en schud het. Als het water alleen maar enigszins troebel wordt of helemaal transparant blijft, is het zand geschikt voor gebruik. Maar als het water erg troebel wordt, moet het gebruik van dergelijk zand worden weggegooid - er zitten te veel zure bestanddelen en klei in.
  2. Voor het mengen van het mengsel nodig betonmixer, ijzertank, of speciaal. handgemaakte vloeren.
  3. Bij het maken van een vloer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen onzuiverheden in het mengsel terechtkomen, omdat deze de samenstelling zullen breken en de kwaliteit negatief zullen beïnvloeden.
  4. Aanvankelijk worden de hoofdbestanddelen gemengd totdat een droog, homogeen mengsel is verkregen.
  5. Neem daarna water op en observeer alle verhoudingen. Om precies te weten te komen verhoudingen van cement, zand, puin en water voor de vervaardiging van cement kijk naar de relevante tabellen uit ons andere artikel. Als gevolg hiervan zou het mengsel moeten veranderen in een dikke, viskeuze massa. In de volgende twee uur na productie moet het in de bekisting voor de fundering worden gegoten.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer