Betonnen veranda

Wonen in een privé huis opent veel meer mogelijkheden qua constructie en inrichting dan een appartement. Nu en dan wil ik mijn behuizing verbeteren, om het interessanter, praktischer, handiger te maken. Sommigen dromen ervan om het huis te verlaten, staan ​​op een mooie veranda en genieten van het omringende uitzicht. Hiervoor moet je een veranda bouwen. De eenvoudigste manier om een ​​portiek van beton te maken.

Laten we eens kijken hoe precies de taak moet worden voltooid en met welke punten in dergelijke gebouwen rekening moet worden gehouden.

Wat te overwegen?

De bouw is alleen succesvol en correct afgerond als het probleem van de planning op competente wijze wordt benaderd. Er zijn immers een aantal punten waarmee rekening moet worden gehouden. Om niets belangrijks te missen, moet u het juiste project maken.

De projectbeoordeling omvat:

 1. Is de veranda samen met het huis gebouwd, of is het een uitbreiding op de voltooide constructie?
 2. De hoogte wordt bepaald vanaf de grond tot aan de onderkant van de drempel van het huis.
 3. De breedte wordt bepaald afhankelijk van hoeveel mensen tegelijkertijd de trap op kunnen lopen, en ook of grote dingen het huis binnen moeten worden gebracht. Voor één persoon is dus een opening van minimaal 80 cm vereist. Om twee te lopen, hebt u minimaal 100 cm nodig
 4. Stage. Er is een ongepaard aantal stappen uitgevoerd, wat het gemakkelijker maakt om te klimmen en dalen. De optimale afmetingen zijn van 12 tot 20 cm hoog en 25 cm breed.
 5. De veranda moet ongeveer 5 cm onder de drempel van de toegangsdeur zijn. Hierdoor kan de uitbreiding het openen en sluiten van deuren niet belemmeren.

Rekening houdend met al deze parameters, kunt u een project creëren. Op basis van de tekeningen is het veel gemakkelijker om in fasen te werken, om te voldoen aan de vastgestelde normen, om fouten te voorkomen.

Zorg ervoor dat u rekening houdt met het materiaal, de toestand van de grond, de lading, die een verlenging zal hebben. In sommige gevallen is versterking vereist.

Over de belangrijkste fouten bij het plannen van de constructie van de veranda, zie de volgende video.

planning

Het werkplan bestaat uit het opstellen van een duidelijke volgorde van je acties. Als je van tevoren een plan maakt, zul je niet in verwarring raken in de fasen, je zult je eigen tijd correct kunnen verdelen. Immers, na wat werk is vereist om het materiaal te laten drogen en uitharden. Daarvoor wordt trouwens aanbevolen om van tevoren de eigenschappen van een materiaal te bepalen.

Bij het bouwen van een portiek van beton is de volgorde van stappen als volgt:

 1. Reiniging van de site onder de uitbreiding en voorbereiding van het grondgebied;
 2. Het bepalen van de grootte van de structuur;
 3. Uitvoering en installatie van het frame;
 4. Gieten betonmix.

Laten we nu elke stap van het plan in detail bespreken.

Bodemvoorbereiding

Voorbereiding van land voor toekomstige bouw speelt een uiterst belangrijke rol. Hier hoef je niet alleen al het afval te verwijderen en een laag geaccumuleerd gras te verwijderen. Planten hebben een enorme kracht en kunnen doordringen zelfs door een dikke laag beton. Daarom moet worden bepaald dat de planten na de uitvoering van de betreffende werken niet onder de fundering beginnen te komen.

De belangrijkste taak is om alle plantages te verwijderen, bomen en struiken te ontwortelen.Het wordt aanbevolen om ze niet alleen onder de wortel te verwijderen, maar ook om speciale chemicaliën te gebruiken. Ze belemmeren verdere groei en ontwikkeling van plantages. En daarom, om hun destructieve vermogens te vrezen, zal een paar jaar na de bouw van de veranda niet nodig zijn.

Zodra de voorbereidende activiteiten op de grond zijn voltooid, kunt u beginnen met het leggen van de grond.

nederzettingen

Natuurlijk vereist de bouw bepaalde financiële kosten voor materialen. Het is belangrijk voor u om te bepalen hoeveel ze zullen kosten.

Beslist de grootte van het gebouw, rekening houdend met:

 • de hoogte van de veranda
 • veranda breedte,
 • aantal stappen.

Hiermee kunt u de hoeveelheid beton correct berekenen. Hoeveel cement is er nodig per kubus beton, je kunt naar een ander artikel kijken. Het is concreet - de basis van constructie en het materiaal dat het grootste bedrag aan fondsen vereist.

Maak een tekening en maak er berekeningen voor. Als u gebruiksklaar beton gaat gebruiken, volstaat het om het volume van de constructie te berekenen.

 Tekening van de portiek van hun beton

Voor de voorbereiding van betonmix voor het gieten van cement veranda M500 merk, neem zand en grind in de volgende verhouding: 1 deel cement aan 2,2 delen zand en 3,7 delen puin.Zo'n veranda is bestand tegen een druk van 300 kg / cm².

U moet ook de fittingen en waterdichtmakende materialen bepalen. Er moeten bijvoorbeeld twee wapeningsstaven worden gebruikt voor wapening voor elke stap.

constructie

Materialen en gereedschappen

Zonder de juiste hulpmiddelen en materialen heeft beginnen met werken geen zin. Je kunt het gewoon niet eens starten.

Maak vóór de bouw de volgende materialen en gereedschappen klaar:

 • zand
 • cement;
 • Verpletterde steen;
 • Multiplexplaten;
 • boord;
 • schop;
 • fittingen;
 • Nagels op brede hoeden;
 • Betonmixer;
 • Meetinstrumenten (niveau, roulette, enz.);
 • spatel;
 • Metaaldraad;
 • Gebroken bakstenen.

stichting

 1. De fundering heeft een put nodig en de diepte moet ongeveer 30 cm zijn De breedte van de put moet 2,5 cm breder zijn dan de breedte van de geplande uitbreiding. Voor een veranda gemaakt van beton, is het noodzakelijk om een ​​geschikte ondergrond te creëren - een ondiepe basis. De parameters ervan moeten aan bepaalde eisen voldoen. De diepte moet 20-30 cm lager zijn dan het niveau van bevriezing van de grond.
 2. Aan de onderkant van de put is gelegd substraat. Het is gemaakt van puin en zand.Eerst schuren ze de zandlaag van 10 cm en vervolgens een laag puin - ongeveer 5 cm. Het substraat is ontworpen om de fundering te beschermen tegen grondwater en om de fundering te versterken. Het substraat moet ongeveer 10 cm uit de basis steken.
 3. Als er grondwater is in de kelder, is het noodzakelijk om activiteiten voor de verwijdering ervan te organiseren.

Versterking, inlijsten

Na het voltooien van de kussens, is het tijd om een ​​veranda te bouwen.

Veranda heeft noodzakelijkerwijs een kader nodig:

 1. Het skelet is een betrouwbare basis die gemakkelijk bestand is tegen het gewicht van de te vullen betonvulling. In feite is de bekisting een structuur gemaakt van planken, multiplex en bakstenen elementen, die het uiterlijk van uw toekomstige portiek van beton herhaalt.
 2. Er moeten planken worden gebruikt die sterk zijn, maar niet overdreven droog, omdat ze kunnen barsten. Hun dikte - minimaal 2 cm., En breedte - vanaf 20 cm.
 3. De hoogte van de te maken bekisting moet ongeveer 30 cm hoger zijn dan de geplande veranda zelf, omdat het onderste deel naar de grond zal zakken. Het is noodzakelijk om de zijelementen te installeren die deel uitmaken van de stappen van de vereiste hoogte en breedte. De frame-elementen worden samengevoegd tot een eenheid met afstandhouders.Hierdoor wordt de vereiste sterkte bereikt.
 4. De zijkanten zijn verstevigd met baleinen en kunnen worden aangevuld met wapening. Het anker wordt gestapeld met een stappenreeks van 20 cm, rekening houdend met de vooraf gedefinieerde tekening.
 5. Tussen het frame en de ribben moeten afstandhouders worden aangebracht. Dit alles is ongeveer 10 cm gevuld met aarde en verdicht. Nadat de constructie van de bekisting is voltooid, begint het inschenken.

stappen

De kwestie van de stappen moet meer in detail worden bekeken. Ze vormen tenslotte het belangrijkste element van de hele structuur. Als u ze correct hebt berekend en uitgevoerd, kunt u comfortabel van de veranda stijgen en vallen. Als je een fout hebt gemaakt, kun je besluiten om een ​​veranda te maken.

Het aantal treden is afhankelijk van de hoogte vanaf de vloer bij de toegangsdeur tot de grond. De breedte van de treden moet groot genoeg zijn zodat de voet volledig op het element wordt geplaatst. Dit zorgt voor extra beveiliging.

Overweeg een ander belangrijk punt - als u meer dan drie stappen moet bouwen, op basis van de berekeningen, is het wenselijk om te voorzien in de installatie van leuningen.

Om de parameters van de trap te berekenen, raden we aan de berekeningen in de volgende afbeelding te gebruiken.

 De breedte van de treden van de veranda van beton

De hoek van de trap is toegestaan ​​van 27 ° tot 45 °.

Houd bij het plannen van de hoogte van de treden rekening met de vraag of kinderen en ouderen de veranda gebruiken. In dit geval is de hoogte de moeite waard om minder te maken.

Stapbreedte, zie Stap hoogte, zie Maart hoek
40 10 14°
38 11 16°
36 12 18°
34 13 21°
32 14 23°
30 15 25°
28 16 29°
26 17 33°
24 18 37°
22 19 40°
20 20 45°

Beton gieten

 1. Het ontwerp zal sterker en betrouwbaarder zijn als het gebruik van hulpstukken is voorzien. Het is wenselijk om vooraf in de noodzakelijke elementen te snijden. Ze zijn verbonden met metaaldraad. Ook toegestaan ​​om te installeren op de lagen van stortstenen, gebroken stenen. Hierdoor zult u een kleinere hoeveelheid beton moeten gebruiken zonder de betrouwbaarheid van de constructie in gevaar te brengen.
 2. Bij het mengen van de oplossing is een bruikbare mixer. Het leggen van beton begint pas na het voltooien van het kneden, waardoor u de eigenschappen en kenmerken kunt behouden.
 3. Het vullen gebeurt vanaf de onderste trede.
 4. Elke nieuwe gevulde laag wordt zorgvuldig aangedrukt. Door holtes achter te laten, riskeer je de duurzaamheid en sterkte van de constructie te verminderen. Als de vulling boven het vereiste niveau uitkomt, verwijdert u de overtollige oplossing en tampelt u deze. Het bouwniveau wordt bepaald door de juistheid van de bladwijzer.
 5. Wacht na het vullen van de eerste laag, laat het mengsel goed uitharden.Pas daarna kunt u doorgaan naar de volgende laag. De vulling wordt voltooid met de laatste stap.
 6. Geconstrueerde bekisting wordt niet onmiddellijk verwijderd na het gieten van de laatste stap. Je moet ongeveer 7 dagen wachten voordat je het ontmantelt.

decoratie

Natuurlijk, na het gieten en verwijderen van de bekisting, is het onwaarschijnlijk dat de veranda eruit zal zien zoals u verwachtte. Allemaal omdat het nog steeds nodig is om afwerkingen uit te voeren.

Sommige vakmensen, zelfs bij het gieten, legden verschillende patronen bloot met behulp van steentjes. Dit vereist echter inspanning en extra tijd.

Het is het beste om af te sluiten met een klinkersteen. Het is gemaakt met een anti-slip oppervlak, en daarom, zelfs in de regen, kun je niet bang zijn om op het materiaal te stappen.

Natuurlijk is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het huis en de veranda er uitzien als één ontwerp, op elkaar lijken en overeenkomen met dezelfde stijl.

Originele en nuttige toevoegingen aan de veranda zijn de reling en het vizier. Als de trappen kort zijn, is de reling niet nodig, maar als er ouderen in het huis zijn, is het toch de moeite waard om erover na te denken. Kies het materiaal naar eigen inzicht en focus op de stijl van de compositie.

Bekijk de volgende video over hoe je een portiek van beton met je eigen handen kunt maken.

Zoals je ziet, is het vrij realistisch om een ​​portiek van beton te maken, alleen vertrouwend op onze eigen kracht en capaciteiten. Het belangrijkste is om alle belangrijke aanbevelingen te volgen, hoogwaardige materialen te gebruiken en de instructies voor het bereiden van het mengsel te volgen.

Nauwkeurigheid en een competente volgorde van uw acties zullen uitstekende resultaten opleveren. Uw portiek zal het onderwerp van echte trots zijn. Je hebt deze schoonheid immers zelf met je eigen handen gemaakt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer