M100 beton

Beton M100 - een type lichtgewicht beton, dat voornamelijk wordt gebruikt voor de voorbereiding van beton. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het gieten van monolithische platen of de fundering van een gebouw, maar ook voor de aanleg van wegen.

Tegenwoordig wordt beton beschouwd als het meest voorkomende materiaal in de bouw. Het maakt niet uit of het gaat om het bouwen van een wolkenkrabber of het bouwen van een fundering voor een klein landhuis - het zal nodig zijn.

Maar in verschillende gevallen zal ander beton nodig zijn. Het is meestal verdeeld in klassen en merken. Ze verschillen allemaal in hun kenmerken en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Voor iets is een eerder laag niveau van kracht voldoende, en voor een andere structuur moet de sterkte noodzakelijkerwijs worden verhoogd.

M100 - een van de vele merken. In veel opzichten zal het merk afhankelijk zijn van de verhouding van componenten die tijdens de fabricage worden gebruikt.En allemaal vanwege de verandering van deze verhouding, zullen de kwaliteitskenmerken veranderen. De kosten van verschillende merken zijn echter ook verschillend. M100 wordt als een van de meest eenvoudige beschouwd. Hierdoor zal de prijs hiervoor niet erg hoog zijn. Tegelijkertijd is de reikwijdte van toepassing van dit materiaal ook vrij beperkt. Neem dus niet aan dat je voor een kleine prijs alles tegelijk kunt krijgen.

Toepassingsgebieden

  • Wordt gebruikt bij het installeren van trottoir, omdat het niet nodig is om de sterkte van de onderliggende laag te garanderen. Vanwege het feit dat dit oppervlak uitsluitend door voetgangers wordt gebruikt, is de druk erop niet erg groot.
  • Het kan ook worden gebruikt als een verspreidingslaag voor wegen met een lage verkeersintensiteit.
  • De voorbereidende werkzaamheden uitvoeren om de fundering voor de stichting te leggen. Vaak gebruikt in dit gebied vanwege de lage prijzen.

Maar voor de rest van de bouwsector past dit merk niet erg goed, omdat het echt niet bestand is tegen hoge belastingen. Dit is zijn enige nadeel, dat niet te vaak toestaat om dit materiaal te gebruiken.

De samenstelling van het mengsel en de bereidingswijze

Deze mengeling wordt vaak "mager" genoemd. En niet zonder reden. Dit komt door het feit dat de hoeveelheid cement in het mengsel minimaal is. Het volstaat alleen om de vulstofdeeltjes te binden. Ook in het mengsel zit steenslag. Het kan grind, graniet, kalkhoudend zijn.

Als we het hebben over de verhouding van componenten van het mengsel, kan worden opgemerkt dat dit meestal ongeveer zo zal zijn: 1 / 4,6 / 7, in overeenstemming met cement / zand / gemalen steen. Vanwege de lage eisen die aan beton worden gesteld, hoeft de kwaliteit van de componenten niet erg hoog te zijn. Bij de vervaardiging van vrijwel geen gebruik van additieven.

M100 beton zelf verschilt niet in hoge vorstbestendigheid. Het kan niet meer dan vijftig vries-ontdooicycli aanhouden. Waterbestendigheid is ook niet erg hoog - W2.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer