Technische kenmerken van isolatie "Ecover"

 Specificaties isolatie Ecover

De minerale wol "Ecover" vanwege zijn basaltbasis en uitstekende kwaliteit wordt actief gebruikt, niet alleen bij de bouw van woongebouwen, maar ook bij het bouwen van openbare gebouwen. Uitstekende technische eigenschappen van isolatie en de veiligheid ervan worden bevestigd door relevante certificaten.

Met een breed assortiment kunt u de beste optie kiezen op basis van individuele wensen en behoeften.

Speciale functies

Basalt isolatie "Ekover" is gemaakt op de meest moderne apparatuur met behulp van geavanceerde technologieën, zodat producten volledig in overeenstemming zijn met internationale normen.Elke productiefase is onderhevig aan strikte controle om strikt te voldoen aan de technologie. Opgemerkt moet worden dat de hoge technische kenmerken van dit materiaal het een uitstekend alternatief maken voor geïmporteerde isolatie.

De basis van minerale platen "Ekover" zijn speciale vezels van rotsen, die onderling worden gefixeerd met behulp van synthetische fenol-formaldehyde hars.

Door het gebruik van unieke productietechnieken kunt u fenol volledig neutraliseren, waardoor de producten absoluut veilig zijn voor de menselijke gezondheid.

Deze functie draagt ​​bij aan het gebruik van een dergelijk bouwmateriaal, niet alleen buiten, maar ook binnenshuis, ongeacht hun doel.

Minerale isolatie "Ecover" is een van de leiders onder de isolatiematerialen op de wereldmarkt. Vanwege de onvergelijkbare technische kenmerken neemt het hoge posities in bij de populariteit van vergelijkbare producten. De structuur die veilig is voor de gezondheid is een van de belangrijkste prioriteiten van dit materiaal, daarom neemt de vraag ernaar jaarlijks toe.

De voordelen van deze producten omvatten verschillende kenmerken.

 • Uitstekende warmte-isolatie. Minvata houdt de warmte perfect binnen, waardoor het warmteverlies aanzienlijk wordt verminderd.
 • Goede geluidsisolatie. De vezelachtige structuur en dichtheid van de platen zorgen voor een verhoogde geluidsisolatie, waardoor de meest comfortabele omstandigheden voor het verblijf worden gecreëerd.
 • Verhoogde brandwerendheid. Isolatie behoort tot de groep van niet-brandbare materialen, omdat het bestand is tegen vuur.
 • Ecologische veiligheid. Het gebruik van basaltrotsen, evenals een krachtig reinigingssysteem, draagt ​​bij aan de fabricage van absoluut veilige minerale wol voor de gezondheid.
 • Weerstand tegen vervorming en plotselinge veranderingen in temperatuur. Zelfs in het compressieproces behouden de producten hun oorspronkelijke eigenschappen perfect en zijn ze bestand tegen maximale belastingen.
 • Goede damppermeabiliteit. De platen accumuleren helemaal geen vocht, waardoor het volledig in de structuur kan doordringen.
 • Eenvoudige installatie. Het materiaal is perfect onderhevig aan snijden en stapelen, wat het installatieproces snel en gemakkelijk maakt.
 • Betaalbare kosten. Het volledige assortiment wordt gekenmerkt door een betaalbare prijs, waardoor de producten veel worden gebruikt in de bouwsector.

Gezien alle kenmerken van de Ecover-isolatie, kan men met vertrouwen zeggen dat dit materiaal in staat is om de meest comfortabele omstandigheden in de kamer te bieden, waardoor op elk moment van het jaar de optimale temperatuur wordt gecreëerd.

De oorspronkelijke eigenschappen zijn perfect bewaard gedurende de gehele gebruiksperiode, waardoor de gunstigste omstandigheden worden gecreëerd, zowel binnen als buiten de kamer, ongeacht het directe doel.

types

Een breed scala aan minerale platen "Ecover" laat iedereen de beste optie kiezen, rekening houdend met de eigenaardigheden van het huis, evenals individuele wensen. Alle modellen van deze kachel, afhankelijk van het doel, worden gepresenteerd in verschillende series, zoals:

 • universele platen;
 • voor de gevel;
 • voor dakbedekking;
 • voor de vloer.

Een paar universele soorten lichtgewicht types van Ecover kachels.

 • "Light". Minplita, gepresenteerd in drie variëteiten, met een standaard niveau van thermische geleidbaarheid.
 • "Light Universal". De meest populaire zijn "Light Universal 35 en 45", die een verhoogde mate van samendrukbaarheid hebben.
 • "Acoustics". Steenisolatie is het best bestand tegen krimp, dus bewaar buitenstaand geluid perfect.
 • "Standaard". Verkrijgbaar in twee versies "Standard 50" en Standard 60 ". Het verschil bestaat uit een verhoogde sterkte, waardoor het materiaal bestand is tegen mechanische belastingen.

Kortom, deze opties minerale wol gebruikt voor isolatie loggia's of vloeren. Ze zijn altijd relevant als er een solide basis is voor hun installatie.

Speciaal voor gebruik buitenshuis wordt basaltisolatie "Ecover" geproduceerd met verbeterde thermische isolatie. Het wordt gepresenteerd in drie variëteiten.

 • "Ekofasad". Platen "Ekofasad" worden gekenmerkt door stijfheid als gevolg van verhoogde hydrofobiciteit.
 • "Gevelinrichting". Minerale wol, bedoeld voor gebruik op gepleisterde oppervlakken om het gebouw te isoleren.
 • "Vent-front." Isolatie met de meest dichte textuur, die zowel binnen als buiten wordt gebruikt, voor een hoge mate van isolatie. De meest populaire in deze serie is de "Vent-gevel 80".

Thermische isolatie "Ekover" uit de lijn "Dak" wordt voornamelijk gebruikt op daken met een vlak oppervlak, onderworpen aan actief gebruik. Dergelijke modellen zijn in staat om een ​​sterke en betrouwbare bescherming tegen ongunstige factoren te creëren. De ruimte, waarvan de dakbedekking en wanden zijn uitgerust met isolatieplaten van dit monster, wordt gekenmerkt door een verhoogd niveau van geluids- en warmte-isolatie en behoort ook tot de categorie brandbestendig.

Voor het versieren van de vloer is de ideale minivoet "Ecover Step". Het wordt vaak gebruikt om kelders te isoleren waar verhoogde geluidsisolatie vereist is. Bovendien wordt dit materiaal actief gebruikt in huis, waar isolatie nodig is. Een hoge mate van weerstand tegen stress wordt bereikt door de unieke textuur van de producten. Met deze functie kunt u het materiaal niet alleen aanbrengen op betonnen objecten, maar ook op metalen constructies.

Het assortiment omvat een breed scala aan basalt-verwarmingselementen, waaronder u altijd de meest geschikte optie kunt kiezen op basis van individuele wensen en behoeften. De aanwezigheid van geschikte labels op de producten maakt het selectieproces zo eenvoudig en snel mogelijk.

Toepassingsgebied

De veelzijdigheid van de Ecover minerale wol maakt het mogelijk om in bijna elke constructie-industrie te worden gebruikt. Op het gebied van constructie en reparatie zijn dergelijke producten gewoon onmisbaar, omdat ze op harmonieuze wijze alle kwaliteiten combineren die nodig zijn om comfortabele omstandigheden in een huis of andere kamer te creëren.

De belangrijkste toepassingsgebieden van dit materiaal zijn:

 • muren en interne scheidingswanden;
 • balkons en balkons;
 • zolder vloeren;
 • vloeren;
 • geventileerde gevels;
 • dakbedekking;
 • pijpleidingen, verwarmings- en ventilatiesystemen.

Door zijn lage gewicht, installatiegemak en betaalbare kosten, wordt de thermische isolatie van Ecover actief gebruikt in leefomstandigheden, maar ook op industriële en openbare plaatsen.

Hoogwaardige geluidsisolatie, gemaakt met behulp van dit materiaal, biedt de meest comfortabele omstandigheden op bijna elke bouwplaats, omdat het lage snelheden van thermische geleidbaarheid, vochtopname en samendrukbaarheid heeft.

afmeting

Bij het kiezen van minerale wol moet u absoluut rekening houden met de parameters ervan. De standaardafmetingen van Ecover-isolatie zijn als volgt:

 • lengte 1000 mm;
 • breedte is 600 mm;
 • dikte in het bereik van 40-250 mm.

Het vochtabsorptieniveau van producten is 1 kg per 1 m2. Goede thermische stabiliteit wordt geboden door een structuur van steen-basaltvezels en een speciaal bindmiddel dat bestand is tegen maximale warmte.

Opgemerkt moet worden dat elke reeks wordt gekenmerkt door individuele kenmerken en dimensionale gegevens die het selectieproces voor een bepaald doel eenvoudig en correct maken.

Tips en trucs

Talrijke beoordelingen geven aan dat het vrij moeilijk is om de kwaliteit ervan te bepalen in termen van het uiterlijk van de Ecover-verwarmer, daarom is het de moeite waard om een ​​grote verantwoordelijkheid te nemen bij het kiezen van deze producten.

 • De verkoper heeft de juiste kwaliteitscertificaten is een belangrijke garantie dat het materiaal origineel is en gemaakt volgens GOST.
 • Verpakkingen in de vorm van een speciale, krimpbare polyethyleenfilm beschermen mineraalwol op betrouwbare wijze tegen externe invloeden. Het moet worden opgeslagen op pallets om de integriteit te behouden, evenals handig laden en lossen. Tijdens transport mag deze isolatie niet worden blootgesteld aan vocht.
 • De fabrikant van minerale wol "Ekover" raadt aan om op de aanwezigheid van een merketiket te letten dat in de vorm van een donkere band is aangebracht. Bij de installatie moet dit oppervlak aan de muur worden bevestigd, zodat het een goede basis voor pleisterwerk vormt.
 • Opgemerkt moet worden dat de kachel van dit merk zijn oorspronkelijke kwaliteiten voor 50 jaar gebruik kan behouden. Bovendien is het voor de implementatie van het installatieproces voldoende om de meest elementaire beschikbare hulpmiddelen te hebben.
 • Als u zich strikt houdt aan de instructies op de verpakking, kunt u verschillende soorten fouten en wijzigingen voorkomen tijdens het installatieproces. De randen van de Ecover-producten moeten netjes zijn, zodat de voegen zo vlak mogelijk zijn en geschikt zijn voor verdere verwerking.
 • Minerale isolatie wordt aanbevolen om stevig te bevestigen op een bepaald oppervlak om een ​​echt hoogwaardig effect te creëren. Voor een betrouwbare isolatie van het dak van een plat type moeten isolatieplaten in 2 lagen worden gelegd. Als de installatie wordt uitgevoerd op de zolder, die in bedrijf is, dan is het in dit geval noodzakelijk om een ​​speciale minerale wol uit twee lagen te gebruiken.
 • Beginnend met het snijden van de platen van "Ecover", wordt aanbevolen om zich strikt aan de gewenste grootte te houden om het verschijnen van scheuren te voorkomen, die bronnen van koude penetratie kunnen worden. Deze fase van het werk moet worden uitgevoerd in speciale beschermende kleding, evenals handschoenen, een bril en een masker. De ruimte waar de installatie wordt uitgevoerd, moet volledig worden geventileerd. Op het oppervlak van de platen is het absoluut onmogelijk om te bewegen om hun beschermende eigenschappen niet te verstoren.
 • Direct voorafgaand aan de aankoop van producten "Ecover" wordt aanbevolen om in detail de algemene kenmerken en het doel van een bepaalde instantie te bestuderen. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de dichtheid van het materiaal.
 • Aangenomen wordt dat hoe hoger de dichtheid van producten is, hoe lager hun isolerende eigenschappen. Vergeet niet dat alleen een professionele benadering van het proces van het kiezen van minerale isolatie het gewenste resultaat kan bieden in de vorm van een hoogwaardige installatie en een lange levensduur van de producten zelf.

In de volgende video vindt u een seminar over het thema "Ecover thermische isolatie voor woningbouw".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer