Steenwol "TechnoNIKOL": kenmerken en toepassingsgebied

Tijdens de bouw van residentiële huizen en openbare gebouwen in megasteden, waar het geluidsniveau erg hoog is, evenals op plaatsen waar de winter een lang seizoen is met temperaturen onder het vriespunt, is de kwestie van geluidsisolatie en warmte-isolatie zeer acuut.

Steenwol werkt heel goed met deze problemen. Een van de beste fabrikanten is het bedrijf TekhnoNIKOL.

Hoe wordt het gemaakt?

Het merk TekhnoNIKOL staat bekend om de kwaliteit van zijn producten voor het bouwsegment, in het bijzonder met minerale isolatiematerialen. Hij heeft lang een van de leidende plaatsen op de markt ingenomen. Steenwol is zeer gewild, omdat het dankzij de moderne productiemethoden vele opmerkelijke eigenschappen heeft.

Het bestaande interne wetenschappelijke en technische centrum voert een diepgaande analyse uit van de eigenschappen van de grondstoffen, bestudeert de technologische processen en capaciteiten van de afgewerkte producten, introduceert de nieuwste technologieën en efficiënte productiemethoden.

Voor de productie van gebruikte berg, meestal basaltrotsen. Omdat de kwaliteit van het eindproduct belangrijke indicatoren zijn, zoals de samenstelling van de gesteenten, onzuiverheden en vochtigheid, volgt het bedrijf zorgvuldig de grondstof.

De productie van wol gebeurt in verschillende fasen.

Eerst wordt het ruwe materiaal in een speciale inrichting geplaatst - een oven, waar het smelt bij een temperatuur die 1500 ° C bereikt. Automatisering volgt het smeltproces en wanneer de massa de gewenste consistentie en viscositeit bereikt, stuurt deze het naar een ander apparaat - een centrifuge.

Hierin werken sterke centrifugaalkrachten op de massa, deze valt uiteen in individuele vezels. In dit stadium worden harsen aan de centrifuge toegevoegd, die de rol van synthetische bindingscomponenten spelen.

Na de luchtstroom worden de vezels overgebracht naar een speciale kamer voor koeling. Verschillende verontreinigingen worden aan de kamer toegevoegd.de taak hiervan is om de technische gegevens van het verkregen product te verbeteren. Een soort tapijt wordt gevormd uit de vezels, die wordt toegevoerd aan de transportlijn.

In het tapijt zijn er verschillende lagen vezels die in een bepaalde volgorde ten opzichte van elkaar zijn gerangschikt.

Een dergelijke opstelling zal de sterkte en elasticiteit van het geproduceerde materiaal verhogen.

Het tapijt wordt geperst, er wordt een canvas uit gevormd. Het wordt naar de warmtebehandelingskamer gevoerd. Bij verhitting tot 300 ° C polymeriseren de toegevoegde stoffen. Naleving van hoge temperaturen is belangrijk, omdat de sterkte van het materiaal ervan afhangt.

In het laatste stadium worden platen met de gewenste vorm en afmeting uit het canvas gesneden.

Waar is het van toepassing?

Steenwol heeft een vrij uitgebreid toepassingsgebied. Met een breed scala aan producten kunt u het juiste materiaal kiezen. Door de functie van warmte- en geluidsisolatie uit te voeren, kan isolatie structuren beschermen tegen de destructieve effecten.

Watten worden geproduceerd op rollen en platen, het kan van verschillende dichtheid zijn, daarom kan het zowel op externe als interne gebieden van objecten worden gebruikt. De materiaalkeuze hangt af van:

 • plaatsen waar het zal worden geïnstalleerd;
 • klimatologische kenmerken van het gebied;
 • warmteverlies van het object.

Voor externe isolatie wordt katoenwol met een grotere dichtheid aangebracht. Het beschermt de gevels, het dak en de kelder.

In andere gebieden wordt basaltwol met een lagere dichtheid gebruikt.

Verschillen technische en industriële isolatie. De eerste is nodig wanneer er een mogelijkheid is van zeer hoge temperaturen - boven 900 ° C.

Basalt-isolatie wordt gebruikt voor:

 • isolatie op elke constructie of gebouw - het kan horizontaal, verticaal, schuin worden geïnstalleerd;
 • opwarming van de aarde op gips;
 • warmte-isolatie scharnierende geventileerde gevel;
 • interne isolatie van beschermende constructies;
 • in systemen van sandwichpanelen, betonnen panelen;
 • thermische isolatie van de onderste laag van dakconstructies;
 • warmte van penthouses, galerijoverlappingen, framewanden;
 • thermische isolatie in de plafondwanden van baden en sauna's;
 • isolatie in sanitair en schoorsteenstructuren, stoom- en ventilatiesystemen, in ovens.

Isolatie wordt vaak gebruikt in verschillende industrieën: metallurgisch, chemisch en anderen.

Typen en kenmerken

Het merk produceert verschillende soorten wol die geschikt zijn voor verschillende omstandigheden. Elk type heeft zijn eigen specificaties. Aangezien watten verschillen in hardheid en dichtheid en bijgevolg in toepassingen, kunnen de kenmerken aanzienlijk variëren voor verschillende soorten.

Zachte wol Gemaakt van fijne vezels, waartussen veel luchtruimte wordt gebruikt om framewanden, geventileerde gevels en andere oppervlakken te isoleren die niet aan zware belastingen zullen worden blootgesteld.

Middelzware wol heeft een grotere dichtheid dan zacht. Het gebruik ervan is aan te raden om geventileerde gevels, ventilatiekanalen, waar sprake kan zijn van hoge snelheidsstromen, te isoleren. Het kan in dezelfde gevallen als zacht worden gebruikt. Maar omdat de prijs hoger is, zal dit de werkkosten verhogen.

taai gebruikt voor oppervlakken met zware belastingen. Het is bijvoorbeeld nodig om de muur vóór versterking te verwarmen, om de vloer te isoleren wanneer deze met een warme dekvloer is gevuld.

Is interessant folie versie. Bij montage is de zijde met de folie naar de binnenkant van de kamer gericht en weerkaatst de hitte, waardoor deze niet naar buiten kan gaan, wat het effect van dubbele isolatie oplevert. Foliecoating kan zowel unilateraal als bilateraal zijn.Folie wol is bijna universeel materiaal, het kan worden gebruikt met een breed scala van werken.

Er zijn ook cilindrische kachels speciaal gemaakt voor buizen. Het gebruik ervan is gerechtvaardigd voor buizen met een diameter van meer dan 5 cm.

Maak katoenen rollen, borden, in de vorm van een vormeloze massa. Pneumatische apparatuur is vereist om deze massa toe te passen.

Onder de vele materialen die verdiend populair zijn isolatie "Meester Tehnoblok"omdat het prachtige eigenschappen heeft. Het wordt geproduceerd door platen, waarvan de afmetingen 1200x600x30 mm of 1200x600x100 mm kunnen zijn; er zijn andere configuraties. Dit is best een duur materiaal, maar de kwaliteit ervan rechtvaardigt de prijs.

De voordelen zijn:

 • beschikt over vochtbestendigheid;
 • is ademend;
 • hij heeft een lang leven;
 • wordt niet beïnvloed door het vuur;
 • heeft voldoende dichtheid;
 • het is eenvoudig te installeren;
 • Het is perfect bestand tegen de functies van warmte- en geluidsisolatie;
 • knaagdieren en insecten beginnen daar niet.

Het materiaal bestaat in drie typen, die qua dichtheid verschillen.

in "Techno-block Standard" het is 40-50 kg / m3. Onder belasting krimpt het met 10%.

"Optima" - meer dicht materiaal - 60 kg / m3. De compressie is 8%. Het heeft een opmerkelijke eigenschap: de vorm is volledig hersteld na de belasting.

De meest dichte - "Tehnoblok Prof" met een compressie van 5% en een dichtheid van 65-79 kg / m3.

Gebruik in de woningbouw vaak "Tehnoblock Standard". Bij het bouwen van huizen, wordt het gebruikt als een centrale laag in een gelaagd metselwerk, ze worden verwarmd door raamwanden, gevels, kelders, zolders, garages. Het is eenvoudig te knippen met een schaar of met een mes, het is eenvoudig te installeren.

Het geeft een goed isolerend effect, absorbeert geluid, reageert niet met chemicaliën, neemt geen vocht op. Hij is niet bang voor de effecten van micro-organismen en knaagdieren.

Deze isolatie is niet brandbaar, maar temperaturen van -60 tot + 200 ° C zijn hier optimaal voor en hebben een zeer lange levensduur die aanzienlijk langer is dan 50 jaar. Specificaties worden gedurende de gehele gebruiksperiode bijgehouden.

Voor het leggen moet het isolatiemateriaal worden gereinigd en op het frame worden gemonteerd voor legisolatie. De kleefmiddelsamenstelling moet zowel op de muur als op de isolatie worden aangebracht. Boven de isolatie leggen meestal waterdichtheid, en al gips erop.

Ook vaak gebruikt "TECHNOLIGHT". De lijn is ook in drie versies, afhankelijk van de dichtheid, en produceerde ook platen met een afmeting variaties.

"TECHNOLIGHT" wordt gebruikt voor gebouwen die niet ervaren grote externe belastingen, omdat de dichtheid van de isolatie minder dan de "Tehnoblok" is. "Technolight Extra" heeft bijvoorbeeld een dichtheid van 30-36 kg / m3. De kwaliteit lijdt echter niet, de isolatie heeft uitstekende eigenschappen en zal niet duur zijn.

Kies de juiste optie meestal helpt een tabel waarin de fabrikant zet alle wezenlijke kenmerken van de materialen.

Voors en tegens

Isolatie van "TechnoNICOL '- een zeer hoge vraag naar producten, zoals is gemakkelijk om te werken en heeft unieke eigenschappen:

 • biedt een hoog niveau van warmte- en geluidsisolatie;
 • Het heeft een lage thermische geleidbaarheid om te helpen bij het handhaven van de warmte in de kamer in de winter en voorkomt oververhitting in de zomer;
 • belet de doorgang van lucht, "ademende" structuur optimaal binnenklimaat;
 • hydrofobe eigenschappen, beschermt de muur tegen vocht en schimmel en meeldauw;
 • bestand tegen vervormingen (steenwol heeft een specifiek kenmerk: het terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm na compressie op korte termijn);
 • krimpt niet;
 • zeer duurzaam;
 • chemisch neutraal, heeft geen interactie met andere stoffen;
 • biedt een hoog niveau van brandveiligheid, aangezien het smeltpunt van basaltvezels meer dan 1000 ° C is;
 • verdraagt ​​niet alleen hoge, maar ook zeer lage temperaturen;
 • Het heeft een laag gewicht, kan worden gesneden met een gewoon mes, dus de installatie kan met uw eigen handen worden gedaan;
 • het is niet onderhevig aan rotting en ontbinding, knaagdieren en ander ongedierte zullen daar niet beginnen;
 • heeft een lange levensduur - de fabrikant garandeert 50 jaar service;
 • vermindert het verbruik en de kosten van elektriciteit en warmte voor verwarming in de koude periode;
 • heeft een zeer redelijke prijs.

Het materiaal bestaat in varianten van stijve, zachte, gemiddelde hardheid, verschillend in dikte van draden en dichtheid. Starre types kunnen worden gebruikt voor constructies waar de isolatie zal worden blootgesteld aan zware belastingen.

Moderne technologieën maken het mogelijk om het product te vervaardigen zonder fenol te gebruiken.

Dit feit maakt het mogelijk om watten te beschouwen als een milieuvriendelijk product dat geen giftige stoffen afgeeft en de menselijke gezondheid niet schaadt.

Daarom is het materiaal geschikt voor gebruik binnenshuis.

Om de isolatie betrouwbaar te maken en langdurig te kunnen dienen, is het noodzakelijk om enkele nuances te onthouden en waar te nemen:

 • selecteer het type isolatie met geschikte kenmerken voor de aankomende werken (bijvoorbeeld een stijve isolatie is niet geschikt voor lichtgewicht constructies);
 • volg de installatieregels;
 • werk moet worden uitgevoerd in een beademingsapparaat, zoals wanneer het snijden van watten brokkelt en stof wordt gevormd;
 • de platen moeten worden genaaid, maar als er veel naden zijn, zal dit de thermische isolatie-eigenschappen van de coating verslechteren;
 • platen kunnen niet worden gebogen, anders zullen ze breken;
 • bij verhitting boven 600 ° C kan het materiaal substanties in de omgeving uitstoten die schadelijk zijn voor het menselijk lichaam (hoewel het in werkelijkheid onwaarschijnlijk is dat u dergelijke temperaturen tegenkomt, als we het hebben over isolatie van residentiële of residentiële gebouwen).

Product recensies

Mensen laten veel beoordelingen achter over de steenwol "TechnoNIKOL". Ze zijn meestal positief.

Allereerst merken kopers op dat er een brede selectie aan materialen beschikbaar isgeleverd door de fabrikant, de mogelijkheid om de juiste optie te kiezen, rekening houdend met de kenmerken van het gebouw en de bedrijfsomstandigheden. Alle materialen voldoen aan de vermelde kenmerken en doen uitstekend werk met hun functies.

Meestal kopen consumenten "Techno-block Standard" voor het verwarmen van gevels, garages, mansards en "Tehnoflor" voor het verwarmen van vloeren van verschillende ontwerpen. Ze zeggen dat isolatie eenvoudig te installeren is, ze kunnen in maat worden aangepast met een gewoon mes.

Consumenten melden ook dat het materiaal perfect beschermt tegen lawaai, niet vervormt na verloop van tijd en zijn eigenschappen niet verliest.

Vata beschermt in de winter betrouwbaar tegen vorst en in de zomer tegen hitte. Velen waarderen de kwaliteit van steenwol als een hoge brandveiligheid. Een positieve kwaliteit wordt ook beschouwd als het feit dat knaagdieren en insecten niet in een kachel starten.

Als een nadeel worden de relatief hoge kosten van sommige materialen en de noodzaak om in ademhalingstoestellen en beschermende pakken te werken opgemerkt, omdat tijdens het snijden stof wordt gevormd.

Velen geloven dat de isolatie van "TechnoNIKOL" - een goede keuze en het gebruik van dit materiaal aanbevelen.

De presentatie van steenwol "TechnoNIKOL", zie de video hieronder.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer