Steenwol steenwol: karakteristieken en toepassingen

Minerale wol wordt beschouwd als de meest populaire isolatie op het gebied van constructie. Er zijn veel variëteiten van deze producten op de wereldmarkt. Steenwol-minerale wol neemt een hoge positie in in de populariteitsbeoordeling, de kenmerken en het gebruik ervan getuigen van de onberispelijke kwaliteit van producten, evenals de populariteit bij kopers.

Wat is het?

Minvata Rockwool is een kachel die is gemaakt op basis van natuurlijk basalt, waardoor de minerale wol uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen heeft. Dit wordt bereikt door de grondstoffen onder hoge temperaturen te verwerken. Deze technologie draagt ​​bij tot de vorming tijdens de verwerking van speciale vezels, die onderling worden gefixeerd door middel van een bindmiddel, waarbij afzonderlijke minerale platen worden gevormd. Een dergelijk bouwmateriaal behoudt perfect de oorspronkelijke eigenschappen en vervult de onmiddellijke functies volledig.

Speciale functies

Steenwol mineraalwol heeft zijn eigen technische kenmerken. De standaardafmetingen zijn 1000x600x30, waarbij 1000 mm hoog is, 600 mm breed, 30 kg / m3 dichtheid is. De dikte van de producten kan 40-2000 mm zijn.

Specimens met een dikte van 50 mm en 100 mm zijn in het bijzonder de vraag. Ze worden actief gebruikt voor thermische isolatie van muren, daken en buizen. Het niveau van thermische geleidbaarheid van deze producten is vrij laag en het installatieproces is erg gemakkelijk en snel. Zelfs bij langdurig gebruik verliezen minerale wolplaten hun oorspronkelijke eigenschappen niet, waardoor de dichtheid van de structuur perfect behouden blijft.

De grootte en hoeveelheid materiaal wordt bepaald op basis van de kenmerken van de kamer, evenals individuele behoeften.

Elke steenwolminplaat heeft een unieke structuur in de vorm van willekeurig gerangschikte vezels. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de isolatie de nodige stijfheid behoudt, zonder zijn weerstand tegen scheuren te verliezen. De interactie van de vezels met elkaar, zelfs met verticale installatie, voorkomt het vouwen van producten onder het eigen gewicht.Het materiaal is onderhevig aan een zorgvuldige verwerking van speciale waterafstotende oliën, die hun hydrofobiciteit aanzienlijk vergroten.

Zo'n unieke productietechnologie maakt het mogelijk om deze minerale platen veilig te gebruiken in de vochtigste ruimtes.

Voors en tegens

Net als elk ander bouwmateriaal heeft steenwol van Rockwool zijn voor- en nadelen.

Laten we beginnen met de positieve eigenschappen van deze producten.

 • Sterkte. De unieke productietechnologie maakt het mogelijk om de meest duurzame producten te produceren met een hoge mate van weerstand tegen scheuren en mechanische schade.
 • Milieuvriendelijkheid. Het gebruik van de modernste technologieën en milieuvriendelijke materialen maakt isolatie absoluut veilig voor de gezondheid.
 • Duurzaamheid. Producten worden gekenmerkt door een lange levensduur en behouden hun oorspronkelijke kwaliteiten perfect gedurende de hele gebruiksperiode.
 • Dampdoorlaatbaarheid Een goed niveau van dampdoorlatendheid beschermt de structuur van de minerale wol tegen vernietiging en draagt ​​bij tot een perfecte thermische isolatie.
 • Brandveiligheid. Het materiaal is bestand tegen vuur, zodat tijdens een brand de ruimte onder betrouwbare bescherming tegen vernietiging staat.
 • Weerstand tegen vervorming. De verbeterde isolatiestructuur en een professionele productieaanpak maken de producten zo resistent tegen vervorming als mogelijk, wat vaak gebeurt onder invloed van ongunstige omgevingsfactoren.
 • Betaalbare kosten. Alle modellen minerale wol worden gekenmerkt door een acceptabele prijs en uitstekende kwaliteitsindicatoren.

Isolatie Rockwool voldoet volledig aan alle normen en kwaliteitsnormen, zoals blijkt uit de relevante certificaten. Minvat van deze fabrikant is volledig onbrandbaar, daarom is het perfect bestand tegen de hoogst mogelijke temperaturen, en in geval van vuur geeft het geen rook af, wat een grote prioriteit is. Uitstekende brandvertragende functie helpt de integriteit van elke bouwconstructie te behouden en de vernietiging ervan te voorkomen.

Verhoogde wateropname en uitstekende geluidsisolatie bieden de meest comfortabele omstandigheden voor mensen om in de kamer te blijven. Tijdens het gebruik verliezen de Rockwool-producten hun oorspronkelijke eigenschappen niet, waardoor ze hun functies gedurende vele jaren volledig vervullen.

Het nadeel van Rockwool minerale wol is dat dit materiaal een gunstig leefgebied is voor knaagdieren. De structuur van de kachel voldoet hier volledig aan, dus een dergelijke min moet in aanmerking genomen worden bij het selectieproces.

types

Rockwool multifunctionele steenwol wordt op de wereldmarkt vertegenwoordigd door verschillende variëteiten, die elk worden gekenmerkt door een individuele vorm, parameters en doel. De productievorm van basaltisolatie kan uit drie soorten bestaan.

 • Zachte en opgerolde matten. Ontworpen voor gebruik als horizontale isolatie op bulkgebieden met complexe vormen.
 • Platen. Ze worden gekenmerkt door standaardformaten en zijn geweldig voor bijna elk oppervlak.
 • Cilinders. Ze zijn gemaakt in een cilindrische vorm en zijn bedoeld voor het ontwerpen van pijpleidingen met verschillende diameters.

  Alle thermische isolatiematerialen van Rockwool zijn onderverdeeld in verschillende gebruikscategorieën.

  • Voor bouwconstructies. Lichtgewicht, hydrofobe platen, die actief worden gebruikt bij het bouwproces, niet alleen van woongebouwen, maar ook van openbare gebouwen. Ze kunnen zowel van binnen als van buitenaf worden geïnstalleerd. Meest resistent tegen krimp door de verhoogde elasticiteit van de structuur.
  • Vooral moeilijke modellen. Ze onderscheiden zich door een unieke interliniëring van de bovenste vezels, wat bijdraagt ​​aan de verhoogde stijfheid van de producten. In staat om hoge belastingen te weerstaan ​​zonder hun oorspronkelijke eigenschappen te verliezen. Hoofdzakelijk gebruikt voor thermische isolatie van vloeren, de vorming van een betrouwbaar dak of tijdens de installatie van betonconstructies.
  • Speciale soorten. Hun oppervlak kan zowel gewoon als folie zijn. Ze hebben een onvergelijkbaar vermogen om externe geluiden en trillingen te absorberen. Wordt vaak gebruikt als warmte-isolatie voor open haarden, kachels en schoorstenen.

  Een veelzijdige optie is Rockwool "Tech Butts 50" minerale wol, die de functie van een warmte-isolator op leidingen, gasleidingen, tanks, technische uitrusting en andere apparaten volledig kan vervullen.

  Waar wordt het gebruikt?

  Minerale isolatie Rockwool heeft een breed scala aan toepassingen.Dit materiaal wordt actief gebruikt voor het verwarmen van muren, plafonds, vloeren, daken, wanden, gevels en structuren voor andere doeleinden. Dit type isolatie wordt als echt universeel beschouwd, omdat het degelijke prestatie-indicatoren heeft, waardoor het veilig in bijna alle richtingen kan worden bediend.

  Door de natuurlijke herkomst van producten en de absolute veiligheid kunnen ze niet alleen thuis worden gebruikt, maar ook in instellingen waar hoge milieueisen worden gesteld. Deze omvatten: ziekenhuizen, motels, scholen, kleuterscholen en andere faciliteiten voor speciale doeleinden. Bovendien geven veel mensen de voorkeur aan minerale wol van Rockwool om baden en sauna's te isoleren.

  Voor deze kamers is het erg belangrijk om een ​​hoger niveau van geluids- en warmte-isolatie te hebben om de meest comfortabele omstandigheden voor rust te creëren. Deze taak is perfect minwat.

  Steenwol isolatie kan met recht natuursteen worden genoemd, omdat de samenstelling wordt gekenmerkt door natuurlijke oorsprong en onvergelijkbare sterkte. Elk model heeft een individueel doel en onderscheidt zich door bepaalde parameters.Bij het ontwerpen van het pand en bij andere structuren en apparaten moet hiermee rekening worden gehouden.

  montage

  De veelzijdigheid en installatiegemak zijn belangrijke voordelen bij het kiezen van een isolatiemateriaal. Volgens klantenrecensies is steenwol Rockwool een van de beste keuzes voor thermische en akoestische isolatie.

  Het proces om zichzelf te leggen is vrij eenvoudig, maar het vereist enige geletterdheid. In sommige gevallen hoeven plaatvormige producten niet eens te worden gerepareerd. Grote doeken worden bevestigd met een speciale lijm, die rechtstreeks op het oppervlak van het materiaal wordt aangebracht. Minvata in de vorm van matten wordt met behulp van een metalen rooster en pluggen aan het oppervlak bevestigd en indien nodig wordt draaibank gebruikt.

  Ten behoeve van vloerisolatie wordt Rockwool steenwol onder een vooraf gemaakte cementdekvloer of tussen vertragingen gelegd. Bij het plaatsen van het dakmateriaal wordt er ruimte tussen de spanten opgevuld, waarna de voegen zorgvuldig worden bewerkt met lijm, waardoor een uitstekende waterdichtheid wordt verkregen.

  Steenwolplaten worden gestapeld gestapeld met maximale dichtheid aan elkaar.Voor het creëren van een hoog niveau van dampscherm onder de minerale isolatie is legfolie of een speciale film.

  Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van Rockwool als isolatie van functionele basaltproducten de eerste stap is naar het creëren van het meest comfortabele en veilige object voor uw verblijf. Bovendien draagt ​​dit materiaal bij aan belangrijke besparingen tijdens het stookseizoen.

  Handige aanbevelingen

  Bij het kopen van steenwol van Rockwool wordt het aanbevolen rekening te houden met de kenmerken en specificaties ervan. Van deze producten mogen geen kleine deeltjes worden gegoten. Let op de verpakking, die moet worden aangegeven houdbaarheid en bewaartemperatuur van het materiaal. Maar u moet ook rekening houden met de afmetingen van de isolatie en de kenmerken van het object waar het zal worden bediend. Tijdens het installatieproces is het raadzaam om te voorkomen dat het materiaal te dicht bij elektrische bedrading wordt geplaatst.

  Speciale aandacht bij het kiezen is de moeite waard te betalen voor de dichtheid van producten. Van deze indicator is rechtstreeks afhankelijk van het niveau van weerstand tegen stress, evenals de mate van behoud van de oorspronkelijke vorm in het compressieproces. Experts adviseren om Rockwool-isolatie te gebruiken met de volgende dichtheid:

  • voor vloeren, plafonds en scheidingswanden 50-100 kg / m3;
  • voor gevels van 100-125 kg / m3;
  • voor horizontale oppervlakken binnen 35 kg / m3;
  • onder de dekvloer ongeveer 200 kg / m3.

  Er moet aan worden herinnerd dat de juiste dichtheid van het materiaal in staat is om maximaal comfort en gemak te bieden in het proces van de werking ervan.

  Voor thermische isolatie van openbare of industriële gebouwen, wordt aanbevolen om speciale foiled woolwool met minerale wol te gebruiken. Het is een basaltisolatie, die aan één kant is gelijmd met aluminiumfolie om de reflectie van warmte te garanderen. Vanwege de verhoogde sterkte en uitstekende waterdichtheidseigenschappen worden dergelijke producten actief gebruikt in watertoevoer- en airconditioningsystemen, evenals in koude kamers, baden en sauna's. Bovendien worden ze vaak gebruikt in woonwijken om betrouwbare warmte- en geluidsisolatie te creëren.

  De fabrikant beveelt op het moment van aankoop aan om aandacht te besteden aan de opslagomstandigheden van steenwol van Rockwool. De kwaliteit van het materiaal hangt immers af van de naleving van de regels voor opslag en bediening.Isolatie moet worden opgeslagen op houten pallets in een speciale verpakking van dicht polyethyleen zonder enige schade. De temperatuur in de ruimte moet volledig voldoen aan de eisen en normen.

  Al deze functies zijn belangrijk voor het behoud van de oorspronkelijke kwaliteit van minerale wol en de volledige functionaliteit ervan.

  Over de eigenschappen van steenwol van Rockwool, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer