Isolatoren Ursa: voordelen en nadelen van materialen

 Isolatoren Ursa: voordelen en nadelen van materialen

In de 21e eeuw kunnen fabrikanten van bouwmaterialen nog steeds niet volledig garant staan ​​voor een hoge thermische isolatie. Zeer vaak is het voor het bereiken van meer of minder acceptabele prestaties bij isolatie van belang om de dikte van de vloeren in het gebouw te vergroten. Als gevolg hiervan wordt de hele structuur enorm, en daarom worden er veel strengere eisen aan het frame, de fundering en de grond gesteld.

Het gebruik van Ursa-isolatoren helpt ontwerpers en bouwers niet om veel moeilijkheden en problemen op te lossen.Het materiaal vermindert het warmteverlies aanzienlijk, houdt een comfortabel microklimaat in de kamers. Tegelijkertijd heeft de kachel een laag gewicht, wat het verbruik van bouwmaterialen tijdens de bouw aanzienlijk vermindert, en in de daaropvolgende werking van het gebouw helpt het het energieverbruik voor ruimteverwarming te verminderen, evenals verhoogt het de geluidsisolatie van de wanden en het plafond.

Wat is het?

Overweeg wat de voordelen en belangrijkste verschillen zijn.

 • Warmte-isolatie Ursa was speciaal gemaakt voor gebruik thuisTegelijkertijd voldoet dit materiaal volledig aan alle vereisten voor professionele constructie. De platen van deze kachel hebben een verhoogde stijfheid en kleine afmetingen (tegelijkertijd worden de elasticiteit en flexibiliteit volledig bewaard op het juiste niveau), met dit gemak kunt u eenvoudig zelf een kachel installeren.
 • Indicatoren van thermische geleidbaarheid, vochtbestendigheid en geluidsisolatie van deze verwarmer zijn maximaal in hun waarden. Een van de belangrijkste kenmerken van de Ursa Terra-isolatie is dat het tijdens de productie wordt behandeld met een uniek waterafstotend middel,daarom rollen, met een mogelijk contact met het oppervlak van het isolatiemateriaal, waterdruppeltjes weg, zonder het materiaal helemaal te penetreren.
 • Warmte-isolator Ursa - onbrandbaar materiaalHet is perfect voor het verwarmen van houten gebouwen. En vanwege het gebruik bij de productie van alleen milieuvriendelijke natuurlijke componenten, is deze isolatie absoluut onschadelijk voor mens en milieu, en kan het microklimaat van houten huizen onderhouden.

Het assortiment van Ursa omvat platen en technische matten voor isolerende luchtkanalen en pijpleidingen.

Speciale functies

Onderscheidende kwaliteitskenmerken van Ursa-isolatie zijn tegelijkertijd de voordelen.

 • Thermische geleidbaarheid. In deze warmte-isolator is het ontworpen in het bereik van 0.031-0.049 W / Mk, het houdt opmerkelijk de gewenste temperatuur in elk gebouw en vermindert de isolatieprestaties helemaal niet bij hoge luchtvochtigheid, zelfs bij direct contact met vocht.
 • Sterkte. Isolatieplaten kunnen ladingen tot 175 kPa bevatten gedurende de hele operatie (en dit is meer dan 50 jaar oud), evenals kortstondige druk tot 500 kPa. Dankzij de uitstekende buigsterkte kunt u bouwelementen op onvoorbereid terrein monteren, bijvoorbeeld op een kussen van zand.
 • Temperatuur applicatie. Het wordt aanbevolen om deze kachel te gebruiken bij een temperatuur van -55 tot +80 graden. Tegelijkertijd zijn de producten zeer goed bestand tegen bevriezing, vijfhonderd vries / dooiprocessen zijn toegestaan. Deze isolatie wordt aanbevolen voor gebruik in gebouwen met een vrij frequente verandering van temperatuur.
 • Security. De warmte-isolator Ursa is absoluut onschadelijk voor mensen, omdat er helemaal geen schadelijke elementen worden gebruikt. Bovendien zijn vlamvertragers aan de samenstelling toegevoegd en dientengevolge behoort de isolatie tot volledig onbrandbare materialen, d.w.z. wanneer de vlam nabij is, wordt een gasbarrière gecreëerd die voorkomt dat zuurstof binnenkomt, hetgeen resulteert in een brandende vlam.

Het is ook belangrijk dat thermische isolatie met succes wordt gebruikt in constructies die dicht bij de grond of vegetatie liggen en tegelijkertijd alle gunstige eigenschappen volledig behoudt.

De basis van de warmte-isolator Ursa - speciaal behandeld glasvezel. In zijn productie gebruikte een gelijke hoeveelheid dolomiet, zand en soda. Er zijn in de samenstelling en andere nuttige additieven.

Wanneer alle ingrediënten van de ingrediënten worden verwarmd, begint het mengsel te smelten,het wordt door een speciaal apparaat geleid, als resultaat wordt na verwerking de basis voor de Ursa-verwarmer verkregen, die een vezelstructuur heeft, waarvan alle draden aan elkaar zijn gelijmd. De warmte-isolator Ursa is een echt origineel materiaal, omdat het een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van andere soorten isolatie.

In Rusland zijn er verschillende afdelingen van het bedrijf Ursa, een fabrikant van deze isolatie, het is gebaseerd op een zeer sterke glasvezel en minerale wol. Met de hulp van Ursa kunt u elke plaats in de huisstructuur isoleren. Geluidsisolatie en weerstand tegen mechanische belasting bij de kachel Ursa - op het hoogste niveau.

Uitstekende thermische isolatie, naleving van alle milieunormen, zeer goede thermische bescherming, de levensduur van deze isolatie is meer dan 50 jaar. Isolatie Ursa bestand tegen temperatuurveranderingen, veelzijdig, onbrandbaar, flexibel en flexibel, eenvoudig te installeren, betaalbaar, heeft een kleine massa.

Isolatie Ursa is zeer dampdoorlatend, biostabiel, niet ontvankelijk voor ontbinding en schimmels.

Er zijn ook enkele nadelen, bijvoorbeeld om er mee te werken, het is noodzakelijk om een ​​veiligheidsbril en handschoenen te dragen.

Het materiaal is gevoelig voor alkali. De kosten van Ursa-isolatie zijn afhankelijk van het specifieke type en de specifieke toepassing, evenals van de dichtheid van het product. Een set isolatie kost 390-1490 roebel.

De warmte-isolator is getest en benoemd tot de meest milieuvriendelijke. Bij het bereiden van grondstoffen worden alle componenten van isolatie grondig gecontroleerd en de eindproducten van Ursa zijn absoluut onschadelijk voor de menselijke gezondheid en de natuur.

Houd er rekening mee dat alle door Ursa geproduceerde glasvezelmaterialen wat stof kunnen afgeven. Het wordt aanbevolen om alle wanden in het huis te bedekken met een waterdichtingsmembraan. Aangezien de basis van deze isolatie kwartszand is, is het materiaal niet-brandbaar, wat zeer goed is voor isolatie in een houten huis. We zien de grote duurzaamheid van isolatie Ursa. Zelfs na 40-50 jaar gebruik blijven de eigenschappen van het materiaal origineel.

Een ander belangrijk kenmerk van deze kachel is biologische stabiliteit. Alle stoffen die worden gebruikt bij de productie van deze isolatie zijn anorganisch en trekken geen insecten en knaagdieren aan. De schimmel en schimmel zullen dit materiaal ook niet beschadigen.

waterdicht
waterdicht

Typen en kenmerken

Er zijn verschillende soorten warmte-isolator Ursa, elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, verschillende typen verschillen in hun eigenschappen.

Ursa geo

Deze warmte-isolator kan de warmte van uw huis zo veel mogelijk besparen. Dit wordt bereikt door de lengte en elasticiteit van de vezels, waartussen zich verschillende luchtlagen bevinden. Zelfs de minerale wol geeft gewoonlijk niet zo'n goed effect als deze warmte-isolator. Daarom is het mogelijk om je geen zorgen te maken dat de muren van het huis met de komst van de winter zullen bevriezen. Dit type isolatie heeft een minimale thermische geleidbaarheid. De klasse van geluidsisolatie van deze kachel A, wordt bevestigd door certificaten en bewezen door een reeks laboratoriumonderzoeken. Vrijwel alle soorten Ursa's absorberen geluiden goed.

Ursa PureOne

Deze warmte-isolator is gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën. De belangrijkste bindmiddelcomponent van deze verwarmer is bijvoorbeeld acryl, een neutraal polymeer dat geen enkel gevaar voor de menselijke gezondheid oplevert. Dankzij het gebruik van dit onderdeel wordt glasvezel stofvrij en niet-sponsachtig verkregen. Dus, dit type isolatie kan zeker worden gebruikt voor het verwarmen van kinderdagverblijven, kleuterscholen en medische instellingen.

Volgens geluidsabsorptie is dit materiaal beter, zelfs steenwol. Het is flexibeler, naarmate de tijd verstrijkt, blijft zijn vorm hetzelfde.

Ursa XPS

Deze warmte-isolator heeft een verhoogde sterkte en is bestand tegen vervorming. Het materiaal is perfect bestand tegen aanzienlijk uitrekken en sterke bochten of compressie. Bij de productie van dit soort isolatie gebruikt koolstofdioxide, en het is niet van toepassing op giftige stoffen. Daarom is de warmte-isolator Ursa XPS volledig onschadelijk voor de menselijke gezondheid en het milieu.

Vergeet niet dat giftige stoffen kunnen worden geproduceerd als de temperatuur te hoog is. Dit materiaal neemt geen vocht op, waardoor de thermische isolatiekenmerken hetzelfde blijven, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan grondwater. Bij het invriezen en vervolgens ontdooien blijven de eigenschappen van de producten hetzelfde, wat deze duidelijk onderscheidt van andere verwarmers.

Deze variëteit wordt, net als andere Ursa-producten, als duurzaam en niet-ontvlambaar beschouwd. XPS wordt ook met succes gebruikt om de fundering van gebouwen en wegenaanleg te beschermen.

Ursa terra

Ursa Terra is meer geschikt voor de isolatie van een woonhuis. De eigenaardigheid van de Ursa Terra-planken is hun verhoogde stijfheid en compacte afmetingen. Deze isolatie is het meest geschikt voor gebouwen gemaakt van hout, omdat het volledig onbrandbaar is. Ursa Terra is bovendien bedekt met een speciale samenstelling die vocht afstoot. Bovendien heeft het verbeterde geluidsisolatie en thermische geleidbaarheid.

Door de productie van deze kachel worden alleen natuurlijke componenten toegepast, waardoor de kachel volledig onschadelijk wordt voor mens en omgeving.

Productlijnen

Het bedrijf biedt een breed scala aan isolatie. We zullen vertellen over de hele lijn van thermische isolatoren van de fabrikant Ursa.

 • Ursa M 11 - glasvezel warmte-isolator. Zacht, licht en elastisch. Zeer tevreden met de prijs. Maar er zijn nadelen: het is niet erg flexibel en kan niet bogen op speciale sterkte. En bij het installeren van Ursa M 11 moet u een gasmasker en handschoenen gebruiken om kleine deeltjes glasvezel op uw huid te voorkomen.
 • Ursa M 11 F - aan de ene kant is het bedekt met aluminiumfolie voor dampscherm, dat de penetratie van vocht in de isolatie voorkomt en de vorming van condensaat voorkomt. Deze isolatie is zeer effectief voor gebruik in huizen met een hoge luchtvochtigheid en contact met water, bijvoorbeeld een bad of kelder.
Ursa M 11
Ursa M 11 F
 • Ursa M 15 - zeer elastisch, heeft een goede mate van compressie. Hoofdzakelijk gebruikt voor isolatie van hellende daken, vloeren, verschillende scheidingswanden.
 • Ursa M 25 - Verkrijgbaar in de vorm van een rol met uitstekende thermische isolatie en flexibiliteit. Maar dit type isolatie wordt alleen binnenshuis gebruikt, buitenshuis, in de grond of in leidingen is het ongeschikt. De warmte-isolator Ursa M 25 heeft goed gewerkt voor isolatie van pijpleidingen met een diameter van 33 cm. Ursa M 25 absorbeert het geluid van industriële ketels en tanks. Het wordt aanbevolen voor het verwarmen van runderen, zolder en mansardedaken.
Ursa M 15
Ursa M 25
 • Ursa P 15 - het wordt toegepast bij het verwarmen van framewanden en schotten, en ook rundveedaken. De installatie van deze kachel kan één persoon bevatten. Ursa P 15 is zeer licht, maar tegelijkertijd zeer elastisch.
 • Ursa P 20 - gebruikt voor isolatie van buitenmuren. Gemonteerd Ursa P 20 of in de middelste laag van de muur, of buiten. Deze isolatie is zeer goede thermische en geluidsisolatie.
 • Ursa P 30 - zeer elastisch en flexibel, dankzij deze eigenschappen is deze isolatie perfect op het oppervlak gemonteerd. Goed bewezen bij gebruik in gasopeningen en luchtkanalen met een rechthoekige vorm.
Ursa P 15
Ursa P 20
Ursa P 30
 • Ursa P 35 - Paronepronet en bestand tegen verschillende trillingen. In principe wordt deze isolatie gebruikt voor het transport van treinen, water en over de weg om warmte- en geluidsreductie te behouden.
 • Ursa P 60 - past goed onder de vloer (tegels, laminaat en soortgelijke coatings). Deze isolatie heeft maximale geluidsabsorberende eigenschappen.
 • Ursa Light - zeer licht, elastisch, duurzaam, niet-ontvlambaar materiaal. En het reageert niet op veranderingen in omgevingstemperatuur en blootstelling aan chemicaliën.
Ursa P 35
Ursa P 60
Ursa Light
 • Ursa hellend dak - Verkrijgbaar in de vorm van gele matten, deze isolatie heeft een uitstekende geluids- en thermische isolatie, goede elasticiteit. Nog een pluspunt van deze kachel: bij de installatie is er praktisch geen afval.
 • Ursa Facade - Geplakt met zeer duurzaam zwart glasvezel. Perfect verwarmt de systemen met de geventileerde openingen. Het heeft warmte- en geluidsisolatie, behoudt zijn vorm perfect.
 • Ursa-verdeling - geschikt voor montage op framepartities. De eigenschappen van deze isolatie: lichtheid, elasticiteit, geluidsabsorptie en warmte-isolatie.
Ursa hellend dak
Ursa Facade
Ursa-verdeling

Welke moet je kiezen?

Warmte-isolatoren Ursa branden niet, rotten niet, stoten geen schadelijke stoffen uit. Als de kachel licht weegt, is hij perfect om de kamer van binnenuit te isoleren. Een kachel met een zwaarder gewicht wordt meestal op de gevels gemonteerd.

Opgemerkt moet worden dat alle Ursa-warmte-isolatoren twee soorten materialen gebruiken, die door de optimale combinatie van voor- en nadelen worden herkend als de beste warmte-isolatoren. Het is glasvezel en geëxtrudeerd polystyreenschuim. Minvata en glaswol behoren tot het verleden.

Subtiliteiten van gebruik

Kenmerken van de installatie van een warmte-isolator Ursa zijn eenvoudig en snel.

Zelfs een persoon die geen professional is in de bouw, zal in staat zijn om betegelde of gewalste isolatie Ursa te leggen en de installatie van isolatie is zeer eenvoudig door rollen en platen met kleine afmetingen en de nodige veerkracht. Het belangrijkste bij het leggen van isolatie is een goed voorbereid oppervlak., omdat Ursa-isolatie op de basis is gemonteerd (platen of multiplex). Naar het oppervlak zelf, wordt het materiaal strak genoeg gelegd, bevestigd met schroeven.

Als u de benodigde hoeveelheid isolatie correct berekent, zijn er aan het einde van het werk geen residu's en overschotten.

Installatie van isolatie Ursa

Voor het leggen van zo'n isolatie Ursa heb je geen speciale kennis en vaardigheden nodig. U hoeft slechts enkele regels te volgen. Belangrijk goed transport en juiste opslag van materiaal, bescherming tegen vocht uit de lucht en fysieke schade. Isolatie wordt aanbevolen om niet te strak te zetten, omdat prestaties bij hoge dichtheid verloren kunnen gaan.

Als u van plan bent om de isolatie lange tijd te bewaren, is het raadzaam om de originele verpakking niet te verwijderen voor het gebruik van isolatie. Maar vlak voor de installatie moet de isolatie minstens tien minuten in ongevouwen toestand worden gehouden. Draag voor het begin van de werkzaamheden altijd een speciale bril, zoveel mogelijk gesloten kleding en handschoenen, zodat stof niet in de open huid komt. Gebruik een middelgrote zaag of een goed geslepen mes om materiaal te zagen.

Probeer de isolatieplaten zo strak mogelijk te leggen en druk ze vervolgens licht tegen de voet.

Als u van plan bent de isolatie in twee lagen te plaatsen, sluit dan de naden.

Voor de installatie van warmte-isolatoren is Ursa het beste om verbindingen te gebruiken, gebaseerd op het hebben van een cement of polyurethaan.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van isolatie Ursa

De warmte-isolator Ursa als leider van de isolatiemarkt heeft parameters die het tot zeer hoge waarderingen van consumenten brengen.

Thermische geleidbaarheid

De hoofdtaak van elke warmte-isolator is het creëren van goede warmte-isolatie, Ursa-isolatie kan deze taak op het hoogste niveau aan, het is altijd koel in kamers tijdens hete zomers, en in de winter voelen de eigenaars comfortabele warmte in de winter. Een belangrijk kenmerk van isolatie is de onbrandbaarheid, waardoor het veilig is en het gebruik aanzienlijk wordt uitgebreid.

Fysieke eigenschappen

De flexibiliteit en elasticiteit van de materialen zorgen ervoor dat de thermische isolator van Ursa zo veel mogelijk hecht aan de oppervlakken van elke grootte en vorm, terwijl deze volledig vrij is van openingen. De plasticiteit van isolatieplaten maakt het mogelijk ze te transporteren zonder enig risico van beschadiging tijdens transport of tijdens verzending.

ecologie

Tijdens installatie en tijdens bedrijf geven Ursa-isolatoren helemaal geen vluchtige chemicaliën af, deze isolator kan zeker worden geclassificeerd als een van de schoonste materialen die de ecologie niet schenden.Dit wordt bereikt door de fabrikant door de introductie van de modernste technologieën. Isolatie Ursa kan worden gebruikt in kinderinrichtingen en in ziekenhuizen.

Milieuvriendelijk - een kachel wordt gemaakt met aardgas en hij is, in tegenstelling tot Freon, volkomen veilig voor de ozonlaag van de atmosfeer van onze planeet.

Dakisolatie

Als u tijdens de installatie van de thermische isolator alle technische regels volgt, bespaart u tot 50% van de verwarmingskosten bij het verwarmen van de woning.

hydrofobie

Ursa-isolatoren zijn niet onderhevig aan condensatie, waardoor schimmelorganismen worden gevormd. En ze zijn ook niet bang voor grondwater, ze absorberen helemaal geen vocht,

Brandveiligheid en geluidsisolatie

De basis van Ursa-isolatie is glasvezel en het brandt helemaal niet. Als er brand ontstaat, laat glasvezel de vlam het gebouw niet beschadigen en vermindert het de mogelijke schade door de gevolgen van vuur. Als platen van isolatie op de scheidingswanden tussen kamers worden geplaatst, dan maakt al het ongewenste geluid u niet ongerust en wordt uw comfort niet gestoord.

Merk op dat legisolatie de luchtcirculatie niet zal hinderen.

Installatie en bediening

 • Het grote voordeel van het werken met het Ursa-materiaal is dat bij de installatie van deze kachel is er geen afvalen de gehele procedure kan onafhankelijk worden uitgevoerd, zonder hulp van buitenaf, dit alles komt door het lage gewicht van het isolatiemateriaal en de goede flexibiliteit. Insecten zijn onverschillig voor de Ursa-isolatie en knaagdieren zijn onverschillig, en aan de oppervlakte en binnen overleven geen schadelijke micro-organismen.
 • De isolatie houdt perfect zowel direct zonlicht als mechanische belastingen vast. Het materiaal is erg sterk - de platen zijn bestand tegen een belasting van 50 ton per vierkante meter. meter. Ursa-isolatie is vorstbestendig en bestand tegen vocht - zelfs in water behoudt het zijn eigenschappen. Deze isolatie kan worden gebruikt in structuren waar de temperatuur vaak verandert. Isolatie is zeer sterk materiaal, het is in staat om meer dan 500 cycli verwarmen / vriezen te weerstaan. De levensduur van isolatie na installatie is 50 jaar.
 • Ursa-isolatie is efficiënt en vereist minimale arbeidskosten tijdens de installatie. Het lage gewicht van het materiaal en de elasticiteit ervan verminderen de tijd die aan installatiewerkzaamheden wordt besteed. Voor het installeren van de isolatie zijn geen speciale gereedschappen en vaardigheden vereist.
 • De warmte-isolator Ursa is gemaakt van vezels die veilig zijn voor de menselijke gezondheid, zelfs als ze worden ingeslikt, worden de vezels van het materiaal op natuurlijke wijze uitgescheiden, zonder schade toe te brengen aan het lichaam. In dit geval lossen de vezels niet op en worden ze niet beschadigd in gewoon water. Folie-warmte-isolator - de beste keuze voor isolatie van huizen. Bevestigd door een certificaat. De onmiskenbare voordelen die inherent zijn aan de Ursa warmte-isolator, laten jarenlang genieten van de droogte en warmte in uw huis.

Goede isolatie en thermische isolatie van het dak met behulp van een warmte-isolator Ursa

Merk op dat bekwame dakisolatie van binnenuit het beste kan worden gedaan tijdens de bouw. En het is altijd beter om de betonplaat buiten te verwarmen, een laag warmte-isolator onder een zacht dak te leggen, het is handiger en efficiënter, beter dan van binnenuit zomen.

Het schema van een dergelijke isolatie is als volgt:

 • Eerst plaatsen we een waterdichtingsmembraan op het beton en vervolgens op Ursa-isolatie.
 • Vervolgens plaatsen we een cement-zand dekvloer op de top met een minimale dikte van 30 mm.
 • Het einde van de dakisolatie - dakbedekking leggen - dakbedekking.

De samenstelling van de dakisolatiekit is afhankelijk van het materiaal. Maar twee regels zijn altijd hetzelfde voor alle varianten van opwarming:

 • Onder de dakbedekking moet een diffusiemembraan worden gelegd. Het laat geen vocht toe, maar laat je een paar uitgaan;
 • tussen elke coating en het membraan moet ventilatie zijn waardoor lucht circuleert.

Belangrijk: als er geen diffusiemembraan op het oude dak is, is het voor isolatie nodig om de coating (leisteen of metalen tegel) te verwijderen en de afdichting buiten te leggen.

Warmteoverdracht gaat altijd van heter lucht naar koudere lucht. In de winter heeft de warmte in de kamers de neiging om naar buiten te gaan, en in de zomer heeft het de neiging om binnen in huis te verwarmen. Om het huis comfortabel en gezellig te maken qua temperatuur, is het nodig om de thermische geleidbaarheid van de gebouwen waaruit het gebouw bestaat te verlagen.

  Het vermogen van materialen om warmte te geleiden kenmerkt de thermische geleidingscoëfficiënt. Hoe kleiner de waarde, hoe beter de thermische bescherming van het materiaal. Het is thermische geleidbaarheid - het belangrijkste selectiecriterium, volgens hem, isolatie is geselecteerd.

  De eigenschappen van de gehele structuur worden geëvalueerd met behulp van de weerstandscoëfficiënt voor warmteoverdracht. Hoe groter de waarde van deze coëfficiënt, hoe hoger de energie-efficiëntie van het gebouw. De standaardwaarden van deze coëfficiënt zijn geldig, ze worden berekend volgens speciale bouwcodes van regels, die rekening houden met het klimaat en het type gebouw.

  Maten en vormen

  Om de muren van het gebouw aan de eisen van de normen te laten voldoen, moet u het volgende bouwen:

  • of een bakstenen muur met een dikte van zeven rijen baksteen (176 cm);
  • of een muur van beton van 5 meter dik;
  • of een muur die 8 centimeter thermische isolator isoleert.

  beoordelingen

  Na het uitvoeren van een onderzoek van beoordelingen op fora, websites en sociale netwerken, op het gebruik van Ursa-isolatie, kan met vertrouwen worden gezegd dat 99,6 procent van de reviews over deze isolatie positief zijn.

  Onder de tekortkomingen merken zij de moeilijkheid om met het materiaal te werken en de behoefte om beschermingsmiddelen te gebruiken tijdens de installatie van deze warmte-isolator. Het tweede (en laatste) nadeel van de thermische isolator van Ursa is de slechte vochtbestendigheid. Wanneer water de warmte-isolator binnengaat, verliest het gedeeltelijk zijn eigenschappen. Daarom is het raadzaam om de isolatie niet nat te maken, condensatie mag zich niet ophopen in de reeds gebouwde structuren.

  Gebruik plastic zeilen, kraftpapier of aluminiumfolie als isolatiemateriaal.

  In de volgende video zul je zien hoe je een framehuis isoleert met behulp van URSA TERRA.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer