Kenmerken van schuimisolatiepaneel met muurisolatie

Een privéhuis zal gezelliger en comfortabeler zijn om te wonen als het warm geïsoleerd is. Gelukkig zijn er in onze tijd veel verschillende materialen. Het is mogelijk om een ​​geschikte verwarmer te kiezen voor elke behoefte en voor elke portemonnee. Vandaag zullen we het hebben over een van de meest populaire thermische isolatiecoatings - Penlex.

Coating eigenschappen

Momenteel vindt u op de markt van isolatiematerialen producten met verschillende prestatiekenmerken. Zonder deze componenten is het onmogelijk om een ​​modern privégebouw voor te stellen. In dergelijke huizen zonder betrouwbare isolatie kan het gewoon niet, vooral in het koude seizoen.

Moderne isolatiematerialen zijn ook goed omdat ze kunnen besparen op verwarmingssystemen.Bovendien is het goed mogelijk om in een goed geïsoleerd huis extra kachels te kopen, die vaak veel elektriciteit opeten. Bovendien in een goed geïsoleerd huis is het goed mogelijk om te doen zonder extra verwarmingstoestellen te kopen, die vaak veel elektriciteit "opeten".

Een van de meest populaire thermische isolatiematerialen van tegenwoordig is penoplex. Het is geëxpandeerd polystyreen, dat tijdens de productie wordt geëxtrudeerd. Bovendien is dit high-tech materiaal uitsluitend gemaakt door speciale technologie.

De kern van deze isolatie is schuim. Dit materiaal ondergaat een hittebehandeling, waarna het veel taaier en sterker wordt. Tegelijkertijd verkrijgt Penoplex verbeterde thermische isolatie-eigenschappen, die het gebruik van een dergelijke coating voor isolatie van woongebouwen mogelijk maken.

Het belangrijkste kenmerk van Penoplex is dat Het heeft een minimale mate van wateropname. Dankzij dit onderscheidende kenmerk kan dit materiaal veilig worden gebruikt, zelfs in ruimten met een hoge luchtvochtigheid.

Penoplex heeft een glad oppervlak dat de hechting met andere materialen beïnvloedt.Bij het installeren van deze kachel wordt aanbevolen om de meest betrouwbare en effectieve lijmmengsels te gebruiken, anders houdt de kachel de muurvoeten niet goed vast.

Bovendien wordt het ten zeerste afgeraden om de "natte" afwerking van het huis aan te brengen als het is geïsoleerd met penoplex. Dit zal de hechting nog meer verergeren. Deze functie moet worden overwogen bij het installeren van de isolatie van de gevel.

Veel huiseigenaren vragen zich af of het mogelijk is goedkoper en beter betaalbaar schuim te gebruiken in plaats van piepschuim. Deskundigen raden nog steeds aan om het op het uitgeleverd polystyreenschuim aan te brengen, omdat het een meer betrouwbare en dichte structuur heeft. Bovendien is het dampdoorlatend en heeft het een lage thermische geleidbaarheid. Goedkoop schuim beschikt niet over voldoende sterkte: het is gemakkelijk te vernietigen met de tijd en de thermische eigenschappen van dit materiaal zijn inferieur aan schuimpolystyreen.

Wanneer het zelf stylen van penoplex in een privéwoning of appartement erg belangrijk is om de juiste installatietechniek te kiezen. Masters die weinig ervaring hebben met dergelijke werken, installeren dit warmte-isolatiemateriaal vaak op dezelfde manier als eenvoudig geëxpandeerd polystyreen.Wanneer u met geëxtrudeerde coating werkt, moet u rekening houden met veel belangrijke nuances die we hieronder zullen bespreken.

Het is ook de moeite waard om dat te overwegen dit warmte-isolerende materiaal kan op de meest verschillende bases worden gelegd. Het kunnen houten en bakstenen en betonnen constructies zijn en muren van gasbeton of schuimblokken. Dankzij deze functie is het mogelijk om met zekerheid te zeggen over de universaliteit van Penoplex.

Wandisolatie geëxtrudeerd polystyreenschuim kan met de hand worden gemaakt. Zodat het resultaat u niet teleurstelt en de kachel zo lang mogelijk dienst doet, moet u eenvoudige stap-voor-stap instructies volgen.

Als je bang bent om dergelijk werk aan te nemen, is het beter om een ​​professionele meester in dienst te nemen. Dus bescherm je jezelf tegen materiële schade.

Voors en tegens van het materiaal

Momenteel kiezen veel huiseigenaars voor penoplex om hun huizen te isoleren. Dit materiaal is erg populair vanwege de goede prestaties. Bovendien is het heel goed mogelijk om alleen aan zijn installatie te werken, waardoor u aanzienlijk geld kunt besparen, omdat de diensten van professionals tegenwoordig duur zijn.

Penoplex, of geëxtrudeerd polystyreenschuim, heeft veel positieve eigenschappen waardoor het een toonaangevend product is geworden op de markt van isolatiematerialen. Laten we kennis maken met de belangrijkste lijst met positieve eigenschappen van dit type isolatie:

 • Het belangrijkste voordeel van Penoplex kan worden beschouwd als zijn verhoogde sterkte. In dit opzicht loopt dit isolatiemateriaal voor op zijn concurrenten.
 • Bovendien verschilt penoplex in bijna geen opname van vocht en vocht. Vanwege dit voordeel is het niet nodig om dergelijk materiaal na installatie aan te vullen met een dampremmende laag.
 • Dit warmte-isolerende product sluit naadloos aan op andere materialen. Er treden geen chemische reacties op. De enige uitzondering is contact met oplosmiddelen of aceton.
 • Zoals hierboven vermeld, wordt het schuim vrij gemakkelijk en snel op de wanden (en andere oppervlakken) geïnstalleerd. Om dit te doen, hoeft u geen speciale opleiding te volgen - u hoeft alleen de stapsgewijze instructies te volgen.
 • Penoplex verwijst naar de producten van de gemiddelde prijscategorie.
 • Dit populaire materiaal houdt effectief de warmte in huis.Dankzij deze kwaliteit wordt een comfortabel microklimaat in huis gehandhaafd.

Momenteel worden in de winkels verschillende soorten penoplex verkocht. Dit suggereert dat u de beste optie voor alle omstandigheden kunt kiezen.

Daarnaast vallen een aantal positieve eigenschappen op;

 • Penoplex wordt beschouwd als een milieuvriendelijk en veilig materiaal: het geeft geen gevaarlijke stoffen af ​​die de gezondheid van het huishouden kunnen schaden. Helaas kan vandaag niet elk materiaal bogen op een dergelijke waardigheid.
 • Geëxtrudeerd polystyreenschuim is een dampdoorlatend materiaal. Een woning met een dergelijke isolatie blijft "ademhalen", daarom zullen er geen schimmels of schimmels op de plafonds verschijnen, wat erg moeilijk kan zijn om kwijt te raken.
 • Een dergelijke verwarmer heeft een klein gewicht, dus het werk aan de installatie ervan kan niet energie-intensief worden genoemd. Bovendien zal het transport van penoplex niet duur zijn.
 • Hoogwaardige penoplex is een duurzaam materiaal: het hoeft de komende decennia niet te worden vervangen of gerepareerd.
 • Penoplex wordt gekenmerkt door een samenstelling tegen corrosie, zodat het veilig op de ondergronden kan worden gelegd die uit verschillende materialen bestaan.
 • Dergelijk warmte-isolerend materiaal veroorzaakt geen allergische reacties, zelfs niet als de kamertemperatuur hoog is.
 • Penoplex rot niet en vervormt niet na verloop van tijd.
 • Deze isolatie kan worden aangepakt, zowel bij de bouw van een nieuwe woning als bij de restauratie van een oude woning.
 • Dankzij de uitstekende sterkte-eigenschappen is geëxtrudeerd polystyreen probleemloos bestand tegen zware belastingen. Het is moeilijk om te beschadigen tijdens het gebruik.

Het is mogelijk om huizen met penoplex zowel binnen als buiten te verwarmen.

  Zoals u kunt zien, heeft Penoplex veel voordelen. Daarom verzamelt dit materiaal positieve recensies op internet. Consumenten vinden dat deze kachel eenvoudig te installeren is en uitstekende technische eigenschappen heeft. Penoplex heeft echter zijn nadelen, waarvan u moet weten of u besluit de muren te isoleren met dit populaire materiaal.

  • Houd er bij het kopen van dit isolatiemateriaal rekening mee dat het brandbaar en ontvlambaar is.
  • Geëxtrudeerd polystyreenschuim verdraagt ​​de interactie met oplosmiddelen niet: onder hun invloed kan deze isolatie vervormd en zelfs vernietigd worden.
  • Het is de moeite waard om te overwegen dat in sommige situaties lage dampdoorlatendheid eerder een nadeel is dan het voordeel van penoplex. Als u dit materiaal bijvoorbeeld op de verkeerde manier installeert of in ongunstige omstandigheden plaatst, kan het condensaat van buitenaf verzamelen. In dergelijke omstandigheden kan isolatie een gunstige omgeving zijn voor de vorming van schimmels of schimmels. Om dergelijke gebreken niet te voorkomen, moet u de leefruimte voorzien van de hoogst mogelijke ventilatie, anders zal de luchtuitwisseling verstoord zijn.
  • Penoplex heeft geen goede hechtingseigenschappen, omdat het een perfect vlak en glad oppervlak heeft. Om deze reden veroorzaakt het installeren van een dergelijke isolatie vaak veel moeilijkheden en kost het veel tijd.
  • Experts raden aan om de penoplex te beschermen tegen direct zonlicht: in contact met deze kan deze isolatie worden vervormd (in de regel heeft de bovenste laag van het materiaal de meeste last).
  • Veel consumenten weigeren penoplex te kopen vanwege de gevoeligheid voor verbranding, dus hebben moderne fabrikanten een uitweg gevonden: zij begonnen dit materiaal aan te vullen met speciale stoffen (antiprenami) in het productieproces.Dankzij deze componenten wordt de isolatie zelfdovend, maar tijdens de verbranding kunnen ze beginnen dikke zwarte rookwolken en giftige stoffen af ​​te geven.

  Penlex heeft minder minnen dan plussen, maar de keuze is alleen voor kopers. Het is noodzakelijk om alleen rekening te houden met het feit dat veel problemen in verband met deze verwarmer kunnen worden vermeden als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd.

  Voorbereidende werkzaamheden

  Voor het leggen van penoplex is het noodzakelijk om de basis correct te prepareren. Deze fase van het werk kan niet worden verwaarloosd, anders hecht de isolatie niet goed aan de muren. Laten we in meer detail bekijken hoe we het plafond goed kunnen voorbereiden voor de installatie van deze thermische isolatiecoating.

  Eerst moet u alle benodigde gereedschappen en armaturen in voorraad hebben voordat u direct doorgaat met de voorbereiding en installatie van schuimplaten op de "natte" gevel. Voor al het werk zijn de volgende items en materialen nodig:

  • hoogwaardig hechtingsmengsel;
  • speciale hechtprimer;
  • hoeken;
  • primer mengsel van diepe penetratie;
  • versterkt gaas (bij voorkeur op voorraad met glasvezelproducten);
  • verf;
  • gips.

  Als u Penoplex op een scharnierende basis wilt installeren, hebt u de volgende hulpmiddelen en materialen nodig:

  • houten latten (metalen profiel kan zijn);
  • beugels;
  • dampschermfilm;
  • lijm schuim;
  • schimmelwerende impregnering, speciaal ontworpen voor de verwerking van hout;
  • decoratief afwerkingsmateriaal (het kan voering, vinylbeplating, blokhuis en andere deklagen zijn).

  Als u alle benodigde materialen en gereedschappen bij elkaar heeft, kunt u direct doorgaan met legisolatie op de muren. Laten we om te beginnen eens kijken naar hoe dit werk wordt gedaan met een natte gevel.

  • Verwijder alle vreemde onderdelen en elementen van de wanden die kunnen interfereren met verdere beplating en afwerking.
  • Nu moet u de meest betrouwbare en robuuste basis onder isolatie vormen. Als u bijvoorbeeld plotseling merkt dat er stukjes gipsmengsel op de muren vallen, moeten ze worden verwijderd.
  • Dan moet je langs de gevel lopen met een vochtige doek. Het is acceptabel om een ​​stofzuiger te gebruiken die overtollig stof uit plafonds helpt verwijderen.
  • Vervolgens moet de basis goed worden gevuld met een speciale diepe penetratie gevelprimer.Voor het uitvoeren van dit werk is handig met een roller of borstel. Breng de primer aan bij het maken van een dunne laag. Nadat de eerste laag is opgedroogd, ga je verder met het aanbrengen van de tweede laag.

  Wanneer u een scharnierende gevelvoorbereiding maakt voor het leggen van isolatie is dat als volgt:

  • verwijder alle vuil en stof van de basis;
  • muren bewerken met speciale impregnering;
  • Isoleer de scheuren in het interieur door ze te vullen met geschikte isolatiematerialen.

  Nadat u deze acties hebt uitgevoerd, kunt u het frame ontwerpen en doorgaan naar de muurisolatie.

     Penoplex kan niet alleen de gevelfunderingen worden omhuld, maar ook het binnenste deel van de woning. Dit vereist de volgende materialen:

     • hoogwaardige penoplex (het is wenselijk om een ​​materiaal met verbeterde kenmerken te kopen);
     • lijm;
     • primer;
     • gips.

     In dit geval is het ook nodig om de wanden voor te bereiden op legisolatie. Om dit te doen, moet u de volgende acties uitvoeren:

     • verwijder alle oude afwerkingen van plafonds, of het nu behang of schilderwerk is;
     • volg de vlakheid van de muren: ze moeten glad zijn, zonder druppels en gaten (als ze aanwezig zijn, moeten ze worden verwijderd met gips en aarde);
     • als er aan het plafond uitstekende delen zijn, moeten ze goed worden schoongemaakt;
     • daarna wordt aanbevolen om de wanden twee keer te primen, zodat de penoplex er beter mee in contact komt. Na het voltooien van al deze acties, kunt u de isolatie lijmen.

     Externe montagetechniek

     Om de gevel van het huis op te warmen is heel goed mogelijk met hun eigen handen. De belangrijkste voorwaarde is om te voldoen aan de technologie van het stylen van penoplex. Om te beginnen zullen we kijken hoe je een natte gevel trimt met een penoplex.

     • Ten eerste is het noodzakelijk om een ​​klaar profiel langs de omtrek van de gevel (onderaan) te installeren. Dankzij dit detail zal het handiger zijn om de onderste rij van een verwarming waterpas te zetten.
     • Het wordt aanbevolen om het profiel met deuvelnagels te installeren. Het is erg belangrijk om de gids correct te installeren, dus wordt u aangeraden tijdens alle werkzaamheden het gebouwniveau te gebruiken.
     • Vervolgens moet lijmschuim worden aangebracht op de isolatie rond de omtrek en in het middelpunt. In het midden is het wenselijk om een ​​paar strips kleefmiddelsamenstelling achter te laten.
     • Hierna moet u de penoplex aan de muur bevestigen. Het is de moeite waard om vanaf de hoek met dergelijk werk te starten. Plaats de plaat in het geleideprofiel en druk deze tegen de muur. Controleer de locatie van de penoplex met een niveau.

     Volgens hetzelfde principe moet u de hele eerste rij lijmen. Plaats de doeken zo dat ze zo dicht mogelijk bij elkaar liggen (zonder openingen en scheuren).

     • Dan kunt u doorgaan met de installatie van de tweede rij isolatie:
     • Het moet worden geïnstalleerd met een kleine offset (zoals schaaklay-out).
     • Wanneer alle vloeren zijn bedekt met isolatie, moet je penoplex op de hellingen installeren. Om dit te doen, snijd de platen, waardoor ze de gewenste grootte hebben. Snijd vervolgens de materialen af ​​die u nodig hebt om de raam- en deuropeningen af ​​te dichten.
     • Dan moet je bovendien het schuim op de wanden bevestigen. Om dit te doen, kunt u speciale deuvels gebruiken, die in de volksmond "schimmels" of "paraplu's" worden genoemd.
     • Om de plug te installeren, moet u een gat in het plafond boren, waarbij u breekt met het isolatiemateriaal. Het gat moet noodzakelijkerwijs overeenkomen met de plug (zijn diameter). Wat de lengte betreft, zou het iets meer moeten zijn - met 5-10 mm.
     • Isolatoren op de hellingen hoeven niet extra aan de pluggen te worden bevestigd. Het proces van het leggen van isolatie op de "natte" gevel is voltooid.

     Bij het isoleren van een hangende gevel moet men zich ook houden aan een bepaalde technologie.

     • In de eerste plaats, zoals in andere gevallen, moeten overlappingen worden voorbereid.
     • Het is noodzakelijk om de overlap onder de juiste locatie van de rekken in de vorm van verticale stroken te markeren. De ideale stap tussen deze details is 50 cm.
     • Op de aangegeven lijnen op de muren moet u haakjes met een vergelijkbare afstand van 50 cm verticaal bevestigen. Om deze elementen te repareren, kunt u deuvelnagels gebruiken.

      Daarna kunt u doorgaan met de wandpanelen van schuimpleister:

      • Het is eenvoudig tussen haakjes geregen. Met deze methode is het niet nodig lijm te gebruiken. Het is alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat elke tegel door ten minste één plug wordt gevangen.
      • Als u een houten huis isoleert, is het niet nodig om de spleten voor de gek te houden: deze elementen zullen goede eigenschappen bieden voor de dampdoorlatendheid van de isolatie, die vooral belangrijk zijn voor houten vloeren.
      • Als de wanden in het huis gemaakt zijn van baksteen of een ander soortgelijk materiaal, is het aan te bevelen om alle openingen en voegen te sluiten met bevestigingsschuim.
      • Het wordt aanbevolen om het oppervlak van de schuimpleister te sluiten met dampisolatiemateriaal als u een gebouw van hout isoleert. In dit geval moet de extra film op deuvelparaplu's worden bevestigd.
      • Verder tussen de haakjes moet je de rekken met metalen of houten spijlen bevestigen.

      Tijdens de installatie is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat alle elementen in een enkel verticaal vlak worden bevestigd.

      Hier kan de isolatie van de hangende gevel als voltooid worden beschouwd. Hierna is het toegestaan ​​om over te gaan naar de installatie van decoratieve afwerkingsmaterialen. Gebruik hiervoor meestal het profielontwerp, dat zelf wordt bijgesneden, bijvoorbeeld in voering.

      Hoe te monteren van binnenuit?

      Iets minder vaak wenden de eigenaren zich tot de isolatie van vloeren vanaf de binnenkant van de penoplex. In dit geval moet u ook vertrouwen op stapsgewijze instructies om veelvoorkomende fouten te voorkomen.

      • Als u alle voorbereidende werkzaamheden hebt voltooid, kunt u veilig doorgaan met de bekleding van de isolatie van het interieur van uw huis. Eerst moet je de hechtingseigenschappen van materialen verbeteren. Hiertoe wordt het aanbevolen om de basis te behandelen met een speciaal primer-mengsel van hoge kwaliteit. Dit proces kan achtereenvolgens in 2 stappen worden uitgevoerd.
      • Omdat de penoplex een vochtbestendig materiaal is, is het installeren van een waterdichtingslaag volledig optioneel, maar deskundigen adviseren om dit onderdeel te verzekeren en niet te verwaarlozen.
      • Dan kunt u doorgaan met de directe installatie van schuimpanelen op de wanden. Vroeger werden hiervoor vaak schotelvormige deuvels gebruikt en deze worden nog steeds gebruikt. In plaats van dergelijke bevestigingsmiddelen kunt u echter speciale lijm van hoge kwaliteit kopen. Natuurlijk kunt u beide opties gebruiken om extra betrouwbaarheid te bieden.

      Na het fixeren kan penoplex doorgaan naar de binneninrichting van de kamer. Eerder wordt echter aanbevolen om ervoor te zorgen dat de isolatie van de geïsoleerde constructie voldoende strak is, omdat zelfs een zeer kleine spleet of opening kan leiden tot het verschijnen van een koude "brug". Zorg ervoor dat u zorgvuldig alle verbindingen en verbindingen van materialen inspecteert (in de gebieden van raam- en deuropeningen). Als u de probleemitems hebt gevonden, moeten deze worden gecorrigeerd. Hiervoor is het toegestaan ​​om een ​​kit of montageschuim te gebruiken.

      Daarna kunt u een dampremmende laag aanbrengen, maar in het geval van penoplex is dit niet nodig.

      Wat betreft het afwerken van de verwarmde wanden, wordt hiervoor meestal wapeningsnet gebruikt, dat ook moet worden geëgaliseerd met behulp van een kleefmiddeloplossing.Daarna kunt u overgaan tot het aanbrengen van decoratief materiaal. Zie de volgende video voor meer informatie over het van binnenuit isoleren van de wanden van de penoplex.

      Handige aanbevelingen

      De meeste huiseigenaren wenden zich tot outdoor, niet tot interne isolatie van de muren. Dit is het gevolg van het feit dat bij de tweede optie de nuttige ruimte van de kamer verborgen is.

      Om het warmteverlies aanzienlijk te verminderen, wordt het aanbevolen om de penoplex in twee lagen te leggen. Dan heb je een laag van optimale dikte.

      Bij het versieren van vloeren na isolatie vaak naar grout draaien. Hiervoor is het beter om schuurpapier te gebruiken. U kunt doorgaan naar deze fase na het volledig drogen van de versterkende laag. Ondanks de kracht van Penoplex, Wees voorzichtig als u ermee werkt, omdat dit materiaal nog steeds kan worden beschadigd of kapot kan gaan.

      Kies een hoge kwaliteit en een maximale efficiënte lijm voor penoplex. Speciale lijmlijm is ideaal om deze isolatie te leggen: hij bevestigt het materiaal stevig en stevig aan de basis en houdt het stevig genoeg vast. Zorg ervoor datzodat de dikte van de schuimisolatie voor muurisolatie niet minder is dan 5 cm. Zorg ervoor dat de isolatie stevig en stevig op de basis is bevestigd. Gebruik spijkers en lijm.

      De grondlaag moet op de vloer worden aangebracht met een uniforme en niet erg dikke laag. Als het droogt tot het einde, moet u de handeling herhalen.

      Tijdens de installatie van isolatie kan niet zonder een profiel, vooral als het gaat om het installeren van een frame-structuur. Het is raadzaam om een ​​bellen- of laserinstrument aan te schaffen, wat gemakkelijker en handiger in gebruik is.

      Om de externe isolatie van het huis efficiënter en completer te maken, is het aan te raden de ondergrond voor te verwarmen (hiermee kunt u ook de kelder opwarmen). In dit geval wordt al het werk eenvoudig gedaan: eerst moet u de fundering uitgraven, deze reinigen van alle onzuiverheden en vervolgens de vellen penoplex lijmen. Hierna kan de basis worden bijgebracht.

      Bij de installatie van penoplex op de gevel van het gebouw, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de platen elkaar ongeveer 10 cm overlappen, op deze manier kunt u de vorming van scheuren voorkomen.

      Geëxtrudeerd polystyreen is een sterk en duurzaam materiaal, het verdraagt ​​echter niet het contact met de volgende stoffen:

      • benzine, diesel, kerosine;
      • aceton en andere ketonoplosmiddelen;
      • formaline en formaldehyde;
      • benzeen, xyleen, tolueen;
      • verschillende esters;
      • polyesters;
      • koolteer;
      • olieverf.

      Het is het gemakkelijkst om lijm aan te brengen op materialen met een getande lijmkam. In dit geval is de hechtlaag bij voorkeur niet meer dan 10 mm.

      Plafondschuimtape die op het plafond is geplakt, moet worden vastgezet met verticale naden. Deze technologie lijkt veel op legstenen.

      Als u een met gipspleister geïsoleerde wand pleistert, moet u eerst de basissamenstelling aanbrengen met een wapeningsnet. De dichtheid van de laatste moet minimaal 145 g / m2 zijn. Zorg ervoor dat de overlap ongeveer 10 cm is.Vervolgens moet u een nivelleerlaag aanbrengen (de dikte moet minimaal 5 mm zijn). Alleen dan moet het warmte-isolerende materiaal worden bedekt met een decoratieve afwerking.

      Als je een penoplex-huis in twee lagen schilt, lijm je eerst de startlaag en leg je de volgende laag met een kleine offset erop.Vóór het is het noodzakelijk om platen met de rol te verwerken.

      Verwijder, voordat u de isolatie installeert, de oude coatings alleen als er zichtbare beschadigingen of losse delen op zitten. Als de vorige afwerking geen defecten en klachten vertoont, kan penoplex erop worden geplaatst.

      Tijdens het stylen van de penoplex moet er rekening mee worden gehouden dat bij het aanbrengen met behulp van "natte" technologie, u de voering vaak moet repareren vanwege de slechte duurzaamheid en sterkte. Daarom is het tijdens dergelijke werkzaamheden noodzakelijk isolatie zo strak mogelijk op het oppervlak aan te brengen.

      Penoplex kan om verschillende redenen worden geïnstalleerd. Het kan veilig worden gebruikt voor een privé- / zomerhuis of stadsappartement. Bovendien kunt u deze isolatie eenvoudig aanbrengen, niet alleen op de wanden, maar ook op de dak / plafond plafonds.

      Deskundigen adviseren om niet naar de opwarming van het huis te haasten totdat het volledig krimpt. Anders wordt de pleisterlaag bedekt met scheuren en begint deze af te brokkelen. Voor het uitvoeren van warmte-isolatiewerken is het noodzakelijk om alleen hoogwaardige materialen en gereedschappen te selecteren.

      Zoek niet naar een te goedkoop penoplex, want de kwaliteit ervan kan u in de loop van de tijd teleurstellen. Bovendien behoort dit product tot de gemiddelde prijscategorie en is het goedkoop.

       Het uitlijnen van de basis voor het stylen van penoplex is toegestaan ​​voor de productie van gipsplaat. De aanwezigheid van dit materiaal schraapt echter extra ruimte in de kamer. Dergelijke oplossingen worden vaak aangepakt door eigenaren van stadsappartementen met ongelijke plafonds.

       Als u besluit om schuimplastic op een muur van schuimbeton te plaatsen, dan is de installatie van een dampschermmateriaal nuttig. Deze componenten zijn niet alleen nodig als we het hebben over gronden, waarvan de structuur niet poreus is.

       Comments
        auteur
       Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

       Inkomhal

       Woonkamer

       slaapkamer