Beschikt over gespoten isolatie Polynor

Van de moderne polyurethaan isolatiematerialen, is een van de leiders Polynor gespoten isolatie, ontwikkeld door Noorse experts. Het is verschillende posities superieur aan warmte-isolatoren van andere fabrikanten.

Hoge technische kenmerken van deze verstoven kachel laten met reden het gebruik ervan als een van de meest effectieve manieren zien om de warmte in huis te houden.

Eigenschappen en reikwijdte

Opgemerkt moet worden dat isolatie op basis van polyurethaanschuim in het algemeen enigszins hun klassieke tegenhangers in termen van betaalbaarheid verliest. Om deze reden zijn deze isolatiematerialen nog niet zo wijdverspreid als isolerende bouwmaterialen gemaakt van minerale wol, polystyreenschuim en polystyreen, waarvan de productie is gebaseerd op de extrusiewerkwijze.

De kwestie van beschikbaarheid voor de aankoop van polyurethaan isolatiematerialen vanwege het feit dat de isolatie van het huis een vrij groot verbruik van schuimisolatie vereist. Tot voor kort werd een dergelijk probleem opgelost door verschillende aannemers aan te trekken of in het geval van een poging om het op eigen houtje op te lossen door het verwerven van grondstoffen en speciale apparatuur, evenals de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling van thermische isolatietechnologie.

De opkomst van Polynor-isolatie op de markt heeft de situatie radicaal veranderd. Nu, om een ​​zelfs een zeer groot oppervlak te isoleren, hoeft de consument geen gebruik te maken van de diensten van externe uitvoerders en geld te besteden aan de aanschaf van dure apparatuur.

Vloeibare schuimisolatie Polynor wordt door de fabrikant geproduceerd in compacte cilinders. Het verbruik van de inhoud van een dergelijke cilinder, op voorwaarde dat er een warmte-isolerende laag met een dikte van 6 cm ontstaat, is gelijk aan 1 m² van het behandelde oppervlak. Tegelijkertijd is een vergelijking van de kosten van Polynor thermische isolatie, gespoten uit een cilinder met de kosten van het betalen voor de diensten van een externe organisatie voor isolatie van woningen, duidelijk in het voordeel van de mogelijkheid om vloeistofisolatie te besproeien.

Het is bekend dat de gemiddelde schatting van de kosten van het werk aan de isolatie van 1 m² met een polyurethaanschuimisolator door een team van specialisten ongeveer 1000 roebel is, rekening houdend met de kosten van het materiaal en de uitgevoerde werkzaamheden. Terwijl één cilinder met Polynor-isolatie voor dezelfde vierkante meter warmte-isolerend oppervlak van de gevel of zolder de consument ongeveer 500 roebel zal kosten.

Dit type warmte-isolator wordt aanbevolen voor het isoleren van gebouwen van binnen of van buiten door het op de interne oppervlakken van wanden en gevels van huizen van materiaal - baksteen, beton of gemaakt van gasvormige silicaatblokken - aan te brengen. Dit omvat ook lag-vloeren en elke afdekking met een structuur die de dynamische belasting niet draagt. Deze warmte-isolator kan worden gebruikt om de interne oppervlakken van hellende daken, zolders, zolderverdiepingen, kelderfunderingen, kelders en kelders van gebouwen te isoleren.

Dankzij de Polynor vloeibare vorm kan het op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht. Daarom is dit materiaal met succes gebruikt voor de isolatie van rioleringsbuizen en snelwegen van zowel warm als koud water, die uit de bouwplaatsen worden gehaald.

Er dient te worden opgemerkt dat de operationele mogelijkheden van deze verwarmer enigszins worden beperkt door de ballonvorm van de vrijgave ervan., wat niet toelaat om een ​​drukniveau te creëren dat holtes van zapenirovat binnen holle wanden mogelijk maakt, dat wil zeggen dit materiaal is alleen geschikt voor extern spuiten. Met betrekking tot de kwestie van de arbeidsproductiviteit bij het werken met dit materiaal, kan volgens de consumenten die het al hebben gebruikt, een persoon Polynor ongeveer 80-100 m² met warmte geïsoleerd oppervlak binnen één werkdag verwerken.

Naast het gemak en de eenvoud van het werkproces en de hoge efficiëntie van de thermische isolatie van het Polynor-merk, kunnen ook de belangrijkste voordelen ten opzichte van analogen van andere fabrikanten, zoals het vermogen tot snel stollen, niet meer dan een uur, en de afwezigheid van de negatieve impact van dit materiaal op de menselijke gezondheid worden benadrukt

Thermische isolatie Polynor trekt geen knaagdieren aan als voedselbron. Het creëert geen bruggen voor koude en met het hoogste rendement tijdens het gebruik, heeft het geen speciale dure apparatuur nodig voor de installatie ervan. De gesloten cellen van dit duurzame materiaal laten geen vocht en stoom door, en het is in staat tot zelfdovend in de afwezigheid van direct contact met vuur.

Sterke en zwakke punten

Dit type warmte-isolerend materiaal in vergelijking met analogen van andere fabrikanten onderscheidt zich door installatiegemak, waarbij niet de creatie van een skelet en het gebruik van materialen zoals films, izospan, hechtende composieten, bevestigingsmiddelen, wapeningsnet en dergelijke vereist is. Deze warmte-isolator wordt handig gebruikt bij het werken op moeilijk bereikbare en ruimtelijk begrensde plaatsen en bij een complex profiel van het te coaten oppervlak.

Polynor-applicatietechnologie vereist niet het gebruik van speciale apparatuur en energieverbruik. Dit materiaal, dat een van de beste thermische geleidbaarheden op de achtergrond van vergelijkbare warmte-isolatoren heeft, heeft ook een uitstekende hechting op een grote verscheidenheid aan bouwmaterialen, te beginnen met baksteen, beton of hout en eindigend met metaal en glas.

Bij een zeer hoge coatingsnelheid, wanneer een oppervlak van 1 m² gedurende één, maximaal twee minuten met dit materiaal wordt bedekt, wordt Polynor gekenmerkt door een laag verbruik. Eén cilinder met een volume van 1000 ml is voldoende om een ​​laag van zes centimeter per vierkante meter oppervlak aan te brengen.

Het polymerisatieproces van deze warmte-isolator duurt een uur,waarna het Polynor gecoate oppervlak kan worden geverfd, gepleisterd en erop worden aangebracht met een andere coating of bescherming. Dit milieuvriendelijke materiaal stoot geen schadelijke vluchtige stoffen uit tijdens het gebruik, het heeft een lange levensduur, wat volgens de fabrikant ongeveer 35-50 jaar is.

Naast de thermische isolatie zelf is Polynor een geluidsisolerend materiaal, het is niet geliefd bij knaagdieren en insecten, het is resistent tegen de gevolgen van schimmels en andere biologische factoren.

Wat betreft de minnen van dit materiaal, het is niet bestand tegen directe ultraviolette straling van de zon zoals een montage schuim en is van korte duur met regelmatig contact met water. Installatie van de Polynor is mogelijk in enigszins beperkte temperatuuromstandigheden.

Het afzetproces wordt gekenmerkt door de moeilijkheid om een ​​laag met een uniforme dikte te verkrijgen, waardoor de gerede coating een niet-uniform thermisch geleidingsvermogen kan hebben. Daarom is een betere, uniforme depositie afhankelijk van de ervaring met dit materiaal. Er moet rekening worden gehouden met de aanbeveling van de fabrikant, volgens welke de dikte van de aangebrachte laag beperkt is tot 6 cm.

Daarbij kan de cilinder worden gebruikt bij temperaturen tussen +18 en + 35 ° C. Deze hydro-isolator, zoals eerder vermeld, is giftig op het werk, wat het verplichte gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen met zich meebrengt.

Polynor is niet hygroscopisch, daarom is er een afdichtend effect op het ermee bedekte oppervlak, dat als een obstakel voor dampabsorptie dient. De toevoer van isolatie in cilinders vereist een afzonderlijke aankoop van een bouwpistool, uitgerust met een speciaal mondstuk. In geval van verlies of breuk van een pistool of spuitmond, zal het nodig zijn om nieuwe te kopen, omdat zonder hen de kwaliteit van het spuitproces, volgens de fabrikant, aanzienlijk wordt verminderd.

Toepassingstechnologie

Voordat u gaat werken met Polynor om het oppervlak van een oppervlak te isoleren, moet u het overeenkomstig voorbereiden. Voor dit doel is het noodzakelijk om ophopingen van vuil en stof van een dergelijk oppervlak grondig te verwijderen en in de aanwezigheid van vette en olieachtige vlekken, verwijder ze met aceton of white spirit. Ontvetten van het warmte-geïsoleerde oppervlak is noodzakelijk omdat de gespoten Polynor hecht aan een olieachtig oppervlak dat veel erger is dan een schone bakstenen of betonnen muur.

Als er chips, gaten, scheuren of andere beschadigingen zijn aan het warmte-geïsoleerde oppervlak, moeten deze worden afgedicht met een cementmortel of een kleefstofsamenstelling. Tot het moment dat u ermee begint te werken, is het noodzakelijk om de cilinder met een verwarming enige tijd binnenshuis te houden bij een luchttemperatuur boven + 18 ° C. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de werksubstantie uithardt en om na het aanbrengen een uniforme laag te verkrijgen.

Voorbereiding voor het gebruik van Polynor-isolatie is om een ​​speciaal mondstuk op de ballon te installeren. Het wordt opgezet totdat het klikt, waarna het deksel van het kruis wordt verwijderd en een montagepistool wordt aangesloten dat apart wordt gekocht. Al deze manipulaties worden uitgevoerd onder de voorwaarde dat de verpakking van het product rechtop wordt gehouden.

Vanaf het moment dat u met het werk begint en tijdens de implementatie, moet de ballon regelmatig worden geschud. De toepassing van isolatie op het oppervlak wordt uitgevoerd door het te spuiten door op de hendel van het montagepistool te drukken. Tegelijkertijd moet de verkregen thermische isolatielaag een dikte hebben van niet meer dan 500 mm. Aan het einde van deze werkzaamheden wordt het pistool losgekoppeld van de cilinder en worden de onderdelen gereinigd met vloeibaar oplosmiddel.

Het sproeien van thermische isolatie moet worden uitgevoerd in strikte overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften, aangezien vloeibaar polyurethaanschuim voordat het hard wordt, schadelijk is voor het menselijk lichaam.

Het kan irritatie van de ogen, slijmvliezen van de ademhalingsorganen en huidzones veroorzaken waar het per ongeluk in terecht komt. Daarom moeten de installatiewerkzaamheden met Polynor worden uitgevoerd in beschermende kleding, bouwbrillen en handschoenen. Inbegrepen bij elk pakket van Polynor thermische isolatie is een gedetailleerde instructie over het gebruik van dit materiaal met de nodige uitleg en aanbevelingen.

Polynor-isolatiebeoordelingen - in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer