Polyurethaanschuim: technische kenmerken en toepassingskenmerken

 Polyurethaanschuim: technische kenmerken en toepassingskenmerken

Polyurethaan plaatschuim wordt lange tijd beschouwd als een van de meest populaire bouwmaterialen. De enorme variatie in de toepassing van dit unieke materiaal stelt u in staat om het niet alleen te gebruiken in de vorm van isolatie in de constructie van gebouwen, maar ook in de vervaardiging van stoffen en meubels.

Speciale functies

Polyurethaanschuim is een synthetisch schuim in de vorm van een rechthoekig canvas, dat een andere dikte heeft en gemakkelijk in gebruik is. Polyurethaanschuim kan zelfs worden omschreven als een soort plastic. In 1937 vonden Duitse wetenschappers onder leiding van chemicus Otto Bayer PPU uit. In die tijd was het materiaal nog niet zo populairhet was echter duidelijk dat hij over unieke eigenschappen beschikt en dat hem vele mogelijkheden te wachten staan ​​voor verder gebruik in de productie.

Tegenwoordig is polyurethaanschuim erg populair. De productie van polyurethaanschuim is een haalbare taak. Dit is eenvoudig te doen op de bouwplaats, het enige dat u hoeft te doen, is het observeren van de noodzakelijke hoeveelheden speciale ingrediënten. De naden zijn gemaakt door de componenten van petrochemische verwerking in een speciale vorm te gieten. Na grondige menging wordt het mengsel met een pers in voorbereide mallen verdeeld, waarbij het materiaal hard wordt en de vereiste vorm en grootte aanneemt.

Volgens de structuur wordt het materiaal poreus verkregen, met de aanwezigheid van cellen die zijn gevuld met een gasvormige substantie. Celgroottes hebben invloed op de materiaaldichtheid.

Afhankelijk van het type stijfheid zijn er verschillende soorten polyurethaanschuim:

 • standaard versie;
 • hard materiaal;
 • polyurethaanschuim met verhoogde stijfheid;
 • zeer elastisch;
 • elastisch, onbrandbaar.

  Harde elastische vlamwerende isolatiemerk PPU-ER heeft hoge thermische isolatie-eigenschappen.De technische kenmerken maken het materiaal onmisbaar voor het regelen van gebouwen en industriële ondernemingen. Dit materiaal wordt gebruikt in productiegebieden met een hoge mate van verantwoordelijkheid, zoals de auto-industrie en de luchtvaart.

  Polyurethaanschuim met harde platen heeft zich bewezen in muurisolatie. Dit materiaal wordt geproduceerd in de vorm van platen en heeft ruisonderdrukkende eigenschappen. Installatie van muren in het gebouw is zowel van buiten als van binnen gemaakt. Hard polyurethaanschuim is uitstekend geschikt voor het isoleren van pijpleidingen. Vaak gebruikte speciale vormen, bevestigd aan de buis met klemmen of draad, wat op zijn beurt helpt om warm te blijven en ze te beschermen tegen beschadiging en lage luchttemperaturen.

  Voors en tegens

  Polyurethaanschuim is een modern bouwmateriaal met een solide structuur en thermische isolatie-eigenschappen. De reikwijdte van polyurethaanschuim is behoorlijk divers en omvat vele industrieën, zoals bouwconstructies, luchtvaart, auto-industrie, de vervaardiging van speelgoed en gestoffeerde meubels.

  De belangrijkste positieve aspecten van het materiaal kunnen als volgt worden geïdentificeerd:

  • materiaal veroorzaakt geen allergische reacties;
  • het vormt geen schimmel en schimmel;
  • bestand tegen temperatuurveranderingen;
  • handig in werk;
  • breed scala aan activiteiten;
  • hoge geluidsisolatieprestaties.

   PPU voor de productie van meubels vormt geen gunstig leefgebied voor insecten. En ook het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om verschillende noodzakelijke vormen aan te nemen, wat belangrijk is bij de vervaardiging van meubelbekleding, stoelen en matrassen.

   Ondanks aanzienlijke voordelen heeft polyurethaanschuim negatieve kanten.

   • Het negatieve effect van ultraviolette straling draagt ​​bij aan snelle slijtage. Als bescherming kunt u gips of verf gebruiken.
   • Polyurethaanschuim is een niet-brandbaar materiaal. Hogere temperaturen zullen geen brand veroorzaken, maar de isolatie kan gaan smeulen. Dit proces kan worden gestopt door het materiaal af te koelen. Daarom, waar het oppervlak kan beginnen te verwarmen, is het beter om af te zien van het gebruik van polyurethaanschuim.

   Technische specificaties

   Als verwarmer heeft polyurethaanschuim een ​​aanzienlijke superioriteit ten opzichte van andere bouwmaterialen.Gewoonlijk wordt in de bouw hard polyurethaanschuim gebruikt, dat uitstekende energiebesparende eigenschappen heeft in de vorm van een hoge dichtheid tot 70 kg / m3 en een lage thermische geleidbaarheid van 0,02 tot 0,03 W / m.

   Over het algemeen zijn de volgende kenmerken kenmerkend voor PUF van het stijve type:

   • lage permeabiliteit;
   • hoge sterkte;
   • verschillende methoden voor het vervaardigen van materiaal;
   • groot temperatuurbereik;
   • bestand tegen neerslag, chemische elementen, straling en corrosie.

   Over het algemeen is polyurethaanschuimplaat een modern bouwmateriaal, dat een brede toepassing heeft gevonden in verschillende industrieën, waaronder de bouw-, meubel- en kledingindustrie.

   Dit universele polymeer in de vorm van schuim wordt niet beïnvloed door vocht en temperatuur. Polyurethaanschuim is duurzaam in gebruik en heeft hoge hygiënische en hygiënische normen, waardoor het veilig is voor de gezondheid en het leven van de mens.

   In de volgende video leer je meer over de voordelen van polyurethaanschuim.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer