Wat zijn de terrassen: opties voor projecten

Heel vaak geven eigenaren van villa's en particuliere buitenplaatsen de voorkeur aan een terras op een klassieke veranda. Maar niet veel mensen weten dat deze twee structuren significant van elkaar verschillen.

Wat het is: functies

Volgens de SNiP omvat de definitie van "terras" alle structuren die aan het hoofdgebouw zijn bevestigd, maar geen beglazing hebben. Dit kan een open ruimte zijn of een plaats onder het dak voor de ingang van het huis, daarboven (als het de tweede verdieping is) of van de andere kant van de ingang naar de kamer, bijvoorbeeld met een uitgang direct vanuit de woonkamer. Het terras kan een dak hebben dat beschermt tegen neerslag en schaduw creëert op een warme dag.

Het terras kan de rol van een prieel spelen, maar het is veel handiger. haar, omdat het naast het huis ligt,dat wil zeggen, tijdens de lunch of het diner in de openlucht hoeft de gastvrouw niet meerdere keren een behoorlijke afstand af te leggen om de tafel te zetten of gasten te bedienen. Ook kan het terras een soort kas zijn in het warme seizoen: alle kamerplanten die al maanden in een benauwde ruimte zijn, worden hier gebracht. Ze zouden frisse lucht moeten krijgen, die voor een lange winter ontbrak.

Op het terras kan elke rust comfortabeler worden gemaakt, want in de open lucht is het altijd beter voor elk levend organisme dan binnenshuis, maar natuurlijk als de weersomstandigheden hier gunstig voor zijn. In de zomer kunt u hier een zomerkeuken organiseren zonder het interieur vol te proppen met een gewas. De kamers krijgen dus niet veel vuil.

Verschillen met de veranda

Volgens hetzelfde reglementaire document is de veranda een uitbreiding van het hoofdgebouw, dat van het terras verschilt doordat het is beglaasd. Dat wil zeggen, een veranda kan worden beschouwd als een gesloten kamer, die zich voor de hoofdingang van het huis bevindt. Naast het bijgebouw kan de veranda een ingebouwde kamer zijn met gemeenschappelijke dragende muren en een fundering met het huis zelf.Maar het moet geglazuurd zijn, anders wordt het een terras. Het is in de beglazing is hun grootste verschil.

Trouwens, de veranda heeft misschien helemaal geen muren en vormt een soort van "aquarium" - in plaats van scheidingswanden kunnen ramen met dubbele beglazing worden geïnstalleerd. Een dergelijk gebouw is geliefd bij aanhangers van moderne stijlen en ecotrends, omdat glas je in staat stelt om het uitzicht op het omliggende landschap volledig te openen en zoveel mogelijk zon binnen te laten. Dezelfde optie wordt gebruikt als een wintertuin, maar op voorwaarde dat het verwarmingssysteem het mogelijk maakt om op te warmen in het winterseizoen, waardoor comfortabele omstandigheden worden gecreëerd voor de groei en ontwikkeling van planten. Het terras kan natuurlijk niet zo'n functie hebben, omdat het dom is om het in de winter te verwarmen.

Typen en locatie

Het terras, zoals hierboven al vermeld, bevindt zich niet alleen bij de ingang direct aan het huis, maar ook aan elke andere kant. Bijvoorbeeld een populaire versie van de woonkamer met toegang tot het terras. In dit geval is het mogelijk om een ​​extra ontspanningszone in het huis aan te leggen, die tijdens het warme seizoen beschikbaar zal zijn. Bij de indeling van een dergelijk platform spelen klapdeuren een grote rol, die van de woonkamer naar de straat leidt.Ze moeten zo wijd mogelijk openzwaaien, de breedte van de opening kan gemakkelijk 2 m bereiken met een standaard van niet meer dan 1 m.

Van groot belang is de mogelijkheid om zijn deuren te openen. De keuze in dit geval hangt alleen af ​​van de stijl van de woonkamer. Als dit bijvoorbeeld een klassieker is, is het de moeite waard om de optie te overwegen van twee brede deuropeningen, versierd in de kleur van alle deuren in het huis, maar tegelijkertijd openzwaaien. Hierdoor wordt een deel van de wand van de kamer vrijwel verwijderd en kan frisse lucht de kamer vullen met zomeraroma's.

Liefhebbers van hi-tech stijl of minimalisme kunnen overwegen glazen of plastic constructies te nemen die in tegengestelde richtingen uiteengaan. Ze zullen er bijzonder indrukwekkend uitzien als de deur de hele hoogte van de muur beslaat: van vloer tot plafond en minstens twee meter breed. Deze techniek zorgt voor een gevoel van aanwezigheid op straat, zonder van huis te hoeven gaan.

Een interessante optie is de locatie van het terras bij de ingang van de keuken. Het kan dus heel goed de rol van de eetkamer spelen. In dit geval moet het terras goed worden ingericht en ingericht met geschikt meubilair.Houd er rekening mee dat de stoelen aan tafel en stoelen ten minste twee meer dan gezinsleden moeten zijn. Het reservaat is nodig in het geval van aankomst van vrienden of familieleden.

Als de eigenaren zeer gastvrije mensen zijn en vaak in zichzelf lawaaierige en grote bedrijven verzamelen, moet er dan ook rekening worden gehouden met een grotere voorraad. Als alternatief kunt u transformeerbare meubels gebruiken: in zo'n eetkamer is het aangewezen om een ​​opklapbare tafel en klapstoelen te hebben die bescheiden in de kast staan ​​en indien nodig altijd bij de hand zijn.

Een andere veel voorkomende optie - de locatie van het terras op de tweede verdieping boven de garage. In dit geval zal het het balkon vervangen en kan het de rol van zonnebank vervullen. Er is gelegenheid om te zonnebaden onder de warme zon, zonder het huishouden te verstoren en de buren niet te verwarren. Uitgang naar het terras kan vanuit de slaapkamer of rechtstreeks vanuit de gang van de tweede verdieping - het hangt af van de indeling van het huis.

legitimatie

Als de eigenaars van het huis besloten om een ​​terras te bouwen wanneer het hoofdgebouw al in gebruik is genomen en met succes wordt gebruikt, dan is het voor de juridische constructie noodzakelijk om de relevante toestemming van de controlerende autoriteiten te verkrijgen.Dit moet om verschillende redenen gebeuren. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat de constructie veilig is en de betrouwbaarheid van het hoofdgebouw niet bedreigt en er zijn geen communicatie die kan worden beschadigd tijdens het bouwproces. Ten tweede moeten in het geval van een verkoop alle objecten op de plot worden weergegeven in het gegevensblad voor de eigenschap. Als dit niet gebeurt, kunt u een aanzienlijke boete krijgen.

Het is vooral belangrijk dat alle documenten over onroerend goed in orde zijn. Dit geldt voor regio's die periodiek worden blootgesteld aan natuurrampen: overstromingen, orkanen en de risico's van een brand, waarvan helaas bijna niemand verzekerd is. Als, als gevolg van natuurrampen, het onroerend goed aanzienlijke schade zal lijden, dan is het bijna onmogelijk om te bewijzen dat de totale oppervlakte van de constructie was eens meer dan aangegeven in de plannen. Daarom hoeft de vergoeding voor schade of verlies van niet-geautoriseerde gebouwen in dit geval niet te tellen.

Alvorens met de bouw te beginnen, is het nodig om een ​​plan op te stellen voor de toekomstige bouw, waardoor het een bestaande tekening wordt.Zo'n project kan onafhankelijk worden gemaakt, of u kunt dit aanvragen bij de ontwerporganisaties, die voor een bepaalde vergoeding dit probleem zullen oplossen. Tegen een extra vergoeding kunnen ze ook zorgen voor het verkrijgen van een vergunning bij de BTI en na het bouwen van een terras, de wijzigingen in het federale register registreren. Als gevolg hiervan zal de eigenaar een kant-en-klaar registratiecertificaat ontvangen voor een nieuw gebouw.

Maar deze optie is niet geschikt voor gezinnen met een beperkt budget. In dit geval moet u alles zelf doen: teken een diagram met alle materialen en afmetingen, wacht in de wacht bij de toezichthoudende autoriteiten en verkrijg vergunningen bij het Bureau of Technical Inventory.

Bespaar tijd en doe een beroep op de portal "Gosuslug" of "Multifunctioneel centrum" van de regio waar u woont. Het Single Window-systeem, als alle benodigde documenten beschikbaar zijn, stelt u in staat om de benodigde toestemming in één keer te verkrijgen. Na bouw en inspectie door inspecteurs voor één bezoek, kunt u een geactualiseerd certificaat van registratie krijgen en een kentekenbewijs voor het gebouw, dat al een terras bevat.

ontwerp opties

De industrie van low-rise moderne bouw biedt een verscheidenheid van opties voor projecten waarin er ruimte voor een terras is.Dit deel van het huis is onlangs een praktische noodzaak geworden voor de bewoners van landhuizen, moe van de lawaaierige drukte van een grote metropool, dus de ontwerpers in de ontwikkeling van architectuur voor individuele woningprojecten houden rekening met deze behoeften.

De locatie van het terras ten opzichte van het hoofdgebouw kan heel verschillend zijn. - Het hangt af van de bouwkenmerken van het gebouw en de wensen van de klant. In de regel bevindt de site zich op een aparte ondergrond van het huis. Dit wordt gedaan zodat wanneer het huis ten opzichte van het terras krimpt, het niet naar beneden gaat, omdat het gewicht van deze structuren aanzienlijk verschilt, vooral als het huis twee- of drie verdiepingen hoog is.

De locatie van het terras ligt niet op de fundering in klassieke zin, maar op schroefpalen zal de constructie van deze constructie enorm worden vergemakkelijkt vanwege de snelheid van constructie en lage kosten. Bij het heien van palen is het noodzakelijk rekening te houden met de diepte van het bevriezen van de grond en de belasting die het terras zelf op hen zal uitoefenen.

Een open uitbreiding van een huis kan vrij groot zijn en rond het huis rond of in de helft lopen, terwijl het twee hoofduitgangen en de hoofdingang heeft, bijvoorbeeld vanuit de keuken of woonkamer.Een dergelijke beslissing zou geschikt zijn voor een voldoende deel van het huis, anders zal er een aanzienlijke onbalans in de buitenkant zijn en zullen de verhoudingen van het hele gebouw visueel worden geschonden.

Een interessante optie met gedeeltelijke beglazing van de muren van het terras. Als je de volledige beglazing voltooit, is het al een veranda. Daarom is het, om te voldoen aan de regels van SNiP, nodig om te bepalen welke muren van de buitenwereld zullen worden gescheiden door een transparante scheidingswand. In de regel is dit nodig als er op het terras een open haard of een zomerkeuken is. De wind blaast goed aan alle kanten van het open gebied, dus om de verspreiding van vuur te voorkomen, moet de andere kant van het terras waar de haard staat, worden beschermd tegen omgevingsinvloeden.

Van belang kan de optie zijn van een terras met een barbecue erop. Zo'n receptie kan de rest als kamfer maken. Hier een tafel om te eten, kunt u comfortabel gaan zitten om te ontspannen en te genieten van de geur van vers bereid voedsel op de grill.

7 foto

Als het terrasoppervlak het toelaat, is het mogelijk om er een afslag van te maken naar een klein wisselkantoor. De onopvallende deur naast de hoofdingang van het huis zal niet evident zijn.Een dergelijke techniek is zeer relevant als elke vierkante meter van het landoppervlak op de rekening staat en het erg moeilijk is om een ​​plaats voor een schuur te vinden.

We moeten ook kijken naar de locatie van het terras op de tweede verdieping. Voor vermogende mensen die de zomer buiten de stad doorbrengen, naast het regelen van het solarium op de bovenste verdieping, kunt u overwegen om hier een zwembad te bouwen. Een dergelijk project kost een aanzienlijk bedrag, maar het is het waard. Onafhankelijk ontwerp is het onwaarschijnlijk dat dit lukt, tenzij de eigenaar geen onderwijstechnicus heeft, dus neem contact op met het gespecialiseerde bedrijf. Bovendien moet het bedrijf niet alleen diensten verlenen voor de bouw van IZhS-objecten, maar ook beschikken over personeelsspecialisten die op competente wijze kunnen plannen om de communicatie naar zo'n ongebruikelijke architecturale oplossing te leiden.

Typisch, bedrijven die een pool hebben gebouwd, verbinden zich ertoe om de staat ervan te bewaken, in tijd het uitvoeren van onderhoud en vervanging van componenten, indien nodig. Je kunt er ook chemicaliën van kopen om de waterkwaliteit op peil te houden.

Wat te bouwen: de materiaalkeuze

Als u een idee heeft om een ​​terras bij uw huis te bouwen, moet u beslist beslissen van waaruit het zal worden gebouwd.Deze factor is doorslaggevend, omdat de betrouwbaarheid van de hele structuur en de aantrekkelijkheid daarvan afhangen.

Hout is een klassiek bouwmateriaal dat al meer dan duizend jaar wordt gebruikt. Voor een terras kan hout dienen als hoofd- en afwerkingsmateriaal. In de regel is het frame gemaakt van hout met een doorsnede van 100-150 mm, elementen worden iets dunner gebruikt voor de steunen, op voorwaarde dat het dak niet erg zwaar is en gedeeltelijk op de aangrenzende muur van het huis is bevestigd.

De vloer is gemaakt van terrasplanken, die op houten stammen passen. Het lariksboard is hiervoor het beste. De eigenschappen - duurzaamheid, weerstand tegen parasieten en vocht - maken de vloer bestand tegen verschillende soorten invloeden, wat het recht geeft om het bijna eeuwig te beschouwen.

Houtderivaten, zoals spaanplaat en vezelplaat, worden zelden gebruikt om een ​​terras te creëren. Als vloerbedekking zijn ze in pure vorm ongeschikt, omdat ze niet bestand zijn tegen de vochtigheid, die in regenachtige tijd overvloedig aanwezig is op het terras. De enige uitzondering is WPC - hout-polymeercomposiet, op een speciale manier gemaakt van een mengsel van plastic en hout.Het heeft alle voordelen van kunststof, maar is zonder de nadelen van hout: het neemt geen vocht op, het is bestand tegen de gevolgen van insectenplagen en direct zonlicht. Dit is het perfecte materiaal voor het afwerken van het terras.

Metaal wordt ook vaak gebruikt om dit type bijlage te maken. Heel vaak ziet u oplossingen met vervalste artikelen. In de regel vervalste leuningen en hekken. Helaas kan niet iedereen zo'n ontwerp betalen, aangezien het werk van een smid vrij duur is en het meer dan een jaar hard werken kost om deze vaardigheden onafhankelijk en met eigen handen te beheersen.

Met een beperkt budget en een groot verlangen om een ​​smeedijzeren terras te hebben, kunt u industriële producten gebruiken. Ondanks het feit dat smeedstukken worden geproduceerd door een transportband en niet uniek zijn, zien ze er mooi uit en op het eerste gezicht nauwelijks te onderscheiden van het individuele werk van de meester. In dit geval is er zelfs een duidelijk voordeel: het is mogelijk om een ​​reling uit te geven op het terras en een balkonhek in één sleutel. Zo ziet de compositie er organisch uit en kun je anderen je smaak en gevoel voor stijl laten zien.

decoratie

Omdat het terras een open ruimte is zonder muren, is vloerbedekking belangrijk bij het afwerken. Het is van fundamenteel belang bij het creëren van het ontwerp van dit territorium, en het is noodzakelijk om ermee te beginnen bij het ontwerpen van het ontwerp van de gehele ruimte.

Klassiekers van het genre is de vloer van hout. Planken die langs het terras worden gelegd, zullen de ruimte visueel vergroten en een speciale sfeer creëren. Het is erg belangrijk om ze goed te verwerken.

Het is verplicht om het hout te behandelen met speciale impregnering en verschillende belangrijke functies tegelijk uit te voeren:

  • vochtbescherming;
  • weerstand tegen hitte en temperatuurdalingen;
  • bescherming tegen knaagdieren en insecten;
  • weerstand tegen verval.

Als het bord al deze eigenschappen heeft, kun je er zeker van zijn dat de vloer ervan lang meegaat en het zal niet bang zijn voor regen, direct zonlicht, temperatuurdalingen en sneeuwwormen.

Als de stijl van de constructie niet het gebruik van hout in het omvat, dan kunt u overwegen een dergelijke optie als keramische tegels of porseleinen tegels. Deze vloer gaat gegarandeerd lang mee en ziet er erg toonbaar uit.Tegelijkertijd zijn de eigenschappen van een dergelijke coating niet slechter dan die van hout.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van tegels op het terras als vloerbedekking.

  • Mogelijkheid om elk ontwerp te kiezen. Omdat de tegel vrijwel elk materiaal kan imiteren, is het mogelijk elke stijl met tegel- of porseleinsteengoed te belichamen.
  • Weerstand tegen externe factoren. De tegel is niet bang voor vocht en vuur, het is bestand tegen verhoogde belastingen en de klauwen van huisdieren. Op porselein-steengoed kunt u veilig op hakken lopen en niet bang zijn dat de vloer wordt beschadigd.
  • Duurzaamheid. Sinds de levensduur van porselein-steengoed enkele tientallen jaren bereikt, zal het hoogstwaarschijnlijk niet veranderd moeten worden wanneer de noodzaak zich voordoet voor reparaties, maar als hij zich gewoon verveelt. Daarom is het de moeite waard om het ontwerp van de vloer van tevoren te overwegen, zodat zelfs als u het ontwerp van het gehele terras verandert, u de vloer niet hoeft te verwisselen - dit bespaart u tijd en geld.

Net als elk ander materiaal hebben keramische tegels nadelen. De belangrijkste is de noodzaak om het oppervlak zorgvuldig voor te bereiden op de installatie. In dit geval, niet doen zonder concrete dekvloer.In het ideale geval, als er een zelfnivellerende zelfnivellerende vloer bovenop wordt aangebracht - op deze manier wordt de tegel gegarandeerd voor eeuwen gelegd en ziet de vloer er perfect uit.

Een ander nadeel van keramiek is zijn gladheid. Omdat het terras periodiek vocht binnendringt, wordt deze kwaliteit vaak de factor waardoor velen weigeren om het te kiezen. Maar dit nadeel kan gemakkelijk worden weggenomen door een tegel met een getextureerd of ruw oppervlak te kiezen om op het terras te leggen.

Een ander fundamenteel onderdeel van het terras is het plafond. De decoratie is meestal gemaakt van natuurlijke materialen. Zeer zelden is de plafondbedekking bedekt met gipsplaat, omdat deze in de open lucht niet bijzonder praktisch is vanwege de periodieke toename van de luchtvochtigheid en temperatuurveranderingen, die na verloop van tijd tot verslechtering zal leiden. Om dezelfde redenen wordt witwassen niet overwogen.

Stretch plafond kan worden gebruikt op het terras, maar het is bijna onmogelijk, want voor de installatie van de meeste soorten kleding is het noodzakelijk om de lucht in de kamer aanzienlijk te verwarmen. Wat u op het terras moet doen, is nogal problematisch.Het is niet rendabel om duurdere soorten doek, bijvoorbeeld stof, in de open lucht te gebruiken, omdat er een hoog risico is op schade door de effecten van vogels en insecten.

Het is de moeite waard om deze optie als falshbalki te beschouwen. Naast het feit dat ze de overlap perfect kunnen verbergen, kunt u verborgen bedrading erin installeren door de verlichting in te richten. Bovendien kunnen de balken de magische sfeer van comfort en rustieke eenvoud overbrengen, wat op een landelijke locatie zo wordt gewaardeerd.

Ook kan het overdekte plafond op het terras eenvoudig worden geverfd. Het is de moeite waard om te kiezen voor deze vochtbestendige verf- en lakcomposities, die goed bestand zijn tegen extreme temperaturen. Hiervoor is vrij geschikte latex- of acrylverf. De kleur moet een aanvulling zijn op de stijl waarin het terras is ingericht. Hiermee moet rekening worden gehouden in het stadium van de kleurenselectie, zodat u later geen aanvullend kleurenschema hoeft te kopen en de kleur ervan hoeft te wijzigen.

Ontwerp en accessoires

Na het maken van het project en de bouw van het terras komt het meest interessant - het ontwerp. In dit geval is het wenselijk om te hechten aan een bepaalde stijl, zodat het ontwerp overeenkomt met de algemene stijl van het huis, maar tegelijkertijd past in de algehele buitenkant.

Country muziek

De stijl van het landelijke achterland is bijna een klassieker bij het versieren van landhuizen. Hij belichaamt de eenvoud en directheid, terwijl hij er zeer comfortabel en oprecht uitziet. In deze kamer wil ik zijn.

Om het terras in de stijl van een land te versieren, moet je je houden aan een rustig kleurengamma en kiezen voor delicaat decoratie en pastelkleuren. Het zal interessant zijn om balken in de kleur van natuurlijk hout te kijken, niet alleen op het plafond, maar ook op de muren. Verplichte haard - de haard zal precies het comfort creëren dat deze stijl kenmerkt.

Van groot belang is textiel. Gordijnen, tafelkleed, servetten moeten in één kleur worden gemaakt, bij voorkeur moet het wit of delicaat melkachtig zijn. Beige en bruine kleur in het ontwerp is welkom.

Provence

Stijl in de geest van de Franse provincie. De belangrijke "karakters" hier zijn de bloemen. Zonder hen is elke kamer die is ingericht volgens de canones van de Provence niet compleet. Welkom bij een kleine bloemenprint op gordijnen, tafelkleden. U kunt het borduurwerk van de stof naaien, dat op al zijn vormen wordt herhaald.

Het is verplicht om kleine boeketten in verschillende delen van de kamer te plaatsen, en niet alleen levende bloemen, maar ook gedroogde bloemen zijn welkom.Een takje droge lavendel, op de muur geplaatst, is de personificatie van de Provence kust van Frankrijk.

Het is de moeite waard aandacht te besteden aan het meubilair. Op het Provençaalse terras is niet voorzien om een ​​volledige opstelling te doen, maar een kleine etui of een eettafel zou heel geschikt zijn. Items mogen nooit nieuw zijn: in het ideale geval als ze de leeftijdsgenoten van je oma zijn. Als het onmogelijk is om dergelijke meubels te vinden, dan kunnen moderne technologieën worden gebruikt en kunnen de 'jonge' meubels worden 'verouderd' met behulp van een craquelé.

Chebbi chic

Liefhebbers van gratie en schoonheid kunnen proberen het terras in de stijl van chebbi-chic te versieren. Deze richting brengt de meisjesachtige stemming over, laat toe om de meest gedurfde fantasieën te realiseren.

De hoofdkleur in deze stijl is wit. De overvloed aan stof, ruches, verschillende franje is welkom. Idealiter, als het meubilair is vlechtwerk, en ook wit. Misschien is er op zo'n terras een plek voor een gebeeldhouwde bank met een hoge rugleuning of een kleine hangende schommel, ook versierd met stoffen.

Het ziet er zeer interessante combinatie uit van wit en roze. In dit geval zal een lichtere toon domineren, terwijl roze het uit zal zetten.In dit geval kunnen bloemen, kussens, kussens en zelfs gerechten contrastelementen worden. Het belangrijkste ding dat al deze details waren zeer elegant en delicaat.

zolder

Repareren zonder reparatie - dit is hoe het kan worden beschreven. Bij het ontwerp van een dergelijk terras wordt een minimum aan afwerkingsmaterialen gebruikt, en indien mogelijk blijft alles zoals het was in het stadium van ruwe afwerking.

Bakstenen muren, open balken, misschien communicatiepijpen, bedrading niet verborgen in het kabelkanaal zijn welkom. Textiel in deze richting wordt minimaal gebruikt. Als het nodig is om te sluiten van de zon, moet de voorkeur worden gegeven aan rol- of Japanse gordijnen, die in opgevouwen toestand onzichtbaar worden. Je kunt ook rolluiken gebruiken, die in de zolderruimte meer dan gepast zijn.

Meubilair mag ook geen speciale delicatesse verschillen. Trouwens, in het hok interieur zal de situatie met de hand gemaakt worden. Voor fans van handgemaakte is het een ideale optie om hun creatieve vaardigheden aan gasten te laten zien. Nadat je een bank en een tafel hebt gemaakt van pallets en hebt geverfd, kun je een omgeving creëren, geld besparen op de aankoop van meubels en je creatieve ideeën realiseren.

Ecostyle

Deze trend is de belichaming van de samensmelting van de mens met de natuur. Alles op zo'n terras zou moeten zeggen dat mensen op aarde leven en omgeven zijn door dieren in het wild. Het meubilair moet van natuurlijk hout zijn en rotan is geschikt. De muren zijn versierd met inzetstukken van natuurlijke materialen.

U kunt bijvoorbeeld een deel van de muur met natuursteen aanleggen en aan de andere kant de panelen van bamboestelen rangschikken. Heel handig zijn hier planten en bloemen, maar in geen geval afgesneden in vazen, maar alleen in potten.

In de zuidelijke regio kun je kleine "oerwouden" creëren op zo'n terras als je klimplanten ernaast plant, die tegen het midden van het seizoen het van alle kanten omringen en zo een atmosfeer van rust en eenzaamheid creëren.

klassiek

De klassieke stijl voorziet niet in buitensporige sieraden, zoals barok, maar toch zijn accessoires hier geschikt. Het is belangrijk dat ze niet pretentieus zijn en niet te veel aandacht trekken voor zichzelf, maar alleen het ontwerp aanvullen.

Op het klassieke terras mogen niet te lichte details zijn. Van de kleuren moet de voorkeur worden gegeven aan twee hoofdkleuren.Het kan bijvoorbeeld lichtbeige en bruin of lichtroze en kastanjebruin zijn. Aan deze tandem kun je een of twee details van een helderdere kleur toevoegen om contrast te creëren, maar niet meer. Dit kan een stoelkussen of een vaas zijn.

Meubels in de klassiekers moeten massief en massief zijn. Ze moet met haar uiterlijk de degelijkheid en rijkdom van de eigenaars tonen. Aan de muur kun je een paar familiefoto's of een foto van een klassieke schilder vertellen.

Mooie voorbeelden van gebouwen

De klassieke versie van het ontwerp van het terras. Er is hier niets overbodigs, maar tegelijkertijd is de atmosfeer bevorderlijk voor ontspanning en pacificatie. De rieten schommelstoel, die de belichaming is van de klassieke stijl, lijkt hier meer dan gepast. De ingang van het huis is aan beide zijden ingelijst door kuipen met bloemen, alsof het gasten verwelkomt en de gastvrijheid van de gastheren verklaart.

Als het weer het toelaat, kunt u aan de tafel zitten met uw ochtendkoffie en een krant lezen. Het afwerken van het terras zal niet afleiden van de rust en rustig tijdverdrijf.

Een voorbeeld van een terras in mediterrane stijl. De dominante kleur is blauw. De overvloed aan kussens op de bank, die de vorm van het gebouw herhaalt, geeft comfort in zo'n ruimte.Gordijnen beschermen tegen de zon op een warme dag. Een kroonluchter in de vorm van een Griekse kalpid vormt een harmonieuze aanvulling op deze setting, evenals een tafel met een bas-reliëf met afbeeldingen uit de tijd van het oude Griekenland.

Een dergelijke omgeving zal het niet alleen mogelijk maken om hier enige tijd comfortabel door te brengen, maar ook om gasten te ontvangen door ze gemakkelijk op een bank en fauteuil te plaatsen.

Het interieur van het terras in oosterse stijl kan niet worden verward met een andere optie. De overvloed aan textiel, oriëntaalse ornament, felle kleuren drukt alle diversiteit en luxe van deze trend uit. In dit voorbeeld is de dominante kleur roze, wat wordt herhaald door alle elementen tot lampen en straatlantaarns. Onder het bladerdak van rode stof voel je je een oosterse prinses of een Arabische sjeik. Het decoreren van dit terras met iets anders werkt gewoon niet, want hier heb je al alles wat mogelijk is.

Zie de volgende video voor een elegant tuinontwerp met een terras.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer