Buitenterras: verschillen van de veranda, voorbeelden van ontwerp

Het terras bevindt zich meestal buiten het gebouw op de grond, maar kan soms een extra basis hebben. Van de Franse "terrasse" vertaalt als "speeltuin", dit is de meest nauwkeurige definitie. Het is geïnstalleerd op speciale steunen en moet een hek hebben.

Met andere woorden, het terras is een open ruimte voor recreatie, gelegen op de grond of een extra basis.

Wat is het?

Het terras dient als een overgang tussen het huis en de binnenplaats. In ons land kwamen open uitbreidingen relatief recent, maar elk jaar worden ze steeds populairder. Terrassen zijn ontworpen om te ontspannen tijdens het warme seizoen, dus dergelijke sites zijn vooral relevant in de zuidelijke regio's, waar het bijna het hele jaar warm is.

Door het ontbreken van architecturale normen over het aantal uitbreidingen rondom het huis, kunt u verschillende structuren bouwen - het hangt allemaal af van de verbeelding. Het grote voordeel van het terras is de relatief lage kosten en het ongecompliceerde bouwproces.

Verschillen met de veranda

Veel mensen denken ten onrechte dat de veranda en het terras hetzelfde zijn. Maar toch is het ene gebouw anders dan het andere. De enige gemeenschappelijke eigenschap tussen hen is dat beide een extra extensie zijn. Er zijn echter veel verschillen tussen hen.

veranda
terras

Allereerst moet worden opgemerkt dat de veranda deel uitmaakt van de hele structuur, omdat deze er een basis mee heeft. Het kan tegelijkertijd met het hele huis worden gebouwd of later worden ingebouwd. Vertaald uit het Perzisch betekent "veranda" "galerij". En inderdaad, je kunt een beetje op elkaar lijken: de veranda heeft een groot oppervlak, een dak, muren en veel grote ramen.

Het ontwerp van de veranda is gepland voor de ontwikkeling van de lay-out van het hele huis, zoals het zou moeten worden gecoördineerd in de documenten met het bouwplan.

Het grootste verschil tussen de veranda en het terras is dat de veranda is beglaasd en tijdens het koude seizoen kan worden gebruikt.

Het grootste probleem met de constructie is de basis: vanwege het enorme verschil in het gewicht van de veranda en het huis, zullen ze verschillende graden van krimp hebben. Om dit probleem op te lossen, wordt het fundament van de veranda gelegd onder de kelder van het hoofdgebouw.

Types en ontwerpen

Terrassen kunnen zijn:

open

Open terrassen voor een herenhuis zijn zomeruitbreidingen, omdat ze geen basis hebben. Ze kunnen met een luifel of zonder. Hun gebruik is beperkt tot warm weer. In de regio's in het zuiden van het land kunnen dergelijke uitbreidingen bijna het hele jaar door worden gebruikt.

Open terras met een hek
Open terras

gesloten

Dit type heeft noodzakelijkerwijs een dak en hoofdmuren. Vaak zijn dergelijke terrassen met balkons uitgerust met een ventilatie- en / of verwarmingssysteem. Vanwege deze factoren kan een dergelijke extensie op elk moment van het jaar worden gebruikt. Dergelijke terrassen kunnen in sommige gevallen zelfs als woonruimte worden gebruikt, alleen dergelijke projecten zouden zorgvuldiger moeten worden voorbereid.

universeel

  Dit type combineert alle voordelen van open en gesloten terrassen dankzij het feit dat u de dubbele beglazing en deuren kunt verwijderen en ook het dak kunt verwijderen, waardoor de gesloten optie open gaat.Zo'n terras heeft noodzakelijkerwijs een fundament dat zorgt voor een ventilatiesysteem en / of verwarming.

  Overdekt terras
  Universeel terras

   Ze kunnen ook variëren in andere kenmerken. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van hekken, open of gesloten dak, verschillende niveaus, de aanwezigheid of afwezigheid van ventilatie- of verwarmingssystemen, locatie en vorm.

   Terras zonder hekken
   Terras met hekken

   Rooftop-apparaat

   Moderne toevoegingen kunnen zich niet alleen op de grond bevinden, maar zelfs op het dak van een gebouw. En ze zijn geïnstalleerd op zowel platte als hellende daken. Op een plat dak kunt u een volwaardig platform installeren, maar voor een schuin dak is slechts een klein zolderterras geschikt.

   Terrassen kunnen niet alleen op de daken van woongebouwen worden geïnstalleerd, maar ook op extra uitbreidingen (bijvoorbeeld een garage).

   Voordat u begint met de bouw, moet u beslissen over de belangrijkste details van de site:

   schermen

   Om veiligheidsredenen is een borstwering vereist. Het moet duurzaam en betrouwbaar zijn.

   Verschillende materialen kunnen worden gebruikt voor de creatie:

   • Voor particuliere huizen met een klassiek design hekwerk gemaakt van hout is perfect.
   • Gesmede hekken geven het huis stevigheid en gaan meer dan een jaar mee.Het nadeel van dergelijke borstweringen is dat ze vrij duur zijn.
   • Voor gebouwen in moderne stijl geschikt hek van staal of aluminium. Zo'n borstwering wordt perfect gecombineerd met polycarbonaat of glas.
   • Voor grotere betrouwbaarheid zijn vaak borstweringen gemaakt van beton of baksteen. Deze optie is geschikt voor huizen gemaakt van baksteen of betonblokken.

   In ieder geval vereiste de installatie van omheiningen dat wordt voldaan aan de bouwvoorschriften. De hoogte van het hek moet bijvoorbeeld ten minste één meter zijn.

   Houten hek
   Smeedijzeren hek
   Glazen hek
   Betonnen hek

   schuur

    Kortom, het dakterras heeft een carport. Het kan zowel in het hele gebied worden geplaatst als een apart gedeelte met een luifel maken. De eenvoudigste oplossing is om een ​​speciale rolluifel te kiezen die, indien nodig, kan worden geminimaliseerd of uitgebreid. Glijdende luifels worden ook steeds populairder. Sommige modellen zijn gemaakt van glas of polycarbonaat.

    Dakterras met een dak over het hele gebied
    Apart gebied met een mobiele luifel
    Scooteroverkapping
    Apart gebied met een stationaire overkapping

    Vloerbedekking

    Bij het ontwerpen van een dakterras met een jacuzzi moet u niet vergeten dat de vloer tegelijkertijd de rol van dak zal spelen. Het moet het gebouw beschermen tegen neerslag. Om dit te doen, moet de vloer op een lichte helling staan ​​(volgens de normen van ongeveer 1-2 graden). De helling kan tot aan de rand van het dak worden uitgevoerd en u kunt in het midden een waterinlaat maken en regenwater naar buiten brengen.

     Kortom, platte daken zijn gemaakt van gewapend beton platen. In dit geval kan de helling worden uitgevoerd met behulp van verschillende bouwmaterialen. Gebruik hiervoor een betonnen dekvloer of geëxpandeerde klei.

     De coating zelf kan van tegels, linoleum of lat zijn. Dit laatste kan alleen worden gebruikt als het platform is uitgerust met een luifel. Voor een openluchtrecreatieplaats is het beter om een ​​speciale vloer te gebruiken, die de vloer kan beschermen tegen neerslag en blootstelling aan de zon.

     Bij het kiezen van een tegel, is het de moeite waard om stil te staan ​​bij een ruwe versie, want op een soepele manier is het heel gemakkelijk om te glijden, wat erg gevaarlijk is op het dak.

     Plat dak van platen van gewapend beton
     Linoleum coating
     Tegelcoaten
     Coating board

     Voor thermische isolatie van de vloer (dat wil zeggen, het dak) wordt meestal minerale wol gebruikt.Het is noodzakelijk om het materiaal in 2 lagen te leggen, zodat de naden van de onderste en bovenste laag niet overeenkomen. Platen minerale wol moeten zeer dicht op elkaar gepakt zijn.

     Je kunt ook polystyreenschuim gebruiken. In dit geval moeten de naden worden gevuld met schuim of worden gelijmd met plakband.

     Isolatie van minerale wol
     Isolatie polystyreenschuim

     Voorbeelden van interieurontwerp

     Versieren met bloemen helpt het terras kleurrijk en levendig te maken. Je kunt een plek versieren om te ontspannen met ingemaakte bloemen, of je kunt groenblijvende struiken rondom planten. Een uitstekende rand is een florale rand. Op een rij geplant helpt Tui niet alleen om het landschap te decoreren, maar ook om bescherming tegen de wind te bieden. Deze afwerking is erg mooi.

     Voor buitenruimtes in de verkoop is er een speciaal tuinmeubilair. Het is bestand tegen zon en weer. Als u het terras ordent met gewoon meubilair, dan zullen dergelijke meubels niet lang meegaan vanwege het feit dat het niet is bedoeld voor buitenomstandigheden. Voor degenen die van plan zijn om het terras niet vaak te gebruiken, zijn er opklapbare meubels die, indien nodig, kunnen worden verwijderd en aangelegd.Voor frequente bijeenkomsten in open ruimtes ideaal rieten meubilair. Dit is de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

     Mooie tule zal lichtheid en luchtigheid naar het interieur van het terras brengen. Ze kunnen gemaakt zijn van licht chiffon of zwaar textiel - het hangt allemaal af van de verbeelding. Ze kunnen in bundels worden gebonden of worden opgelost, afhankelijk van de voorkeur of stemming. Ook, het veranderen van de kleur van tule, kunt u de stijl van het terras volledig veranderen.

     De traditionele ontwerpstijl wordt ook de cottage-stijl genoemd. Dit ontwerp wordt gekenmerkt door elegantie en pedanterie. Een dergelijke ruimte zal gereserveerd en serieus zijn. Kortom, de traditionele stijl wordt gebruikt in open ruimtes die alleen in het warme seizoen worden gebruikt. Dit interieur maakt alleen gebruik van warme kleuren en pasteltinten, mahonie en ceder. Muren kunnen worden gedecoreerd met schilderijen en foto's die symmetrisch zijn geplaatst. Gordijnen moeten worden gekozen uit zware stoffen.

     De moderne stijl is gebaseerd op minimalistische elementen. Groeten eenvoud in meubels en decoratieve elementen. De hoofdregel - hoe eenvoudiger, hoe beter.Het is noodzakelijk af te zien van het gebruik van items die geen praktische voordelen hebben. Onderscheidende kenmerken van deze stijl zijn duidelijke rechte lijnen en ongebruikelijke kleurencombinaties. Van materialen is het noodzakelijk om metaal, steen en kunststof te kiezen.

     Pop-art is geweldig voor het ontwerp van een speelterras voor kinderen., omdat het wordt gekenmerkt door ongebruikelijke kleurencombinaties. Decoratieve elementen kunnen zacht speelgoed, heldere elementen, lampen, spiegels, posters, schilderijen, graffiti en dergelijke zijn. Alle details in de stijl van de pop-art bestaan ​​los van elkaar.

     Bij het maken van een terras in Engelse stijl moet de nadruk liggen op rieten meubels en grote kussens. Het kan worden omschreven als aristocratisch, discreet en elegant. Het grootste verschil zit in de set zachte en volumineuze kussens op fauteuils, banken en stoelen. In deze setting kun je niet zonder een rieten schommelstoel. Op het terras kan een openhaard worden geïnstalleerd en het interieur kan worden aangevuld met verschillende figuren, beeldjes, bloemen in potten, houten banken en tafels.

     Mediterraan design wordt vooral gebruikt in kleine gebieden. en gevuld met witte en blauwe tinten om een ​​kleine ruimte visueel uit te breiden. Voor dit ontwerp kunt u glas, natuurlijk hout, plastic, klei en keramiek gebruiken. Ook in het mediterrane ontwerp van de kamer past goed een open haard, gemaakt in een klassieke stijl. Verschillende patronen op meubels en decoratieve objecten vormen een perfecte aanvulling op dit terras.

     Rustieke decoratie wordt vaak gebruikt voor open ruimtes. Dit ontwerp kan het beste worden gedaan met natuurlijk hout, als aanvulling op levende planten in vazen. U kunt ook gebruik maken van objecten gemaakt van natuursteen, grote kasten, handwerk, een overvloed aan textiel (gordijnen, handdoeken, dekens, tafelkleden). Rustieke stijl zorgt voor een warme en gezellige sfeer.

     Om het terras te laten voldoen aan de ecostijl heb je veel ruimte nodig, maar het zonlicht zal vallen. Er zouden niet veel meubels en rommelige ruimtes moeten zijn. 'S Avonds zullen fluorescerende en LED-verlichting er goed uitzien. Kleuren moeten licht en natuurlijk zijn. Verse bloemen passen hier goed.

     Glamoureuze stijl kenmerkt luxe en extravagantie. Het mag alleen op zeer ruime terrassen worden gebruikt. Voor het ontwerp van een klein vierkant is het beter om een ​​andere ontwerpoptie te kiezen. Glamour wordt gekenmerkt door glimmende metalen voorwerpen, zachte kussens in felle omslagen, een grote hoeveelheid kristallen en kostbare voorwerpen, kaarsen, schilderijen of foto's, maar ook steentjes, bont, veren en echte lederen producten.

     Voor zo'n interieur moet je dure materialen kiezen. Het belangrijkste ding - overdrijf het niet met het kleurenschema. Om de ruimte er harmonieus uit te laten zien, moet u de hoofdkleur bepalen en andere kleuren gebruiken als aanvulling. U moet weten dat een dergelijk ontwerp alleen op gesloten terrassen wordt gebruikt. De vloer kiest vooral donkere kleuren.

     Hoe u een klein terras aan een landhuis kunt bevestigen, zie de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer