PVC zachte ramen voor priëlen en terrassen: voor- en nadelen

Het belangrijkste kenmerk en de trots van de bewoners van landhuizen is de aanwezigheid van een tuinhuisje of een open terras. Maar heel vaak wordt deze plek het grootste struikelblok door weersomstandigheden of de invasie van vervelende insecten.

Hoe zich te ontdoen van het ongemak in hun eigen gebied in de hitte en kou, zonder toevlucht te nemen tot een eigen land, ingegeven door professionals op het gebied van productie en installatie van zachte ramen.

Speciale functies

Vandaag is het al moeilijk om verrast te zijn met verschillende aanpassingen aan die items die we dagelijks gebruiken. Het tijdperk van het consumentisme blijft de mensheid naar het maximale gemak van het leven brengen. Nu zijn er zachte ramen te koop, die vooral in open priëlen, terrassen en veranda's worden gebruikt.

Ze zijn een soort spanningsgordijnen, het belangrijkste materiaal waarin polyvinylchloride (in de volksmond bekend als PVC-film) in plaats van stof is.

Flexibele polymeerramen hebben in hun arsenaal een aantal leuke functies die hun behoefte benadrukken:

 • Beschermende functie. Ondanks het feit dat PVC-folie vaak wordt gebruikt voor de bouw van kassen, geeft dit materiaal perfect lucht en licht door op de plaatsen die u nodig hebt en beschermt het tegen insecten en ongunstige weersomstandigheden.
 • mobiliteit. Eenvoudig te installeren, gemakkelijk te reinigen wanneer nodig. Tegelijkertijd lijdt het materiaal zelf helemaal niet, kreukt het niet en vormen er geen plooien op. Het kan worden verwijderd als een klassiek stoffen gordijn (waarmee de zijkanten van de opening worden bevestigd) en u kunt in een rol rollen en aan de bovenkant bevestigen.
 • combinatorisch. Zachte ramen worden ook wel gordijnen genoemd, maar dit betekent niet dat u moet stoppen met het gebruik van gordijnen. Ramen worden perfect gecombineerd met klassieke stoffen gordijnen, papieren Romeinse gordijnen, verticale en horizontale jaloezieën en zelfs jaloezieën van eenvoudige complete sets.
 • veranderlijkheid. Flexibele gordijnen kunnen niet alleen transparant zijn.Op verzoek van de klant zullen fabrikanten een getinte bril maken die u niet alleen voor nieuwsgierige ogen zal verbergen, maar ook het percentage ultraviolette stralen en hun effect op de ogen en huid zal verminderen.
 • Beschikbaarheid van extra accessoires, waardoor de bediening en het onderhoud van unieke flexibele vensters wordt vergemakkelijkt. Fabrikanten hebben hier een uitgebreid werkterrein, omdat de koper door het aanschaffen van een dergelijk economisch apparaat in termen van kosten altijd om extra attributen zal vragen.

De dichtheid van de film is van twee groottes - 500 en 700 micron. Het moet duidelijk zijn dat hoe strakker het raam, des te sterker en functioneler het zal zijn. Maar vergeet de andere kant van de medaille niet: de benauwde sfeer in de kamer met dikke gordijnen in de zomerhitte periode.

De standaardbreedte van het venster in de rol is 1 m 40 cm. Bij niet-standaard openingen worden twee breedtes tussen elkaar en hete lucht samengesmolten, bovenop de resulterende naad wordt een rand aangebracht.

Een ander belangrijk kenmerk van PVC-ramen voor terrassen en priëlen is de prijs, die begint bij 1400 roebel per vierkante meter en stijgt tot 1700 voor dezelfde meeteenheid.Opgemerkt moet worden dat fabrikanten de kosten per vierkante meter PVC-folie verlagen, afhankelijk van de totale hoeveelheid. Een belangrijke rol bij de prijsbepaling speelt ook de aanwezigheid van afwijkende formaten en de installatie van deze vensters met behulp van specialisten. Met dit diensten voor het meten van openingen en de selectie van randopties zijn bijna altijd gratis.

Zoals met elke constructie-innovatie, zijn er sterke en zwakke punten. Over zachte vensters gesproken, het is erg moeilijk om fouten te vinden, volgens beoordelingen van klanten en gebruikers. En je kunt onbepaald over de professionals praten, en steeds meer van hun voordelen ten opzichte van andere materialen vinden voor een tuinhuisje, veranda, terras of zelfs een balkon.

Voors en tegens

De positieve eigenschappen van zachte vensters kunnen worden bepaald door ze te vergelijken, bijvoorbeeld met plastic. Het belangrijkste voordeel in deze situatie is de prijs, die bijna 2-3 keer lager is. PVC-beglazing onderscheidt zich door hoge sterkte, gebrek aan broosheid, onvermogen om flexibele vensters te breken, zoals gewoon glas.

Vorstbestendig en hittebestendig, zoals kunststof ramen, dergelijke structuren kunnen in de winter functioneel blijven bij temperaturen tot -40 graden en afhankelijk van de beschikbaarheid van extra verwarmingsfaciliteiten in de kamer.En in de zomer worden producten tot +70 gehouden in de aanwezigheid van klimaattechnologie, die het tuinhuisje of terras van binnenuit zal koelen. Anders zal de kamer te benauwd zijn.

Deze unieke stretchgordijnen laten het daglicht de ruimte zoveel mogelijk vullen. Het creëert een gevoel van luchtigheid en ruimtelijkheid, ondanks enkele beperkingen door deze voorwaardelijke transparante muren.

Zachte ramen zijn zo duurzaam en bestand tegen zonlicht en vervagendat andere materialen voor straatgordijnen en gordijnen niet met hen te vergelijken zijn. Schimmel en schimmel worden er niet op gevormd en de brandveiligheid is op het hoogste niveau.

Naast de vele voordelen van het product hebben bepaalde nadelen. Bijvoorbeeld zo'n gordijn is heel gemakkelijk te knippen, iets scherps raken, in dit geval is het onmogelijk om de snede in de meeste gevallen te patchen. De enige oplossing is om het PVC-raam volledig te vervangen.

Een grote thermische uitzettingscoëfficiënt is een ander minpunt van dergelijke raamconstructies. Het is een feit dat wanneer de temperatuur daalt, het materiaal krimpt. Er bestaat gevaar voor scheuren op plaatsen met spanning. En met de toenemende thermometerprestaties rekt de film een ​​beetje uit, en in de zomer kunt u hem slepen, waardoor het oppervlak gladder wordt.

Waar worden ze gebruikt?

Het gebruik van zachte vensters is behoorlijk breed.Meestal wordt deze manier van bescherming gebruikt door eigenaren van zomerkroegen en restaurants in de openlucht. Omdat flexibele ramenwanden niet alleen transparant kunnen zijn, gebruiken de meeste ondernemers ze ook als extra advertentieruimte en als een manier om meer bezoekers te trekken.

Extra kenmerken van PVC-ramen worden verklaard door de volgende eigenschappen:

 • de mogelijkheid om een ​​gedrukt logo op PVC-folie aan te brengen;
 • gebruik van muskietennetten aan de achterkant van het vloeistofvenster;
 • bescherming tegen regen, sneeuw, wind, stof en andere grillen van de natuur.

In particuliere bezittingen dienen beschermende, transparante raamgordijnen voor het "verglazen" van priëlen, terrassen en veranda's. In sommige gevallen kan PVC-folie worden gebruikt voor de decoratie van balkons in appartementsgebouwen.

Professionals adviseren om de PVC-gordijnen voor de winter te rollenom kraken of andere schade te voorkomen. Je kunt ook het tuinhuisje stevig sluiten en het raam in een gespannen positie laten staan. Het belangrijkste is om alert te zijn op het veranderen van de temperatuur op straat, zodat de verwarming de ramen niet negatief beïnvloedt.

Montage en installatie

Bij de installatie van zachte vensters zijn er geen functies die moeilijk te hanteren zijn. Maar in sommige stadia, bijvoorbeeld, kunnen metingen het beste worden gedaan door professionals.

Standaard PVC-constructies kunnen worden geruild en geretourneerd als ze niet beschadigd zijn tijdens een poging om ze te installeren. Zachte vensters, op bestelling gemaakt, kunnen niet worden geretourneerd als de metingen niet correct zijn uitgevoerd.

Straat PVC-ramen hebben drie hoofdtypen bevestiging:

 • Zwenkbeugel met veermechanisme. Dit is een van de gemakkelijkste en meest gebruikte montagemethoden. Dergelijke beugels worden rond de omtrek van het venster geplaatst. Fixatie en spanning ontstaan ​​door rotatie van de beugel in de juiste richting.
 • Eenvoudige beugels + siliconen of stoffen banden. Het grootste nadeel van deze methode is de plaatsing van de beugels rond de omtrek van het venster, zodat de spanning gelijkmatig op alle secties ontstaat.
 • Moeilijk schuifsysteemdie de film hecht aan een speciaal frame op de rollen. Krapte in een dergelijk systeem is praktisch afwezig, daarom is het eerder decoratief van aard dan functioneel. Gebruikt in de restaurantbusiness.

Voordat u uw eigen ramen op de veranda of het terras met uw eigen handen plaatst, moet u de volgende reeks acties uitvoeren:

 • bestel een professionele meting van openingen waar de gordijnen zullen worden geplaatst;
 • kies een geschikte rand;
 • bepaal het type bijlage;
 • ga verder met de installatie.

Installatie wordt uitgevoerd door de locatie van de gaten rond de omtrek van het venster op de basis waarop deze wordt bevestigd te markeren. Na het tekenen van een markering op de aangegeven plaatsen worden de accessoires vastgemaakt. De raamstructuur wordt op de voorbereide basis geïnstalleerd.

Ambachtslui delen met veel plezier stapsgewijze instructies voor het maken van zachte ramen met hun eigen handen. Tegelijkertijd betreft de productie niet alleen de PVC-films, maar ook de luverum-ogen, nagelnieten. De belangrijkste hulpmiddelen zijn: een bouwdroger met de nodige nozzles, een hamer en installatievaardigheden.

Omdat de randopties ook belangrijk zijn, moet u hier meer in detail op ingaan. De rand is een extra versterking rond de omtrek van de film. Dit zijn film, stof, PVC-strips van verschillende kleuren,waarvan de breedte ten minste vijf centimeter is. Zo kunt u het "raamkozijn" veilig oppikken om het overeen te laten komen met de volledige straatstructuur.

Op grote delen van ramen (meer dan anderhalve meter) het is mogelijk om bovendien een slot over de gehele lengte van het canvas te installerenzodat je ze kunt openen en sluiten als dat nodig is.

Tot op heden zijn er twee soorten randen voor flexibele vensters:

 • zonnetent - van Oxford-doek;
 • vochtbestendig - uit PVC.

Beide zijn even goed en veel gevraagd. PVC-kanten worden meestal aan het raam zelf gesoldeerd, zodat het risico van een breuk onmiddellijk wordt geëlimineerd. Vanwege de speciale eigenschappen van polyvinylchloride vervaagt een dergelijk frame niet bij blootstelling aan zonlicht en is het niet vatbaar voor temperatuurveranderingen.

De luifelrand is ook vrij sterk, maar het is vastgemaakt aan het belangrijkste canvas door te naaien, wat niet altijd effectief is. Wat betreft de kleuren van het frame, het heeft 10 opties voor elk type. Kortom, dit zijn klassieke kleuren: rood, wit, bruin, mosgroen, beige, geel, zwart.

De kleuren van de randen en de zachte vensters zelf dienen tot 12-15 jaar met de juiste en constante zorg..

Verzorgingstips

Om PVC-ramen zacht te houden voor tuinhuisjes en terrassen is schoon en netjes helemaal niet moeilijk. Ze vereisen geen dure reinigingsmiddelen of chemisch reinigen. Het is voldoende om ze te behandelen met een gewone zeepoplossing (zelfs het klassieke afwasmiddel is hier geschikt) en alles af te spoelen met waterdruk van een tuinslang met een douchekop.

Met dit niet aan te bevelen om sponzen te gebruiken, borstels met een ruwe stapel. De eerste laten vlekken achter op de ramen en de tweede kan ze krassen of zelfs door het materiaal breken. Het belangrijkste is om te onthouden dat regelmatig en tijdig wassen van zachte ramen niet alleen hun levensduur verlengt, maar ook esthetisch plezier, een gevoel van veiligheid en netheid geeft.

Om de ramen te beschermen tegen insecten, die in de zomer 's avonds graag aan gewoon glas plakken, zijn fabrikanten klaar om een ​​muskietennet te leveren. Het is ook eenvoudig te reinigen, net als het flexibele venster zelf.

Als PVC-doek in contact komt met de grond, raden deskundigen aan om helmknoppen, polyethyleen of PVC-strips te installeren. (fabrikanten noemen ze "zakken"), het tuinhuis of terras beschermen tegen vuil en stof van de grond in de kamer.Het verzwaringsmiddel wordt in deze strips gestoken - een speciale buis. Nog steeds worden helmknoppen gebruikt wanneer er geen mogelijkheid is om een ​​zacht venster van onderaf te repareren. Ze vormen een extra steun in deze vorm van "beglazing".

Dus, na alle belangrijke kenmerken, voor- en nadelen van dit type beschermende decoratie van tuinhuisjes en terrassen te hebben bekeken en geanalyseerd, kunnen we de volgende conclusies trekken:

 • Ramen zijn geschikt voor alle straatconstructies, inclusief balkons.
 • Beschikken over een betaalbaar prijsbeleid.
 • Dit kunnen verschillende kleuren en transparantieniveaus zijn.
 • Ze hebben beschermende, vocht- en vuurbestendige eigenschappen.
 • Eenvoudig te installeren en te wassen.

Let bij het kiezen van zacht gerolde ramen op de uitrusting en details: randen, bevestigingen en zelfs de dichtheid van het canvas zelf. En vertrouw metingen en installatie toe aan professionals die het bedrijf kennen. In dit geval bent u jarenlang tevreden over uw keuze.

Meer details over zachte vensters worden beschreven in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer