Gordijnen voor tuinhuisjes, terrassen en veranda's: kenmerken en variëteiten

Op de veranda, op het terras of in het tuinhuisje is het even aangenaam om tijd door te brengen met het lezen van een boek in volledige afzondering of met vrienden plezier maken. Daarom wil elke eigenaar of gastvrouw deze zones in hun huis of tuin organiseren met de maximale verfijning en zorgen voor een comfortabel verblijf voor zichzelf en hun gasten. Om dit probleem op te lossen, worden gordijnen gebruikt, een multifunctioneel product dat in een groot aantal verschillende typen wordt aangeboden en specifieke functies heeft.

Opvallende kenmerken

Elke klant bij het kiezen van een product wordt geleid door zijn individuele lijst van behoeften. Iemand zoekt naar esthetische tevredenheid, daarom wordt hij bij het kiezen van producten geleid door zijn eigen smaakvoorkeuren, die betrekking hebben op het verschijnen van gordijnen.De belangrijkste taak van het gekochte product is het onderhoud van schoonheid binnenshuis of op de binnenplaats, en gemak bij het overdenken van de natuur, een reservoir of een schilderachtig bloembed in de buurt.

Het is belangrijk voor andere consumenten om goede bescherming te bieden in het tuinhuisje of op het terras tegen slecht weer - wind, neerslag of de brandende zomerzon, om binnen een gezellige sfeer te creëren en te behouden.

Sommige kopers willen gewoon privacy in hun huis of in de buurt, dus met behulp van gordijnen willen ze zich isoleren tegen nieuwsgierige blikken.

De wens van de consument is de wet, waardoor de gordijnen veel opties voor uitvoering hebben, waardoor u de ideale optie kunt kiezen voor iedereen om hun doelen te bereiken.

Types en materialen

Competent geselecteerde producten is een assistent, die comfort en harmonie kan bieden in een landhuis. Naast de onmiskenbare aantrekkingskracht, voeren gordijnen veel praktische functies uit. De belangrijkste zijn:

 • bescherming bieden tegen weersomstandigheden;
 • dienen als een barrière voor penetratie in het gebouw van insecten;
 • verberg de kamer uit de ogen van voorbijgangers;
 • zijn een soort scherm, waardoor u enkele gebreken die tijdens de bouw of reparatiewerkzaamheden zijn gemaakt, kunt verbergen.

Een materiaal dat aan alle eisen voor het product voldoet, kan duur zijn. Maar dergelijke kosten zullen met rente betalen, aangezien het goed gekozen linnengoed, de gordijnen of de zonneblinden verscheidene seizoenen kunnen duren.

Voor gebruik buitenshuis is het raadzaam producten van de volgende materialen aan te schaffen:

 • tarp;
 • acryl weefsels;
 • PVC zachte ramen;
 • bamboe;
 • blackout.

Van stof

Textielproducten kunnen de stijl van zelfs de meest gewone kamer sterk veranderen. Gordijnen gemaakt van textiel zijn ontworpen om comfort te bieden, rust en gemoedsrust te creëren. Hun aanwezigheid maakt de ruimte niet zwaarder, maar bevordert integendeel natuurlijke luchtuitwisseling, biedt onopvallende arcering, geeft lichtheid en luchtigheid aan elk gebouw.

De toepassing van dergelijke producten is zeer divers, omdat ze op grote schaal worden gebruikt voor open en voor geglazuurde gebouwen.

Stoffen gordijnen hebben enkele voordelen.De belangrijkste zijn de lage kosten van producten en de verscheidenheid aan kleuren en texturen. De nadelen van gordijnen omvatten een vrij beperkte levensduur voor gebruik buitenshuis. Dit komt door het destructieve effect van ultraviolette stralen op het materiaal, waardoor het zijn kracht verliest, uitbrandt en snel onbruikbaar wordt.

Door het gebruik van stoffen gordijnen kunt u echter accenten aanbrengen in het interieur en de hoofdrichting van de algehele stijl bepalen.

Producten gemaakt van zijde, tule en chiffon geven het interieur een romantisch tintje dankzij de lucht en de doorschijnende golven van materie die uit de wind komen.

Gordijnen gemaakt van dichte natuurlijke materialen, zoals vlas, teak of canvas, zullen een uitstekende optie zijn voor het in eco-stijl aankleden van kamers. Heel vaak worden deze materialen gebruikt voor de productie van Romeinse gordijnen.

Speciale verduisterende stoffen worden aangeboden aan klanten die een dichte en aantrekkelijke bescherming tegen licht en zonlicht nodig hebben.

Om de levensduur van buitengordijnen voor paviljoens en terrassen te verlengen, moeten ze worden voorbehandeld met een reinigingsmiddel tegen teken en andere bloedzuigende insecten.

Om elk spoor van de compositie op de blinds te voorkomen, moeten vergelijkbare producten worden gekocht op basis van water. Deze procedure moet na elke gordijnreiniging worden uitgevoerd.

Jutedoeken zijn gemaakt van grof materiaal met dikke vezels - hennep, jute, kenaf. De gordijnen van dit type harmoniëren goed met de rustieke stijl van het interieur. Het is een ideale keuze voor terrassen, keukens, veranda's en zelfs woonkamers. Hun natuurlijke kleuren en eenvoud van het materiaal zijn zeer in trek bij veel ontwerpers. Meestal versieren ze met hun hulp raamopeningen en verschillende gebouwen in de stijl van de Provence, het platteland en de ecorichting.

De belangrijkste voordelen van dergelijke gordijnen zijn de natuurlijke samenstelling van grondstoffen en stille tinten, een vrij indrukwekkende levensduur, veelzijdigheid en lage kosten.

Een modern soort stoffengordijnen is rolproducten. Het is erg handig voor installatie in priëlen en op een veranda. De bladen worden snel en eenvoudig aangepast dankzij hun apparaat - het materiaal wordt op de as in de doos geschroefd. Er zijn twee opties om de Rolshtor te monteren: op het raamkozijn of boven het raam.Producten worden vervaardigd met een bedieningspaneel of handmatig instelbaar.

Rolshtora zijn gemaakt voor straatgebruik en voor intern gebruik. Externe rolgordijnen maken vaak lichtdoorlatend om de penetratie van licht in de kamer te garanderen, om een ​​aangename schaduw en koelte te creëren, terwijl ze worden beschermd tegen de wind. De nadelen van rolshtor zijn dat ze het onmogelijk maken om vanuit de ramen te genieten van het omringende uitzicht. Rolgordijnen hebben een groot aantal kleuren en door hun eenvoudige ontwerp zijn ze geschikt voor gebruik in elk pand. Producten stapelen geen ruimte op, ze zijn vrij gemakkelijk te onderhouden en te onderhouden.

Ook rolshtora verschillen in hoge operationele kwaliteiten:

 • brandwerendheid;
 • vochtbestendigheid;
 • weerstand tegen temperatuurschommelingen;
 • absorbeer geen vuil en zijn niet vervormd.

PVC

Polyvinylchloride wordt op veel gebieden van ons leven gebruikt. Zachte ramen of gordijnen voor priëlen en veranda's van dit materiaal worden veel gebruikt in zomerhuizen en in landhuizen. Dergelijke terrasvormige producten zijn populair vanwege een aantal van hun positieve kenmerken:

 • kracht en transparantie;
 • flexibiliteit en waterbestendigheid;
 • weerstand tegen extreme temperaturen;
 • economie.

Ze laten perfect het licht. Dit product is een waterdicht product. Doeken zijn vatbaar voor snelle installatie en hebben lage kosten. De grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van dergelijke producten zijn bestand tegen snijwonden en lekke banden, en ze zijn bestand tegen vrij sterke en plotselinge windstoten. Ze bieden echter een zeer slechte toegang tot de lucht in het gebouw. Om dit probleem op te lossen, kunt u gordijnen met kleine vensters kopen om te luchten.

Producten zijn de ideale oplossing voor terrassen en ramen in de tuinhuisjes. Zo'n eenvoudige en goedkope optie is zeer nuttig, maar zachte gordijnen zullen niet genoeg zijn om comfort te creëren. Om dit tekort te verhelpen, kunt u de kamer binnen met gordijnen extra regelen.

bamboe

Bamboe gordijnen zullen van pas komen voor exotische opties voor het decoreren van kamers en gebouwen. De producten zullen goed worden gecombineerd met het natuurlijke landschapsontwerp in het zomerhuisje of in de tuin van een chalet.

Hoe te kiezen?

Een breed scala aan producten bemoeilijkt vaak het aankoopproces van een product, omdat u misschien meerdere opties tegelijk wilt.De aankoop moet niet alleen gebaseerd zijn op betaalbaarheid en het uiterlijk van de gordijnen. Er is een lijst met verplichte eigenschappen en kenmerken van producten waarvoor waard om goed op de definitieve beslissing te letten:

 • De functionaliteit van de producten. Allereerst moet je duidelijk begrijpen welke taken het gordijn moet uitvoeren. Als het alleen is bedoeld om de constructie van een extra verf te geven, moeten de beschermende eigenschappen en functies van het product geen speciale aandacht krijgen, maar ze kunnen worden beschouwd als extra voordelen van het product.
 • Voor decoratieve decoratie is het juister om gordijnen van lichte tinten aan te schaffen. Om een ​​zomerpaviljoen in het land te regelen, passen ze perfect. Voor rijke kleuren die bij de gordijnen passen, is het beter om ook verschillende vazen, schilderijen of beeldjes op te halen.
 • Eenvoudig onderhoud is een van de belangrijkste criteria. De stof heeft constante en zorgvuldige zorg nodig. U kunt verschillende producten kopen - voor dagelijks gebruik en voor speciale gelegenheden (feest, aankomst van gasten, enz.). PVC-gordijn zal niet zo snel kunnen worden vervangen, maar het is heel gemakkelijk schoon te maken van vuil en wordt niet zo vuil in vergelijking met stoffen.Als u voor PVC-producten wilt zorgen, veegt u het oppervlak schoon met een vochtige doek.

Maar het canvas moet het hoofd bieden aan windbelastingen. Gordijnen als gevolg van contact met neerslag, zoals regen, mogen niet verslechteren.

Een uitbreiding met stoffen ontwerp kan afstemmen op nieuwe kleuren en radicaal veranderen, dus wanneer u een canvas kiest, moet u het uiteindelijke resultaat visueel voorstellen zodat het product overeenkomt met de algehele stijl van de kamer en de site. Het landschapsontwerp en het totale ontwerp van het tuinperceel moeten op harmonieuze wijze worden aangevuld door een dergelijke acquisitie.

In bouwsupermarkten zijn er niet altijd alle modellen kant-en-klare gordijnen voor tuinhuisjes, veranda's en terrassen, maar vaker is er een mogelijkheid om goederen te bestellen door ze in de catalogus te selecteren. Precies hetzelfde bestelsysteem bestaat en fabrikanten van gordijnen. Welke optie de voorkeur heeft - de persoonlijke keuze van elk.

Hoe te bevestigen?

Gordijnen verschillen, afhankelijk van het fabricaat, van elkaar door de manier van bevestigen. Jaloezieën en stoffenproducten kunnen eenvoudig zelf in de kamer worden opgehangen.Rolluiken en andere gordijnmodellen zijn meer geschikt om te installeren met de hulp van specialisten of, in extreme gevallen, om de installatie zelf te doen, maar met strikte naleving van de aanbevelingen van professionals.

Er is een lijst met nuances waarmee u vertrouwd moet raken voordat u doorgaat met het bevestigen van stoffen en plastic gordijnen:

 • Hang aan de dakrand kan alleen gewone gordijnen gemaakt van lichtgewicht materialen. Producten vallen naar beneden of worden verzameld met behulp van kousenbanden, spelden op een magneet of andere decoratieve accessoires.
 • Door gewalste producten binnenshuis te gebruiken, kunnen ze indien nodig in een doos worden bewaard. Dit maakt het mogelijk om de hoogte van de gordijnen aan te passen, waardoor een comfortabel lichtniveau in het tuinhuisje of op de veranda wordt bepaald. Een dergelijk apparaat vergemakkelijkt ook het luchten.
 • Varianten van vinylgordijnen zijn op specifieke accessoires gemonteerd - een riem voor het product, de pakkingring en de beugel.
 • Wanneer u in de zomer plastic gordijnen koopt en installeert, moet u niet vergeten dat grondstoffen bij koud weer enigszins van vorm kunnen veranderen. Te grote spanning leidde niet tot scheuren, u moet ze niet maximaal rekken.En omgekeerd: als je in de winter gordijnen ophangt, is het nodig om ze maximaal te spannen.
 • Voor tuinhuisjes moet een zwenksteun of schuifsysteem worden gebruikt. De eerste optie zorgt voor een goed niveau van spanning op het web. In het tweede geval zal het erg handig zijn om de plaatsing van de gordijnen aan te passen.

Moderne materialen die worden gebruikt voor de productie van gordijnen zijn absoluut veilig voor de menselijke gezondheid, zodat ze kunnen worden geïnstalleerd in woongebouwen en gebouwen voor andere doeleinden.

Interessante voorbeelden

Een verscheidenheid aan ontwerpideeën voor ontwerpen op de site of het pand naast een woonhuis bieden de mogelijkheid om een ​​unieke stijl te creëren en bieden de meest comfortabele omstandigheden voor rust en leven voor de eigenaren van het huis en hun gasten. Weersomstandigheden en seizoensinvloeden zullen niet interfereren met aangenaam tijdverdrijf.

Voor extra comfort en een mooi ontwerp van de veranda of het terras mag je niet alleen gordijnen gebruiken, je kunt ze ook versieren met weelderige en luchtige luifels. Gordijnen in deze versie kunnen van elke soort en kleur zijn. En producten uit PVC-grondstoffen kunnen verschillende decoratieve elementen bevatten die kunnen worden geselecteerd in overeenstemming met de stijl van de verlenging of de tijd van het jaar buiten het venster.

Gordijnen gemaakt van natuurlijke transparante stoffen zijn een ideale optie voor houten gebouwen waar familiefeesten worden gepland. Verwisselbare modellen, gemaakt in een specifiek thema, helpen bij het versieren van de ruimte, plaatsen accenten en stapelen de ruimte niet op, waardoor gasten zich vrij voelen.

Zie onderstaande video voor meer informatie over PVC-gordijnen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer