Beschikt over terrassen landhuis

Het is aangenaam in het warme seizoen om te ontspannen onder de luifel van bomen, chatten met vrienden in de open lucht zonder de comfortzone te verlaten. Uitstapjes naar het bos brengen problemen met zich mee, en op het terras kunt u comfort en ontspanning in de natuur combineren.

Speciale functies

Het terras moet niet worden verward met een veranda, tuinhuisje, veranda of balkon. Hij kan aan het huis worden bevestigd, als een veranda of eruit worden verwijderd als een tuinhuisje of bovenop de vloer worden gehangen, als een balkon. Maar ze heeft haar eigen bijzonderheden.

Het terras, in tegenstelling tot de veranda, is een open ruimte met één gemeenschappelijke muur van het huis. De uitbreiding heeft een dak en reling, maar kan zonder hen.

De eenvoudigste versie van deze structuur is een houten vloer op de begane grond van de eerste verdieping van het huis.

Een apart terras is als een tuinhuisje, maar er zijn enkele verschillen: voor haar is de aanwezigheid van een dak en een borstwering niet fundamenteel. Een smal balkon is verbonden met het huis en heeft geen brede rustruimte. Wat de veranda betreft, is hun verschil duidelijk: zelfs op het kleinste terras kunnen een paar stoelen worden geplaatst.

De uitbreiding is een voortzetting van het huis, staande op een gemeenschappelijke basis, maar in de meeste gevallen heeft het een aparte basis. Het terras is uitgerust met zowel landhuizen als kleine huisjes. Er zijn veel opties voor de locatie van de uitbreiding, deze kan zich voor of rond het gebouw bevinden, geheel of gedeeltelijk onder het dak. Dit gebouw is een functionele toevoeging aan het huis en kan een zomerse eetkamer, woonkamer of alleen een zithoek zijn.

Het terras is gemakkelijk te rangschikken in de vorm van een zomerse woonkamer, met banken, fauteuils en een tafeltje onder een schuurtje of vlak onder de blote hemel. Voor dergelijke gevallen is er speciaal tuinmeubilair gemaakt van rotan, vlechtwerk of hout.

Velen gebruiken de uitbreiding om een ​​zomer-eetkamer te creëren. De eetlust ontwaakt in de open lucht, en elk gerecht lijkt bijzonder smakelijk, bovendien kan een saaie lunch veranderen in een gezellig familie-praatje.Om te voorkomen dat een maaltijd met familie of vrienden de plotselinge regen niet onderbreekt, worden er pilaren met een dak boven de vloer geplaatst. Deze optie bespaart niet alleen van het weer, maar ook van de zomerse hitte.

Het terras kan worden ingericht volgens het type Franse zomerterrassen met gezellige tafels en stoelen, planten in de bloempotten of banken en stoelen met covers en een tafel gemaakt van oud eiken in de Provence-stijl. Vaak is, naast de eetkamer, een keuken met een barbecue en barbecue op het terras geïnstalleerd, waardoor het in dezelfde geest is als de eethoek. De aanwezigheid van live vuur en smakelijk voedsel maakt eenvoudige communicatie een echt feest. Onder een afdak zal zelfs de regen de kookkebab niet verstoren.

De vloer van het huis wordt gebruikt voor een comfortabele speeltuin met schommels. Als je een schommel, banken, fauteuils, banken en bedden aan de balken van het plafond kunt hangen. Al dit meubilair is bedekt met covers en voorzien van zachte kussens. Zelfs een korte rust in de frisse lucht stimuleert een golf van energie en een instroom van vitaliteit.

types

Het terras kan elke structuur decoreren en organisch verder zetten. De overvloed aan soorten maakt het mogelijk om een ​​uitbreiding te kiezen die bij uitstek geschikt is voor een bestaand huis.

Maar de beste optie zijn terrassen die in het project van het gebouw zijn gelegd en er mee zijn gebouwd.

Huis met een gepland terras
Huis met aangrenzend terras

Bijlagen kunnen worden gedeeld door locatie, vorm, dak, hekwerk.

 • Op locatie. Terrassen kunnen bij het huis horen, los van het gebouw, op het niveau van de tweede verdieping of op twee niveaus tegelijk. Ze zijn hoe dan ook beter geplaatst waar ze veel zonlicht krijgen en niet interfereren met andere gebouwen op de site.
 • Volgens het formulier. De vloeren kunnen er heel divers uitzien: vierkant, rechthoekig, het huis in een cirkel omringend, hun vormen kunnen worden gebroken en afgerond. Daken volgen meestal de geometrie van de vloeren, maar sommigen van hen dekken slechts een deel van de bijlage.
 • Terrassen zijn verdeeld in gesloten en open. Warm, geglazuurd en volledig overdekt - dit is een veranda, het terras wordt als gesloten beschouwd als het een dak en een muur bij het huis heeft. Een open uitbreiding is een vloerbedekking van planken op de begane grond, op warme dagen worden er parasols op geplaatst om schaduw te creëren. Voor regio's met brandende zon of frequente regenval, moet het dak een noodzakelijke aanvulling op de uitbreiding zijn.
Volledig overdekte veranda
Open terras
Overdekt terras
 • Terrassen onderscheiden zich door een verscheidenheid aan hekken, borstweringen, balustrades. Meestal zijn het balusters gemaakt van hout, gevarieerd van vorm. Voor terrassen op de bovenste verdieping is het veiliger om massieve borstweringen te gebruiken.

project

Het beste project van het terras is een algemeen plan met het opgetrokken landhuis. Zelfs als ze op verschillende fundamenten worden gemaakt, zal het gebouw een enkele architecturale oplossing worden. Voor de planning van een overdekt terras naar een oud gebouw moet een project worden opgesteld en geregistreerd bij de relevante organisaties. Open terrasplanken vereist geen registratie, aangezien het als een tijdelijke constructie wordt beschouwd.

Alvorens aan een project te beginnen, is het noodzakelijk om een ​​duidelijk beeld te hebben van het uiterlijk van het terras, de grootte en de plaats waar het zich zal bevinden.

plaats

In de beginfase is het noodzakelijk om de grootte van het gebouw te bepalen. Het zal vreemd zijn om er uit te zien als een enorme uitbreiding op de achtergrond van een klein huis of een klein terras aan de voet van een enorm gebouw.

Dan wordt de beste plaats gekozen uit vele mogelijke.

 • De gemakkelijkste optie - bij de ingang van het huis. Een comfortabel terras is een zithoek en zal de veranda vervangen.Het is gemakkelijk om te dragen en kussens te plaatsen voor het plukken van landmeubilair of trays met thee-drinkende apparaten.
 • Het gebouw kan buiten het huis worden geplaatst en volledig onafhankelijk zijn. Als het terras is uitgerust met een vuurpot, barbecue of zomerhaard, moet het volgens veiligheidsmaatregelen op zijn minst zes meter van het gebouw zijn, naast dat het zich aan de lijzijde van het huis bevindt.
 • Vloeren schikken rond het gebouw, volledig plint het rond de omtrek.
 • Het terras bevindt zich op de tweede verdieping. Bij deze uitbreiding worden, naast het esthetische uiterlijk, veiligheidseisen opgelegd. Het hek moet hoog zijn in de vorm van een borstwering of vaak gelegen balusters.
 • Soms is de constructie meerlagig en bevindt deze zich op verschillende verdiepingen van het gebouw. Verenigt ze meestal brede betrouwbare ladder.
 • Niet altijd een verlenging die aan de voordeur is vastgemaakt. Het kan tegen de muur van de hal of keuken worden geplaatst en zorgt voor een extra uitgang naar het terras. Of verstop je voor nieuwsgierige blikken aan de binnenkant van de binnenplaats.
 • Het gebouw kan zich direct aan verschillende muren van het gebouw (hoek) bevinden, zodat het eenvoudiger is het in zones te verdelen, bijvoorbeeld een zomer-eetkamer en een rustplaats met een bank en een schommel.
 • Nadat de vloer is geplaatst, houden ze rekening met klimatologische omstandigheden, bijvoorbeeld een windroos, zodat de structuur niet in een tocht is. In de noordelijke regio's zijn terrassen aan de zuidkant aangelegd zodat de zon ze lang verlicht. Voor warme gebieden is het verstandiger om een ​​uitbreiding vanuit het oosten of noorden te installeren, mogelijk onder een bladerdak.
 • Sommige gebouwen hebben tegelijkertijd een veranda en een terras. Open vloeren bevinden zich bij de ingang van het gesloten bijgebouw.
 • Het terras kan bij het zwembad of op een hoge heuvel worden geplaatst voor een uitzicht op het prachtige perceel.

Vorm en maat

Nadat u de plaats van constructie heeft behandeld, moet u het optimale ontwerp kiezen. Het moet de praktische last dragen en voldoen aan de voorwaarden van het ontwerp van het gebouw en het landschap.

De grootte van de extensie hangt af van de mogelijkheden van de site, functionele behoeften en esthetische component.

Ongeacht hoeveel u een vloer wilt bouwen op een halve locatie, deze moet in harmonie zijn met het huis en niet onderdrukken met de schaal.

Voor minimale vereisten, wanneer het terras moeilijk te onderscheiden is van de veranda, is een paar meter genoeg om een ​​paar stoelen te plaatsen om te ontspannen in de frisse lucht.Als de uitbreiding een tafel en stoelen bevat, wordt de grootte vier vierkante meter. Je hebt een schommel, een bank en andere meubels nodig - de vloer zal opnieuw moeten worden verhoogd.

De vorm van het terras wordt gedicteerd door de architectuur van het huis. Als de ingang van het gebouw zich in het midden bevindt, ziet de symmetrische halfronde vloer er prachtig uit. Offset deur van het huis ziet er goed uit met een rechthoekig of hoekig terras. Het vierkante bijgebouw is geschikt voor een centrum of constructie in verschillende niveaus. Als het terras overdekt is, volgt het dak de vorm van de vloer, maar soms kan het slechts een deel ervan bedekken.

Extensies hebben complexe onderbroken lijnen of combineren verschillende geometrische vormen. Het is beter om zo'n constructie aan een specialist toe te vertrouwen, zodat het er niet belachelijk uitziet.

De vorm en het uiterlijk van het gebouw worden beïnvloed door de trap en het hek.

Plan en tekeningen

Wanneer de eigenaar van het huis heeft besloten waar hij het terras gaat bouwen, waar het voor is en hoe het eruit zal zien, komt het moment van het opstellen van het project. Als een groots gebouw wordt gepland, is het beter om contact op te nemen met het architectenbureau voor professioneel ontwerp. Een kleine gelijkvloerse vloer kan onafhankelijk worden gepland.

Een gedetailleerde ontwerptekening wordt gecompileerd. Bovendien is een plattegrond met alle gebouwen en de locatie van het terras erop vereist.

Het project omvat:

 • berekening van de afmetingen van de constructie;
 • soorten bouwmaterialen;
 • geschatte massa van de structuur;
 • type fundering, in combinatie met het huis;
 • grondwaterbeddegoed en bodemstructuur;
 • inachtneming van klimatologische omstandigheden;
 • dak ontwerp;
 • schetsen van de trap;
 • project om een ​​kachel of open haard te bouwen;
 • soorten verlichting, ze kunnen op palen of frame polterrasy zijn;
 • schattingen worden gemaakt met een lijst met geschatte kosten.
Open terras lay-out
Gesloten terrasschema

  Als het project moeilijk te beheersen is, kun je contact opnemen met het projectbureau. Het kan nodig zijn om te coördineren met de brandveiligheidsautoriteiten, het sanitaire station en de administratie. Wijzigingen worden in de documentatie thuis aangebracht. Met een indrukwekkend terras is het beter om de documenten correct in te delen, zodat er later geen problemen meer zullen zijn met de verkoop of donatie.

  materialen

  Er is gekozen voor materiaal voor de constructie van het terras rekening houdend met de compatibiliteit met het hoofdgebouw en het algemene landschapsontwerp.Houten vloeren met bakstenen kolommen onder het dak zullen geschikt zijn voor een bakstenen huis. Als smeden of steen aanwezig is in de decoratie van het gebouw en de tuinconstructies, moeten dezelfde materialen worden gebruikt voor de bouw van het terras. Voor het huis van boomstammen of timmerhout past een uitbreiding van hout.

  Om terrassen te creëren, gebruikt u verschillende materialen.

  • De vloer is gemaakt van een speciaal bord of hout, het is op palen geïnstalleerd. Hij kan seks hebben.
  • De vloer is gemaakt van hout, laminaat, klinkertegels, steen, rubbercoating of beton.
  • Kolommen zijn gebouwd van baksteen, steen, hout of metaal.
  • Hekken bouwen van hout, beton, gips, baksteen en metaal.
  • Ladders zijn gemaakt van dezelfde materialen als hekken: hout, beton, metaal, baksteen. Voor terrassen op twee niveaus is het gebruik van metalen spiraaltrappen de beste optie.
  • Het dak is bedekt met hetzelfde materiaal met een gemeenschappelijk dak, maar u kunt kiezen voor lichtere opties. Onder de zachte coating op het frame profiel wordt multiplex gelegd. Glasconstructie is geschikt voor alle gebouwen en stijlen. Voor een dergelijk dak kan gezegd worden dat het veel licht binnenlaat, luchtig en elegant is en in harmonie komt met de externe omgeving. Een alternatief voor glas is het gebruik van polycarbonaat.De ene kant is bevestigd aan de aangrenzende muur van het huis en de andere kant - op de voorbereide steunen.
  • Voor de bouw van terrassen gebruikte moderne goedkope materiaal hout-polymeer composiet (WPC), lijkend op hout.
  • Voor decoratie als een prachtige decoratie kan smeden een probleem zijn.

  ontwerp

   Toen het project werd gecreëerd en gelegaliseerd, werd een plaats gevonden, materialen geselecteerd, het ontwerp van de constructie werd ontwikkeld - het is tijd om een ​​terras te bouwen.

   constructie

   In de beginfase wordt de basis gelegd. Het terras kan open en gesloten zijn (heeft een dak), het is gemaakt van verschillende bouwmaterialen en heeft daarom een ​​ander gewicht. Voor zware gebouwen is een stripfundering geschikt, deze wordt rond de omtrek van de constructie gegoten en brengt deze op hetzelfde niveau als de eerste verdieping van het gebouw.

   Voor een kolomvormige basis is het niet nodig om greppels te graven, het is voldoende om gaten te graven naar het niveau van bevriezing van de grond en de steunen daarin te cementeren. De palen zijn niet met elkaar verbonden, zijn geplaatst op de hoeken van de structuur en ondersteunen het frame. Hoe dichter bij het oppervlak grondwater is, hoe dieper het nodig zal zijn de steunen in de grond te laten zakken.

   De bar-fundering is geschikt voor lichte constructies.

   Strip foundation
   Pijler stichting

   Als het terrein ongelijk is, met problematische bodems, dicht grondwaterretentie, dan heeft u een heipaalfundering nodig. De messen worden op de steunen gelast en moeiteloos in de grond geschroefd. Het is een duurzame en betrouwbare basis, het wordt gebruikt voor de aanleg van pieren, het houdt het gebouw op elke twijfelachtige bodem.

   Stichting paalschroeven
   Soorten paal en schroeffundering

   Wanneer de fundering is aangelegd, is het tijd om de vloer te leggen. Lags worden gemonteerd op de voorbereide basis, die worden vastgezet met schroeven, de locatie van de staven is gemarkeerd. Nadat boomstammen en balken met hoeken zijn verbonden, wordt de vloer bovenop gelegd. De randen van de planken zijn uitgelijnd met een cirkelzaag of decoupeerzaag. Voor het doorlaten van lucht en uitstroom van regenwater passen de vloerplaten niet te dicht, er moet een ruimte van enkele millimeters tussenin zitten.

   Voor het terras, waarvan het project was gepland dak, opgemaakt verticale balken. De lengte en sterkte van de balken hangt af van de hevigheid van het dak en de hoogte van de constructie. Het dak moet een halve meter breder uitsteken dan de vloer, zodat de sedimenten de vloer niet overspoelen. Daken kunnen verschillende vormen hebben: vlak, recht, enkel of geveltop.

   Als u de volgorde van acties volgt zonder de technologie te schenden, kan de extensie onafhankelijk worden gebouwd.

   registratie

   Als je een terras hebt gebouwd, moet je verdergaan naar het laatste deel van het ontwerpproject - het ontwerp van de constructie. Voor velen is het een plaats van rust, dus het moet er mooi en comfortabel uitzien. Het maakt niet uit waar het terras zich op een privéterrein of in de buurt van een landhuis bevindt, het arrangement weerspiegelt de smaak van de eigenaar en schept de voorwaarden voor een comfortabel verblijf.

   Zelfs een open zomergebouw kan zijn eigen stijl en een mooi interieur hebben. Om het in gespecialiseerde markten te creëren, wordt een grote selectie tuinmeubelen aangeboden. Het is gemakkelijk om een ​​rustplaats uit te rusten, ideeën kunnen het landschap vertellen. Als het terras zich in een open ruimte bevindt, geen dak heeft en er geen schaduwrijke bomen zijn, volstaat het om stijlvolle parasols op te zetten. Er zijn nog andere opties: gebruik luifels boven de bank of een afneembaar zonnescherm, gemonteerd op metalen rekken.

   Terrassen kunnen in verschillende binnenrichtingen worden opgesteld, bijvoorbeeld thuis metselwerk gebruiken om een ​​loftstijl te creëren. De reling met gebeeldhouwde balusters benadrukt de romantische stijl, en de gesmede elementen zullen helpen bij het creëren van gotische accenten.Elke stijl wordt gemakkelijk afgespeeld met behulp van diverse verlichting en doordachte landschapsarchitectuur.

   Tips en trucs

   Voor de bouw en opstelling van het terras moet rekening worden gehouden met veel nuances.

   • Als u geen papierwerk wilt doen of zich zorgen hoeft te maken over het ontwerp - een open vloer is de beste oplossing voor deze problemen, het zal niet duur zijn.
   • Voor de vloer van het terras maakt het niet uit of het warm is of niet, maar de sterkte van de coating en het actieve gebruik van de verlenging moet in aanmerking worden genomen.
   • Op een klein terras kunt u een plek om te rusten en eten, en een open haard of kachel een aparte structuur te bouwen. Je moet letten op de windroos van het gebied, zodat de rook niet in de richting van het terras gaat.
   • Bij het bouwen van de fundering, is het nodig om een ​​opening van 4-5 cm tussen het en de basis van het huis achter te laten. Als je krimpt, kan de structuur "spelen" en zal een zwaar gebouw een eenvoudige extensie trekken.
   • Als u een open terras bouwt, moet u rekening houden met de schaduw van de muur van het gebouw. Voor zuidelijke breedtegraden zal het een redding zijn, in plaats van een dak heb je alleen een paraplu van de zon nodig.
   • Bij het kiezen van steunen onder het dak, is het niet alleen van belang voor de kosten van het materiaal, maar ook voor de berekening van het gewicht van het dak dat het moet dragen, evenals de mogelijkheid om de elementen te vervangen in geval van schade.
   • Voor een zeer klein gebied kan de optimale uitsteekbreedte ongeveer twintig meter zijn: dit is genoeg voor twee volwassenen om elkaar te passeren. Als je iets breder maakt, kun je bloempotten met bloemen ophangen en een stoel plaatsen, je krijgt een gezellig terrasje.

   Prachtige voorbeelden

   Zelfs de eenvoudigste terrassen zien er aantrekkelijk uit, en als een ontwerper aan hun project heeft gewerkt, zullen ze een favoriete vakantieplek worden voor het hele gezin.

   • een klein huis met twee gezellige terrassen - een praktische voortzetting van het gebouw;
   • open meertraps uitbreiding met een zithoek;
   • overdekt terras in mediterrane stijl;
   • op open vloeren worden vaak paraplu's gebruikt;
   • complexe constructie van een open terras, vakkundig uitgevoerd door de ontwerper.

   Door een mooi project te maken en er in te investeren, kunt u een functionele voortzetting van het huis, de huidige decoratie krijgen.

   Hoe je een terras bouwt, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer