Hoe een tafelboek kiezen?

 Hoe een tafelboek kiezen?

Het tafelboek is een favoriet attribuut van meubels in ons land, dat zijn populariteit vond in de Sovjettijd. Dit product heeft zijn relevantie niet verloren en er is veel vraag naar. Wat zijn de voordelen van een dergelijk meubel en hoe het juiste tafelboek te kiezen, laten we eens kijken.

types

Op de meubelmarkt is er een enorm aanbod aan tafels, boeken. Ze zijn een opvouwbaar ontwerp. Wanneer het is samengesteld, neemt zo'n attribuut niet veel ruimte in en lijkt het uiterlijk op een kast. Maar als u het verspreidt, krijgt u een tafel voor het ontvangen van gasten, waar u gemakkelijk plaats biedt aan maximaal 10 personen.

Tabellenboeken kunnen in verschillende typen worden verdeeld.In principe zijn ze verdeeld per bestemming.

 • Voor de woonkamer Typisch zijn dergelijke producten een rechthoekig ontwerp, waarbij twee deuren naar boven opengaan en een grote eettafel vormen. Deze deuren zijn gebaseerd op poten.
 • Voor de keuken het ontwerp van zo'n schuiftafel is bijna hetzelfde. Alleen het stationaire gedeelte kan worden uitgerust met een ladekast waarin u keukengerei kunt bewaren. Vaak worden keukentafels gemaakt op een metalen frame en de zijflappen vertrouwen bij het openen op dunne metalen poten. Hun maten zijn iets kleiner dan die in de woonkamer, terwijl hun ontwerp kan worden uitgerust met wielen. Vaak wordt met behulp van zo'n tafel in de keuken het dicht bij de muur getrokken en wordt slechts één klep omhoog gebracht.

Dit scheelt ruimte, terwijl je een eettafel krijgt, waarachter een klein gezin kan passen.

materialen

Tabellenboeken zijn gemaakt van verschillende soorten materialen.

 • Massief hout. Vrij duurzaam materiaal, producten met een lange levensduur. Meubels eruit zien er rijk uit. In de meeste gevallen is het heel mooi, heeft decoraties in de vorm van artistiek beeldhouwwerk.De boom is niet bang voor vocht, het product van dit materiaal is niet vervormd en zwelt niet, en als zo'n tafel zijn uiterlijk verliest, is het vrij eenvoudig te herstellen.

Maar er is een fout in massief hout. Producten van het zijn vrij zwaar, en hun kosten zijn hoog.

 • Spaanplaat. Dit is een goedkope vervanging voor hout, dat is gemaakt van zaagsel dat is geperst met formaldehydeharsen. Gewetenloze fabrikanten bij de vervaardiging van dit materiaal kunnen giftige lijm gebruiken, dus wees niet te lui om kwaliteitscertificaten te vragen voor producten van spaanplaat. Door zijn uiterlijk is dit materiaal ideaal als gladde platen die niet zijn onderworpen aan enige bewerking. Tegelijkertijd zijn ze bedekt met een film bovenop, die het oppervlak imiteert van verschillende houtsoorten, bijvoorbeeld wengé of sonoma. Bovendien tolereert dit materiaal geen verhoogd vocht. Onder invloed van water op de spaanplaat wordt het plaatoppervlak vervormd en verschijnen er belletjes.

Retourneren van dergelijke producten naar hun oorspronkelijke vorm zal niet werken. Maar iedereen kan het zich veroorloven een tafelboek van dit materiaal te kopen.

 • Metal. Van dit materiaal wordt meestal frame of poten van het tafelboek gemaakt.Het is duurzaam, duurzaam, milieuvriendelijk. Je moet niet bang zijn dat een dergelijk product zal breken onder het gewicht van gerechten.
 • plastic. Ze zijn meestal bedekt met keukentafels. Dit materiaal is vrij duurzaam, goed bestand tegen beschadiging, is niet bang voor vocht en water. Kunststof tafel kan buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld op de veranda. Dergelijke producten zijn goedkoop en hun levensduur is vrij lang.
 • glas. Dit materiaal wordt zelden gebruikt voor de vervaardiging van dit attribuut van meubels. Glazen tafels-boeken worden voornamelijk gemaakt volgens individuele projecten van ontwerpers om te bestellen. Dit is te wijten aan het feit dat glas een tamelijk breekbaar materiaal is, en door de flappen omhoog en omlaag te brengen, kunnen ze gemakkelijk worden beschadigd.

afmeting

Tafelspellen zijn nu in totaal verschillende maten te vinden. En ze variëren in alle parameters: hoogte, breedte en lengte.

In de Sovjettijd werd het tafelboek voor de woonkamer in één dimensie geproduceerd. In principe is de grootte van de modellen in de meeste gevallen niet veel veranderd. Uitgevouwen heeft een dergelijk meubel de volgende parameters: lengte - 1682 mm, breedte - 850 cm, hoogte - 751 mm, lengte van het vaste deel - 280 mm.

Het is nu echter mogelijk om aan de toegenomen afmetingen van de eettafelboeken te voldoen. Hun parameters komen overeen met 1740x900x750 mm.

Het grootste kenmerk kan afmetingen hebben van 2350х800х750 mm. Zo'n tafel zal een vrij groot bedrijf toelaten om in te passen, terwijl niemand iemand zal storen.

Standaard voor keukentafels zijn de volgende afmetingen: lengte 1300 mm, breedte 600 mm, hoogte 70 mm.

Voor kleine keukens kunt u dit meubelstuk kopen in mini-maten van 750x650x750 mm. Ondanks dergelijke kleine afmetingen, kan het goed worden uitgerust met extra opslagplaatsen.

Moderne ontwerpers bieden tabellenboeken die, ingevouwen, vrij smal zijn en praktisch geen ruimte innemen, terwijl ze in de ongevouwen vorm de afmetingen van standaardtafels hebben.

kleur

Als u een tafelboek kiest, zult u een groot aantal kleuren van dit product tegenkomen.

Hier vindt u een enorme selectie producten voor de woonkamer met natuurlijke houtkleuren, tafels zoals Italiaans noten, essen, gebleekt eiken zijn behoorlijk populair. In dit geval kan de coating zowel mat als glanzend zijn.

Ook zijn er monochrome producten van verschillende tinten. Witte, zwarte tafels, maar ook felle kleuren, zoals rood of turquoise, zijn hier van belang.

Het attribuut voor het aanrecht in de keuken heeft vaak een ornament. Er kan een imitatie van marmer of fotodruk zijn met het beeld van stillevens of steden in de wereld.

vorm

De vorm van de tafelboeken bestaat uit twee typen:

 • ovaal;
 • rechthoekig.

Zowel die als andere soorten kunnen zowel voor een salon als voor een keuken worden uitgevoerd. Maar toch zijn de klassiekers van dit meubel voor de uitrusting van de hal een rechthoekige vorm, hoewel de ovale tafels redelijk comfortabel zijn, kunt u meer gasten achter zich plaatsen.

Voor kleine keukens was de tafel van het ovale boek iets korter, waardoor deze rond was. Hierdoor konden we een paar centimeter vrije ruimte in deze kamer verder winnen, terwijl het aantal stoelen voor het attribuut behouden bleef.

accessoires

Bij de vervaardiging van tafels, boeken gebruikt verschillende soorten accessoires. En hier is de basis van hoogwaardige functionaliteit van dit meubel de betrouwbaarheid van de scharnieren.

In de Sovjettijd, voor de vervaardiging van dit ontwerp gebruikte pianoscharnieren. Maar ze waren nogal onbetrouwbaar en op het meest cruciale moment kon het tafelblad met daarop afgedekte schotels gewoon vallen.Moderne fabrikanten zijn gegaan van het gebruik van deze hardware, gaan naar meer moderne en betrouwbare componenten.

De meeste modellen maken gebruik van vlinderlussen die betrouwbaar zijn en omdat elk onderdeel is bevestigd met verschillende van dergelijke elementen, valt een van de onderdelen op de andere als een van de onderdelen faalt.

Mechanisme arrangement

Het mechanisme van het tafelboek kan uit drie soorten bestaan, hoewel het basisidee niet verandert. Er is een stationair gedeelte en twee opgaande deuren. De zijdelen van het tafelblad, die op scharnieren stijgen, zijn op een steun gemonteerd. In dit geval kunt u slechts één blad uitbreiden, of beide tegelijk. De poten zijn hier als ondersteuning. Er kunnen er een of twee zijn. In het tweede geval is het ontwerp stabieler en daarom betrouwbaarder.

In dat geval, als het beweegbare deel van het tafelblad op twee steunen is geïnstalleerd, kunnen de poten worden uitgerold en zich in het stationaire deel verbergen of op bepaalde plaatsen worden vastgeschroefd. En als de poot van dit attribuut van meubels één is, dan is deze gewoonlijk terugneembaar en wordt deze aan de scharnieren aan het vaste deel ervan geschroefd.

stijl

In de meeste gevallen zijn tabellen, boeken, met name met betrekking tot producten voor woonkamers,hebben een eenvoudige uitstraling, strikte vormen. Hiermee kunt u ze in zowel klassieke als moderne interieurs installeren. Maar er zijn ook ontwerpmodellen die geschikt zijn voor bepaalde stilistische beslissingen van het pand.

 • Bijvoorbeeld, voor de woonkamer in Provençaalse stijl waard om dit attribuut in het wit te kopen.
 • Voor een hightech keuken perfecte glazen tafel.
 • In landelijke stijl keuken het zou gepast zijn om naar het tafelboek te kijken dat gemaakt is van natuurlijk hout van lichte kleuren, misschien zelfs niet gelakt.

decoratie

In de Sovjettijd verschilden tabellen, boeken niet veel van diversiteit. Ze waren gemaakt van hout en hadden een matte afwerking of glans met glans. Nu is dit attribuut van meubels op een andere manier ingericht.

Dus, voor de eettafel in de woonkamer vaak gebruikte decoupage techniek. Originele patronen helpen dit attribuut van meubels tot een hoogtepunt van de hele kamer te maken.

Voor keukentafels wordt steeds vaker fotoprinting gebruikt. Het maakt niet uit of deze attributen van meubels of plastic van glas zijn, dit type decor oogt modern en stijlvol, zolang het maar in harmonie is met de rest van de ruimte.

Hoewel moderne tabellen, boeken vereisen niet altijd extra decoraties. Zo is een zwart gepolijste tafel gemaakt van natuurlijk massief hout op zich een nogal esthetisch item dat geen extra decor vereist.

ontwerp

Het ontwerp van de tafelboeken is vrij eenvoudig. En vaker vrij gelijkaardig.

Voor rechthoekige modellen kunnen de hoeken van het tafelblad recht of afgerond zijn.

In het stationaire gedeelte kunnen laden worden ingebouwd en toegang tot deze laden kan zich aan de zijkant van het product bevinden of onder de neergeklapte vleugel. Het tafelblad van het stationaire deel kan ook omhoog worden gebracht, waar opslagplaatsen voor borden worden verborgen.

Hoe te kiezen?

De keuze van het tafelboek is vrij eenvoudig en hangt alleen van verschillende factoren af.

 • specificeert voor welke doeleinden heb je nodig dit kenmerk van meubels. Als je voor installatie in de keuken de meer compacte opties wilt kiezen. Als u echter voor de ontvangst van gasten in de woonkamer rekening wilt houden met de grotere tafels.
 • We definiëren type ondersteuning. Vergeet niet dat de meest betrouwbare optie zou zijn om elk deel van het tafelblad op twee gedraaide poten te installeren. Hoewel het ontwerp op één poot vrij geschikt is voor een kleine keukentafel, vooral omdat het de zit aan tafel minimaal zal verstoren.
 • We definiëren budget. Afhankelijk van de grootte, kunt u het materiaal en ontwerp kiezen waarin dit attribuut voor meubels zal worden gemaakt. Dus een opvouwbaar product zonder extra opslagplaatsen, gemaakt van spaanplaat, kan bijna iedereen veroorloven. Maar op de producten van duur hout of glas zal aanzienlijk moeten worden uitgegeven.

Voor- en nadelen

Er zijn veel voordelen aan de tabellen met boeken. Deze producten nemen in opgevouwen toestand weinig ruimte in beslag. Ze kunnen verschillende functies tegelijkertijd combineren: een bureau, een eettafel, een ladekast.

Het nadeel van dit meubelstuk is dat in sommige modellen er geen voldoende stabiele structuur is die gemakkelijk kan worden gekanteld.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

In onze markt zijn tabellen, boeken van verschillende fabrikanten te vinden. Ze worden zowel in Rusland als in andere landen van de wereld geproduceerd, bijvoorbeeld in Italië en Duitsland. Poolse modellen van dit meubel van het bedrijf zijn behoorlijk populair. Goliat. Volgens kopers is dit een vrij hoogwaardig product voor een aantrekkelijke prijs.

Moderne voorbeelden en opties voor meubels

In meubelzaken vindt u een breed scala aan tafels, boeken.Hier zijn enkele interessante modellen die een hoogtepunt zullen zijn in het interieur van uw huis.

Een helder glasproduct is een uitstekende optie voor een keuken in een moderne stijl.

Voor een kleine keuken een perfecte boekentafel compleet met klapstoelen, die worden teruggetrokken in het stationaire deel van het product.

Een salontafel van massief hout zal elk klassiek interieur versieren en dankzij het ontwerp in de vorm van een boek kan het zowel in het midden van de kamer worden geplaatst, een afgeronde vorm krijgen en aan de muur worden bevestigd door een of beide tafelbladpanelen te laten vallen.

Zie de volgende video voor meer informatie over de variëteiten van tabellen, boeken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer