Klaptafels met bevestiging aan de muur

 Klaptafels met bevestiging aan de muur

Moderne, kleine huizen stellen de belangrijkste eis die moet worden overwogen bij het regelen van de ergonomie van het meubilair. In dit opzicht geven eigenaren bij het kiezen van tafels vaak de voorkeur aan functionele, compacte aanpassingen, bijvoorbeeld versies met inklapbare of opklapbare tafelbladen.

voordelen

Klaptafel met bevestiging aan de muur is een tafelblad dat aan de muur wordt bevestigd met een speciale muurbevestiging in de vorm van driehoekige of rechthoekige steunen. Opgemerkt moet worden verschillende voordelen van dit ontwerp.

 • Compactheid. Modellen kunnen in elk gebied worden geplaatst zonder het te vervuilen.
 • Functionaliteit. De wandtafel voert alle beoogde functies uit.
 • Style. Modellen kunnen als decorelement dienen en elk interieur versieren.
 • Eenvoudig te monteren. Fabrikanten verkopen klaptafels al in afgewerkte vorm met instructies voor montage. Het maximale dat de gebruiker hoeft te doen, is de bevestigingen vast te zetten met zelftappende schroeven, waarvoor geen speciale vaardigheden vereist zijn.

Het model is zo eenvoudig dat een dergelijke tafel met de hand kan worden geassembleerd. Compact meubilair ziet er geweldig uit in miniatuurkeukens, loggia's en balkons.

Kenmerken van het mechanisme

In de regel zijn kenmerken van vouw- en vouwversies van tafels typen bevestigingsmiddelen. Verankerde pluggen worden meestal gebruikt voor wandbevestiging en de vouwende delen van de structuur worden bevestigd met behulp van pianolusjes. Het gebruik van complexere fittingen biedt het mechanisme echter stealth, functionaliteit en duurzaamheid. De wandversie van de tafel wordt vaak geleverd met een hef- of vouwmechanisme.

Een onderscheidend kenmerk van eenvoudige vouwstructuren is onafhankelijk van elkaartafelbladen en steunen met bevestigingspoten, dergelijke modellen bieden een platte houder driehoekig of U-vormig.

De beweging zorgt voor een draaimechanisme en voor het bevestigen van de poten een magneet of verschillende bevestigingsmiddelen. Opgemerkt wordt dat deze variaties het meest betrouwbaar zijn.

Sommige vouwmodellen hebben een poot die aan de verkeerde kant van het tafelblad is geschroefd met een scharniermechanisme. In dit geval moet de installatie het oppervlak van de tafel aan de muur bevestigen. Bij ontvouwen vouwt de steun zich terug met een accordeon, waardoor u de structuur in één beweging kunt demonteren.

Beugels zijn een andere optie voor het monteren van vouwtafels. Ze zijn meestal ijzer of staal. In tegenstelling tot andere ontwerpen, worden de beugels zonder lussen geïnstalleerd. Ze voeren twee functies tegelijkertijd uit: supports en loops. Het mechanisme is aan één kant bevestigd aan het verticale lageroppervlak, de andere aan het tafelblad. Wanneer de tafel wordt opgetild tot een niveau loodrecht op de muur, wordt deze in deze positie gefixeerd. Voor het vouwen is het nodig om het tafelblad iets omhoog te trekken en vervolgens te sluiten.

Vouw- of vouwopties zijn populair in kinderkamers of keukens.Ze gebruiken de console als extra opslagruimte. Omdat deze kamers eenvoudig kunnen worden bediend, zijn de modellen vaak uitgerust met verschillende scharniermechanismen. De vouwtafel kan een steunpoot hebben die van de wand naar de opening van het tafelblad beweegt of van onder het tafeloppervlak naar beneden gaat. Een in de fabriek vervaardigde uitklapbare tafel ingebouwd in een kast of muur kan worden uitgerust met gasliften. Deze schokdempers in hun werkingsprincipe zijn vergelijkbaar met de details van de achterdeuren van binnenlandse auto's. Met hun hulp kunt u de lay-out van de tabel van elke complexiteit en gewicht vergemakkelijken.

Een gependeld monster is geschikt, bijvoorbeeld op het balkon, de loggia, in de werkplaats. De constructie is de eenvoudigste van allemaal, met uitzondering van eventuele aanvullende elementen, behalve de ophanging. De eenvoudigste tabellen in de vorm van een plank zijn meestal niet eens meer. Ze kunnen aan de balkonhekjes worden gehangen, op verschillende richels in de garage.

Alle soorten meubels die aan de transformatie zijn gekoppeld, worden gekenmerkt door de aanwezigheid van mechanismen die de vorm of afmeting wijzigen.

Ze zijn van twee soorten:

 • Bijzettafels met een langere lengte of zonder verandering.
 • Onvoorwaardelijkheden zijn synchroon en asynchroon.

accessoires

De lijst met componenten in het ontwerp van vouwtafels verschilt afhankelijk van het model, maar de basisgegevens zijn voor iedereen hetzelfde.

 • Armen kunnen worden opgevouwen of glijden. Meestal zijn ze gemaakt van metaallegeringen. De beugel wordt gekozen afhankelijk van de stijl van het interieur en de functionele belasting van de tafel.
 • Bodemplaat voor het bevestigen van het tafelblad. Het kan verschillende vormen hebben, bijvoorbeeld T-vormig, in de vorm van de letter P, in de vorm van een vouwbeen. In tegenstelling tot de beugel, is de balk stationair.
 • Loop. Afhankelijk van het ontwerp, gebruiken fabrikanten kantel- en draaimogelijkheden, vlinderlussen of pianomeubilair scharnieren om werkbladen met andere elementen te verbinden.
 • Ankerbouten voor het bevestigen van inklapbare werkbladen aan de muur.
 • De console voor de klaptafel kan dienen als een extra plank of standaard voor vazen, lampen, kisten, boeken en andere interieurelementen.
 • Klemmen om de structuur in de gemonteerde vorm te houden, bijvoorbeeld vergrendelhaken voor klaptafels. Deskundigen adviseren om een ​​opvouwbaar model te kopen met een slot tegen slagen.Deze opmerking is vooral relevant voor glazen werkbladen, alsof de tafelbladen schuin naar beneden afhellen en tegen de muur kunnen slaan.
 • Rolgeleiders voor glijdende constructie-elementen of voor mobiele modellen van tafels die langs de rail langs de wand bewegen.
 • Decoratieve delen om het transformatieproces te vereenvoudigen: knoppen, scharnieren, hendels.

Fabrikanten bieden voornamelijk complete modellen aan. De kit bevat, naast de tabel zelf, alle bevestigingsmiddelen die nodig zijn voor de installatie.

model

Modellen worden geclassificeerd volgens verschillende parameters.

Afhankelijk van het formulier

Een belangrijk criterium bij het kopen van een klaptafel is de vorm.

 • Vierkanten zijn optimaal voor een klein gezin van drie.
 • De rechthoekige vorm is het handigst omdat deze ruim is en voor meer mensen kan worden ontworpen. Afhankelijk van het vierkant van de kamer kan een dergelijke tafel zowel langs de muur als aan de overkant worden geplaatst.
 • De ronde tafel is het minst populair, maar door originaliteit ziet het er geweldig uit in de klassieke eetzaal.
 • Het halfronde tafelblad is compacter dan het ronde tafelblad, maar niet praktisch.Daarom wordt het vaker gebruikt in loggia's en balkons.

Afhankelijk van het type constructie

 • Tabel transformeren - het meest functionele model. Het kan een muur of muur zijn. Meestal gebruikt in de keuken, omdat het meerdere zones heeft. De tafel is eenvoudig in te klappen en biedt u de mogelijkheid om een ​​compacte werkversie te maken of om te zetten in een eethoek. Verstelbare transformator heeft extra functies dan het gebruikelijke vouwen. Voor kleine keukens zijn modellen zonder poten met verticale wandmontage beschikbaar. Fabrikanten bieden ook enkelbands transformatoren, maar ze verliezen stabiliteit.
 • Vouw optie. Een veelzijdig meubelstuk, omdat je het op elk verticaal oppervlak kunt monteren, of het nu een muur of een kast is. Het is bestand tegen behoorlijk grote ladingen, dus het kan worden gebruikt als een school of een werknemer. Vouwmodellen verschillen op hun beurt in grootte, afhankelijk van de locatie. Er moet aan worden herinnerd dat massieve werkbladen steun nodig hebben in de vorm van stutten of een paar poten.Deskundigen adviseren om opties te kiezen met een lade of planken als overbelasting is gepland tijdens de werking, bijvoorbeeld, de keukentafel is altijd gevuld met borden en de werknemer heeft stapels boeken die kunnen worden verwijderd naar opslaglocaties. Een opklapbare tafel met een spiegel, die opent volgens het principe van een accordeon, past in de slaapkamer.

Het nadeel is dat de bevestigingsmiddelen de plaats van grotere belasting zijn, dus bij het installeren is het beter om mechanismen en onderdelen van hoge kwaliteit te gebruiken, en ook om fouten in het werk te voorkomen. Anders loopt het model het risico te vallen, waardoor de wandafwerking wordt afgebroken.

 • Mobiel vouwmodel anders dan de vorige mobiliteit. Met geleiders aan de muur kan het tafelblad meebewegen. Geweldige optie voor aangepaste lay-out. In de regel is de structuur voorzien van extra klemmenpoten, die ondersteuning en stabiliteit in een stationaire positie verschaffen.
 • Inklapbare toog. Vaak gebruikt door ontwerpers in moderne interieurs. Het is een lang, smal werkblad waarvan de bevestiging in de muur is ingebouwd.Producten hebben een ongewoon ontwerp, bijvoorbeeld, glazen of spiegelinserts maken ze luxueus. Modellen zijn perfect voor lange keukens. Omdat de toog hoog is gemonteerd, wordt deze meestal bemand met hoge stoelen.
 • Opgeschorte optie gekenmerkt door de afwezigheid van poten. Het bespaart de meeste ruimte, vergelijkbaar in ontwerp met de vensterbank. Fabrikanten produceren opties met zijwanden.
 • Klaptafel - De gemakkelijkste optie. Het verschilt van een transformator door het ontbreken van extra functies. Het belangrijkste verschil met alle andere modellen is dat deze niet volledig in de verticale stand kan worden opgevouwen en daarom, als deze is opgevouwen, deze eruitziet als een voetstuk. Deze ontwerpfunctie wordt gebruikt voor opslag.

materialen

Experts raden aan om aandacht te schenken aan het materiaal waaruit de tafel is gemaakt.

 • Vellen van een spaanplaat of MDF. De goedkoopste optie om met formulieren te experimenteren. Omdat het gemakkelijk te hanteren is, bieden fabrikanten een breed scala aan modellen met verschillende ontwerpen. Dankzij het fineren en lamineren krijgen de meesters een andere textuur.De voordelen van het materiaal zijn onderhoudsgemak en een laag gewicht. Het nadeel is de lage levensduur, vanwege de instabiliteit van de platen tegen uitwendige mechanische spanning en vocht.
 • Wood. Milieuvriendelijk, niet-allergeen materiaal. Prachtig handwerk maakt de tafels tot meesterwerken. Voor gewone appartementen echter ook houten modellen. De voordelen van het materiaal zijn duurzaamheid, sterkte, hoge mate van weerstand tegen mechanische belasting. De belangrijkste nadelen zijn het aanzienlijke gewicht van de constructie en de hoge kosten.
 • Glass. Dankzij de nieuwste technologieën worden een lange levensduur en geen externe invloeden bereikt. De glazen tafel is gemaakt van gehard slagvast materiaal. Nadelen - zwaar, duur en koud om aan te raken.
 • Plastic. Omdat PVC niet bang is voor vocht, wind of vuil, zijn tafelbladen populair op open balkons en kinderkunststudio's, waar contact met water en veel vuil mogelijk is.

Ondersteuningen voor werkbladen zijn meestal gemaakt van hout of metaal, wat de stabiliteit van de structuur en de betrouwbaarheid van de bevestigingen garandeert.Voor hout en glasoppervlakken bieden fabrikanten vaak verchroomde klemmen aan.

afmeting

De belangrijkste factor bij het kopen van een klaptafel is de grootte in de ongevouwen vorm. Dimensies moeten niet alleen rekening houden met het oppervlak van de kamer, maar ook met het aantal personen dat moet worden geplaatst. De standaard hoogte van de tafel varieert meestal van 70 tot 75 cm en biedt een comfortabele afstand van het tafelblad tot de knieën van de zittende persoon. Voor de gemiddelde persoon worden de volgende normen voor het werkgebied aangenomen: 1,2 m lang en 0,8 m breed. Hiermee moet rekening worden gehouden als de vouwtafel wordt gebruikt zoals geschreven. Als de vouwstructuur wordt gebruikt als een eethoek, zijn de regels enigszins anders.

 • Ronde tafel. Voor de gebruikelijke optie kan de diameter, geschikt voor 4-6 personen, van 110 tot 135 cm zijn, maar voor een opklapbare tafel moet worden opgemerkt dat niemand aan de muur kan zitten. Dus, in dit voorbeeld, is het noodzakelijk om het aantal zitten op één persoon te verminderen.
 • Ovale tafel. Dit ontwerp kan zowel langs de muur als aan de overkant worden gemonteerd. De locatie hangt af van het aantal plaatsen.
 • Rechthoekige optie Evenzo hangt het ovale model af van de methode van bevestiging aan de muur.

Opgemerkt moet worden dat comfortabele maten voor een persoon aan de eettafel zijn gedefinieerd en zijn 60 cm lang en 40 cm diep. Deze normen moeten worden overwogen bij het installeren van vouwmodellen.

Overzicht van de beste fabrikanten

Vouwtafels worden nu geproduceerd door veel Russische en buitenlandse merken, die tafels, keukensembles en ander kastmeubilair produceren. Hun assortiment omvat vaak standaardmonsters zonder decoratieve elementen. Natuurlijk moet u het Nederlandse merk Ikea onder de aandacht brengen, dat goedkope transformeerbare meubels met een betrouwbare structuur produceert. De belangrijkste kenmerken - het maximum aan natuurlijkheid en eenvoud, het gebruik van hout en metaal.

 • Bjurst Flip Top Design Past perfect in moderne stijlen, maar is niet geschikt in klassieke interieurs. Het ontwerp is een console, dus als deze is ingeklapt, is de tafel een plank. Afmetingen zijn ontworpen voor twee personen. Het tafelblad is gemaakt van spaanplaat bekleed met essenfineer. De montageplaat is gemaakt van staal.De collectie heeft verschillende kleuren.
 • Het is vermeldenswaard de productlijn "Norberg". Dit zijn meer veelzijdige bureaus die er zowel in de keuken als in de studentenkamer geweldig uitzien. Evenzo heeft "Byurst" wandbevestigingen en is ontworpen voor twee, het verschil met deze verzameling in het laminaat van de coating van het werkblad.
 • Meer milieuvriendelijke en natuurlijke optie - model "Norbu"gemaakt van berken array. Vergeleken met de collectie "Norberg" ziet het er beknopter en zwaarder uit.

Algemeen bekend merk "Shatura" biedt ook verschillende modellen klaptafels. Het assortiment omvat de volgende producten.

 • Keukentafels met opvouwbare top. Het belangrijkste materiaal voor budgetopties is gefineerde spaanplaat of MDF gecoat met een polymeerfilm ter bescherming. Duurdere tafels zijn gemaakt van glas of hout.
 • Vouw- en schuifdeuren, voorzien van tafelbladen in verschillende vormen.
 • Klaptafels voor kinderkamers. Met opvouwbare oppervlakken kunt u de helling van het tafelblad aanpassen, afhankelijk van de behoeften van de student. Gecombineerde opties met planken en kasten maken het mogelijk om ruimte te besparen door de tafel volledig te verwijderen of te vouwen in de vorm van een wandkast.
 • Klaptafels voor op kantoor.
 • Kantoormodellen van tafels vouwen.
 • Bar-tellers en klaptafels voor kleine cafés, waardoor het aantal extra plaatsen tijdens piekuren kan toenemen.

Vervaardiging van ingebouwde en scharnierende meubels is heel populair bij regionale kleine fabrieken en werkplaatsen. Ze maken elk model op maat volgens individuele maten. Daarom, als u een uniek model van het vereiste ontwerp moet krijgen, rekening houdend met de grootte en wensen van de eigenaar, is het beter om hulp te zoeken bij een professionele timmerman, of zelf de tafel te maken.

Hoe het aanrecht te repareren?

Om een ​​opklapbaar tafelblad met uw eigen handen te bevestigen, moet u de volgende set gereedschappen inslaan.

 • Roulette, liniaal, potlood.
 • Schroevendraaier om het werk te versnellen. Als de tafel gemaakt is van spaanplaat of multiplex, dan zal het moeilijk zijn om zonder deze tool te doen.
 • De elektrische boor is nodig voor het boren van gaten bij het monteren van structurele elementen en bevestiging aan de muur.
 • Een set boren voor hout en beton.

Als er geen gespecificeerd elektrisch gereedschap is, dan zullen eenvoudige schroevendraaiers het doen, alleen het installatieproces zal een beetje duren.Manieren om het tafelblad zelf te bevestigen, zijn afhankelijk van het ontwerp en het montagemechanisme.

 • De eenvoudigste - opklapbare tafel met één scharnierende ondersteuning. Het model heeft veel variaties. De algemene criteria zijn de eenvoudige vorm van het tafelblad: vierkante of halfronde, enkele massieve ondersteuning, klein formaat. Het installatie-algoritme is als volgt.
  • Bevestig het tafelblad aan de montageplaat met behulp van twee vlinderlussen, die zorgen voor vouwen.
  • Als de tafel aan de muur wordt geïnstalleerd, boor dan eerst gaten en plug deuvels. Schroef de bevestigingsbouten erin, installeer de steun.
  • Daarna zijn de schroeven geschroefde montageplaat met de bovenkant.
 • Een meer geavanceerde optie is een opklapbare tafel met een inklapbare standaard. De afmetingen van de constructie zijn gemiddeld, het tafelblad is in de lengte uitgebreid. De steunen kunnen worden gemaakt in de vorm van een frame of afzonderlijke poten, hun vouwing wordt verschaft door de scharnieren van het pianomeubilair of in de vorm van vlinders. De bevestigingsplaat van dit model in de breedte is al een volwaardige console, die met behulp van hoeken aan een muur is bevestigd. Daarop draaide een zwevend hangend tafelblad.
 • Ontwerpertafels kan glazen of spiegelende elementen bevatten. In dit geval moet u voordat u het werkblad installeert, het glas of de spiegel bevestigen die deel uitmaken van het ontwerp.
 • Voor gemonteerde opties gebruik stationaire bevestigingen of bevestigingen in de vorm van bouten, hoeken en scharnieren.
 • Werkbladen vouwen meestal worden ze vastgezet met behulp van scharnieren, fabrieksontwerpen kunnen echter speling en sluiters bevatten, waardoor de structuur nauwkeuriger kan worden gevouwen en gevouwen. Meestal zijn bevestigingsmiddelen van dit type al voltooid, daarom hoeft de eigenaar alleen een bevestigingsstang te maken met behulp van conventionele methoden.

Mooie voorbeelden in het interieur

Het vouwoppervlak is relevant voor elk doel. Het helpt bij het ergonomisch ordenen van voorwerpen in een klein gebied, waardoor u ruimte bespaart en u comfortabel voelt.

Voor de keuken

In een kleine keuken met een oppervlakte van maximaal 5-8 vierkante meter. m klaptafels zijn een must. Daarachter kunt u maximaal 10 personen plaatsen met de juiste keuze van het model en het type locatie.

Keukentafels kunnen als volgt worden geplaatst:

 • Over radiatoren, bovendien maskeert het ontwerp van de batterij.
 • Langs het raam, via het drempelgebied.
 • Langs de muur in de vorm van een inklapbare toog.
 • In de keuken, maar dergelijke modellen zijn meestal ontworpen voor 2-4 personen.

Wandopties kunnen worden opgevouwen, waardoor de plank of console wordt verlaten en volledig kunnen worden samengevoegd met de muur. De afmetingen van keukenmodellen zijn alleen afhankelijk van hun functionele belasting en vloeroppervlak. Uitsnijtafels zijn klein, het avondeten moet op alle gezinsleden worden berekend. Heel interessant is de beslissing om een ​​dubbele klaptafel in de keuken te plaatsen. Eerst wordt er een klein oppervlak voor 2-3 personen achterover gelaten en als het nodig is om het oppervlak van de tafel te vergroten, wordt het tweede tafelblad verlaagd.

Als de keuken door 1-2 bewoners wordt gebruikt, is er soms een vrij kleine theetafel op één poot. Het is meestal rond, minder vierkant. Voor een groot aantal gasten is het echter mogelijk om een ​​oppervlak te bedenken dat van de muur valt en op deze tafel rust.

Muurdetails aan het plafond bieden de mogelijkheid om een ​​grote eethoek te organiseren.

Voor kamers

Scharniertafels worden veel gebruikt voor het regelen van de werkplek van een scholier of een vrouw in de hand.Ontwerpers gebruiken lichtgewicht compacte modellen met een minimum aantal functies voor het interieur van een kleine kamer of niet-residentiële gebouwen, zoals een balkon, werkplaats of pantry. Meer complexe multifunctionele massieve tafels zijn geschikt waar de ruimte dit toelaat. Het idee van een hangkast met een opklapbare bovenkant in de vorm van een deur is niet nieuw. Desalniettemin is het nog steeds relevant, omdat het je toestaat je werkruimte overal te organiseren: in een kamer, een binnengang en zelfs in de keuken.

De massieve rekken met een inklapmechanisme zijn functioneler. Ze zijn bestand tegen zware belastingen, dus u kunt er zelfs computers en tv's op installeren. Het gebruik van opvouwbare gevels van secretaresses in de vorm van tafelbladen is een praktische uitvinding van de afgelopen jaren. Tabellen-afbeeldingen ontwerpers passen in elk interieur. Wanneer uitgevouwen opent de tafel de muurkast, in de gevouwen - een foto of een spiegel. Een verticale lange smalle tafel is vaak ingebouwd in de kledingkast. Het is bedoeld voor het strijken van kleding of naaien, en bij afwezigheid van een werkplek, kan het als een geschreven worden gebruikt.

Voor balkons

Ontwerpers raden aan dapper kleine balkons om te zetten in een mini-kantoor, mini-bar of mini-woonkamer. Soms lijkt het erop dat er geen plaats is voor het regelen van een gezellige sfeer. Als u de keuze van het interieur op een deskundige manier benadert, zal blijken dat alles in het ontwerp ook kan worden gedaan door een onwetende persoon. Compact multifunctioneel meubilair en een opklapbare tafel zijn vereist, en veel specialisten zullen ook stoelen en banken opvouwen of opheffen. Het is genoeg om er een paar zachte kussens van textiel op te gooien, een kop hete thee op de plotseling verschenen tafel te leggen en de lamp aan te steken.

Voor café

Onlangs hebben ontwerpers speciale aandacht besteed aan het uiterlijk van de tafels, dus kleine cafés zijn soms uitgerust met niet minder smaak dan gerenommeerde restaurants. Voor dit doel worden verschillende scharnierende glazen tafelbladen in smeedijzeren frames gebruikt voor het plaatsen van de gezellige plaatsen van zomerbalkons. Levendige varianten van klaptafels voor de veranda's die bedrijven van klein tot groot huisvesten.

In deze video vindt u een bespreking van de opvouwbare multifunctionele keukentafel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer