Houten tafels: voor- en nadelen

Houten tafels zijn tot op de dag van vandaag populair bij kopers. Hout als een natuurlijk materiaal ziet er op esthetisch verantwoorde wijze uit in een rijk pand en in sociale voorzieningen, dus de vraag naar houten meubels zal nooit vallen.

Voors en tegens

Kopers over de hele wereld benadrukken de volgende voordelen van houten tafels:

 • Verschijning. Universele oplossing voor elk interieur. Geschikt voor zowel klassieke stijl als minimalisme. Ziet er aantrekkelijk uit in de appartementen, gemaakt in moderne stijlen, inclusief hightech.
 • Functionele functies. Tafels worden gedemonteerd en geassembleerd, waardoor een grote eettafel kan worden gemaakt van een klein voorwerp. Wanneer deze is gemonteerd, kan deze eenvoudig in de verre hoek of op het balkon worden verwijderd.
7 foto
 • Sterkte. Hout is bijna onmogelijk te breken, in tegenstelling tot plastic. Eenvoudig te repareren.
 • Ecologisch natuurlijk materiaal. Stoot niet schadelijk uit voor mensen.
 • De duurzaamheid van het product. Het is voor niemand een geheim dat antieke meubels zelfs na enkele honderden jaren bewaard blijven.

De volgende factoren worden als minnen beschouwd:

 • Gewicht van het product Tafels gemaakt van een enkel stuk hout zijn erg moeilijk om door de kamer te bewegen, om nog te zwijgen van bewegen.
 • Kosten. Omdat de kosten extreem hoog zijn, is de uiteindelijke prijs verre van democratisch.

ontwerp

Houten tafels, zoals alle andere, bestaan ​​hoofdzakelijk uit de volgende componenten:

 • Werkblad.
 • Poten of twee zijwanden, die op hun beurt zijn uitgerust met rubberen druklagers.
 • De versterkende partitie. Het dient om het product stabiliteit te geven.

Als de tafel wordt gedemonteerd, betekent dit dat deze de juiste fittingen heeft. Het kan zowel van houten als van metaal worden gemaakt.

species

In elke familie is een gewone houten tafel te vinden. De massaproductie was in de Sovjetjaren alom bekend. Het was een eet-, tijdschrift, vaak gebruikt als een tv-standaard. De tabellen van die jaren zijn solide, massief en dus zwaar.Een eenvoudige tafel met het begin van de "aanpassing" werd naar de garage gebracht, anderen - naar het land en anderen gaven aan familieleden. Zoals ze zeggen, is de boerderij nuttig. De verschuifbare houten tafel werd het vaakst gebruikt voor massale bijeenkomst van gasten - op jubilea, verjaardagen en draden. Toen hij geassembleerd was, nam hij niet veel ruimte in beslag, dus op alle andere dagen stond hij stil in de hoek die voor hem gereserveerd was.

In de jaren 90 van de vorige eeuw werden gecombineerde tafels gepresenteerd in meubelzaken. Ze bestonden uit metaal en hout, of beter gezegd, ze kwamen met metalen poten. Het tafelblad bleef houten. Dergelijke tafels verschilden doordat hun benen indien nodig gemakkelijk konden worden gedraaid. De poten waren gemaakt van aluminium, dus elke vorm van kracht van spreken ging niet.

Houten tafels met een ijzeren voet (staal) zijn duurzamer dan zijn voorgangers. Het metaal is bestand tegen het gewicht, dat tien keer hoger is dan het eigen gewicht. Overigens bevinden zich in de hoogte verstelbare scharnieren vaak op het frame. Een dergelijke "groeiende" tafel kan eenvoudig worden omgevormd van een eettafel naar een salontafel en omgekeerd.Een tafel bedekt met plastic linnen werd gebruikt in kamers met een hoge luchtvochtigheid, meestal in de keuken. Kunststof beschermde het tafelblad niet alleen tegen vocht, maar ook tegen de externe omgeving, dus het was volkomen onnodig om het product te schilderen.

Jaren verstreken, mode en technologie veranderd. Tegenwoordig kunnen heel weinig mensen verrast worden met verouderde modellen. Mensen die verhuisden van gemeenschappelijke appartementen naar chalets hebben hun behoeften en financiële situatie veranderd, en zoals u weet, zorgt vraag voor aanbod. Nu zijn de gecombineerde tafels gemaakt van glas en beton. Er zijn er die waarbij de poten van hout zijn, en het tafelblad is gemaakt van glas of tafels met poten van beton en houten tafelblad - de fabrikant beperkt zich praktisch niet. Overigens: meubels met een glazen tafelblad worden niet alleen in de keuken gebruikt, maar ook in de woonkamer als tv-meubel. Vandaag kunt u in de gespecialiseerde winkel ook de volgende opties vinden.

7 foto
 • Kasttafel voor huis en kantoor. Moderne niet-glijdende modellen hebben weinig gemeen met hun voorgangers - bureaus. Ze zijn gemaakt van massief hout, niet van geëxtrudeerd zaagsel, uitgerust met geruisloze fittingen.
 • Houten tafels op wielen (ze worden ook serving genoemd).Geschikt voor hotels en particuliere huizen, omdat ze voornamelijk worden gebruikt voor het vervoer van bereide maaltijden.
 • Tafels op één poot. Ze zijn populair bij eigenaren van kleine appartementen. Deze eindproducten verschillen niet van gewone tafels op vier poten. Ze zijn ook uitgerust met extra fittingen, bestand tegen draaien.
 • Coffee. Het wordt uitgevoerd in alle soorten ontwerpen, het kan rond, kan - rechthoekig zijn. Vaak voorzien van opbergkasten. Er zijn modellen voor elke smaak en kleur.
 • Houten tafels van console geschikt voor het opbergen van vazen, boeken en andere interieurartikelen. De console kan ook worden gebruikt voor het plaatsen van videoapparatuur.
 • Tabel transformeren. Hiermee kunt u een standaard eettafel maken vanaf een kleine tafel met een lichte beweging van uw hand. Zeer populair onder de eigenaren van de zogenaamde "Chroesjtsjov".
 • Bench tafel. De onvervangbare assistent voor de zomerbewoner en de eigenaar van een landhuis. Elke tuinman weet hoe prettig het is om na een kopje verfrissende limonade ergens in de schaduw te rusten na het planten of water geven, maar je hebt een tuinhuisje of een bank en een tafel nodig.Tafelbank is een gecombineerde versie. Het is goedkoper dan een tuinhuisje, terwijl er is waar te zitten en waar eten te zetten.

Afzonderlijk zou ik de handgemaakte items van de auteur willen noemen. Designer tafel en stoelen zijn gemaakt van de beste kunstmatige en natuurlijke materialen. Vaak wordt een tafel aangeboden in de woonkamer met een stenen oppervlak of met keramische tegels. Naast het rijke uiterlijk is het ook een zeer duurzaam product. Elite items van keukenset zijn gemaakt op basis van individuele tekeningen. Decoratieve opties vertegenwoordigen objecten van museumwaarde, in een woord - exclusief. De tweede dergelijke dag met vuur wordt niet gevonden.

Houtsoorten

Ergens in de tuin is er zeker genoeg een tafel samengesteld uit wielen en planken of samen gehamerd in kratten uit dozen en restjes, maar dit is niet geschikt voor massaproductie of zelfs voor een individu. Voor grootverbruik zijn meubels in hoofdzaak en tafels in het bijzonder gemaakt van massief hout. Onder deze term wordt gewoonlijk verstaan ​​verwerkte houten platen waaruit het eindproduct is vervaardigd.Verwar massief hout niet met producten uit MDF, spaanplaat en vezelplaat. De productietechnologieën zijn compleet anders: in het eerste geval wordt een houten balk gebruikt, in het tweede productieafval. Meestal gaan de bomen van de volgende families in productie.

 • cherry;
 • populier;
 • walnoot;
 • berk;
 • Soorten as en beuken.

Voor appartementen is dit genoeg. In de afgelopen jaren zijn tafelbladen in massief hout erg populair geworden. Zulke tabellen hebben een willekeurige vorm en suggereren sterk dat de eigenaar van een dergelijke tafel een uitstekende persoonlijkheid is.

Slab wordt beschouwd als een van de variëteiten van dergelijke tafelbladen. Een plaat is een overlangse zaagsnede, in de regel van bomen die al lang zijn opgedroogd. Sommige grote bomen worden expres gekapt en later gedroogd. Deze bewerking wordt uitgevoerd op speciale apparatuur. De tekening van een boom is individueel, dus het tafelblad blijkt altijd anders te zijn. Afhankelijk van de lengte van de plaat kan het tafelblad ongekende afmetingen aannemen. Dergelijke houten tafels worden vaak in kasten geïnstalleerd.

Overigens hebben het bedrijf en het topmanagement van het land altijd meubels gekozen uit natuurlijk hout, inclusief tafels.Ze waren vooral aangetrokken tot mahoniehouten meubels. In de Sovjetjaren was er zelfs een specialiteit - meubelmaker. In het individuele segment is er een andere technologie - schieten. Tabellen met gebakken hout verschijnen geleidelijk in de catalogi van de fabrikanten. De laatste greep van dergelijke producten is de poot, gemaakt van de wortel van de boom. Het inrichten van de kamer kan ook worden gedaan vanaf de wortels van bomen, wat zeker het interieur zal aanvullen.

Liefhebbers van lichte kleuren moeten aandacht besteden aan de tafels gemaakt van teakhout, en degenen die iets nieuws willen - van de hevea (tropische beuk). Onbehandelde houten tafels worden vaak gekocht voor landhuizen en voor kamers in ecostyle. Compleet met de tafel, in de regel, go en stoelen. Meubilair kan worden geïnstalleerd in de woonkamer en in de keuken.

Als u terugkeert naar het thema van de tuin, moet u erop letten dat de tafelbank, gemaakt van hout, na installatie in het zomerhuisje, jaarlijks moet worden behandeld tegen ongedierte en de externe omgeving, anders wordt het product onbruikbaar.

vorm

Er wordt van uitgegaan dat een houten tafel slechts enkele configuraties kan zijn.

 • Rechthoekig.
 • Oval.
 • Round.Wanneer deze is uitgerust met schuiffittingen in volledige vorm, wordt deze ovaal.
 • Square. Als het is uitgerust met schuifbeslag, wordt het in een volledig gewogen rechthoekig.

Maar dit is verre van het geval: de moderne productie is ver vooruit gegaan en vandaag zijn er tabellen met gemengde vormen, inclusief tabellen in de vorm van bloemblaadjes, ruitvormig, driehoekig, met verschillende bochten zowel naar links als naar rechts. Technologie, met name plaat, breidt de grenzen van het mogelijke uit.

afmeting

Voor verschillende kamers en de bestemming kan een houten tafel groot en klein zijn.

 • Een grote tafel kan worden geïnstalleerd in ruime kamers. Massieve tafels beperken niet de ruimte in woonkamers en grote zalen, ook niet in de kantoren. Voor hen kun je een groot aantal mensen zitten.
 • Een kleine tafel, integendeel, het is handiger om te installeren in kleine appartementen of in gezinnen waar een klein aantal huishoudens is. De productie van kleine producten kost minder grondstoffen, wat betekent dat de uiteindelijke prijs veel lager zal zijn.

De hoogte van de houten tafel kan laag of hoog zijn.

 • Een lage tafel is geweldig om ergens in de woonkamer thee te drinken, je kunt er een nieuwe pers, afstandsbedieningen en mobiele telefoons op laten staan.
 • Een hoge tafel heeft in de regel weinig vraag, dus fabrikanten rusten standaardtafels uit met functie voor hoogte-instelling.

structuur

De textuur van het houtpatroon kan verschillen, afhankelijk van veel factoren.

 • Houtsoorten Wanneer de fabrikant het gewenste patroon moet bereiken, gebruikt hij hout van bepaalde soorten. In as, populier en beuk, is het patroon natuurlijk anders.
 • Leeftijd van hout. Het is voor niemand een geheim dat hoe meer jaren de boom heeft, hoe meer cirkels er op de snede te zien zijn. Het is ook vermeldenswaard dat de bomen beginnen te rotten vanuit de kern. Vanwege dit feit kunnen houtproducten karakteristieke inserts hebben.
 • De aanwezigheid of afwezigheid van warmtebehandeling. De verbrande textuur is meer steenkool en brandhout dan een volwaardig patroon.
 • De aanwezigheid of afwezigheid van een naad. Een naadloos tafelblad zal geen bron zijn van het verzamelen van verschillende brokstukken, inclusief kruimels - voedsel voor insecten.

kleur

Het kleuren van houten tafels kan natuurlijk zijn en in een bepaalde kleur worden geschilderd. Als het interieur van de kamer helder is, dan raden ontwerpers wit aan.

Witte kleur is zo veelzijdig dat hij geschikt is voor zowel kleine als grote appartementen.

In combinatie met vergulde inzetstukken zien zelfs goedkope producten er rijk uit.

In kamers met een overwegend donkere kleur, is het beter om het meubilair in een donkerbruine kleur te installeren. Zwarte houten tafels zijn zeer zeldzaam en worden in de regel alleen op individuele bestelling gemaakt.

Voor kinderkamers of speelkamers is het wenselijk om een ​​groene, gele of oranje kleur te beschouwen. Kleine kinderen houden van deze exotische kleur, het interieur wordt niet donker en is tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden.

Natuurlijke kleuren, bijvoorbeeld sonoma oak of gebleekt eiken zijn even geschikt voor stadsappartementen en landhuizen. Het oogt elegant in kamers met hoge plafonds en brede ramen met dubbele beglazing, omdat het zonlicht reflecteert. Zelfs de kleinste appartementen worden visueel groter vanwege objecten met een natuurlijke kleur.

ontwerp

Ontwerpers over de hele wereld concurreren met elkaar en ontwikkelen, zonder het te beseffen, een segment van houten tafels, omdat fabrikanten vanwege hun eisen ook met elkaar concurreren. Wie met iets nieuws komt, stuurt de hele klantstroom naar zichzelf. Het heeft geen zin om de bekende vormen, maten en kleuren van producten langer gedetailleerd te beschrijven, zodat we ons verder zullen concentreren op de ontwerpmogelijkheden voor houten tafels.

Het lijkt erop dat de tijd van de Franse koningen allang voorbij was, en het meubilair dat ooit in kastelen was geïnstalleerd, verzonk in de vergetelheid van de monarchen. Maar de afgelopen decennia heeft de vraag naar retro fabrikanten in staat gesteld om hun vergeten productietechnologieën terug te brengen, bijvoorbeeld de productie van brute tafels met gesmede poten. En tenslotte worden dergelijke houten tafels niet alleen besteld door eigenaren van voorstedelijk onroerend goed, maar ook door eigenaren van stedelijke vierkante meters, vooral de inwoners van de hoofdstad.

Trouwens, ze hadden vooral geluk, want het is geen geheim dat het winstgevender is om individuele productie dichter bij de potentiële kopers te vestigen, en het is gemakkelijker om leveringen vanuit het buitenland naar de hoofdstad te regelen dan naar een kleine stad.

Ongebruikelijke kleuren en een origineel tafelblad met fotoprints zijn populair in alle landen. Fotoprinttechnologie is vanuit het buitenland naar het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie gekomen. Innovatieve technologieën maken het mogelijk om met behulp van een laser of een speciale fotoprinter op houten oppervlakken niet alleen collages van kunstwerken toe te passen, maar ook foto's uit een persoonlijk archief.

Helaas heeft deze technologie een aantal nadelen, waarvan de sleutel is dat het eerst nodig is om een ​​lamel in de boomstructuur te introduceren.

Na het bakken wordt de boom donkerbruin van kleur, de kleur kan worden gewijzigd afhankelijk van de sterkte van de laserstraling. Punten moeten zorgvuldig worden toegepast. Een ander nadeel is de beperking van het kleurenpalet.

Deze apparatuur is betaalbaar, dus er is veel concurrentie op de markt en daarom een ​​betaalbare prijs voor de service. Een fotoprinter voor het printen op hout is relatief recent ontwikkeld. Het principe van de werking en werking verschilt niet veel van het werk van een gewone papierprinter. Na het toepassen van de foto hoeft u het product alleen nog maar te verwerken, waardoor u het lange tijd kunt gebruiken.Helaas hebben tafelbladen met fotoafdrukken een ongelijk patroon vanwege het feit dat de structuur niet uniform is, maar dit geeft het product een zekere charme. De fotoprinter drukt niet alleen op hout, maar ook op glas, metaal en zelfs op keramiek. Hieruit volgt dat je uiteindelijk tafels kunt versieren en combineren.

Het afdrukken van foto's wordt in korte tijd toegepast vanwege de hoge afdruksnelheden. Het kleurenpalet is verzadigd, in tegenstelling tot laserprinten. De uitgaven voor dit werk zijn ook geminimaliseerd.

Een kunstmatig gerijpte boom is het best geschikt voor een kamer ingericht in landelijke stijl. Als u van plan bent de tafel in de keuken te plaatsen, raden de ontwerpers aan om de keukenset in de stijl van de eethoek te selecteren. Deze combinatie maakt het niet alleen mogelijk om de eetkamer te verheffen, maar ook aanzienlijk te besparen op moderne meubels.

Maar de meeste van alle gesneden houten tafels worden gewaardeerd in de markt. Het kost veel tijd om ze te maken. Dit individu, men zou zelfs kunnen zeggen, sieradenwerk, daarom is het nooit goedkoop geweest en zal het ook niet goedkoop zijn. Dergelijke tabellen kunnen van verschillende typen, maten en kenmerken zijn.Alleen de ideeën van de klant en zijn financiële positie hangen af ​​van de uiteindelijke versie van het product.

Vanwege de oneffenheden van de houtachtige stof is onlangs ontdekt dat als je epoxyhars en fosfor in de gaten giet, ze de tafel lichtgevend zullen maken. Een lichttafel wordt beschouwd als een straatoplossing, maar voor kamers past deze perfect, vooral als u een slaapkamer met een plafond onder de sterrenhemel regelt. Met behulp van platen zonder verwerking is het mogelijk om thuis een gloeiende houten tafel te maken.

Producerende landen

Zodra de primitieve mens het arbeidsmiddel uitvond, verschenen de eerste tafels en stoelen. Het is zeker niet overdreven om te zeggen dat alle landen van de wereld vandaag de productie van houten tafels hebben opgezet, beginnend met zo'n klein land als Maleisië en eindigend met grote landen als de Verenigde Staten van Amerika en de Volksrepubliek China. Ga niet opzij en Wit-Russische fabrikanten. Op de binnenlandse markt zijn goedkope producten van massief hout - as, berk, eik. Overigens is de meubelfabriek "Gomeldrev" sinds het einde van de 19e eeuw wereldwijd bekend.

De belangrijkste leverancier van grondstoffen voor de productie van houten meubilair is natuurlijk Rusland. Lading wordt elke dag naar verschillende delen van de wereld verzonden. Helaas zijn tafels, stoelen en keukensets in zulke grenslanden als Finland en China gemaakt van goedkope grondstoffen, die later tegen exorbitant hoge prijzen terugkeren naar de Russische markt. Zeggen dat zijn productie in Rusland helemaal niet is, natuurlijk onmogelijk, maar vaak trekt het buitenlandse ontwerp van de binnenlandse koper meer aan.

De wereldleiders op dit gebied zijn Italië en Indonesië. Het ene land neemt zijn innovaties en verfijning, het andere - de democratische prijs.

stijlen

Fabrikanten produceren houten tafels in verschillende stijlen, passend bij het ontwerp van de kamer. En dat is niet verwonderlijk, want een ruwe tafel in landelijke stijl is nauwelijks geschikt voor kamers die zijn uitgerust in een hightech-stijl. De klassieke stijl is meestal geschikt voor de meeste appartementen en landhuizen, omdat het dan een klassieker is. Dit zijn tafels van gebruikelijke vormen en maten en bijna altijd in bruine kleuren (of gemaakt van mahonie). Modern interieur, vooral in Provençaalse stijl,ze proberen ze in lichte of witte kleuren in te richten, waarbij ze volledig vergeten dat het wit de kleur van de markeringen is, wat betekent dat dergelijke meubels periodiek moeten worden verzorgd.

Hoe te geven?

Alle houten meubels hebben verzorging nodig, vooral de keukentafels. Vet, druppels vloeistof, inclusief moeilijk te verwijderen koffie, jam - dit alles bederft uiteindelijk niet alleen het uiterlijk, maar ook het product zelf, als het niet op de juiste manier wordt verzorgd.

De gevormde vlekken op ongeverfde houten tafels worden moeiteloos verwijderd met een doek gedrenkt in warm water.

Er moet een kleine hoeveelheid zeep op de stof worden aangebracht, u kunt de stof gebruiken. In geavanceerde gevallen kunt u een speciale borstel of een gewoon keukenmes gebruiken, alleen deze bewerking moet in de richting van het houtpatroon worden uitgevoerd, anders is er een grote kans op schade aan het product. Trouwens, de waszeep verwijdert niet alleen vuil, maar desinfecteert ook het werkoppervlak.

Voor tafels behandeld met vernis moet men niet om wasmiddelen, vooral bulkpoeders en grove borstels, geven.

Voor dergelijke producten in de winkel kunt u speciale reinigingsproducten vinden.

U kunt de populaire recepten gebruiken, maar op eigen risico:

 • Het is handig om te weten dat vlekken van een bril kunnen worden verwijderd met gewone mayonaise. Een klein deel wordt op het spoor gelegd en een half uur later wordt het weggewassen met een eenvoudige doek.
 • Vetvlekken moeten onmiddellijk worden verwijderd met een tissue.

Als het stof lange tijd niet van een houten oppervlak is afgeveegd, kan dit uiteindelijk de houtstructuur verstoppen. Voor het herstellen van het vorige formulier wordt vaak polijsten gebruikt. Het tafelblad is gepolijst met een speciale vernis of met beschermende waspasta's. Een viervoudige herhaling van deze operatie per jaar is voldoende. Dankzij dit zal de houten tafel zo goed als nieuw schijnen.

Een ongemakkelijke beweging en een krasoppervlak kunnen verschijnen. Ja, het is onaangenaam, maar er is een uitweg uit deze situatie. Om een ​​kras te starten is noodzakelijk zashpatlevat. De uitsparing is gevuld met stopverf of was, zoals eerder vermeld. Na te hebben gewacht op volledig drogen, moet deze plaats worden geschuurd met een schuurpapier. De veranderingen vallen meteen op, daarom moet u het defect volledig verwijderen met een klein penseel en lak.

Overigens is meubelwas verkrijgbaar in verschillende kleuren.Als u was moet gebruiken, moet het oppervlak eerst worden gereinigd van vuil, stof, kruimels en ander vuil. Na het nemen van een zachte stof, is het noodzakelijk om was te wrijven in de cirkelvormige bewegingen. Na het drogen wordt de kras gepolijst met een speciaal servet.

Er zijn folk tips, dus op donker hout (eiken of walnoot) kunnen krassen worden verwijderd met gewoon jodium of sterke theebladeren. Met een stok voor de oren (of een lucifer met een katoenen fleece aan het eind) moet je over de hele lengte van de kras lopen. Er wordt gezegd dat een geschilde walnoot, of liever, zijn olie met een lichte wrijving de kras maskeert. Als je de plantaardige olie mengt met azijn en deze oplossing om het oppervlak te behandelen, zullen de krassen minder opvallen. Verwijder overtollige olie met een zachte doek.

In zeer verwaarloosde gevallen moet u eerst het beschermende glazuur verwijderen.

Hier zou het leuk zijn om het volgende te weten:

 • De samenstelling van de lak, die het product bedekte. Als het handgemaakt is, zou de meester een memo moeten hebben gegeven.
 • Het aantal boven elkaar liggende lagen. Hoe kleiner ze zijn, hoe gemakkelijker het is om de vernis te verwijderen.

De lak wordt afgewassen met behulp van chemische middelen: in de professionele omgeving worden ze gewassen.Ze zijn speciaal ontworpen voor duur meubilair en parket. Gels, oplosmiddelen worden meestal naar hen verwezen, in zeldzame gevallen - poeders en speciale vloeistoffen. Als eenmaal met verf is geschilderd (maximaal drie), kunt u gedenatureerde alcohol gebruiken. Door de fysische eigenschappen van vloeistoffen, verdwijnen ze snel en is diepe reiniging niet mogelijk.

Pasta's, gels en poeders in dit plan kunnen de taak beter aan. U moet niet bang zijn dat het poeder een agressief schuurmiddel is dat sporen achterlaat, want voordat u het poeder aanbrengt, moet u het verdunnen met water en laat de pasta geen sterke krassen achter. En na het verwijderen van de lak, zal verder polijsten plaatsvinden en zullen alle gebreken worden verwijderd.

Na het wassen te hebben veroorzaakt, is het handig om een ​​broeikaseffect te creëren met een gewone plastic zak. Na vier uur moet polyethyleen worden verwijderd. De was moet van kleur veranderen en de lak zal beginnen weg te bewegen. Verwijder met behulp van een speciaal afgeronde troffel de vernis voorzichtig. Om het resultaat te fixeren moet schuurpapier zijn. Het blijft alleen maar om de residuen van chemicaliën te verwijderen met gewoon water en door te gaan naar de volgende polijstfase, maar vergeet niet dat de boom water kan opnemen, de bewerking moet in een korte tijd worden uitgevoerd.Om de vernis thuis te verwijderen is vaak deze methode voldoende, maar er zijn er nog andere.

 • Mechanische methode. Voor deze handeling is een fietstool nodig - een houten handvat met een scherpe stalen plaat aan het uiteinde. Om het effect te vergroten, wordt het blad onder een bepaalde hoek ingevoegd. Het uitvoeren van chaotische bewegingen op het oppervlak, is het verwijderen van vernis. In sommige gevallen voldoende schuurpapier of gewoon glas. Om arbeid te vergemakkelijken, wordt het aanbevolen om schuurpapier op een schuurmachine te plaatsen. Vergeet de veiligheid niet, alle handelingen met glas moeten met handschoenen worden uitgevoerd. Deze methode is goed omdat deze geen verschillende schadelijke geuren afgeeft, maar het is beter om het meubilair in de kamer te bedekken met stof en spaanders.
 • Thermische methode Nadat het werkblad door een gasbrander (of een bouwdroger) is verwarmd, begint de lak te barsten, vindt de verdere verwijdering plaats onder de werking van een spatel en wordt deze schoongeveegd met een gewone doek. Deze methode is ontvlambaar, je moet heel voorzichtig zijn en handschoenen en glazen niet vergeten. Het is mogelijk dat chemische geuren vrijkomen, de kamer tijdens het werk moet worden gelucht.Deze bewerking kan het beste samen worden gedaan, omdat de lak op het moment van de bouwdroger moet worden verwijderd.

Daarna wordt de eerder gekochte lak aangebracht op het voorbereide oppervlak. Het is wenselijk om twee of zelfs drie keer te schilderen, terwijl je met een speciaal gereedschap een plat oppervlak bereikt.

Welke is beter om te kiezen?

Ongeveer tien jaar geleden gingen mensen naar de dichtstbijzijnde meubelwinkel om meubels te kopen, waaronder houten tafels. De keuze als zodanig was niet zoals ze zeggen, nemen wat ze geven, en dan zal dit niet blijven. Maar dat is veranderd. Tegenwoordig, in het tijdperk van breedbandinternet, kunt u bijna overal ter wereld kiezen wanneer bijna iedereen toegang heeft tot het World Wide Web via een mobiele telefoon. Vanaf nu moet elk zichzelf respecterend bedrijf op zijn minst een bedrijfswebsite hebben. Elke fabrikant is eenvoudig verplicht om de tijd bij te houden en de catalogus met producten op zijn website te uploaden, en nog beter als een online winkel is georganiseerd op basis van zijn eigen website.

De koper kan alleen naar de site gaan en het juiste model selecteren. Het is waar dat de levering afzonderlijk moet worden betaald.In gevallen waarin er geen bezorging is vanuit een afgelegen gebied, kunt u het ontwerp van de tafel onthouden en de productie in een ander bedrijf bestellen.

Voor het kopen moet je voorbereidingen treffen:

 • Om metingen uit te voeren zodat het niet gebeurt dat de tafel wordt besteld, maar deze niet fysiek in de daarvoor gereserveerde ruimte past of, bijvoorbeeld, de grootte van de tafel de gebouweigenaren niet tevreden zal stellen - het zal langer nodig zijn.
 • Haal dingen op. Het is bekend dat eiken, beuken of essen harde houtsoorten zijn. Ze hoeven niet te worden behandeld met vernis in verschillende lagen, in tegenstelling tot dennen of elzen, wat betekent dat ze minder zullen kosten.
 • Correspondentie van de tafel met het ontwerp van de kamer. Een houten tafel kan niet alleen verschillende kleuren zijn, maar ook gelakt en gepatineerd. Als de ruimte klein is, moet je de voorkeur geven aan schuiftafels, want achter het ovale of rechthoekige kun je veel meer gasten passen dan normaal.
 • Het gemak van landen aan de tafel. Als je de winkel moet bezoeken, kun je direct in de winkel gaan zitten bij de voorgestelde of geliefde opties. De tafel mag niet te hoog zijn of juist op de knieën rusten.Vergeet niet dat als de poot van het product één is (in het midden van het tafelblad), er geen ongemak is achter dergelijke meubels.

Als u een computerbureau moet kopen, moet u die modellen kiezen die een handige indeling van schappen en laden hebben. Voor kleine appartementen bevelen ontwerpers hoekige versies van houten tafels aan. Naast het feit dat ze minder ruimte innemen dan hun rechthoekige "familieleden", zal alles dicht bij de hand zijn, het zal niet nodig zijn om weer op te staan ​​van de stoel.

Koffietafels zijn te vinden in zowel ronde als rechthoekige vorm. Als er kleine kinderen in het appartement zijn, is het om veiligheidsredenen de moeite waard om modellen zonder scherpe hoeken te kiezen en transformerende tafels gemakkelijk in eettafels te veranderen. Kinderhouten tafeltjes kunnen niet alleen in verschillende kleuren worden uitgevoerd, maar ook met fotoprint op een tafelblad. Kinderen zullen vooral van producten houden met hun favoriete stripfiguren.

Mooie interieuropties

In de moderne wereld speelt design een van de belangrijkste rollen in de inrichting van een ruimte. Als de keukenruimte het plaatsen van een eethoek niet toestaat, kunt u een tafel in de keuken inbedden.

De tafel kan helemaal intrekbaar zijn.Na de lunch of het diner kan het gemakkelijk worden teruggebracht naar de oorspronkelijke positie. Dankzij een redelijke ruimtebesparing is er nog steeds ruimte voor andere activiteiten, waaronder spelen met kleine kinderen.

In de woonkamer raden ontwerpers aan om een ​​tafel met één poot te installeren. Een dergelijke opstelling van ondersteuning interfereert niet met gasten, in tegenstelling tot de tabellen met partities. Voor permanente plaatsing is het het beste om de tafel in het midden van de kamer te installeren. Vanuit het oogpunt van esthetiek en het gemak van het benaderen van het eetgedeelte is het beter om geen optie te bedenken.

Als gasten zelden komen, is het de moeite waard om doelbewust de optie van een opklapbare tafel te overwegen. Het kan op elk moment worden "verhoogd" en op gewone dagen kan het worden verwijderd wanneer het op een balkon of in een uithoek wordt gemonteerd.

Voor een landhuis is een goede optie een tafel met poten van de wortels. Het product verraadt een natuurlijke binnenkleur. Het is niet verrassend dat boomhutten erg populair zijn in de Verenigde Staten. Helaas is dit in landen met een sterk continentaal klimaat onrealistisch om te implementeren, maar een tafel op het terras zetten is een plezier.

Ik wil niet eens aan de gebeeldhouwde houten tafels zitten.Dit is niet alleen een meesterlijk individueel werk, het kan gezegd worden, een kunstwerk dat een plaats heeft in een museum. Maar iemand geeft er de voorkeur aan ze voor de veranda te bestellen. Het is immers geen wonder dat een prieel, vooral bij warm weer, de zetel is van een groot aantal gasten en familieleden, en het maakt niet uit of het een landhuis of een gewoon landhuis is.

Vooruitgang staat niet stil, en als oudere computer desks heel veel ruimte in beslag namen, omdat je luidsprekers, een monitor, een systeemeenheid, een verzameling cd's moest plaatsen, dan is nu de gebruikelijke hoek gereserveerd voor de computerbalie.

Consoletafels zijn geschikt voor zowel woonkamers als kleine gangen. Je kunt essentiële dingen bij ze plaatsen: als het gaat om de gang, de toetsen en een kam. Om items voor nieuwsgierige blikken te verbergen, kunnen ze in een doos worden verwijderd.

Witte kleur geeft de kamer lichtheid, romantiek, impulsen voor optimisme bij een persoon, vooral bij bewolkt weer. Een belangrijk voordeel is het feit dat de witte kleur, bedekt met glans, licht reflecteert en dit zorgt voor extra verlichting en visuele uitbreiding van de ruimte.

Als dezelfde kant-en-klare oplossingen van meubelwinkels al verveeld zijn, betekent dit dat het tijd is om uw aandacht te richten op houten designtafels.

Ondanks het feit dat het handgemaakt is, voldoet de verwerking van het product aan alle normen en standaarden.

Helaas hebben maar weinig mensen van een dergelijke technologie gehoord voor de productie van houten tafels als een plaat. Tafels gemaakt met behulp van deze technologie worden op de binnenlandse markt in stukjes gepresenteerd, en dit is waar hun ondemocratische waarde vandaan komt. Maar het is zeer waarschijnlijk dat deze productietechnologie een toekomst heeft.

Een andere, weinig bestudeerde nieuwigheid kan een lichttafel worden genoemd. Natuurlijk is het onwaarschijnlijk dat dit voor massaproductie komt. Toch hebben dergelijke specifieke meubels nodig. Maar een beetje concurrentie zal de hoge prijs van dergelijke tafels doen dalen.

Tot slot zou ik willen opmerken dat houten tafels een lange weg hebben afgelegd van volumineuze producten naar miniatuurproducten. Ondanks het feit dat er vandaag een enorme selectie aan tafels is gemaakt van plastic en MDF, zijn houten tafels nog steeds populairder dan hun concurrenten. Elke persoon zonder problemen zal in staat zijn om een ​​specifiek model te kiezen voor zijn smaak, ontwerp en financiële situatie. Het belangrijkste ding - het vergeet niet om te zorgen voor houten meubilair.

Over wat zijn de soorten houten tafels, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer