Toilettafels in het interieur

Dressoirs in het interieur personifiëren het vrouwelijke territorium en zijn het object van verlangen van elke moderne vrouw van de mode. Dit charmante meubelstuk is niet alleen nuttig als een bewaarplaats voor 'geheime wapens' voor vrouwen, maar ook als een uitstekend designaccent in de slaapkamer, hal of badkamer.

afspraak

De naam van dit artikel komt van het Franse woord toilette, wat 'persoonlijk doek' betekent. Dit antieke meubel verscheen in het begin van de 18e eeuw in Frankrijk, in het tijdperk van elegante barok. In die tijd brachten nobele dames schoonheid teweeg en bewonderden de spiegel van hun boudoirtafel.

Op dit moment heeft de kaptafel zijn relevantie niet verloren, hij heeft nieuwe vormen gekregen, waardoor hij harmonieus kan passen, zelfs in een modern hightech appartement.De vorm, de grootte en het ontwerp zijn gewijzigd, maar het doel van het onderwerp is hetzelfde gebleven. Het is aangenaam en comfortabel om achter hem te zitten terwijl u voor het gezicht en het haar zorgt, make-up toepast, styling doet en ook cosmetica, parfums en producten voor persoonlijke hygiëne erin verwerkt. Vanwege het uiterlijk (de aanwezigheid van spiegels, versierd met ornamenten, mooie gebogen poten en mooie laden), vervult de boudoirtafel ook een decoratieve functie, die de stijl van elk interieur benadrukt.

species

Een duiktabel is niet het enige model. Op de moderne meubelmarkt vindt u ontwerpen van verschillende typen. Afhankelijk van het ontwerp en aanvullende elementen zijn er de volgende categorieën:

 • pier-glazen - Een eenvoudige klassieke versie van de kaptafel. Door ontwerp is het een tafel met poten of op wielen met een grote spiegel bevestigd in het midden. Daarnaast is er een ingebouwde opbergdoos voor verschillende accessoires. Deze optie is zeer geschikt voor een kleine kamer: de spiegel past dicht bij de muur, zonder de ruimte te vervuilen en het visuele effect te creëren van een grotere en lichte kamer.
 • latwerk - het is een constructie met een bovenbouw van één centrale starre spiegel en twee beweegbare spiegels aan de zijkanten. Dit type boudoirtafel is erg handig om jezelf vanuit alle hoeken te beoordelen, vooral als het gaat om het creëren van een complex kapsel.
 • troosten - kaptafel met opklapbaar spiegelsysteem. De consoletafel is een zeer functionele optie, indien nodig kan de tafel worden opgevouwen en op een laptop en een kop koffie worden geplaatst, bijvoorbeeld. Bovendien zorgt dit systeem ervoor dat de spiegel schoon blijft, stof blijft er niet aan kleven, maar meestal is de consolespiegel klein, ongeveer zo groot als het tafelblad.
 • Kleine tafel met dubbelzijdige spiegel. Zo'n model heeft aan beide zijden een transformatiespiegel. Aan de ene kant is dit een gewone spiegel en aan de andere kant een vergrootspiegel. Dit type spiegel is erg handig bij het aanbrengen van make-up.
 • Bijzettafel zonder spiegel - voordelige optie. Meestal is het een apart tafelblad met poten of een scharnierende tafel zonder poten, met een wandmontage mechanisme. Dit ontwerp wordt vaak gebruikt in gangen, gangen, maar soms ook in kleine slaapkamers, en biedt bovendien een wandspiegel. Vrouwelijke hangende tafel - een handig model voor diegenen die appartementen huren.Klein ontwerp is gemakkelijk te nemen en in een nieuw huis te plaatsen.
 • Klaptafel - het eenvoudige systeem bestaande uit een schuiftafel met de schuivende poten en een inklapbare spiegel. Deze optie is ook handig voor mensen die vaak van huis veranderen.
 • toilet table-commode - multifunctionele optie. Dit model combineert een boudoirtafel en een plaats om een ​​groot aantal verschillende dingen op te slaan, zoals haardrogers, pleyos, lotions en shampoos, evenals ondergoed of beddengoed en handdoeken.
 • hoekig de tafel is een wand- of hulpontwerp voor het inrichten van de hoekkamers. Dit model zal handig zijn om ruimte te besparen in kleine badkamers.
 • kantoor - aanvankelijk werd deze tabel als een schriftelijke gebruikt. Het model heeft een intrekbaar deksel, laden en planken voor het opbergen van nuttige items.

Mooie designmodellen van functionele tafels zullen een echte decoratie zijn voor elk interieur. Het is niet nodig om dit soort meubels in de winkel te kopen, u kunt ook een exclusieve versie bestellen op basis van uw smaakvoorkeuren.

uitrusting

Ongeacht de variëteit moet elke kaptafel met een make-upspiegel zijn hoofdfuncties vervullen - handig zijn voor het werk en voldoende om alle benodigde accessoires op te bergen. Om ervoor te zorgen dat dit type meubilair de ruimte niet rommelig maakt en tegelijkertijd multifunctioneel is, ontwerpen moderne kappertafels met veel extra nuttige elementen. In elk meubelwinkel vindt u verschillende modellen met laden, planken, houders voor accessoires, juwelendoosjes en schuifladen.

Een kaptafel, gecombineerd met een ladekast, naast de grote hoofdladen, heeft mogelijk extra legplanken op de bovenkasten. Als u geïnteresseerd bent in een serieus opslagsysteem, is de optie van een kleine spiegel in combinatie met een hoge ladenkast erg handig. In badkamers zijn opties met een in het aanrecht ingebouwde spoelbak populair. In de regel zijn dergelijke modellen op maat gemaakt.

Het is erg handig om een ​​kaptafel compleet met een poef of kruk te bestellen, waarvan de stijl gecombineerd zal worden met het gekozen model.

Als u besluit om een ​​poef apart te kopen, moet u op de hoogte van dit soort meubels letten, onder het tafelblad schuiven en natuurlijk het algehele beeld in het interieur niet bederven en combineren, zo niet met de tafel zelf, dan met een kledingkast, bed of nachtkastje stoeprand.

vorm

Moderne meubelfabrikanten bieden verschillende tafelmodellen voor elke smaak en kleur en voor elk interieur. Toilettafels verschillen niet alleen van elkaar in het ontwerp van de spiegel, de aanwezigheid van kluisjes, maar ook in de vorm van het tafelblad zelf en de aangrenzende spiegel:

 • De klassieke vorm is in dit geval rechthoek met scherpe of afgevlakte hoeken. Met dit formulier kan het model een set elementen voor opslag bieden.
 • hoek Modellen zullen geschikt zijn in kleine slaapkamers.
 • Rechthoekige aanrechtopties, met een afgeronde spiegel, past goed in het interieur van de slaapkamer, het bed heeft een halfrond aanzicht van het hoofdeinde.
 • model met concaaf tafelblad kunt u comfortabel zitten en opruimen aan uw favoriete tafel.

afmeting

De afmetingen van de kaptafel worden allereerst bepaald door de grootte van de kamer waarin deze zal worden geïnstalleerd.Mee eens dat de kleine console er belachelijk uitziet in een slaapkamer van 30 meter, evenals een massief pierglas in een smalle gang.

De grootte van het product is afhankelijk van het ontwerp, de beschikbaarheid van spiegels, planken en laden:

 • De standaard hoogte van het tafelblad is een constante waarde van 75 centimeter. Het wordt gedefinieerd als het niveau waarop het lichaam van de persoon aan tafel zal worden geplaatst.
 • De diepte en breedte van het tafelblad variëren, evenals de hoogte van de spiegel.
 • De smalle versie van het tafelblad is maximaal 26 centimeter. En de minimale lengte van het product is 45 centimeter.
 • Standaardafmetingen van het product zijn moeilijk te noemen. Over het algemeen wordt aangenomen dat de afmetingen van 80x40 centimeter de benodigde verhoudingen bieden voor dit soort meubels.
 • Een grote kaptafel bevat in de regel veel duimen en planken, hierdoor ziet het er behoorlijk massief uit. Deze versie van het meubilair ziet er proportioneel uit op een hoogte van niet meer dan 80 centimeter. De breedte van een dergelijk product moet 50-60 centimeter en lengte zijn - tot 140 centimeter.
 • Als de spiegel naast de hoofdfunctie ook een decoratieve rol speelt, moeten modellen worden gekozen waarbij de breedte van de spiegel ten minste de helft van de lengte van het tafelblad zelf is.

materialen

Bij het kiezen van een kaptafel, namelijk het materiaal waaruit deze is gemaakt, moet u zich concentreren op de algemene stijl van het pand:

 • Bijvoorbeeld, voor de slaapkamer in de stijl van high-tech is het onwaarschijnlijk dat een houten tafellichaam past rotanen optie van plastic, integendeel, met succes in dit interieur passen.
 • Het lichaam van dit type meubels wordt meestal gemaakt van hout. Populaire producten gemaakt van grenen, walnoot, mahonie en eiken. Het kan worden gebruikt als een reeks hout, en meer bescheiden kostenopties (spaanplaat, MDF), die qua uiterlijk niet lijken op producten uit een solide array.
 • Allemaal metal tafel is minder vaak te vinden. Meestal zijn gesmede poten en accessoires voor schuifkasten gemaakt van metaal.
 • In het moderne interieur van de badkamer is erg praktisch en ziet er weldadig uit glazen tafel met metalen behuizing. Bij de productie van dit type meubilair met gehard glas, vanwege de kwetsbaarheid en kwetsbaarheid van dit materiaal dat geen speciale behandeling heeft.
 • Bij het selecteren van meubels in de Empire-stijl geven ze soms de voorkeur aan opties die een afwerking hebben. van eco-leer. Deze producten kunnen leren poef ophalen. De kit ziet er erg duur en harmonieus uit.

kleur

Op de moderne meubelmarkt kunt u een product kiezen, niet alleen een bepaald kleurengamma, maar ook een bepaalde tint. Vanwege de verscheidenheid aan materialen voor de productie van boudoirtafels, is er een breed scala aan producten die verschillende kleuren combineren. En het is zeer gunstig in combinatie met het interieur. Een zilveren metalen spiegelbehuizing, dezelfde poten en een zwarte tafel zijn bijvoorbeeld een win-win-optie in een discrete moderne stijl.

De kleuren van houten producten zijn afhankelijk van de textuur en het type hout. Van donkere kleuren moet je aandacht besteden aan opties als wengé, kers, mahonie. Als het interieur fel is, zou je integendeel naar minder heldere tonen moeten kijken. Dit zijn as, gebleekt eiken, sonoma eiken, shimo-kleur, walnoot.

In de Scandinavische interieurs richten zich vaak op wat contrast, maar niet op felle kleuren. Onder deze pastelkleuren kan blauw, beige, roze, stro worden onderscheiden. Om zo'n paar kunstbloemen te maken, gebruiken ontwerpers natuurlijke kleurstoffen, vlekken met toevoeging van speciale pigmenten.Heldere matte opties zien er erg nobel uit en zelfs het stof is onmerkbaar.

Metaal is meestal niet geverfd. Hier is het gebruikelijk om je te beperken tot de gebruikelijke grijze en goud-brons tinten.

stijlen

De stijl van het product moet in overeenstemming zijn met het ontwerp en het concept van de kamer:

 • Voor slaapkamer in stijl barok Je kunt opties kopen van hout met gebeeldhouwde patronen, gouden decor en gebogen poten.
 • klassiek zou de voorkeur geven aan een eenvoudige symmetrische vorm met een eenvoudig ontwerp. Hier zijn passende producten uit een array of gelamineerde spaanplaat in een klassiek, discreet ontwerp.
 • neoklassieke Accepteert opties, bij de vervaardiging waarvan, naast de gebruikelijke, gebruikte moderne materialen. De combinatie van hout en glas en het decor met emaille past goed in dit interieur.
 • modern gekenmerkt door ongebruikelijke combinaties van texturen en vormen. Voor deze stijl van interieur is geschikt, bijvoorbeeld, een tafelblad gemaakt van mooie steen met elementen van metaalsnijwerk.
 • Voor stijlen hi-tech en loft het is beter om minimalistische opties te kiezen in koude kleuren zonder patronen en afbeeldingen.
 • Voor kamer Scandinavische stijl interieur, wat duidt op lichtheid en eenvoud in het ontwerp van meubels,producten gemaakt van licht hout of geschilderd in pastelkleuren, grote spiegels, keramiek en glas zijn geschikt.
 • romantisch stijl retro geeft de voorkeur aan antieke afwerking. Salontafels met bronzen poten, fluwelen afwerking en romantische houtpatronen passen perfect in dit interieur.
 • Elegante modellen in het dorp stijl passend bij het interieur in de stijl van de Provence en Chebbi-chic. Het moeten pastelversies van hout zijn met elementen van smeden en decoratie van kunstmatig verouderde stoffen.

ontwerp

Toilettafel - niet alleen een meubelstuk. Individuele modellen zijn echte kunstwerken. De sierlijke bochten van de benen, ongewone, soms zelfs gedurfde beslissingen omlijst door spiegels, een bewerkte houten kist, gemaakt onder de oude tijd - dit alles geeft het product zijn eigen betekenis en pit. Zelfs de eenvoudigste producten zien er erg mooi en ongebruikelijk uit. Onnodig te zeggen dat zelfs de meest normaal uitziende kamer de originele, kunstzinnig gesmede modellen van boudoirtafels zal transformeren.

Naast de opties voor smeden, zijn er meer niet-standaard oplossingen op de moderne markt die niet minder aangenaam zijn voor het oog.Het werd bijvoorbeeld populair om het meubelstuk te versieren met behulp van afbeeldingen van fragmenten uit beroemde kunstwerken. Een mooi ornament en heldere accenten in de accessoires kunnen eenvoudig worden gecombineerd met andere ontwerpelementen van de kamer. Bijvoorbeeld keramische handgrepen met vloer- of tafelvazen ​​van hetzelfde materiaal en lederen inserts met hetzelfde hoofdeinde.

Je hoeft alleen maar de juiste optie te selecteren en de kamer krijgt een luxe uitstraling. En aangezien de vormen en maten zeer divers zijn, moet u uzelf niet beperken tot het kopen van dit item, zelfs niet voor degenen die geen ruimte hebben om dergelijke schijnbaar overbodige meubelelementen te plaatsen. Dergelijke meubels zijn immers ook nuttig omdat de spiegelglans ervan visueel de ruimte van een kleine ruimte kan vergroten.

fabrikanten

Dit artikel is misschien te koop in elke meubelzaak. De keuze is zo groot dat het moeilijk is om te stoppen met kijken naar iets specifieks. Voordat u naar de winkel gaat, moet u eerst de fabrikanten, de kenmerken van de materialen waarmee ze werken, het prijssegment en de ontwerpfuncties verkennen.

Als de voorkeur wordt gegeven aan exotisch hout of een product dat is versierd met rotanweefsels, adviseren wij u om uw aandacht te richten op Aziatische fabrikanten.

Maleisië en Indonesië bieden een breed scala aan meubels van hoogwaardige materialen tegen betaalbare prijzen. In dit geval richten fabrikanten zich op de huidige trends en weerspiegelen deze in hun modellen.

Russisch en Wit-Russisch fabrikanten bieden ook meubels aan van betaalbare en betaalbare materialen. Misschien is het ontwerp van hun modellen niet erg gevarieerd en elegant, maar de kwaliteit is hoog genoeg en kan gemakkelijk concurreren met Italiaanse fabrikanten.

Natuurlijk zullen de meubels van Chinese bedrijven op de eerste plaats qua betaalbaarheid zijn.

Hoewel de gebruikte materialen niet de duurste zijn, de Chinees geef om het ontwerp van hun producten. Misschien is dat de reden waarom je in veel huizen meubelen uit China kunt vinden. Het is mooi, praktisch en niet duur. En als u van plan bent om te repareren, met de renovatie van het interieur, dan zullen dergelijke meubels niet spijtig zijn om te veranderen.

Modellen van Europese fabrikanten zijn altijd iets duurder, het is niet verrassend, omdat ze hoogwaardige technologieën en hoogwaardige materialen gebruiken om hun producten te vervaardigen. Door bijvoorbeeld een Italiaanse kaptafel te kopen, kunt u vertrouwen op de natuurlijkheid en veiligheid van de materialen waaruit deze is gemaakt. En het ontwerp van dergelijke producten zal meer dan een jaar in de smaak vallen.

Hoe te kiezen?

Voordat u een kaptafel in uw appartement kiest, moet u beslissen over het functionele doel van dit type meubilair:

 • Bijvoorbeeld, als een tafel, onder andere, zal spelen de rol van sokkels voor tv, werkruimte om een ​​laptop te huisvesten, moet u voor de afmetingen van het tafelblad zorgen. De tv-opties moeten breed genoeg zijn zodat de hoeken van het scherm niet verder reiken dan de tafel. Het is onpraktisch, lelijk en onveilig.
 • Meubels ophalen in de gang, het is ook noodzakelijk om de afmetingen ervan te meten, zodat de gekochte tafel perfect in de ruimte past, zijn taak uitvoert en de ruimte niet overstelpt. Als in de gang de tafel is ontworpen voor het opbergen van kleine voorwerpen, is het handig om een ​​console te kopen,en als het zijn taak is om ook te helpen bij het maken van het beeld en het haar, moet je aandacht besteden aan de optie met een grote lange spiegel (natuurlijk, als de afmetingen van de gang dit toestaan).
 • Als dit soort meubilair hoort te worden geplaatst in de badkamer, moet u op details letten zoals het materiaal (het moet vochtbestendig zijn), de vorm en de maat van de tafel. Een handige optie voor de badkamer moet noodzakelijkerwijs een grote spiegel hebben, laden voor het opslaan van persoonlijke bezittingen, en niet omslachtig zijn. U kunt een model kiezen met lokale verlichting.
 • Natuurlijk, bij aankoop moet aandacht besteden aan de kwaliteit van het materiaal, en niet alleen qua uiterlijk. Immers, deze acquisitie moet niet alleen een lust zijn voor het oog, maar ook vele jaren als trouwe assistent dienen.

Waar te zetten?

Bij het plaatsen van dit soort meubels is het beter om een ​​stoel bij het raam te kiezen, zodat wanneer u de marafet beweegt, er een goede verlichting van de spiegel is.

Het lichaam van de kaptafel moet aan de muur passen, zodat het er harmonieus en esthetisch correct uitziet.

Even belangrijk zijn de voetstukken bij de tafel. Hiermee kunt u elektrische apparaten op afstand in de buurt van de spiegel gebruiken.maak prachtige kapsels, zonder van de werkruimte af te wijken. Dit bespaart onnodige drukte en handhaaft de orde in het appartement. Als het gedeelte van de slaapkamer klein is, maar er is een kleedkamer, is het een goede optie om een ​​tafel in de nis te plaatsen, zonder de slaapkamerruimte te vervuilen.

Hoe uit te rusten?

Gebruik bij het uitrusten van de kaptafel verschillende elementen die het mooier en comfortabeler maken om te gebruiken:

 • Maak naast de bekende planken en laden voor het opbergen van kleine voorwerpen vaak gebruik van extra elementen: haken, hangers (als het een enorm pierglas is).
 • Gewatteerde ontlasting en ontlasting - zeer interessante accessoires. Ze laten niet alleen toe om comfortabel voor de spiegel te worden geplaatst, maar dienen ook als een echte decoratie en een hoogtepunt in elke slaapkamer.
 • In donkere slaapkamers en badkamers zal extra licht zeer relevant zijn. Ingebouwde spiegel backlight Het creëert een gezellige uitstraling in het boudoirgedeelte en bespaart energie door alleen plaatselijke verlichting te gebruiken.

Stijlvolle ideeën in het interieur

Natuurlijk is de kaptafel in de eerste plaats een vrouwelijk meubelstuk en het is in de regel aanwezig in de slaapkamer van elke zichzelf respecterende dame.Maar beperk niet het bereik van het gebruik van dit type meubilair. Het slaapboudoir is ongetwijfeld de meest vrouwelijke plek, maar niet elke slaapkamer heeft de mogelijkheid om een ​​elegante tafel met een spiegel te plaatsen. Maar deze vraag is opgelost voor degenen die een garderobe hebben georganiseerd. Bovendien is deze optie geschikt als, bijvoorbeeld, een man van mening is dat de slaapkamer er te vrouwelijk uitziet met dit type meubilair.

Een elegante tafel in de woonkamer zorgt voor een sfeer van comfort, want u kunt er leuke accessoires en beeldjes op zetten, evenals kaders plaatsen met familiefoto's of een vaas met bloemen. Dit veelzijdige item zal ook handig zijn in een smalle gang. De Laconic-console zal niet het effect van volumineusheid creëren en is een geweldige plek om kleine dingen op te slaan.

Houd er rekening mee dat deze meubels niet alleen in woonwijken aanwezig moeten zijn. Ze zijn eenvoudigweg onvervangbaar in kapsalons, schoonheidssalons en make-uprooms. Ze zijn doordrongen van de cultus van mode, stijl en dragen hun aura met zich mee, waar ze ook zijn.

Het maakt niet uit waar de kaptafel zal zijn, want het is geen bank die niet op zijn plaats zal lijken in de badkamer, het belangrijksteobserveer stijlbeslissingen en kies geschikte dimensies.

Op de kaptafel met een spiegel, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer