De grootte van de tafel, "boeken": hoe kies je een geschikt model?

Elke persoon in de post-Sovjetruimte is perfect bekend met zo'n product als een tafelboek. Dit meubilair is in de twintigste eeuw enorm populair geworden. En dit is geen toeval, want het tafelboek is erg handig, functioneel en compact.

Het stelt je in staat veel gasten aan tafel te zitten, en wanneer je het niet gebruikt - Het verandert heel gemakkelijk in een klein en compact nachtkastje. Ingevouwen kan het product dicht bij de muur worden geplaatst of zelfs in de voorraadkast worden verborgen. Dit meubel is gewoon onmisbaar voor kleine appartementen.

Tot op heden is dit meubilair nog steeds in trek. Moderne modellen hebben echter een zeer stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling.

Kenmerken en voordelen van het tafelboek

Dit meubel kreeg zijn naam vanwege de gelijkenis van het drop-down ontwerp met de omslag van het boek. En, natuurlijk, het belangrijkste van zijn waardigheid is het vermogen om zijn grootte te veranderen, hiervoor is het genoeg om een ​​of twee werkbladen te verhogen.

Wanneer een dergelijke tafel in de opgevouwen toestand is, neemt deze zeer weinig ruimte in. Dit tabelmodel kan worden gecategoriseerd ergonomisch meubilair omdat het erg handig is en helpt om zelfs de kleinste kamers uit te rusten.

Om ruimte te besparen in een klein appartement, kunt u een kleine boekentafel kopen, uitgerust met allerlei planken, laden en zelfs een nis voor ontlasting.

Rassen van producten

Er zijn verschillende wijzigingen in het tabelboek:

 • Het klassieke model is een opvouwbare eettafel. Het ontwikkelt zich, als je een of twee benen indrukt. Dergelijke producten zijn handig te gebruiken in de keuken of loggia, omdat het opgevouwen meubilair heel weinig ruimte inneemt en ruimte bespaart;
 • Kleine transformatietafels zijn ook erg handig voor de keuken, met een minimum aan vrije ruimte;
 • Modellen op wielen - zo'n tafelboek zal erg handig zijn om door het appartement te bewegen naar de juiste plaats;
 • Een bureauboek met laden is een comfortabel en functioneel model, dat vaak wordt gebruikt in woonkamers, slaapkamers en zelfs in kantoren. Laden bevinden zich aan de zijkanten van het product, het is erg handig om kleine dingen erin te bewaren.

Intrekbare poten van de producten kunnen van hout of chroom zijn. Al deze opties zijn duurzaam en betrouwbaar, dus kies ze op basis van de algemene stijl van het interieur van uw appartement.

Afmetingen van tabellen

Het grote voordeel van de tafel, 'boeken', is het kleine formaat in opgevouwen toestand. Voordat u echter koopt, moet u rekening houden met de parameters van de tabel in de gevouwen en ongevouwen versies. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het product zonder problemen past op de plaats waar u het wilt gebruiken.

Verschillende modellen van tabellen, boeken kunnen verschillende dimensies hebben. De meest populaire opties zijn:

 • Standaardmodellen van tabellen, gemaakt in de USSR, in de gevouwen versie hadden parameters van 30x75x85 centimeter, en in de geopende versie - 170x76x85 centimeter. Als slechts de helft van het product open is, zijn de afmetingen 100x76x85 centimeter;
 • Er zijn modellen van grote eettafels, boeken, ze worden aanzienlijk meer uitgevouwen dan andere vergelijkbare modellen. De hoogte van dergelijke tafels is gemiddeld 74-75 cm. En de parameters van producten in de geopende vorm variëren van 155 cm tot 174 (lengte) en van 83 cm tot 90 cm (breedte);
 • De grootste eettafel, die te koop is, heeft een lengte van 230 centimeter uitgevouwen. De breedte is 80 cm en de hoogte is 75 cm, zelfs het grootste bedrijf kan aan zo'n tafel plaats bieden;
 • Model "standaard" in de open staat heeft de volgende afmetingen: hoogte van 70 tot 75 cm, lengte 130-147 cm, breedte 60-85 cm;
 • Er zijn ook miniatuurboekjes te koop, die ondanks hun kleine formaat nog steeds erg comfortabel en functioneel zijn. Ze worden ook koffietafelsboeken genoemd. De hoogte van een dergelijke tafel kan beginnen vanaf 50 cm, en de gemiddelde breedte is 60 cm.

De diepte van alle producten in opgevouwen toestand varieert van 20 tot 50 cm.

Als geen van de vermelde meubelopties geschikt voor u is, kunt u altijd een tafel bestellen door individuele maten. Fabrikanten houden rekening met al uw wensen en creëren meubels die perfect in het interieur van uw appartement passen.

Voor kleine appartementen is een tafelboek gewoon een uitkomst.Als u een groot aantal gasten bij u thuis moet meenemen, volstaat het om meubels in het midden van de kamer te installeren, en de rest van de tijd kan dit product dienen als een salontafel, nachtkastjes of bloemstandaards en andere kleinigheden en accessoires.

Als u van plan bent om het product zelf te monteren, dan U kunt de volgende parameters gebruiken voor afzonderlijke delen van de tabel:

 1. De afmetingen van het tafelblad - het tafelblad zal bestaan ​​uit twee grote platen (identiek aan elkaar) en een klein. De lengte van de grote moet 70 cm zijn, breedte - 80 cm. De afmetingen van het kleine deel van het tafelblad zijn 35x80 cm;
 2. De parameters van de poten en het frame - het product zou 75 cm hoog moeten zijn, hiervoor moet je een staaf van 4x4 centimeter en latten van 2x4 centimeter nemen;
 3. Zijdelen - voor hen heb je twee planken nodig van 35 cm breed en 73 cm lang.

Ontwerp variaties

Meestal zijn tabellenboeken gemaakt van dergelijke goedkope en betaalbare materialen als MDF of spaanplaat. Het werkblad ondergaat lamineren. De vorm kan rechthoekig of ovaal zijn. Ze verschillen ook in dikte. De dikte van het tafelblad heeft geen invloed op het uiterlijk van het product, maar de kosten zijn afhankelijk van deze parameter.

De meest voorkomende opties zijn modellen in bruine tinten.Deze schaduw is niet gemakkelijk vervuild en zeer praktisch, daarom is het erg populair bij kopers. Als u echter stijlvolle en ongewone meubels wilt kopen, kijk dan eens naar de tafels in de kleuren wit, beige of grijs. Een dergelijk productontwerp zal er indrukwekkend en modern uitzien.

Hoe de tafel te kiezen - "boek", zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer