Tafels voor een laptop van Ikea: ontwerp en specificaties

 Tafels voor een laptop van Ikea: ontwerp en specificaties

De laptop geeft mobiliteit aan een persoon - hij kan gemakkelijk van plaats naar plaats worden verplaatst zonder werk of vrije tijd te verstoren. Speciale tabellen zijn ontworpen om deze mobiliteit te ondersteunen. Ikea-laptoptafels zijn populair in Rusland: het ontwerp en de kenmerken van dit meubilair zijn geschikt voor verschillende doeleinden.

species

De twee belangrijkste kenmerken die laptoptafels onderscheiden van conventionele computers zijn mobiliteit en compactheid. Als computertabellen op een speciale manier vaak ergonomisch zijn, met meer functionaliteit, dan zijn de tafels voor laptops veel minder geavanceerd. Maar ze nemen een minimum aan ruimte in, en sommige modellen kunnen zelfs mee op vakantie of een zakenreis.

Er zijn verschillende van de meest populaire ontwerpen voor een laptoptafel:

  • Tafel op wielen. Het ontwerp is een mobiele standaard waarop de apparatuur is geplaatst. De hellingshoek en de hoogte van de standaard kunnen variëren. Zo'n tafel is handig voor diegenen die graag "verhuizen" met een laptop vanuit de keuken naar de bank in de woonkamer, naar de slaapkamer. Het kan echter gemakkelijk in het toilet worden gerold.
  • Draagbare tafel. Het model is een tafel op lage poten, wat handig is voor werk, liggend of half zittend op de bank of in bed. Vaak heeft zo'n model extra ruimte voor een muis en een inlegvel voor een beker met een drankje. De hoek van de laptop voor veel modellen is instelbaar. Deze tafel is multifunctioneel - deze kan worden gebruikt voor het ontbijt op bed, het is handig voor kinderen die zich nog steeds niet op hun gemak voelen aan een grote tafel.
  • Klassieke tafel. Het model, gemaakt om te werken op een laptop, is meestal erg klein en heeft speciale openingen die voorkomen dat de apparatuur oververhit raakt.

Opvouwbare houders en standaards, die op gewone tafels worden geplaatst, maar u in staat stellen om een ​​laptop op te tillen of te kantelen voor uw gemak, zijn erg populair.

In de Ikea-catalogi worden verschillende modellen van een tafel voor een laptop gepresenteerd:

  • De eenvoudigste modellen zijn draagbare onderzetters. Dit zijn de Vitshyo- en Svartosen-modellen. Ze hebben geen wielen en "werk" als zijsteunen op de bank of stoel.
  • Voor ontspanning of entertainment, de Brad-standaard is geschikt - u kunt hem op uw knieën of op tafel zetten.
  • Modellen in de vorm van volwaardige (zij het kleine) tafels zijn de Fjellbo en Norrosen. Ze hebben verschillende functies en ontwerpen. De Vitsche-serie heeft ook geprefabriceerde rekken waarmee u een opslagsysteem bij de tafel kunt monteren. Krijg een compacte en moderne werkplek.

assortiment

Een van de meest populaire modellen zijn de volgende tabellen.

Vitsjo-standaard

De meest aantrekkelijke voor de prijsoptie uit de catalogus. Het heeft een eenvoudige rechthoekige vorm, de steunen zijn gemaakt van metaal, de tafel zelf is gemaakt van gehard glas. Door zijn ontwerp is het product minimalistisch, ziet het er modern uit en past het perfect in de stijl van hightech. Het heeft geen extra functies.

De hoogte van de tafel is 65 cm, de breedte van het tafelblad is 35 cm, de diepte is 55 cm, je moet de tafel zelf monteren.

Deze stand heeft zeer goede beoordelingen van klanten: de tafel is licht, hij is gemonteerd in twee biljetten (zelfs vrouwen maken het mee), vanwege het eenvoudige ontwerp past het in elk interieur. Het past op een laptop en een kop met een drankje.

Het is handig om te gebruiken als bijzettafeltje tijdens het avondeten tijdens het kijken van een film.

Sta "Swartosen"

Het heeft een duidelijk voordeel: de hoogte is instelbaar van 47 tot 77 cm. De tafel zelf heeft de vorm van een driehoek met afgeronde hoeken en de steun is aan het kruis. De tafel is gemaakt van hardboard, het rek is gemaakt van metaal en de voet is gemaakt van plastic.

Als we dit model vergelijken met de Vitshe-standaard, is deze laatste bestand tegen een belasting van 15 kg, terwijl Svartosen slechts 6 is. De Svartosen-tafel is klein, de fabrikant beperkt de grootte van de laptop die erop kan worden geplaatst tot 17 inch. Het tafelblad heeft een antislip-textuur.

Kopers zeggen goed ontwerp en eenvoud van ontwerp. Veel gebruikers merkten echter op dat Svartosen los zit (het tafelblad zelf is aan het typen op een laptop).

Model "Fiellbo"

Dit is een tabel die een volwaardige werkplek zal creëren. De hoogte is 75 cm (standaard tafelhoogte voor een volwassene), de breedte van het tafelblad is precies één meter en de lengte is slechts 35 cm. Met dergelijke afmetingen past het een laptop, bureaulamp, briefpapier en een kop met een drankje. Tegelijkertijd neemt de tafel in het appartement weinig ruimte in beslag vanwege de geringe breedte.

Onder het tafelblad bevindt zich een kleine open doos voor kranten of boeken. De basis van de tafel is gemaakt van black metal, het tafelblad is gemaakt van massief grenen van natuurlijke kleur. Eén zijwand is bedekt met metalen gaas.

Een interessant detail: aan de ene kant heeft de tafel houten wielen. Dat wil zeggen, het is vrij stabiel, maar indien gewenst kan het gemakkelijk worden gerold, enigszins gekanteld.

Dit model werd niet alleen gekozen door degenen die op de laptop werken, maar ook door degenen die graag naaien - de tafel is ideaal voor een naaimachine. In het gaas op de zijwand kun je metalen haken ophangen en verschillende kleinigheden erop leggen.

Tafeltje "Norrosen"

Liefhebbers van de klassiekers zullen genieten tafel "Norrosen". Dit is een eenvoudige kleine houten (gemaakt van massief grenen) tafel, die niets lijkt op meubels voor computerapparatuur. Binnenin heeft het echter speciale gaten voor draden en opslagruimte voor de batterij. Ook is de tafel uitgerust met een bijna onzichtbare lade waar u briefpapier kunt vouwen.

De hoogte van de tafel is 74 cm, de breedte van het tafelblad is 79 cm, de diepte is 40 cm. Het model past in een licht klassiek interieur en past in elke kamer - in de woonkamer, in de slaapkamer, op kantoor.

Vitsjö-model met rekken

Als u een kleine, maar stationaire werkplek wilt uitrusten, kunt u het model "Vitsё" overwegen met een rek. De set bestaat uit een tafel van metaal met een glazen blad en een hoog rek (basismetaal, planken - glas). Dit is een goede en voordelige optie voor kantoren of appartementen met een modern design. De combinatie van metaal en glas ziet er goed uit in loft-interieurs, in hightech-kamers en minimalistische kamers.

Onder de tafel bevindt zich een kleine open doos. Daar kun je het papier vasthouden of een gesloten laptop erin doen als je iets met de hand moet schrijven. De set bevat zelfklevende clips voor draden die discreet en zorgvuldig kunnen worden geplaatst.

De fabrikant beveelt aan de Vitsjo-kit aan de muur te bevestigen, omdat het rek kan buigen onder het gewicht van voorwerpen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer