Hoge bartafels in het interieur

De mode voor bartafels is cyclisch - dan ervaart het een opkomst, dan nog een val. Aanvankelijk verscheen dit meubelstuk in Europa en was van functioneel belang - het was een plek voor een hapje, wat tijd spaart voor drukke en actieve stadsbewoners. In Rusland is de bartafel relatief recent in gebruik genomen. Het past perfect in kleine keukens en wordt de centrale figuur in het interieur en bepaalt de algehele stijl.

Speciale functies

Met een bartafel kiest iedereen zijn doel: om de tijd van een vrolijke en zorgeloze vakantie warm te maken, de keukenruimte leeg te maken, gedurfde designerfantasieën te realiseren, een interessant en gedurfd ontwerp te creëren.

Deskundigen, die de kenmerken van de modellen van de bartabellen samenvatten, identificeren een aantal kenmerken:

 • Aangepaste hoogte. De vertrouwde tafel voor de keuken is een laag, helder en bekend model.Statafels gaan verder dan deze limieten. Hun gemiddelde lengte varieert van 1,1 tot 1,35 m. Ze moeten ook hoge stoelen of krukken kopen.
 • Er zijn verschillende aanpassingen van de tabellen. Een tabel op één niveau is een gebruikelijke optie. Twee-niveau en multi-level tafels met onderstellen zijn versierd met verlichting, kasten, planken, glas-in-loodramen.
 • Verbonden tafel met keukenset. Het is belangrijk voor de integriteit en organische stijl. Ze kunnen elkaar overlappen in textuur, kleur, afwerking.
 • Bartafel - als een manier om de keuken te bestemmen. Met zijn hulp is de kamer verdeeld in twee delen - het eten en werken. Populair in studio's en bij het combineren van de keuken met de woonkamer.
 • Een goed idee voor kleine keukens, zodat u zoveel mogelijk vrije ruimte kunt besparen, om de keuken compact en opzichtig te maken.

model

Er zijn veel tafelsmodellen op de meubelmarkt. Overweeg de populaire:

 • Classic. Dergelijke bar-tellers worden geïnstalleerd in cafés, bars, restaurants en woningen. Ze hebben een eenvoudig ontwerp - tafelblad en ondersteunende structuren tot 115 cm. Er zijn hoge krukken, stoelen, fauteuils bij de tafel. Geschikt voor grote keukens, het ziet er beknopt en interessant uit en vereist het juiste ontwerp van de hele ruimte. Een beroemd voorbeeld van een klassieker is het Bilst-model van Ikea.Werkbladen worden weergegeven door ronde, vierkante en rechthoekige vormen. De eerste twee zijn uitgerust met een hoge dunne poot, de laatste - met twee benen onderling verbonden met een dwarsbalk voor een betrouwbare constructie.

Een ander model van Ikea is Sturnes. Milieuvriendelijk meubilair, gemaakt van massief grenen, gelakt. Het kan aan de muur worden bevestigd of in het midden van de keuken worden geplaatst.

 • Minitafel. Dergelijke meubels rusten kleine keukens uit in typische woongebouwen. Het voert tegelijkertijd drie functies uit - het wordt gebruikt om voedsel te nemen, het te koken en het te gebruiken als toog. Glazen en wijnglazen worden aan het rek gehangen.
 • Gecombineerd met dineren. Het zal een beroep doen op kenners van functionele meubels. Het bestaat uit twee niveaus, de eerste is een hoge bartafel, de tweede is een eettafel. Bespaart ruimte in de keuken, leg stijlvol de nadruk op design.
 • Eiland - voor de gigantische keukens. Een tafel wordt in het midden van de kamer geplaatst, een fornuis, gootsteen, planken, kasten kunnen erin worden geplaatst en stoelen bevinden zich aan de andere kant.

materialen

Materialen voor het vervaardigen van tafels zijn gevarieerd. Het duurste, maar verfijnde materiaal - natuurlijk hout.Het belangrijkste voordeel van de boom - duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Onder de nadelen is er een grote gevoeligheid voor schade.

Betaalbaar materiaal - spaanplaat, beter bekend als spaanplaat. Op de platen wordt een patroon toegepast dat hout imiteert en de coating biedt duurzaamheid en onderhoudsgemak.

De volgende in populariteit is plastic. Het is duurzaam en bestand tegen beschadiging. Kunststof wordt gemakkelijk in alle kleuren geverfd, dus wordt het veel gebruikt bij de vervaardiging van meubels.

Kunststeen heeft alle noodzakelijke eigenschappen - duurzaamheid, weerstand tegen beschadiging, vochtbestendigheid, gemak van reiniging. Het ziet er stijlvol en relevant uit in het interieur. Een elegante toevoeging aan het ontwerp van de keuken is een tafel met elementen van schokbestendig glas. Dergelijk glas is transparant en heeft een glanzende aangename glans.

Fabrikanten die de voordelen van alle materialen combineren, maken vaak de gecombineerde tabellen.

Tips om te kiezen

Deskundigen merken op dat, met begrip voor de meerderheid, een statafel saai en onbegrijpelijk is. De bar is echter veelzijdig en origineel en kan een interessant ontwerpproject uit een typische keuken zijn.

Ontwerpers adviseren bij het kopen van dit interieur om aandacht te besteden aan een aantal punten:

 • Het rack met meerdere niveaus maakt het licht en ongebruikelijk. Verschillende soorten planken, bevestigingen en andere opslagsystemen zullen functionaliteit toevoegen. Maar de optie op meerdere niveaus is alleen geschikt voor grote gebieden.
 • Eilandtype wordt gebruikt in vrij grote keukens. De ruimte moet het mogelijk maken om in het midden een enorm eiland uit het rek te plaatsen. Het is toegestaan ​​om techniek erin in te bedden. Ideaal voor een snack of een theekransje.
 • Gecompliceerd in het ontwerp van de tafel, waar het eetoppervlak en de standaard worden gecombineerd. Maar achter dit functionele ontwerp past een groot gezin.
 • De tafel moet worden gekozen in overeenstemming met de stijl, ontwerpkenmerken van de keuken en persoonlijke voorkeuren. Speciale aandacht wordt besteed aan de hoogte en grootte. Hiermee kunt u een handige en aantrekkelijke tafel kiezen die elk gezinslid leuk vindt.

Hoe je een balkenteller met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer