Metalen poten voor de tafel: de vorm en het ontwerp

Veel mensen, die een keukentafel kiezen, letten helemaal niet op zijn benen, en ondertussen is dit detail van groot belang voor het verdere gebruik van meubels. In de regel heeft een klassieke keukentafel vier steunen en een tafelblad. In winkels kunt u echter op zijn minst stabiele ontwerpen ontmoeten met drie poten of een x-vormige onderkant. Vandaag zullen we het hebben over deze onderdelen gemaakt van verschillende materialen.

types

metaal

Metaal - een extreem veel voorkomend materiaal voor de productie van steunen voor keukentafels. Omdat dit een zeer sterke grondstof is, zijn de poten, die daaruit zijn gemaakt, uiterst stabiel en duurzaam. Extra stabiliteit wordt geboden door plastic of rubberen pluggen, die op steunen worden geplaatst om te voorkomen dat ze over de vloer glijden.Dit materiaal is ook in trek bij vakmensen die zelf de tafels maken. Dit komt door de lage prijs en duurzaamheid van het metaal. Dergelijke onderkasten worden vaak onderworpen aan vlekken of verchromen.

Het is de moeite waard om de modellen met ijzeren gesmede poten te noemen. Deze versie van de ondersteuning is uiterst stabiel, duurzaam en hoeft in de regel niet te worden gerepareerd. Deze poten zijn veelzijdig en passen gemakkelijk in elk interieurontwerp, zien er altijd voordelig en duur uit. Deze keuze is ook handig omdat er geen speciale zorg voor nodig is. Er zijn geen speciale aanbevelingen voor het gebruik of schoonmaken ervan.

Metalen poten bestaan ​​vaak uit buizen met een diameter tot 60 mm en de wanddikte van de buis nadert 1 mm. Een metalen kern wordt in een dergelijk onderdeel geplaatst en de hele ruimte wordt gevuld met vulmiddel. In dure tafels is ondersteunend materiaal vaak roestvrij staal. Niet minder populaire grondstoffen zijn aluminium, ijzer en chroom.

Het oppervlak van de metalen poten kan zijn:

  • briljante;
  • matt;
  • getint brons, goud of ander duurder metaal;
  • geverfd met email.

Lagers gemaakt van staal zijn gevormde buizen, dus u kunt ze zelf maken, en niet te vergeten over de pluggen aan de uiteinden. Rechthoekige tafels kunnen met dergelijke poten worden uitgerust. Voor een bureau of computerbank in de loftstijl zijn alleen uitgesneden metalen onderstellen geschikt. Voor stoelen is het ook het beste om metaal te gebruiken om een ​​complete set te maken.

houten

De boom is de meest voorkomende versie van de benen. Een groot aantal aanhangers van oude tradities kiest voor houten tafels. Bovendien past dergelijk decormateriaal goed in het meest veeleisende interieur. Veel consumenten waarderen de milieuvriendelijkheid van dit materiaal. Door de eenvoud van houtverwerking kunt u steunen maken van elke grootte en vorm: van rond en vierkant tot uitgesneden.

Modellen met prachtige gebeeldhouwde poten zien er geraffineerd en elegant uit. Deze steunen creëren vaak een algemene indruk van meubilair, zodat u een eenvoudiger materiaal voor het aanrecht kunt kiezen, met de nadruk op uzelf. Bij het maken van houten steunen voor het doel van schoonheid en duurzaamheid, zijn ze geslepen en bedekt met verschillende lagen vernis.De hoeveelheid van deze samenstelling zal zoveel als nodig is om een ​​glad oppervlak te verkrijgen.

Voor het maken van houten palen met een houtbreedte van minimaal 5 cm. Meer democratische boomsoorten voor de poten - dennen, walnoten, essen, beuken, berken. Dure soorten zijn mahonie, eiken of wengé.

plastic

Plastic ontwerpen zijn ook populair en gebruikelijk, omdat ze zijn gemaakt van goedkoop materiaal. Bovendien is het gemakkelijk om met hem samen te werken. Het technologische proces van kunststofproductie heeft nu zulke hoogten bereikt, wat het mogelijk maakt, met behulp van speciale additieven of het creëren van speciale omstandigheden, een materiaal te verkrijgen met totaal verschillende eigenschappen - van extreem elastisch tot zeer hard, vergelijkbaar in hardheid tot steen. Meubelpoten van polyurethaan zijn bijvoorbeeld zeer duurzaam. Ze zijn bestand tegen zware belastingen en trillingen en de eigenschappen van polyurethaan maken het mogelijk om ze elke gewenste vorm te geven.

De ondersteuningen van dergelijk materiaal zijn goed te combineren met elk type tafelblad, waardoor de keuzemogelijkheden toenemen. De duurzaamheid van dergelijke materialen is te wijten aan hun immuniteit tegen vocht en dampen.Hiermee kunt u ze gebruiken voor de tafels van badkamers, maar ook op straat. Maar het is de moeite waard om de dikte van de steun in overweging te nemen: hoe groter de dikte van het plastic, hoe betrouwbaarder de ondersteuning.

Een goede keuze van dergelijke structuren en in termen van brandveiligheid van de kamer, omdat dergelijke materialen langzaam branden, dat wil zeggen dat ze in geval van brand de verspreiding ervan door het hele gebied van het huis zullen voorkomen.

Kunststof steunen hebben een grote selectie, omdat dit materiaal het gemakkelijkst te vervormen is en de gewenste vorm te creëren. Maar helaas kunnen de sterkte-eigenschappen van goedkoop plastic niet concurreren met die van materialen zoals hout of metaal.

Het maken van plastic met speciale sterkte of plasticiteit is een tijdrovend en duur proces. Daarom profiteert kunststof in dit geval meestal niet van andere materialen in de kosten. En kiezen tussen vertrouwde materialen of plastic, gebruikers maken een keuze ten gunste van de eerste. Dit komt door de milieukenmerken van het materiaal en deels door de gebruikelijke tradities.

Voor glazen werkbladen

Er wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp van de tafelpoten wanneer de klant een transparant (glazen) tafelblad selecteert.In dit geval krijgt de tafel een echt ongewone look en spelen de poten een grote rol in het ontwerp, omdat met behulp van hun vorm, grootte en kleur de algehele stijlrichting van het object wordt gecreëerd. Dat is de reden waarom vaak een metalen doos die haaks op een dwarsdoorsnede is gebogen, als steun wordt gebruikt.

Luxueuze metalen poten met opengewerkt weefsel. Het kan alle ruimte onder het tafelblad vullen of deel uitmaken van een gemeenschappelijke intentie, bijvoorbeeld in de vorm van een tak met bladeren die prachtig om het hoofdgedeelte van de steun wikkelen. Gesmede steunen zijn resistenter en producten uit een metalen profiel zijn lichter en goedkoper. De keuze van die of andere opties is een persoonlijke kwestie.

Met een glazen blad zien modellen van poten uit massief hout, X - vormig uit een balk met een vierkante doorsnede, er extravagant uit. Harmonisch kijken dergelijke steun, schuin onder een hoek en convergerende in het midden.

Andere materialen

De buitengewone Afrikaanse geest in het totale ontwerp van de kamer zal de benen gemaakt van bamboe maken. Het ingewikkelde labyrint van bamboe stengels van een sluwe verweving maakt zelfs de meest kieskeurige kenners van luxe om te bewonderen.Ook heel populair materiaal voor gevlochten benen kunnen wilgentakjes of een wijnstok zijn. Misschien het gebruik van andere materialen met voldoende flexibiliteit. Meubels met zulke sierlijke poten worden vaker besteld voor huisjes en huizen buiten de stad. Een vergelijkbare versie van de steunen brengt de algemene stijl van de kamer naar het dorp of ecorichting.

Een volledig glazen eettafel ziet er erg duur en ongebruikelijk uit. Dit geldt met name voor interieurs van kamers waarin een grote hoeveelheid serviesgoed van glas of porselein is inbegrepen. Zulke tafels zijn kwetsbaarder en zullen geschikt zijn voor mensen voor wie schoonheid op de eerste plaats komt, niet voor de functionaliteit van het item. De kleur en vorm van de poten van glas is ook behoorlijk divers. Vaak is de schaduw van glazen poten radicaal anders dan de kleur van het tafelblad.

Een goede optie is om verschillende materialen te combineren bij het maken van poten, bijvoorbeeld glas en hout.

In het binnenland

Veel ontwerpers geven de voorkeur aan chromen poten. Zulke ondersteuningen passen met succes in hi-tech en minimalisme stijlen, evenals een retro stijl verfrissen. Het nieuwste ontwerp van de benen verbaast met hun ongewone prestaties.Fabrikanten spelen vaak met de vorm van de poten, waardoor ze zeer breed of zo smal mogelijk zijn voor de tafel. Populaire gebogen steunen of producten versierd met allerlei soorten decor.

montage

Experts zeggen dat de belofte van tafelstabiliteit ligt in de juiste tafelsamenstelling en juiste installatie van steunen. Gesmede producten in deze materie zijn een orde van grootte beter dan andere, en artistiek smeden creëert meesterwerken van metaal waar niet elke menselijke fantasie toe in staat is. Schilder deze steunen in zwart, brons of goud. Dit benadrukt verder de elegantie van individuele onderdelen, de nobelheid van het product en beschermt het tegen externe invloeden.

Doe het zelf

Een nieuwe populaire trend is de vervaardiging van huishoudelijke artikelen met hun eigen handen. Op dezelfde manier worden tabellen gemaakt. In dit geval adviseren volksmensen het gebruik van gewone waterleidingen. Inderdaad, gezien de afbeeldingen van meubels gemaakt van dergelijke buizen, realiseer je je dat het er heel origineel uitziet.

Hoe je een tafel met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Metalen buizen zijn zeer duurzaam.Uw eigen handen maken garandeert de laagste prijs van dergelijke producten. Dus als je jezelf het doel hebt gesteld om zelf de tafel te maken, kun je eindigen met een degelijk, duurzaam ding voor een cent, maar in dit geval moet je er rekening mee houden dat dit een heel lang en moeilijk proces is.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer