Wat zijn de voor- en nadelen van Ikea-commodes?

 Wat zijn de voor- en nadelen van Ikea-commodes?

Veranderende tafels, die recentelijk de sympathie van de ouders van baby's hebben gekregen, danken hun populariteit vooral aan hun gebruiksgemak en veelzijdigheid. Het is dankzij deze eigenschappen dat deze apparaten verschillende categorieën van ouders hebben geschat, van zeer rijke mensen tot jonge gezinnen met een gemiddeld inkomen.

Bij het kiezen van een babywisselaar voor hun kind proberen moderne consumenten rekening te houden met alle voor- en nadelen van de commode. Heel vaak stopt hun keuze bij modellen van Ikea.

Wat zijn de?

Ikea biedt tal van meubelstukken met een wisselend oppervlak die variëren in montagemethode en -grootte. Ze kunnen worden ingedeeld als wisseltabellen:

  • klaptafel die aan de muur is bevestigd. Om het te installeren, is het noodzakelijk om verschillende gaten in het plafond te maken, met behulp van betrouwbare bevestigingsmiddelen om mogelijk letsel aan het kind te voorkomen;
  • vouwen, welke functie de mogelijkheid is om in gevouwen toestand op te slaan, zodat deze tabel geen extra ruimte inneemt;
  • draagbare tafel in de vorm van een wisselbord, die op een kinderbed, op een gewone tafel en zelfs op een wasmachine in de badkamer kan worden geïnstalleerd;
  • ladekast met uitneembare commode, die stabiel en ruim is;
  • een tafeltje met een comfortabele commode en een plank om dingen op te bergen;
  • transformator-opwikkelbedden, meestal onderdeel van een omkleedkast of in combinatie met een kinderbed.

model

Tegenwoordig vind je in de Ikea-catalogi de volgende modellen met zeer goede recensies.

"Antelope"

Dit model behoort tot de wandgemonteerde tafels voor pasgeborenen. Het is gemaakt van een buisvormig stalen frame, dat een hoes draagt ​​van dik textiel (polyester). Het bovenste deel van het ontwerp heeft verschillende plastic zakken, handig voor het bewaren van allerlei soorten verzorgingsdetails. direct luier is uitgerust met zijkantendie zijn bedekt met een zachte coating en uitgerust met polyurethaanschuim matras.

Het voordeel van deze hangende tafel is compact, omdat deze in de opgeheven positie bijna niet plaatsvindt. Het is ook handig dat u zo'n ontwerp op elke hoogte kunt hangen, zodat u voor elke vrouw de meest comfortabele locatie kunt kiezen. De nadelen zijn de korte levensduur van zo'n tafel, omdat de kinderen snel aankomen, dus actief worden het is niet veilig om ze op zo'n apparaat te vinden. In de regel gebruiken ze deze tafel totdat de baby zes maanden oud is.

De maat van het model "Antelope": breedte 74 cm, diepte: 78 cm, kosten 3 800 roebel.

"SPOLING"

Vouwmodel van de commode "Spoling" is gemaakt van een metalen frame waarop een polyester luifel is gestrekt. Deze draagbare babywisselaar ziet eruit als een kleine hangmat, aan de zijkant voorzien van zakken-containers voor het opbergen van babybenodigdheden. Het voordeel van deze opvouwbare tafel bestaat uitsluitend in de compactheid, het transportgemak en het lage prijskaartje,een minus kan de extreme instabiliteit van een soortgelijk ontwerp worden genoemd, verzakking van het veranderende oppervlak en de kleine omvang van de veranderende plaats.

Afmetingen van het Spoling-model: breedte: 60 cm, diepte: 80 cm, hoogte: 94 cm, kosten 2 700 roebel.

"HENSVIK"

Dit is een tafel die tegelijkertijd de rol van een kluisje vervult. Naarmate het kind opgroeit, wordt een dergelijke structuur omgezet in een rek, waarvoor het eenvoudig nodig is het veranderende oppervlak te ontmantelen. Het product is gemaakt van spaanplaat, geverfd met acrylemail en het direct veranderende oppervlak is gemaakt van MDF met een coating in de vorm van een melaminefilm. Deze commode heeft een comfortabele grootte en een sterke en solide basis draagt ​​bij aan de juiste houding van de baby.

Het nadeel van dergelijke meubels is de instabiliteit ervan wanneer ze op de randen van de kleedkamer worden gedrukt. De fabrikant stelt voor dit nadeel te compenseren door de structuur aan de muur te bevestigen met behulp van scharnieren die in de set zijn inbegrepen.

Afmetingen van de commode "Hensvik": breedte 75 cm, diepte 76 cm, hoogte 161 cm, kost 9 799 roebel.

"Leksvik" en "Sundvik"

Modellen "Leksvik" en "Sundvik" vertegenwoordigen een tafel in combinatie met een ladekast, of, zoals de fabrikant vaak schrijft, met een kast. Ze bevinden zich op hoge stabiele poten en hebben, naast de commode, twee niveaus van laden en een plank.

Deze ontwerpen zijn duurzaam, uitgerust met een grote luier, die is omheind met veilige bumpers. De voordelen van deze optie zijn onder meer de betrouwbaarheid en veiligheid van het ontwerp, dat zelfs het gewicht van een ouder kind en een comfortabele hoogte waarmee de moeder de baby aankleed, kan weerstaan. Belangrijk voordeel is mogelijkheid van langdurig gebruikdie wordt verzekerd door de aanwezigheid in het model van dozen en planken voor opslag.

Een bijkomend gemak is om de ladekast, kleedkamers "Leksvik" en "Sundvik" uit te rusten met laden die een stop hebben die beschermen tegen volledige uitbreiding.

Producten zijn gemaakt van natuurlijk hout. Dit is een massieve den, behandeld met vlek en kleurloze vernis. Maten van het Lesvik-model: breedte 86 cm, diepte 78 cm, hoogte 94 cm, kosten 11.9999 roebel.

De garderobe met het swadvik-veranderingsvlak is variabeler in grootte: 79 cm breed,diepte 51 cm (hoewel u een meer volumineuze versie met een diepte van 87 cm kunt bestellen), is de minimale hoogte 99 cm en het maximum 108 cm.

"SNIGLAR"

Dit model is een tafelblad met een veranderend oppervlak dat aan alle kanten is afgeschermd met flenzen en een plank waarop u garderobepunten en verzorgingsproducten voor kinderen kunt uitbreiden. Deze tafel is gemaakt van massief beukenhout, bedekt met kleurloze vernis, waardoor de aantrekkelijke natuurlijke kleur van de boom behouden blijft. Het inbakoppervlak en de onderste plank zijn een vel vezelplaat, geverfd met acrylverf.

Het gemak van deze tabel is structurele stabiliteit gecombineerd met een laag gewicht en bewegingsgemak. De nadelen zijn onder meer dat voorwerpen voor de verzorging van de baby tijdens opslag op de Sniglar-standaard zich op het open oppervlak bevinden en dat zich stof kan ophopen. Gezien dit feit biedt de fabrikant aan om plastic containers aan te schaffen voor het opbergen van kinderdingen bij het kopen van een commode "Sniglar", die ofwel op de plank van de boekenkast kan worden gezet of aan de zijkanten kan worden bevestigd.

Het nadeel van dit model kan ook een niet erg hoge maximaal toelaatbare belasting worden genoemd, namelijk 11 kg. Je kunt tot zes maanden alleen een baby op een vergelijkbare tafel dragen. De afmetingen van de commode "Sniglar": lengte 72 cm, breedte 53 cm, hoogte 87 cm, kosten 1 999 roebel.

"Gulliver"

Het Gulliver-model is ook een commode. In tegenstelling tot het bescheiden product "Sniglar", dat slechts één plank heeft, is het wisselstation "Gulliver" uitgerust met drie planken en aantrekkelijke zijwanden. Het frame en de zijwanden van het product zijn gemaakt van natuurlijk hout (massieve berken, bedekt met wit acrylemail). Het wisselende oppervlak is gemaakt van vochtbestendig MDF, ook wit geverfd.

De nadelen van dit model zijn bijna hetzelfde als die van het Sniglar-model: de noodzaak om kinderdingen op het open oppervlak te plaatsen en extra kosten voor de aankoop van containers voor hun opslag. Het voordeel kan een groter aantal schappen worden genoemd, waardoor de capaciteit wordt vergroot en de stabiliteit enigszins wordt verhoogd vanwege de aanwezigheid van dwarsgerichte structurele elementen.

De afmetingen van de commode "Gulliver": breedte 82 cm, diepte 54 cm, hoogte 93 cm, kosten 3 199 roebel.

"Stuva"

Dit model is een volwaardige, veranderende ladekast in de kleedkamer, uitgerust met een tafelblad in de vorm van een tafel. Het is groot genoeg, heeft drie volumeladen en drie planken, hoge zijkanten die de baby beschermen tegen vallen tijdens coups en twee posities van de hoogte van het tafelblad. Dankzij het stabiele ontwerp en de verschillende hoogte van het tafelblad kunt u dit model gebruiken tot het kind het jaar bereikt.

In de toekomst, als de baby ouder wordt, verandert de "Stuva" veranderende kast kan worden omgezet in een bureau voor de student, waarvoor de eigenaren eenvoudig de bijgevoegde instructies volgen. Onder de tekortkomingen kan worden opgemerkt de scherpe hoeken van de zijkanten, die moeten worden opgehangen door een zachte voering om verwondingen aan het kind te voorkomen.

De afmetingen van het dressoir met de "Stuva" -tabel: breedte 90 cm, diepte 79 cm, hoogte 102 cm, de kosten zijn 10.000 roebel.

"Vedra"

Dit is een draagbaar wisseloppervlak van kunststof. Het heeft zijden van gemiddelde hoogte en is ontworpen om op een stabiel oppervlak te worden geïnstalleerd.Het voordeel van deze tabel is de mobiliteit en lage kosten. De nadelen omvatten het feit dat een dergelijke luier geen starre fixatie heeft op de basis waarop deze is geïnstalleerd, en een actieve baby op de grond kan vallen samen met een dergelijke inrichting.

Om een ​​maximaal comfort voor het kind te bereiken, is het raadzaam een ​​speciale zachte hoes aan te schaffen die het plastic oppervlak van de tafel bedekt. Ook zijn de nadelen kleine en niet erg comfortabele afmetingen.

De afmetingen van de draagbare aspelenny-tafel "Vedra": lengte 74 cm, breedte 48 cm, kosten 1.200 roebel.

In de volgende video vindt u een overzicht van de veranderende kast "Sundvik" van Ikea.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer