Ronde glazen tafels - moderne meubels in het interieur van de kamer

Recente trends op het gebied van interieurontwerp hebben betrekking op het gebruik van functionele, hoogwaardige en stijlvolle meubelstukken waarmee u op een intelligente manier de ruimte in elke kamer kunt verdelen en een unieke stijl kunt creëren. Een ronde glazen tafel zal in staat zijn om een ​​verscheidenheid aan interieurstijlen adequaat in te richten.

Speciale functies

Esthetiek en ecologie nemen niet de laatste plaats in bij het ontwerp van de woning, daarom zijn natuurlijke materialen, met name hout en glas, vandaag het meest relevant. Natuurlijk zijn de kosten van kunststof of gelamineerde oppervlakken veel lager, maar je kunt ook niet rekenen op een chique kwaliteit.

Hout is een klassieker die wordt gebruikt om een ​​ontwerp in elke stijl te ontwerpen, maar de prijs ervan kan zelfs de meest welgestelde klant verpesten.

Hoge concurrentie is glas, waarvan de kosten redelijk acceptabel zijn, de gebruiksperiode is vrij hoog en het uiterlijk zal elk interieur versieren.

Ontwerpers besteden speciale aandacht aan tafels gemaakt van glas, voornamelijk rond in vorm, omdat ze lichtheid, ergonomie en zelfs wat gewichtloosheid belichamen.

Ze zijn voornamelijk gemaakt van gehard glas, dat een hoge sterkte heeft en het mogelijk maakt om veel decoratieve elementen en tekeningen op het oppervlak te plaatsen, maar er is ook een kunstmatig materiaal, met name acryl, polycarbonaat en polystyreen. De laatste hebben het uiterlijk van glas, maar de eigenschappen zijn veel lichter. De textuur van het tafelblad varieert van mat tot spiegel, dus dit item is geschikt in elke stijl van interieur.

Voor- en nadelen

Vind en koop het juiste glas vandaag, je kunt het zonder problemen doen. Het is een heel populair materiaal geworden van waaruit ze glazen meubels begonnen te maken. Nu worden niet alleen planken voor de koelkast of iets dergelijks gemaakt, maar produceren ze ook prachtige tafels.

Ten eerste verscheen de mode voor glazen meubels in het Westen.Daar, met de komst van een hightech-stijl, ontwikkelden ontwerpers en fabrikanten objecten uit materialen die voorheen een ondergeschikte rol speelden in het interieur.

In de vorm van meubels en binnenglas, dat toebehoort aan milieuvriendelijke materialen, ziet het er origineel en gemakkelijk uit, geeft het de ruimte en voldoet het aan alle eisen van onze tijd.

De ontwikkeling van moderne technologieën heeft het grootste obstakel in het gebruik van glas - de kwetsbaarheid ervan - weggenomen. Gebruik bij de productie van meubels nu glas met een dikte van meer dan 8 mm.

Een interessant feit van zijn eigenschappen is dat het met een glasgrootte van een vierkante meter en een dikte van 15 mm, het gewicht van een volwassene kan weerstaan.

Voor de productie van glazen meubels met een speciaal soort materiaal: triplex, gehard of gepantserd.

Moderne methoden om met glas te werken, stellen u in staat om vrij complexe en interessante dingen te maken. Het kan worden samengesmolten of gelijmd, terwijl dit ontwerp vrij betrouwbaar is.

Een interessant uiterlijk van dergelijke producten wordt verkregen door verschillende verwerkingsmethoden:

  1. Zandstralen behandeling (spuiten).
  2. Mooie bewerkte verwerking van glasranden (afschuinen).
  3. Gebrandschilderd glas van gebrandschilderd glas maken.
  4. Glas voorzien van speciale effecten van saaiheid of nabootsing van gebarsten glas (botsing).

Tegenwoordig wordt glasmeubilair steeds populairder en wordt het steeds betaalbaarder.

Onder de belangrijkste soorten glastabellen kunnen worden geïdentificeerd:

  • wit nachtkastje;
  • ovale modellen;
  • halfronde variant, etc.

types

De belangrijkste variëteiten van ronde modellen:

Tabellen transformeren

Het gemak van glazen schuif- en klaptafels is een onbetwistbaar feit en een enorm voordeel ten opzichte van andere modellen. Bijzonder relevant is het gebruik van transformatietafels (tot 80 cm) in kleine kamers, waar elke meter zijn gewicht in goud waard is, en massieve meubels kunnen het interieur overbelasten.

Glas zelf ziet er gewichtloos uit en duidelijke lijnen en praktische functionaliteit maken het mogelijk om de tafel op elk gewenst moment naar de gewenste grootte uit te breiden. Dit is handig in het bijzijn van een groot gezin of op vakantie, wanneer een groot gezelschap van familieleden en vrienden zich thuis verzamelt. Tegelijkertijd kunnen dergelijke meubels indien nodig gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden verplaatst.

Glazen tafel op één poot

Heel vaak hebben ronde glazen tafels slechts één poot, maar dit kleine element wordt het belangrijkste en trekt veel aandacht. Het been kan van glas zijn gemaakt, evenals andere materialen, zoals smeedijzer of hout. In de aanwezigheid van stoelen in deze stijl, resoneert het meubilair en creëert een uniek ensemble dat zich gunstig onderscheidt van andere texturen.

Ronde glazen tafel met extra tafelblad

Onder de klassieke modellen kunt u vaak designertafels tegenkomen met een extra tafelblad, dat schoonheid en gebruiksgemak combineert. Dankzij dit kleine maar belangrijke detail is de ruimte onder de tafel verborgen tijdens de maaltijd, die esthetisch geletterd is, en er verschijnt een extra plank in de keuken, wat ruimte bespaart en de functionaliteit van het meubilair vergroot.

decoratie

Ontwerpers gebruiken vaak tafelpoten als een extra decoratief element, dat wordt ondersteund door verschillende inzetstukken van hetzelfde materiaal, maar in andere meubels, vloeren en zelfs technische uitrusting van de kamer.

Soms wordt rotan gebruikt om benen te produceren.

Een helder en merkbaar accent kan echter niet alleen de oorspronkelijk ontworpen tafelpoot zijn, maar ook het kleurenschema, dat de set en de buitenkant van de wanden en vloeren weerkaatst. Tegelijkertijd wordt de heldere tafel ook gebruikt als een afzonderlijk kleuraccent, dat een fundamentele plaats inneemt in de keuken tegen de achtergrond van even interessante meubelstukken.

Moderne methoden voor het maken van meubels bieden ruime mogelijkheden voor artistieke decoratie van het tafelblad, niet alleen als een afzonderlijk element, maar ook als een echt meesterwerk van de kunst.

Er zijn veel technieken die een glazen tafel kunnen versieren en er een centraal object in de keuken van kunnen maken met fabelachtig mooie vormen, kleuren, patronen en patronen. Met hun hulp kun je absoluut elke tekening op tafel leggen, bijvoorbeeld op een ronde tafel, het yin-yang-symbool ziet er goed uit en geeft rust en comfort.

Gebruik in verschillende stijlen

Modern interieur is een groot aantal stijlen die hun eigen nadelen, voordelen en functies hebben, waardoor het gebruik van een ronde glazen tafel in elk ontwerp mogelijk is:

Bauhaus

Deze stijlrichting kreeg zijn start in Duitsland, waar de vorm en functionaliteit boven alles worden gewaardeerd. Bauhaus-fans geven de voorkeur aan een beknopt ontwerp, gemak, duidelijke lijnen en vormen, evenals praktische materialen van zowel kunstmatige als natuurlijke oorsprong.

Bauhaus is voor het grootste deel pure geometrie met een ingetogen kleurenpalet, klassieke texturen en heldere lijnen, dus een ronde glazen tafel is erg populair in deze ontwerpen.

Het geeft lichtheid en een zekere lichtheid, en vergroot visueel de ruimte, terwijl het niet veel ruimte in beslag neemt.

modern

In de moderne kunst zijn lichte en heldere vormen, randen, lijnen en texturen belangrijk, waardoor een ronde glazen tafel perfect in het interieur past en het hoofdelement van de kamer wordt en een onopvallend meubelstuk dat zijn functies vervult en de algehele harmonie behoudt. Het been kan gemaakt zijn van materialen zoals steen, hout of ijzer en de kleur komt in feite niet verder dan het pastel kleurenpalet.

Kamers ontworpen in moderne stijl kunnen enigszins koud en oncomfortabel lijken vanwege het grote aantal eenvoudige en beknopte materialen, met name glas, ijzer, steen,evenals onnodig regelmatige geometrische lijnen en de aanwezigheid van ongebruikelijke decoratieve elementen. Hoewel het woord modern en modern is, heeft het niets met de echte situatie te maken, omdat deze stijl zich in een andere richting ontwikkelt.

klassiek

Zachte vloeiende lijnen, kleuren, die doen denken aan natuurlijke kleuren, verbluffende symmetrie en gratie - dat is wat de klassieker onderscheidt, die al lang de harten heeft veroverd van duizenden ontwerpers over de hele wereld. Een ronde glazen tafel gemaakt van glas kan een uitstekend element van een klassieke stijl zijn en een licht en aangenaam beeld creëren.

Specialisten gebruiken symmetrie om de schoonheid van een glazen tafel te verdoezelen, bijvoorbeeld twee identieke stoelen, salontafels, prachtige stoelen of kleine decoratieve koffers in plaats van de gebruikelijke meubels.

Meestal is een ronde tafel gedecoreerd met originele poten van smeedijzer of houtsnijwerk, wat vooral belangrijk is bij het klassiek decoreren van een kamer. Tegelijkertijd blijft het oppervlak van de ronde tafel elegant en ongecompliceerd in termen van tinten en patronen.

Glas is een nogal edel materiaal, waardoor het duur is en een goede smaak geeft.

wijnoogst

Interieur in vintage stijl omvat het gebruik van meubels en materialen met een rijke historie, of ze zien eruit alsof ze al tientallen jaren worden gebruikt.

Het vinden van dergelijke meubels is ongelooflijk moeilijk en de prijs is niet voor iedereen beschikbaar, maar ontwerpers sluiten de mogelijkheid niet uit om moderne producten te gebruiken, in het bijzonder een ronde glazen tafel. Het oppervlak kan zowel vlak als spiegelachtig zijn, waarop een oude vaas, decoratieve doos of zelfs een samovar gemakkelijk kan worden geplaatst.

Het interieur zal worden aangevuld met interessante spiegels met een versleten frame, gebarsten verfborstels, versleten stoelen, kisten met verschillende krassen en vervaagde verf en houten of metalen fotolijsten.

Provence

Relevant gebruik van de ronde glazen tafel in de Provençaalse stijl, die de wereld een romantisch Frankrijk gaf. Dit landelijke ontwerp is gebaseerd op felle kleuren (geel, paars, blauw en terracotta), natuurlijke materialen en klassieke vormen. Tafels met een rond blad worden vaak op houten poten geplaatst, waardoor het interieur compleet en massief is.

Japanse ethniek

Aziatische stijlen zijn erg verschillend van Europese.Japan wordt gekenmerkt door eenvoud en beknoptheid, dus de gratis kamers hebben wat meubels en decor. Porseleinen gerechten, kleine en nette elementen, rustige kleuren en een overvloed aan texturen worden goed benadrukt door gehard glas, meestal donker van kleur, en de ronde vorm van de tafel voegt exotisme en originaliteit toe.

gotisch

Het belangrijkste element van de gotische stijl zijn glas-in-lood ramen, waarvan de schakeringen variëren van blauwachtig zwart tot fel oranje met gouden en zilveren tinten. Smeedijzer, dat vaak het materiaal voor de vervaardiging van tafelpoten wordt, is ook relevant. Vooral mooi zijn glas-in-lood werkbladen ingelijst in ijzersmeedijzeren elementen. Zo'n tafel valt meteen in het oog, want hij overschaduwt elk meubelstuk en zelfs de buitenbekleding van de muren en het plafond.

minimalisme

Elk jaar wint de populariteit van het minimalisme als interieurstijl aan populariteit. Het onderscheidt zich door duidelijke lijnen en vormen, eenvoudige en begrijpelijke kleuren, praktische meubels en, het belangrijkste, de afwezigheid van onnodige elementen. Ronde tafels met een glazen tafelblad passen zo goed mogelijk in minimalistische ontwerpen, omdat ze voldoen aan de belangrijkste principes, namelijk eenvoud, bruikbaarheid en visuele lichtheid.

Een ronde glazen tafel is geschikt in elk interieur, ongeacht de grootte van de kamer, het belangrijkste is om de juiste maat van het tafelblad te kiezen, om de juiste kleur en vorm van de poten te kiezen.

Het uiterlijk van een dergelijke tafel is eenvoudig en bescheiden, maar op een eigen manier aantrekkelijk en geeft veel ideeën voor het inrichten van de ruimte voor zowel amateurs als professionele ontwerpers.

Zie de volgende video voor meer glazen tafels in het interieur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer