Hoe een ronde schuiftafel kiezen?

Kleine woningen van vandaag is niet iets zeldzaams en niet standaard. De meeste moderne appartementen onderscheiden zich niet door voldoende beeldmateriaal, waardoor het mogelijk zou zijn om alle ontwerpideeën "rond te zwerven" en te implementeren. De selectie van meubilair voor dergelijke woonwijken moet bijzonder voorzichtig en op verantwoorde wijze worden benaderd, om de toch al compacte ruimte niet te verminderen. Vandaag zal de discussie zich concentreren op ronde schuiftafels, die een uitstekende optie zijn voor plaatsing in een kleine woning.

Voor- en nadelen

Ronde schuiftafels hebben verschillende voordelen waar moderne consumenten van houden en ze zo waarderen.

 1. Allereerst moet worden gewezen op de laconieke vorm van dergelijke interieurartikelen.Dankzij dit ongecompliceerde uiterlijk passen dergelijke meubels gemakkelijk in vele ensembles.
 2. Ronde schuiftafels hebben geen hoekige elementen, wat de onvoorwaardelijke veiligheid van hun ontwerp aangeeft. Bijzonder relevant zijn soortgelijke producten in huizen waar kleine kinderen wonen.
 3. Veel mensen kunnen instaan ​​voor een gezellige ronde tafel en in de uitgevouwen toestand kan hun aantal toenemen.
 4. Producten met ronde en ovale tafelbladen zelf zijn comfortabeler en gebruiksvriendelijker door het ontbreken van scherpe hoeken.
 5. Het is onmogelijk om de relevantie van glijdende mechanismen in dergelijke meubels niet op te merken. In opgevouwen toestand kan de tafel erg klein lijken en past deze gemakkelijk, zelfs in een heel kleine kamer. Maar het is nodig om het te ontbinden, en voordat u een ruim tafelblad opent, waarachter minimaal 5 personen kunnen zitten.

Ernstige gebreken in dit meubilair is dat niet. Het is echter vermeldenswaard dat glijdende structuren na verloop van tijd vaak falen of niet meer goed werken. In de regel gebeurt dit met goedkope ontwerpen die niet van de hoogste kwaliteit zijn.

model

Er zijn verschillende soorten ronde schuiftafels.Het is de moeite waard om ze beter te leren kennen.

 • Er zijn producten waarbij het ronde tafelblad uit elkaar beweegt. met twee helften. Ze moeten in verschillende richtingen worden getrokken en een extra houten plaat plaatsen, die zich in het onderframe bevindt. Als resultaat van deze eenvoudige acties wordt een zeer comfortabele ovale eettafel verkregen. Dergelijke structuren-transformatoren zijn meestal gemaakt van hout (dit omvat ook MDF of spaanplaat). Iets minder vaak modieuze ontwerpen uit glas ontmoeten elkaar.
 • Niet minder populair vandaag boek tabellen. Ze bestaan, net als de vorige versie, uit twee hoofdhelften. Een ervan ontvouwt zich gemakkelijk en vormt twee gespiegelde, afgeronde oppervlakken die samenkomen in een ruim werkblad. De populariteit van Transformers-boeken vanwege het gebruiksgemak en de lange levensduur.
 • Meer compact zijn speciale ontwerpen. met neergelaten schuifdelen. Dergelijke systemen zijn niet alleen beschikbaar in ronde, maar ook hoekige (vierkante en rechthoekige) tafels. De ophangelementen van het meubel kunnen eenvoudig worden aangelegd en bevestigd door ze op de extra poten te plaatsen met behulp van speciale hulpstukken.

Er zijn ronde schuiftafels en het type steunen.

 • De meest voorkomende producten bevinden zich op vier poten.
 • De tweede meest populaire zijn statiefconstructies.
 • Producten op één been lijken minder stabiel, maar fabrikanten van hoge kwaliteit produceren betrouwbare en resistente varianten.
 • Salontafels, die meestal in de woonkamer naast de bank worden geplaatst, zijn meestal uitgerust met steunen op wielen.

materialen

Moderne schuiftafels met een elegant rond blad zijn gemaakt van de volgende soorten materialen.

 • Boom. Dergelijke modellen worden terecht erkend als de hoogste kwaliteit, milieuvriendelijk en mooi. Bij de productie van meubels worden soorten zoals eiken, esdoorn, grenen, berken, beuken, hevea, elzen en walnoten gebruikt. Eiken producten zijn het sterkst en meest duurzaam, maar ze zijn ook vrij duur. Als je geld wilt besparen, kijk dan naar het meubilair gemaakt van dennen of berken. Als u een tafel uit een array kiest, moet u er rekening mee houden dat deze regelmatig en verantwoord moet worden verzorgd. Van tijd tot tijd zal het materiaal behandeld moeten worden met beschermende impregnaties zodat het niet uitdroogt of barst.
 • LDSP, MDF. Meubels gemaakt van vergelijkbare materialen zijn veel goedkoper dan houten uitvoeringen en zijn even duurzaam en slijtvast. Tafels gemaakt van MDF of spaanplaat zien er echter eenvoudig en gewoon uit. Bovendien bevat LDSP gevaarlijke formaldehydeharsen die stoffen in de lucht afgeven die gevaarlijk zijn voor de gezondheid van huishoudens. Om het lichaam schade toe te brengen, wordt het aanbevolen om producten te selecteren uit klasse "E-1" spaanplaat of gefineerde modellen.
 • Glass. Glasproducten zien er bijzonder stijlvol en modern uit. Het wordt aanbevolen om hoogwaardige en duurzame ontwerpen te kopen van roodgloeiende grondstoffen. De eigenschappen van een dergelijk materiaal bevrijden de eigenaars echter helemaal niet van een zorgvuldige bediening met betrekking tot een dergelijke tafel, aangezien absoluut elke soort glas kan worden gebroken.

afmeting

De diameter van de ronde tafel 90 cm is geschikt voor het plaatsen van twee personen. Als je het echter ontbindt, kunnen meer mensen erachter zitten. Voor de locatie van 3-4 personen wordt een tafelblad van 110 cm een ​​ideale optie: een model met een afmeting van 100 - 120 cm is gebruikelijk. Een tafel van deze afmeting is geschikt voor een grotere keuken of woonkamer. Als u een compacte kamer heeft, is het beter om een ​​miniatuur schuifconstructie te kopen met een tafelblad met een diameter van 70-80 cm.

kleur

Je moet letten op verschillende populaire kleuren die worden gebruikt om hoogwaardige en mooie meubels te maken.

 • Klassieke zwart-witte kleuren. Ze zien er spectaculair uit in zowel contrasterende als op vergelijkbare wijze gearceerde interieurs. Het belangrijkste is niet om een ​​ensemble te maken waarin dergelijke meubels zullen samensmelten met de algemene achtergrond.
 • Natuurlijke kleuren. Natuurlijke tinten van natuurlijk hout zullen nooit uit de mode raken. Meubels met een dergelijk ontwerp kunnen het interieur transformeren en het meer gastvrij maken. Met name de aandacht waardige tabellen schaduw wengé, walnoot, eik en mahonie.
 • Heldere kleuren. Ronde tafels met verzadigde kleuren zien er harmonieus uit op een neutrale achtergrond. Overbelast het interieur niet met felle kleuren, anders zal het vervelend zijn.

vorm

Elegante tafels, verstoken van hoekige componenten, kunnen rond of halfrond en ovaal tafelblad zijn. Wees voorzichtig bij het kiezen van dergelijke meubels voor een kleine kamer. In dergelijke omstandigheden kan een lijvig model de lay-out visueel vervormen en het nog dichterbij brengen.

stijl

De ronde tafel ziet er organisch uit in de volgende stijlen.

 • Classic. Voor zo'n laconiek houten binnenmodel, niet verzwaard door een verscheidenheid aan decoratieve elementen.
 • Minimalisme. Voor een minimalistisch ensemble kiest u de meest eenvoudige monochrome exemplaren. Hoe laconiek de tafel, hoe beter het past in de situatie.
 • High-tech In deze moderne interieurs is er een glazen tafel of een houten monochroom model in zwart of wit.
 • Country. Voor een landelijke stijl is een eenvoudige houten tafel ook ideaal. Het kan onbewerkt en ongeverfd zijn.
 • Provence. Voor Provençaalse stijl is het ook de moeite waard om lichte houten tafels te kiezen.

decoratie

Een ronde schuiftafel kan worden ingericht met verschillende elementen.

 • Gesneden inzetstukken;
 • Relief ornamenten;
 • Kunstmatig verouderde oppervlakken;
 • Metalen onderdelen;
 • Luxe vergulding;
 • Decoupage toepassen;
 • Patina.

ontwerp

Een ronde schuiftafel ziet er organisch uit in verschillende ruimtes, of het nu een keuken of een woonkamer is. De kleur en het stilistische ontwerp van dit meubel moeten overeenkomen met het hoofdsamenstel, zodat het harmonieus en compleet is.Als je een lichttafel hebt gekocht en deze in dezelfde lichte kamer hebt geplaatst, moet het ensemble worden geslagen met heldere details van het decor (vazen, kussens, bekleding en dergelijke). Dit is nodig, zodat het interieur niet te "glimmend" lijkt en de ogen niet verwondt met zijn witheid. Bij donkere combinaties is de situatie hetzelfde. Maak geen samenvoegende interieurs aan.

Als u een tafel voor de woonkamer kiest, is het aanbevolen om te beginnen met de stijl van uitvoering van de rest van het meubilair in de kamer. Als er bijvoorbeeld een buffetkast in de hal is, moet de ronde tafel worden geselecteerd in een vergelijkbare kleur en figuur.

Hoe te kiezen?

De ronde tafel moet worden geselecteerd aan de hand van de volgende criteria.

 • Materiaal. Het is beter om houten meubels te kopen, maar het is duur. Een alternatief kan een model zijn van MDF, gelamineerd spaanplaat of glas.
 • Kwaliteit van de constructie. Alle onderdelen moeten stevig worden vastgemaakt. Piepende of knapperige geluiden mogen niet van meubels komen. Zorg ervoor dat u het schuifmechanisme controleert voordat u het koopt. Het zou perfect moeten werken.
 • Design. Het externe ontwerp van de ronde tafel moet qua kleur en stijl worden afgestemd op het interieur.
 • Producent. Neem alleen contact op met populaire en gerenommeerde fabrikanten om niet tegen een laagwaardig product aan te lopen.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Maleisië produceert uitstekende producten van hevea, rotan en wengé. Consumenten zijn in de regel tevreden met dergelijke producten en nemen nota van hun duurzaamheid, die zelfs na vele jaren aanhoudt.

Mooie en hoogwaardige ronde tafels worden geproduceerd door de Italiaanse merken Bisazza, Accadema en Morelato. Kopers zijn erg blij met de hout- en glasproducten van deze merken. Verdriet de consument kan alleen de hoge kosten van sommige modellen.

Mooi en laconiek meubilair gemaakt van glas en hout wordt aangeboden door de Russische fabrikant StolLine. Het assortiment valt op door zijn diversiteit. Mensen zien betaalbare prijzen voor ronde tafels van hoge kwaliteit, evenals een grote selectie van hun kleuren.

Moderne voorbeelden en stijlvolle opties

Glazen schuiftafel moet in moderne interieurstijlen worden geplaatst. Om het modieuze uiterlijk te benadrukken, kunt u metalen stoelen met contrastkleurige stoelen in wit of zwart gebruiken.

In de gezellige ensembles zoals de Provence, kan de tafel worden aangevuld met een tafelkleed van pastelkleuren in de bloem.U kunt een speciale charme aan het meubilair toevoegen met behulp van houten stoelen in verschillende kleuren.

Een donkere, grote tafel op een metalen voetstuk ziet er chic uit in het interieur, waarbij glas en houten materialen worden gecombineerd. Schik rond zo'n product lichte stoelen met dunne metalen frames.

Zie de volgende video voor informatie over het regelen van een ronde tafel in verschillende interieuropties.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer