Gloeiend plafond: prachtige interieuropties

Tegenwoordig hebben we dankzij het gebruik van verschillende moderne technologieën de mogelijkheid om alle, zelfs de meest moedige ontwerpoplossingen, tijdens de reparatie te implementeren. Een van de meest populaire, ongewone en originele ideeën in het interieurontwerp zijn lichtplafonds. Met hun hulp kun je in het appartement een romantische fonkelende sterrenhemel of stijlvolle lichtgevende tekeningen maken - het ontwerp is gekozen voor elke smaak en kleur. Dit ontwerp van het plafond voegt een stijlvolle schil toe aan het interieur van de kamer, waardoor het uniek, interessant en ongebruikelijk is.

Soorten lichtgevende plafonds

Er zijn verschillende manieren om een ​​lichtplafond te realiseren.

De meest populaire opties zijn:

 • lichtgevende spanplafonds met ingebouwde verlichting;
 • gloeiend behang voor plafonds;
 • het gebruik van speciale fluorescerende verven voor plafonds;
 • gebruik van gloeiende stickers.

Laten we meer in detail stilstaan ​​bij elk van deze opties.

Stretch lichtgevende plafonds

Er zijn twee soorten hangende lichtplafonds - in de eerste versie worden LED's gebruikt en in de tweede - speciale schijven van aluminium.

LED-plafonds zien er verbluffend mooi uit en zijn altijd verrukkelijk. Om een ​​dergelijk plafond te creëren, wordt een optische polyvinylchloride film gebruikt, die een vrij hoge transparantie heeft. Het is op een standaard manier gemonteerd, maar de verlichting wordt verzorgd door het gebruik van LED-strips (monochroom of meerkleurig).

De belangrijkste voordelen van dergelijke plafonds zijn onder meer:

 • mooi en spectaculair uiterlijk;
 • in gevallen waarin het lichtplafond de belangrijkste lichtbron is, wordt de ruimte visueel helderder en ruimer;
 • de mogelijkheid om met deze verlichting de afmetingen van de kamer aan te passen - bijvoorbeeld als de ruimte smal en lang is, kunt u brede, loodrechte strepen op het plafond creëren die de ruimte visueel uitzetten;
 • een enorme selectie van verschillende ontwerpopties - u kunt kiezen voor alle kleuren, ontwerpen, patronen en ontwerpen;
 • laag energieverbruik;
 • de mogelijkheid om de helderheid van de verlichting aan te passen vanwege de aanwezigheid van elektronische bedieningspanelen;
 • uitvoerbaarheid en een lange levensduur;
 • kleine hitte;
 • de mogelijkheid om de gloeimodi van meerkleurige LED-strips te regelen.

Maar er zijn lichtgevende spanplafonds en een aantal nadelen - dit is de hoge kosten en complexiteit van het vervangen van uitgebrande lampen in composietstructuren.

  Spanplafonds gemaakt van aluminium wielen zijn minder populair. Verlichtingselementen kunnen LED's of optische vezels zijn. Het is mogelijk om de opname van verschillende lichteffecten met een speciaal bedieningspaneel te programmeren en configureren.

  Gloeiend behang voor plafonds

  Er zijn verschillende soorten gloeiende achtergronden.

  • Fluorescerend behang gemaakt met driedimensionale afbeeldingen, het gebruikte materiaal is polyester. Het effect van gloeiend behang geeft speciale lampen, ook wel "voodoo lamp" genoemd. Afbeeldingen op deze achtergronden zien er zo realistisch en effectief mogelijk uit.U kunt het gloeiende behang op dezelfde manier als gewoonlijk lijmen.
  • Zilveren behang recent ontwikkeld met de meest nieuwe technologieën. Het verlichtingselement is zilver. Er is een mogelijkheid om de glow op afstand te bedienen.
  • Fosforbehang Zeer geschikt voor gebruik in elke kamer - in de badkamer, hal, woonkamer, slaapkamer. Meestal worden deze wallpapers gebruikt om het plafond in de kinderkamer te versieren. Het ontwerp is meestal gemaakt in heldere kleuren met behulp van acrylverf met de toevoeging van een speciale stof - fosfor.

  Speciale verven

  Met deze kleuren kun je zelfs je eigen unieke meesterwerk creëren - om de nachtelijke hemel te portretteren met de maan en vele sterren en kometen die in het donker gloeien. Zo'n plafondontwerp ziet er fantastisch mooi uit.

  Deze verven zijn op waterbasis. met de toevoeging van een fluorescerend pigment. De stof is volkomen veilig en zal de menselijke gezondheid niet schaden.

  Om een ​​lichtplafond te maken met behulp van deze verven, is het noodzakelijk om verschillende geselecteerde tinten te selecteren, om zelf stencils te kopen of te maken,sponzen en borstels kopen.

  Aan het plafond moet u eerst een primer en een basislaag gewone verf aanbrengen. Na het volledig drogen van de basislaag, kan een lichtgevend ontwerp worden toegepast. Overdag absorberen elementen die zijn geverfd met lichtgevende verf licht, en 's nachts verspreiden ze energie door middel van gloeien.

  Deze versie van het plafondontwerp zal niet kunnen dienen als een bron van verlichting van de ruimte, maar het zal het mogelijk maken om een ​​verbluffend, magisch en uniek ontwerp te creëren.

  Glow stickers

  Vandaag, te koop zonder problemen, kun je speciale gloeiende stickers vinden in de vorm van sterren, maanden en planeten. Ook populair zijn sets labels gemaakt van harten, bloemen en vlinders.

  Dergelijke stickers zijn geweldig om niet alleen het plafond, maar ook andere oppervlakken te versieren. Het oppervlaktemateriaal kan ook elk zijn (gipsplaat, pleister en andere), omdat de stickers perfect aan elk plafond zijn bevestigd.

  Het is belangrijk om het stof van het oppervlak te vegen voordat het wordt gelijmd, waarna de stickers steviger blijven plakken.

   Het is ook erg belangrijk om van tevoren na te denken over de locatie van elke sticker, want nadat ze zijn vastgelijmd, is het uiterst problematisch om correcties aan te brengen.

   Het effect van gloeiende stickers wordt gegarandeerd door hun eigenschap dat ze energie uit zonlicht verzamelen of kunstmatige gloeilampen. Wanneer het donker wordt in de kamer, beginnen de stickers te gloeien en wordt de opgeslagen energie vrijgegeven. Om stickers een aantal uren te gloeien, volstaat het om het licht letterlijk 5-10 minuten aan te doen.

   Installatie van de plafondlamp, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer