Uitgeruste plafondlampen met ledstrip: installatiefuncties

De verlichtingsmarkt heeft een brede selectie. Toonaangevende positie bezet door de spanplafond LED-strook lichten. U kunt elke tint kiezen, een ongewoon patroon van LED's maken. Voordat u koopt, moet u de installatiekenmerken van dergelijke producten bestuderen.

Speciale functies

Spanplafonds verpersoonlijken lichtheid en luchtigheid, dus u moet de keuze van de verlichting zorgvuldig overwegen. Met behulp van dynamische verlichting kunt u in elke kamer een duidelijke lichttoevoer krijgen. Probeer tegelijkertijd niet te overdrijven, omdat de balans tussen het zachte en het "snijdende" licht moet worden waargenomen.

LED-tape heeft functies die u moet lezen voordat u koopt:

 • optimale verlichting.LED's schijnen onder een hoek van maximaal 1400 graden. Deze kwaliteit maakt het mogelijk om een ​​groot gebied te bestrijken;
 • besparingen. Kleine lampen kunnen conventionele lampen vervangen en een kleine hoeveelheid energie verbruiken;
 • lange werking. De fabrikant staat garant voor 10 jaar werk;
 • LED-tape loont snel. Ondanks de hoge kosten kan dit type verlichting zichzelf al 1,5 jaar terugbetalen vanwege besparingen op elektriciteit;
 • met behulp van de dimmer kunt u de helderheid van de achtergrondverlichting regelen;
 • uniforme verlichting. Stille verlichting met één beweging kan de kamer op volle sterkte verlichten.

  Als u besluit om de optie met ledstrip onder het spanplafond te gebruiken, moet u er rekening mee houden dat er verlichting moet worden gecreëerd voor comfort. Veel gebruikers kiezen LED's als decoratief onderdeel. Ze zullen ook handig zijn als u accenten moet plaatsen op sommige ruimtevoorwerpen, de kamer visueel moet vergroten of de ruimte moet plaatsen.

  Een brede selectie kleuren vergroot de ontwerpmogelijkheden.

  Welke moet je kiezen?

  De organisatie van de verlichting van het spanningsweefsel kan optreden metvolgende opties:

  • gebruik van contourverspreide achtergrondverlichting. Dit element vormt een continue strook licht. Daarin kunnen de LED's op de planken liggen en oplichten. Deze methode wordt als de eenvoudigste beschouwd, maar met zijn hulp kun je veel creatieve ideeën realiseren;
  • richtingsverlichting, waarbij de lampen op de hellingen liggen, die zich langs het plafond bevinden. Deze functie vormt "stralen", divergerend op het canvas van het hoofdplafond;
  • spotverlichting. Een andere naam - 'sterrenhemel'. Zo'n diode-achtergrondverlichting bestaat uit LED's waarvan de lichtstroom van het plafond naar de vloer kijkt. Het installeren van de "sterrenhemel" heeft enkele problemen, dus de installatiewerkzaamheden moeten beschikbaar zijn voor specialisten;
  • installatie van bewerkte elementen. Daarin zullen de LED's zich in speciale plafondlampen aan het plafond bevinden. Items moeten klein zijn.

   Kies de volgende nuances om de juiste LED-verlichting te kiezen:

   • aantal LED's. De LED's in de linten zijn gerangschikt met een bepaalde dichtheid, wat de kosten van elektriciteit en de mate van helderheid van het licht beïnvloedt.Populaire linten met 30, 60, 120, 240 elementen. Kleine items hebben in de regel een meer frequente locatie dan grote;
   • vermogensniveau Met deze parameter moet u beslissen om de voedingsbron juist te selecteren. Bereken het stroomverbruik is eenvoudig: als het verbruiksniveau van elke LED 0,04 Watt is, is voor een lint van 60 elementen 2,4 Watt vereist. Bij gebruik van een circuit van 10 meter moet het resulterende getal worden vermenigvuldigd met 10. Als een resultaat krijgen we een waarde van 24 W;
   • spanningsniveau. De meeste voedingen werken op gelijkstroom met een waarde van 12 volt. Ook te koop zijn er krachtiger apparaten met een vermogen van 24 volt. Voor dergelijke elementen is een step-down transformator vereist;
   • kleuren oplossing. Veel gebruikers kiezen voor witte achtergrondverlichting, maar fabrikanten bieden verschillende opties. In moderne tapes is er de mogelijkheid om het kleurbereik te veranderen, dat kan worden veranderd op basis van de stemming van de gebruiker;
   • lichtregeling kan worden gemaakt met behulp van een IR-afstandsbediening of een gewone smartphone.Met deze apparaten kunt u de verlichtingsinstellingen wijzigen, het helderheidsniveau en de kleur regelen.

   montage

   U kunt de LED-tape met uw eigen handen monteren. Er zijn verschillende installatiemethoden die u helpen de juiste sfeer in uw kamer te creëren.

   Perimeter installatie

   Als u een rustige sfeer in uw kamer wilt creëren, kiest u een zacht licht dat langs de randen van het spancanvas kan worden geïnstalleerd. 'S Avonds zal het nodig zijn om niet alleen het lichaam, maar ook de ogen te laten rusten, dus deze optie wordt als de meest optimale beschouwd.

   De installatie is ingesloten in de locatie van het LED-circuit langs de muur, iets onder het canvas. Plafondplinten helpt om de structuur te verbergen. Met behulp van deze methode kunt u structuren op meerdere niveaus uitrusten waarvan de randen moeten worden gemaakt van gipsplaat. De band zal eronder verborgen zijn. Voor ontwerpen met meerdere niveaus is het niet aan te raden om glanzende oppervlakken te kiezen, omdat de GCR en LED's worden weerspiegeld in glans, wat het hele beeld zal bederven.

   Omdat de LED's geen hoogwaardige verlichting kunnen maken, hebt u een kroonluchter nodig.

   LED-verlichting aan de randen van het plafond is optimaal geschikt voor de hal of eetkamer. 'S Avonds kunt u de hoofdverlichting uitschakelen en alleen de LED-achtergrondverlichting behouden. Zulk licht is nodig bij het kijken naar tv, aangezien experts het niet aanbevelen films zonder licht te bekijken, en de hoofdverlichting je niet volledig laat ontspannen.

   Installeren van tape in het plafond

   Elke persoon kan een uniek patroon op het plafond van de ledstrip creëren. Het plafond is alleen langs geleiders gemonteerd, zodat het ruwe oppervlak intact blijft en er LED's aan kunnen worden bevestigd, die in de toekomst het plafond van binnenuit kunnen verlichten.

   Om het lichtpatroon uniek te maken, moet u de plaatsing van de LED's op het plafond aanwijzen. Op basis van het geplande patroon, zou u de LED's moeten kiezen. Ze kunnen een witte kleur hebben of verschillende tinten combineren.

   Maak op basis van een persoonlijke tekening de benodigde beelden, voeg een toevoeging toe aan willekeurige wijzigingen. Voor het werk heeft u nodig: de ledstrip zelf, connectoren, aansluitdraden, een relais voor het werken met lichtintensiteit.

   Hoe de tape te bevestigen:

   • bevestigingstape is eenvoudig, omdat de elementen een lijmbasis hebben. Vóór het werk moet u het oppervlak van het plafond voorbereiden: ontvet, vul en stop de basis;
   • lijmt snel, dus je moet snel en nauwkeurig werken;
   • knip het lint alleen op aangewezen plaatsen. De verbinding moet worden gemaakt met behulp van een connector. Houd er rekening mee dat sterke knikken invloed hebben op het leven van de elementen;
   • Nadat u alle componenten aan het plafond hebt geïnstalleerd, moet u de tape op het netwerk aansluiten. Om dit te doen, moet u een speciale voeding gebruiken;
   • Kies een voeding op basis van de lengte en het vermogen van de tape. De verbruikte energie is aangegeven per meter, dus tijdens de installatie moet men de lengte van de tape vermenigvuldigen met de parameters van één meter.

   Handige aanbevelingen

   Om de ruimte comfortabeler te maken, helpt u ongelijke verlichting. Kies hiervoor het LED-ontwerp, dat niet dezelfde helderheid heeft rond de omtrek. Installeer voor elk deel van de kamer een tape met LED's van verschillende dichtheid of gebruik een dimmer.

   Let op de markering van de diodes. Ondanks het feit dat de SMD 5050-tape een hoge prijs heeft, garandeert deze een hoogwaardige witte verlichting dankzij de combinatie van drie kleurcomponenten.

   Het merk SMD 3528 heeft een betaalbare prijs, maar het is gemaakt op basis van blauwemitterende diodes die vervagen tijdens gebruik.

   Geïnstalleerd spanplafond is moeilijk te demonteren zonder schade. Om deze reden adviseren experts om met decoratieve verlichting te werken voordat de stof wordt uitgerekt. De uitzondering is harpoenmontage, die kan worden verwijderd en opnieuw kan worden opgehangen.

   Mooie voorbeelden in het interieur

   LED-verlichting in combinatie met een spanplafond kan een unieke sfeer creëren en uw interieur uniek maken. U kunt uw eigen ideeën realiseren en uw gasten verrassen.

   Lijkt op mooie verlichting in de kamer voor kinderen. De tape speelt niet alleen een decoratieve, maar ook een praktische rol. Omdat de meeste baby's bang zijn om in het donker in slaap te vallen, kun je de "sterrenhemel" aan het plafond laten, wat je kind zal beschermen.

   De lichten binnen het plafond zijn mooi en ongewoon.Kies originele combinaties die ongebruikelijke patronen of zelfs afbeeldingen over u trekken. Zulke ontwerpen moeten onzichtbaar zijn in het hoofdlicht en er 's avonds spectaculair uitzien.

   Veel mensen kiezen voor zwevende plafonds. Zo'n beslissing schept de illusie dat het plafond zich in gewichtloosheid bevindt en boven je hangt. Kamers ingericht in een vergelijkbare stijl zijn luchtig en ondergedompeld in een atmosfeer van mysterie.

   Het installeren van een achtergrondverlichting in een gipsplaat is een veel voorkomende optie die zijn positie nooit zal verlagen. Verlichting creëert een uniek effect dat gewaardeerd zal worden door al uw gasten.

   Voor ontwerpen met meerdere niveaus wordt LED-verlichting als de beste optie beschouwd.

   Met behulp van het lint kunt u de grenzen van elke laag benadrukken, de zonering van de ruimte aanwijzen en een unieke omgeving creëren.

   Zie de volgende video voor meer informatie over het correct monteren van de ledstrip.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer