Stretch Ceiling Inserts: selectiecriteria

Reparatie - het proces is ingewikkeld, tijdrovend, maar fascinerend. En niet altijd de snelheid van reparatie hangt alleen af ​​van uw financiële mogelijkheden. Soms, zelfs met het nodige aantal financiën, is het moeilijk om de keuze van geschikte producten voor reparatie te bepalen. Meestal begint zo'n periode in het stadium van afwerking, wanneer al het vuile werk achter is en je meer ruimte kunt geven aan je verbeelding. Maar het is in dit stadium dat problemen beginnen: hoe beter te doen, wat te kopen, waar te installeren, hoe te sparen, maar geen kwaliteitsverlies. Meestal is in deze fase van de reparatie de kamer inactief van een week tot meerdere maanden.

Velen van hen die minstens één keer met het repareren en aankleden van kamers hebben geconfronteerd, dachten na over de beste manier om het plafond af te werken.De aantrekkelijkste van alle beschikbare opties is een verlaagd plafond.

voordelen

Het lijkt erop dat spanplafonds de meeste mensen, maar deze keuze wordt afgeweerd door verschillende redelijk zwaarwegende redenen:

 • Spanplafonds zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. In de regel duurt de installatie van een spanplafond gemiddeld van enkele uren tot 2 dagen, zelfs voor niet-professionele aannemers.
 • Relatief lage kosten van werk. Een veel voorkomende service is de installatie van verlaagde plafonds, dus het zal niet moeilijk zijn om werknemers te vinden die alles efficiënt, snel en tegelijkertijd goedkoop zullen doen.
 • Stretch plafond verbergt de gebreken en onregelmatigheden als gevolg van ruwe afwerking. Helaas maken de bouwers ook fouten die van invloed kunnen zijn op de herinrichting, maar het uitgerekte doek verbergt eventuele onregelmatigheden zo goed dat je ze een paar weken na de reparatie vergeet.

Velen twijfelen aan de haalbaarheid van het kiezen van spanplafonds, omdat het bij het oprekken van het canvas onmogelijk is om de vorming van een nauwe opening tussen de muur en de plafondbedekking te voorkomen, die wordt gevormd door de wijze van installatie.Het feit is dat het plafond niet direct aan de muur wordt uitgerekt, maar aan een speciaal smal profiel dat vooraf is bevestigd, waardoor een kleine opening van enkele centimeters tussen het canvas en de muur wordt gemaakt. Deze kloof bederft vaak het algemene beeld.

De oplossing voor dit probleem is heel eenvoudig en goedkoop - plakband. Het is een zachte en smalle polymeerprofiel-hoek die op elke vorm van de muur past.

Maar er is een andere oplossing - de plint, die direct aan de muur is bevestigd en een ongewenste opening verbergt. Maar niet alles is zo eenvoudig als het lijkt op het eerste gezicht.

Plinten verliest tape om verschillende redenen:

 • Het past alleen rechte wanden vanwege zijn stijfheid. Het kan niet op de muur worden geïnstalleerd, zelfs met een minimum defect.
 • In het geval van overstroming van de buren hierboven, om het plafond te ontmantelen en het water verder af te voeren, zal het nodig zijn om de plint te verwijderen, die zeer goed hecht aan het behang en alleen van de wanden wegscheurt.

Beschikt over maskeringstape

Maskeringstape kan anders zijn. Ze hebben een aantal kenmerken en voordelen ten opzichte van andere decoratieve elementen:

 • De tape maakt het dankzij de zachtheid mogelijk om eventuele gebreken en onregelmatigheden aan de gebogen wand te verbergen zonder plooien en scheuren.
 • De tape is gemakkelijk te installeren - hij is niet bevestigd aan de muren, maar aan het profiel waarop het plafond is uitgerekt.
 • Het installeren van het product rond de omtrek van de kamer duurt gemiddeld 10 minuten.
 • Camouflage tape is gemaakt van een zeer slijtvaste en flexibele polymeer, die niet bang is voor de directe zonnestralen, temperatuurschommelingen, vochtigheid en externe invloeden.
 • Het ontwerp is herbruikbaar, dus indien nodig kan de tape opnieuw worden gebruikt.
 • Er zijn producten van verschillende soorten, vormen en kleuren, dus ze doen uitstekend werk met decoratieve functies en als je nog steeds niet de juiste kleur kunt vinden, kun je de tape in de gewenste kleur schilderen.
 • Het lint is een voortzetting van het canvas, daarom wordt het gedeelte van de ruimte niet visueel verkleind en door met de kleur te spelen, kunt u de zichtbare ruimte van het canvas vergroten.
 • De polymeren waaruit de meeste tapes zijn gemaakt, zijn elastisch en verliezen hun eigenschappen niet, zelfs niet na een lange gebruiksperiode, dus u hoeft niet periodiek de tape in te voegen of te corrigeren die in de loop van de tijd uit de profielgroeven is gevallen.
 • Het onbetwiste voordeel van masking tapes is hun lage prijs.Aangezien ook de installatie geen lijm vereist, kunt u aanzienlijk geld besparen.

Typen en vormen van maskeringstapes

Moderne tapes zijn erg divers, maar ze zijn gemakkelijk te begrijpen.

Met een meer gedetailleerde studie, kunt u slechts enkele vormen van dergelijke maskeerproducten selecteren:

 • T-vormige tapes zijn ontworpen om de openingen te verbergen op de kruising van vlakke oppervlakken, bijvoorbeeld verkregen door wanden met keramisch graniet of tegels. Dergelijke tapes zijn meestal gemaakt van stijf hypoallergeen polyvinylchloride.
 • L-vormige tapes worden gebruikt voor wanden met zichtbare gebreken, dus ze zijn gemaakt van een meer flexibel en elastisch materiaal op basis van hetzelfde PVC. Deze tapes lijken erg op een zachte hoek en worden beschouwd als de meest veelzijdige onder andere masking tapes. Er zijn soorten SL en TL.
 • F-vormige of verbindende tapes worden gebruikt bij het verbinden van twee webben, wanneer men niet genoeg is voor het hele gebied van de kamer. Zulke banden worden in een verbinding geplaatst en doen dit onmerkbaar.
 • L-vormige wandtape is erg praktisch, omdat deze een maskeerplug bevat. Voor stokbrood of harpoen is erg belangrijk.

materialen

Nu zijn de fabrikanten van bouwmaterialen openlijk een enorme hoeveelheid middelen die kunnen worden gebruikt bij de productie van kleine onderdelen, of hele platen van bekleding.

Een van de belangrijkste voordelen van de tape voor de plint - een groot aantal materialenwaaruit deze producten zijn gemaakt. De goedkoopste, maar tegelijkertijd zijn de meest flexibele banden gemaakt van rubber. Dergelijke banden zijn echter verre van ideaal, ze zijn onderhevig aan de invloed van vocht, zon en temperatuurveranderingen, dus na verloop van tijd kunnen ze hun eigenschappen verliezen en minder elastisch worden. Elastiekjes worden meestal alleen in zwart-witte kleuren gevonden.

Polyurethaanlinten zijn populair geworden. Ze onderscheiden zich door een betere slijtvastheid, dergelijke tapes zijn niet onderhevig aan corrosie en schurende slijtage, wat betekent dat ze een voldoende lange tijdsperiode meegaan in vergelijking met rubberanalogen. Deze tapes zijn rijk aan kleuroplossingen en u kunt precies kiezen wat u nodig hebt.

Niet minder populair waren maskeringstape gemaakt van polyvinylchloride, dat lage prijs en goede eigenschappen combineert.Dergelijke tapes, zoals polyurethaan, zijn slijtvast, ze hebben dezelfde reeks kleuroplossingen, maar tegelijkertijd zijn ze een orde van grootte goedkoper dan de polyurethaan-analoog.

Het is moeilijk voor kopers om een ​​duidelijke favoriet te identificeren. Elk materiaal is op zijn eigen manier goed en heeft zowel voor- als nadelen, die worden afgetrokken van de kosten van het eindproduct.

Afplakbandkleuren

Tapes zijn niet alleen in vorm en kleur verdeeld, maar zelfs volgens de textuur van de coating, zodat u precies de oplossing kunt kiezen die bij uw kamerontwerp past.

Tapes op de factuur zijn onderverdeeld in verschillende typen:

 • Matte of anti-glare. Ze worden gebruikt bij het afwerken van schilderijen met een matte textuur, die het meest wordt gebruikt in commerciële en kantoorgebouwen.
 • Glanzende modellen zijn ontworpen als aanvulling op het glanzende plafond. Deze tapes reflecteren het licht goed, waardoor je interessante overlopen onder je plafond creëert.
 • Reliëf linten met patronen worden gebruikt als een voortzetting van het spanplafond of fungeren als een hoogtepunt van het gehele interieur van de kamer. Dergelijke tapes kunnen een aanvulling zijn op de vintage-stijl.

Ook speelt een belangrijke rol bij de tape-keuze niet alleen de kleur, maar ook de schakering van de omgeving.Als u de tape voor de kleur van de wanden en het meubilair selecteert, verhoogt u visueel de hoogte van het plafond en kiest u de tape in de kleur van het plafond, dan vergroot u visueel het gebied van het zichtbare deel van het plafond.

Iemand besluit een tape te maken met een contrasterende, heldere, "zure" kleur, waardoor de ruimte in twee delen wordt verdeeld, maar deze beslissing is niet altijd geschikt. Als de wanden zelfs de geringste onregelmatigheden hebben, zal een dergelijke tape niet alleen deze defecten van de wanden verbergen, maar ook visueel benadrukken.

Nu gebruiken ze minder vaak saaie witte linten, waardoor ze de voorkeur geven aan heldere ontwerpkleuroplossingen. Een heel populair gebied is bijvoorbeeld het mengen van felle kleuren, die, zo lijkt het, niet met elkaar gecombineerd kunnen worden. Vaak kunt u modulaties van kleuren of gradiënten vinden, die worden verkregen door maskers met de hand te schilderen.

Felle kleuren en tinten geven kleur aan het grijze landschap van de moderne stad en meer ingehouden tinten passen bij diegenen die houden van een rustig, afgemeten leven.

Het maken van de gewrichten is een creatief proces en in de aanwezigheid van moderne technologieën, niemand beperkt u tot de realisatie van een exclusief kamerontwerp.U kunt uw eigen unieke stijl creëren die niet alleen uw smaak, maar ook uw levensstijl weerspiegelt. Maskingtape kan de basis zijn voor uw humeur.

Hoe te kiezen?

Onder de enorme keuze aan producten is het vrij moeilijk om niet het slachtoffer te worden van marketing en een echt noodzakelijk en waardevol geldproduct op te halen. Het is ook belangrijk om geld te kunnen besparen zonder de kwaliteitsindicatoren van de producten te verwaarlozen.

Het eerste waar u op moet letten, is de compatibiliteit van de tape en het profiel waarop deze tape is geplaatst: deze moet zonder extra moeite in de groeven passen en vasthouden zonder lijm of afdichtmiddel.

Het tweede belangrijke criterium is elasticiteit. Het product moet voldoende flexibel en stevig zijn, zodat de levensduur zo lang mogelijk is, en de tape kan defecten gedurende een lange tijd verbergen.

De derde factor is materieel. Kies geen tapes van laagwaardig polyurethaan of polyvinylchloride. Dergelijke producten kunnen niet alleen in korte tijd verslechteren, maar ook de meest realtime bom worden die je lichaam vergiftigt. Koop niet de goedkoopste Chinese tape van de bouwmarkt, het is het beste om gecertificeerde winkels of, indien mogelijk, rechtstreeks bij de fabrikant te kopen.

Het kiezen van het goedkoopste product is een behoorlijk groot risico. Onbekende bedrijven besparen heel vaak op de kwaliteit van een product omwille van de kosten. Daarom is hun product veel goedkoper dan een vergelijkbaar product van grote fabrikanten. Om een ​​fout te voorkomen, is het het beste om de populaire bouwfora te verkennen, waar je graag antwoord wilt geven en amateurs en professionals in hun vakgebied wilt helpen.

Er zijn gevallen waarin de bouwmarkten een nep verkopen onder het mom van bekende merken. Zo'n product kan twee, drie of zelfs vier keer goedkoper zijn. Hoogstwaarschijnlijk is een goedkoop Chinees exemplaar verborgen onder het dure label. Het onderscheiden van het origineel en nep is niet moeilijk.

Het is voldoende om aandacht te schenken aan de volgende tekens:

 • Verfkwaliteit. Het eerste waar je op moet letten, is verf. Het moet uniform en uniform zijn, zonder vegen en overlopen. Het Chinese exemplaar heeft heel vaak kleine defecten langs de randen van het product, die je misschien niet meteen opmerkt, maar bij een langer onderzoek is het veel gemakkelijker om ze te vinden.
 • De eenheid van de serie. Alle banden van één pakket moeten in kleur en schaduw overeenkomen. Kleurverschil is een duidelijk teken van nep.
 • Geur.Goedkope producten hebben een scherpe, onderscheidende plastic geur. Als je het ruikt, kun je beter deze tapekant omzeilen.

Recensies en tips

Spanplafonds PVC wordt door velen gezien als de mooiste oplossing voor het afwerken van plafonds. Inderdaad, het spanplafond kan volledig naar uw smaak en voorkeuren worden uitgevoerd, de installatie kost niet veel tijd en het resultaat bevalt al heel lang. Veel mensen haasten zich echter niet om ze op te hangen vanwege de kleine details - de opening tussen de muur en het plafond, die naar verluidt het algemene beeld en het resultaat van het uitgevoerde werk kan bederven.

Iemand lost dit probleem op met behulp van plinten en andere apparaten, maar dergelijke opties zijn niet helemaal eenvoudig en praktisch, zoals we zouden willen. Om de plinten te vervangen, is er camouflageband, die is ontworpen om u te behoeden voor ongewenste scheuren. Dit product heeft veel voordelen. Verschillende vormen, ongebruikelijke kleurenschema's, tekeningen, texturen - dit alles stelt u in staat om een ​​echt geschikte optie te kiezen voor het interieur van uw kamer.

Stretch-plafond gecombineerd met een inzetstuk kan eventuele, zelfs blunders gemaakt tijdens de ruwe afwerking corrigeren en omdat de tape vele malen kan worden gebruikt,en het spanningsdoek is gemaakt van materialen met een hoge sterkte, je kunt niet bang zijn voor externe invloeden, of het nu licht of zondvloed is.

Maar vergeet niet dat een kwaliteitsproduct geld kost, dus u moet het eerste beschikbare goedkope equivalent niet opslaan en kopen. Vreemd genoeg, door dergelijke producten te kopen, spaart u niet alleen, maar besteedt u ook meer geld aan de snelle vervanging van het verwoeste canvas. Kunststof kleurenmodel kost u niet te veel. Het belangrijkste is om het correct in te voegen zodat het lang meegaat.

De keuze van de plafondafdekking hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en het ontwerp van het plafond wordt bepaald door uw verbeeldingskracht. Plafondbanden, evenals plinten, hebben zowel een aantal voordelen als een aantal nadelen. Voordat u een bepaalde optie kiest, weeg alle voor- en nadelen af, raadpleeg vertrouwde experts en laat uw eigen verbeeldingskracht zien in het ontwerp. Het ontwerp van uw kamer ligt in uw handen.

Zie de volgende video voor informatie over hoe u een inlegstuk voor een spanplafond installeert.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer