Spanplafonds met fotoprints: stijlvolle oplossingen in het interieur

Wanneer u iets ongewoons en speciaal wilt voor het verbeteren van uw huis, worden creatieve ontwerptechnieken gebruikt. Neem op zijn minst een spanplafond: vandaag kan het ontwerp een beslissende rol spelen in de stijl. Hij is relatief recent op de markt van afwerkingsmaterialen verschenen, maar wist populariteit te winnen, omdat het veel voordelen heeft.

Overweeg spanplafonds met fotoprints en begrijp de subtiliteiten van een stijlvol interieur.

Speciale functies

Spanplafond - een ontwerp van PVC-folie of satijn. Het naadloze plafond ziet er monolithisch, netjes en mooi uit. De basis is wit materiaal, waarop een afbeelding wordt toegepast met behulp van een speciale technologie.Het beste materiaal is textiel: dit type oppervlak maakt afdrukken van hoge kwaliteit mogelijk met duidelijke contouren van het patroon. De breedte van de doek kan oplopen tot 5 m, de lengte is niet beperkt.

Voor variëteiten van films zijn er beperkingen op de breedte, hoewel de laatste jaren bedrijven naar een nieuw niveau zijn verhuisd en doeken met afmetingen van meer dan 3,5 m produceren.

Door het afdrukken van foto's kan het spanplafond de toon zetten voor de stijl, zodat u de juiste sfeer kunt overbrengen, wat vooral belangrijk is voor een gevoel van thuiscomfort. Dankzij de factuur is er altijd de mogelijkheid van een visuele ruimtewijziging.

Een kenmerkend kenmerk van het spanplafond met fotodruk is gelijkmatigheid en gelijkmatigheid van de coating. Het materiaal wordt op een speciaal frame gespannen, in sommige gevallen wordt het rechtstreeks aan het plafond zelf bevestigd, daarom moet de basis tot in de perfectie worden genivelleerd.

De materialen die bij de productie worden gebruikt, strekken zich niet uit en krimpen niet tijdens de werking. Het spanplafond zal daarom niet uitrekken of scheuren, de vervorming van het patroon is uitgesloten.

De printtechnologie zorgt ervoor dat de print lang kan worden bewaard.de oorspronkelijke verzadiging van tinten, zodat dit materiaal kan worden gebruikt in kamers die met licht zijn gevuld. Zelfs bij constant licht zal het oppervlak van de fotoprint niet barsten.

De installatie van het spanplafond is eenvoudig en kost niet veel tijd, het werk kan onafhankelijk worden gedaan, zonder de hulp van experts. Dit zal aanzienlijk geld besparen en het grootste deel van het geld achterlaten om een ​​foto te bestellen.

De afbeeldingen zelf worden door niets beperkt: ze kunnen niet alleen standaardafbeeldingen zijn die typisch zijn voor een bepaalde ruimte.

Vaak gebruiken ze om een ​​kamer te decoreren zinvolle foto's en afbeeldingen, waardoor ze de sfeer en de esthetische perceptie van ruimte veranderen.

Sterke en zwakke punten

Met behulp van fotoprints kun je het ongelukkige ontwerp van het plafond verslaan. Dit is vooral belangrijk in ruimtes met beperkt beeldmateriaal of de aanwezigheid van verschillende niveaus.

Door het gebruik van de figuur kunt u de ruimte in zones onderbrengen en de kamer een onopvallende organisatie geven. Deze techniek is vooral handig in ruimtes met meerdere zones.Als u bijvoorbeeld een spanplafond gebruikt met fotoprints in de woonkamer, kunt u de eet- en gastruimtes scheiden: het visuele effect geeft duidelijk het doel van het functionele gebied aan.

Het monteren van spanningsdoek is een uitstekend alternatief voor opties met artistieke schilderkunst. In dit geval kan de afbeelding in elke willekeurige techniek worden gemaakt - van foto's tot abstracte kunst. Het voordeel van het afdrukken van foto's op het plafond is de mogelijkheid van een driedimensionaal beeld. Met deze techniek kunt u de waarneming van de ruimte visueel veranderen, in sommige gevallen zelfs visueel de hoogte van de muren vergroten.

Opmerkelijk en zorgzaam: spanplafond is niet bang voor vocht. Als u het oppervlak wilt reinigen, volstaat het om een ​​conventionele natte spons of doek te gebruiken. Dit zal het zegel niet wissen, er zullen geen echtscheidingen zijn. Voor het gemak kunt u een speciale tool gebruiken met een spons, die wordt gebruikt om voor ramen te zorgen: hierdoor kunt u sneller en beter reinigen.

Het spanplafond met fotodruk is duurzaam, het onderscheidt het van veel analogen. Deze afwerking duurt 12-15 jaar, terwijl het gebruikte materiaal niet verslechtert of verslijt.. Zelfs als in de loop van de tijd vervuiling zich op het oppervlak vormt, zal dit niet merkbaar zijn door het bestaande beeld. In dit geval, de kleur en de grootte van de drukwerk: de schaduw kan worden gekozen om overeen te komen met de samenstelling van het interieur, de beeldgrootte is afhankelijk van de afmetingen van de kamer.

Het beeld kan monolithisch of ontwerper zijn, gemaakt in een bepaalde zone van het spanningsmateriaal.

Er is een plafond en een paar nadelen. De belangrijkste is de beperking van het technologische proces, waardoor het niet altijd mogelijk is om fotoafdrukken over het hele oppervlak van het doek uit te voeren. Daarom, om op deze minus te spelen, gebruiken ze een gipsplaatdoos en LED-verlichting, of een ander frame en accentuering van het patroon, waardoor een soortgelijke ondersteuning rond de omtrek van de plafondbasis wordt gecreëerd.

Afdrukformaat wordt weerspiegeld in de kosten. Hoe kleiner het beeld, hoe goedkoper het is.

Afdrukdimensies en een overvloed aan contrasten zijn vaak de reden voor de negatieve perceptie van dit accent. In het canvas kan het afdrukken er stijlvol en mooi uitzien, maar na de installatie veroorzaakt niet elke grote afbeelding een positief resultaat.Na verloop van tijd kan het vervelend zijn en de noodzaak van demontage veroorzaken met de verandering van het patroon.

Het is noodzakelijk om de afbeelding correct te selecteren, rekening houdend met de psychologie van kleur en de mate van verzadiging.

Mooi plafond kan last hebben van overstromingen vanuit het boven gelegen appartement. Daarnaast zijn spikes ook een nadeel: ze schenden de integriteit van het patroon.

types

Tot op heden, verlaagd plafond geproduceerd met het oppervlak van twee soorten: het kan glanzend en mat zijn.

Glanzende afwerking ruim vertegenwoordigd in catalogi. Het onderscheidt zich door een reflecterende eigenschap en speculariteit. Zulke plafonds vervormen soms het beeld, omdat het alles wat eronder zit, overbrengt: de vloer, meubels en zelfs fotolijsten op de muren.

Matte plafonds missen het nadeel van glanzende tegenhangers. Hun patroon is duidelijk, uitgesproken, het oppervlak verhindert niet dat er lang over nagedacht wordt. Dergelijke variëteiten zijn vooral goed voor slaapkamers en woonkamers die een ontspannen sfeer nodig hebben.

Satijn rassen breng de tekening duidelijk over. Dergelijke opties zijn geschikt in elke kamer van het huis, als ze genoeg geld hebben.

Het nadeel van weefselcategorieën is de beperkte patronen: meestal worden ze gekozen uit het patroon dat in de catalogus wordt voorgesteld. Hoewel de glanzende variëteiten in staat zijn om de ruimte uit te breiden, volwassenheid van materiaal. In dit geval willen de eigenaren van het huis het plafondoppervlak decoreren met een materiaal met een textuur die lijkt op satijn. Deze look en ziet er helder uit, en creëert de illusie van warmte die inherent is aan alle textielvezels.

Stijlen en afdrukken

Het unieke van het spanplafond met fotoafdrukken ligt in het feit dat het vanwege de tekening geschikt is in elke kamer van de woning. Het ontwerp van de kamer is afhankelijk van het doel van de kamer. Als u het ontwerp van de plafondruimte creatief benadert, kan dit de basis worden voor verschillende ontwerpstijlen, waaronder moderne, klassieke, etnische en vintage interieurcomposities. In elk geval zal het een specifiek patroon zijn dat inherent is aan een bepaalde gekozen stijl.

Voor klassiekers kan dit bijvoorbeeld een imitatie zijn van stucwerk, uitgedrukt in symmetrische patronen en eenvoudige ornamenten, evenals een overvloed aan vergulding. Voor de richting in de geest van de avant-garde geschikte lichte abstractie in de vorm van contrasterende strepen van heldere kleur.

Als de basis een specifieke stijl is, bijvoorbeeld een loft of grunge, kunt u het canvas versieren met imitatie van metselwerk en beton. In dit geval zal het gebruik van afdrukken de behoefte aan meer uitgebreid werk elimineren.

De keuze van prioriteiten hangt af van smaakvoorkeuren, evenals het doel van de kamer. De meest harmonieuze uitstraling zoals een plafond in de drie kamers van het huis: woonkamer, slaapkamer en kinderkamer. In dit geval zijn er in elk geval verschillende prioriteiten bij de keuze van patronen en tinten.

Ontspanning is vooral belangrijk voor de slaapkamer: de tinten moeten zacht en kalm zijn. De keuze van de tekeningen is gevarieerd: het kan een sterrenhemel zijn, een ruimtethema. Soms is de plafondruimte van de slaapkamer gedecoreerd met verschillende foto's, bloemmotieven en kan het afdrukken van foto's tweezijdig zijn.

Kinderkamer is een speciale themakamer. Hier zijn verschillende tekeningen welkom, inclusief styling. Vlinders, bloemen, de hemel met wolken en duiven, en ook engelen hebben voorrang.

De printkeuze voor de woonkamer is afhankelijk van het aantal huishoudens.. Als het een platte vrijgezel is, kan het oppervlak worden versierd met afbeeldingen van vrouwelijke silhouetten.

Degenen die willen benadrukken etnisch ontwerp graag het plafond versieren met het beeld van dieren. Deze techniek is echter moeilijk, vooral als de omvang van het afdrukken van foto's groot is. Dit creëert een gevoel van zwaarte en druk, wat wordt weerspiegeld in de stemming en het welzijn.

In de woonkamers, in combinatie met een studie, ziet er geweldig gestileerde afdrukken onder de afbeelding van de wereldkaart. Tegelijkertijd moet het beeld zich niet op het hele plafondoppervlak bevinden: het heeft de voorkeur als het wordt aangebracht op de centrale zone en wordt omringd door een witte doek rond de omtrek en versierd met gestippelde LED-lampjes. Dus de afdruk ziet er ongewoon uit en het plafond lijkt hoger.

Als deze afwerking in de badkamer wordt gebruikt, gecombineerde badkamer, het onderwerp van de foto geeft zeemotieven: dit zijn scholen vissen, landschappen van de diepe zee en de zee van blauwe tinten.

De slaapkamer verwelkomt lila, roze, blauw, beige tinten.

De woonkamer ziet er goed uit een combinatie van wit, grijs en zwart, terwijl het belangrijk is dat de interieurdetails gekleurde verf waren (zoals groene planten).

Een favoriet van tonen is een combinatie van wit en blauw. Zo'n contrast is geschikt in elke kamer.

Hoe te kiezen?

De keuze voor het afdrukken van foto's en materiaal is gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget. Satijnen spanplafonds zijn duurder, maar het patroon op hun oppervlak is duidelijker. In dit geval ademt het materiaal, wat geen extra reden creëert voor de vorming van vocht en schimmels.

Budgetopties zijn geschikt wanneer het plafond kleiner is.

De keuze voor een bepaald patroon moet stevig zijn: onaanvaardbare overvloed aan heldere contrasten. Om niet te printen op de perceptie van ruimte, niet meer dan 4 kleurnuances volstaan, waarbij 1 zacht en licht domineert.

De keuze wordt afgeweerd door de kleurprioriteiten van de host. Als dit een babykamer is, moet de overheersende kleur wit zijn, het is beter om een ​​eenvoudige foto te kiezen. Een eenvoudige afdruk van een blauwe lucht met cirruswolken zal er in zo'n kamer geweldig uitzien. Het zal het interieur niet overbelasten, waardoor er veel mogelijkheden voor decoratie overblijven.

Als het patroon veelkleurig is, maar ook groot, zal het gebruik van binnenobjecten, naast het hoofdmeubilair, een onbalans veroorzaken. Dit is vooral belangrijk voor de kamer van een tiener, die vaak vol zit met bepaalde attributen (bijvoorbeeld muziekapparatuur, posters, een galerij met kunstafbeeldingen getekend met zijn eigen handen), naast computerruimte.

Het is noodzakelijk om een ​​zegel te selecteren zodat deze er harmonieus uitziet. Een klein accent is bijvoorbeeld voldoende voor een slaapkamer: de muren zijn vaak versierd met contrasterende achtergronden.

Als het afdrukken van foto's van het spanplafond niet het enige patroon is (bijvoorbeeld fotobehang wordt op de muur geplakt), is deze ontwerptechniek ongepast. Als het moeilijk is om op te geven, Het is noodzakelijk om het patroon van muurdecoratie te beperken en het gebruik van accessoires te minimaliseren. Hiertoe verdient het de voorkeur om krachtige staande lampen te vervangen door schijnwerpers zonder overmatige decoratie. Tapijt is beter om op te halen zonder een kleurrijk patroon.

Met andere woorden, het afdrukken van fotofoto's bepaalt de algemene toon. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de regel: hoe helderder en pretentieuzer het is, hoe minder de versiering zou moeten zijn.

De gezellige sfeer van de gang kan worden gecreëerd met behulp van een gedeeltelijke afdruk op het oppervlak van de stretchstof. Dus de kamer zal groter lijken. De kleur van de afbeelding kan het totale kleurenbereik van de interieurcompositie niet precies herhalen.. Dit ontneemt elke ontwerpveelzijdigheid.

Het heeft de voorkeur om gerelateerde kleuren in het patroon te gebruiken.die zich in de decoratie van de muren, de vloer bevinden, waarbij de techniek wordt gebruikt om elke tint met wit te verdunnen.

Kleur effect

Kleurperceptie per persoon is een wetenschappelijk bewezen feit.Bij het kiezen van een afdruk voor het spanplafond, is het belangrijk om te overwegen dat sommige tonen een depressie kunnen ontwikkelen. Over het algemeen hangt de eigenaardigheid van de invloed van elke toon af van welke van de twee sterke kleuren, rood of blauw, erin groter zal zijn.

Overmatige roodheid veroorzaakt spanning en provoceert agressie, daarom is rust met een overvloed aan deze tint onmogelijk.

De blauwe zee creëert negatief, het dominante purper veroorzaakt depressie.

Om de kamer met de gewenste sfeer te vullen, moet u de heldere en vrolijke tinten van het kleurenpalet gebruiken.

Indien nodig kunt u koude en warme kleuren combineren: het belangrijkste is dat ze niet met elkaar concurreren. Een goede keuze is zonnig, zand, lichtgrijs, terracotta, turquoise tinten. Combinatie van beige en bruin, het gebruik van donkere kleuren met wit contrast (sterrenhemel) is toegestaan. Tegelijkertijd moet op de foto positief worden gevoeld, die wordt gecreëerd door een mix van kleuren.

Mooie voorbeelden in het interieur

Het is niet genoeg om te tekenen op het materiaal van een spanplafond dat het stijlvolle accent van de kamer zou kunnen worden genoemd.

Overweeg enkele goede opties en belangrijke fouten:

 • Uitstekende oplossing met een realistische techniek. Het plafond straalt de sfeer uit van een zomerochtend, de lichten wissen de grenzen en vullen de ruimte met lucht.
 • Een interessante optie voor de kamer van een tiener: het effect van een speciale kamer en verblijf in de ruimte helpt het belang ervan te vergroten. Niets meer: ​​alles is streng, maar harmonieus.
 • Een goede oplossing voor het interieur van de kinderkamer: een gedeeltelijk patroon accentueert het speelveld, drukt niet op het bed en draagt ​​bij aan een goede nachtrust.
 • Originele stilistische ontvangst met een duidelijke organisatie. De afdruk stort in de juiste atmosfeer, heeft de steun van de kleuroplossing van de kamer, belast de ogen niet.
 • Een stijlvolle oplossing voor de keuken, waarvan de binnenzijde in zwart is gewogen: gedeeltelijke fotoafdrukken leiden de aandacht van zwarte vlekken af, de achtergrondverlichting geeft een speciaal accent aan de ruimte.
 • Stijlvolle oplossing voor de zolder: het plafond gaat naar de muur. Een geweldige combinatie van kleuren en patronen die het algemene beeld van stilistiek niet overbelasten. Speciale ontvangstplaatsing van lampen.
 • Als u veel decor wilt achterlaten, maar foto's niet wilt laten vervallen, moet u een monochrome tekenkleur gebruiken: door het gebrek aan kleur op het plafond kunt u kleurvlakken aan het decor toevoegen door middel van decor.

fouten:

 • Een ongelukkige beslissing met het samenvallen van het onderwerp van de foto en een overvloed aan kleur: er ontstaat een gevoel van een wereldwijde overstroming, wat een zeker ongemak veroorzaakt.
 • Een klassiek voorbeeld van overbelasting van een kamer waarin het plafond het laatste onderdeel is van de vernietiging van harmonie: de overvloed aan texturen en patronen creëert een zware atmosfeer.
 • Een enorme enkele bloem op het plafond boven het bed creëert een gevoel van zijn eigen hulpeloosheid. Zelfs met een minimum aan decoratieve details lijkt het een ongepaste kleurvlek in de slaapkamer.
 • Nog een overvloed aan bloemen: prints op het plafond en de muur vormen samen een porseleinen doosje uit de kamer, wat niet zo prettig is om in te zijn.
 • Niet de beste afdrukoptie, waardoor een oorlogsachtige sfeer ontstaat. Elke keer dat je de kamer betreedt, wordt er in plaats van een positief, intern ongemak gecreëerd.

Hoe je een spanplafond decoreert met een fotoafdruk, kijk in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer