Beschikt over uitgesneden spanplafonds

Gesneden spanplafond is een structuur met bepaalde kenmerken. Het bestaat uit meerdere doeken, maar minstens één van hen moet artistieke bezuinigingen hebben. Dit kunnen bloemen, geometrische vormen, dieren en meer zijn. Gesneden spanplafonds helpen om een ​​verscheidenheid aan ontwerpideeën te vertalen naar realiteit. Hun vele voordelen worden onderscheiden door zowel gewone consumenten als ervaren specialisten.

Ontwerpkenmerken

Doeken worden parallel aan elkaar gemonteerd, in verschillende lagen (verschillende texturen en tinten). Bovenop wordt een gekleurde film aangebracht en op de bodem pastelkleuren. Het maken van een ornament begint op de computer. Als de consument het werk goedkeurt, wordt de foto op film gemaakt.

Perforatie van de onderste lagen wordt uitgevoerd met een speciaal gereedschap., waardoor de randen glad en aantrekkelijk worden. De film wordt gelijkmatig uitgerekt, en zelfs na vele jaren buigt deze niet door en vervormt deze niet.

Het ontwerp van gesneden elementen kan absoluut elk zijn. Gaten zijn er in verschillende maten en vormen, ze kunnen overal op het canvas worden geplaatst. Vraag zijn patronen bestaande uit cirkels van verschillende groottes. Kunstsneden worden gebruikt om een ​​ornament, spiegel, symmetrische patronen te maken en om willekeurig geplaatste figuren te verkrijgen.

In de regel worden matte materialen gebruikt voor de productie van uitgesneden doeken, en glanzende producten worden gebruikt voor de bovenste lagen. Door de spiegelreflecties en natuurlijke schaduwen op het materiaal met glans, wordt het effect van grote diepte gecreëerd en 3D-afbeeldingen zien er erg interessant uit.

Gesneden doeken worden geïnstalleerd met behulp van 3D-profielen. Dankzij een dergelijk systeem kunnen twee doeken tegelijk worden geïnstalleerd - met en zonder perforaties.

voordelen

Planning reparatie in het appartement, veel kiezen uit gebeeldhouwde doeken.

Dit is niet verrassend, omdat ze een aantal voordelen hebben:

 • de vorm verandert niet zelfs na vele jaren;
 • met behulp van de film kunt u alle ontwerpideeën vertalen naar de realiteit;
 • doeken verschillen in weerstand tegen vervuiling en invloed van vloeistof;
 • materialen vereisen geen speciale zorg, veeg het oppervlak alleen af ​​met een vochtige doek;
 • door het gebruik van twee lagen van het plafond, is het mogelijk om niet alleen verschillende texturen, maar ook alle tinten te combineren;
 • Het glanzende canvas vergroot visueel de ruimte en decoreert het interieur van de kamer, in elke stijl ingericht.

Deze coating is een uitstekend decoratief element voor een verscheidenheid aan gebouwen, en daarom ontving het een groot aantal positieve feedback van consumenten. Als voorbeeld - een patroon in de vorm van een dier kan in de kinderkamer worden gebruikt, het geometrische patroon past perfect in de woonkamer.

Gesneden spanplafonds - dit is niet alleen een decor in de kamer. Als er een inlaatventilatiesysteem is, kunnen de uitgangen ervan onder het spanblad of tussen de vellen worden geplaatst. In dit geval is het rooster van buitenaf niet zichtbaar en komt de lucht in grote hoeveelheden de ruimte binnen.

backlight

In gebeeldhouwde plafonds kan licht zowel extern als intern zijn.Door canvas met uitsparingen te installeren, kunt u traditionele kroonluchters, ingebouwde verlichting en zelfs meerkleurige led-lampen gebruiken. Door een combinatie van patronen en ongewone verlichting te gebruiken, krijgt u een zeer interessant ontwerp van het plafond.

U kunt een 3D-afbeelding maken met behulp van een LED-achtergrondverlichting die achter het achtergronddoek of tussen lagen wordt geplaatst. Het plafond met ingebouwde verlichting ziet er luxueus uit in elk interieur.

Deze optie heeft nog een aantal andere voordelen:

 • dankzij de flexibiliteit van de tape kan deze gemakkelijk elke vorm krijgen;
 • diodes gaan tot 10 jaar mee;
 • veiligheid (dit materiaal is brandwerend);
 • minimaal energieverbruik;
 • zorgt binnenshuis voor een heldere, natuurlijke kleur;
 • de mogelijkheid om verlichting in elke kleur te gebruiken.

Een uitstekende optie is de oplossing wanneer de gloed van de ledstrip wordt weerspiegeld in de glans, waardoor een 3D-beeldeffect wordt gecreëerd. Het licht wordt gebroken van de andere kant en vormt de originele patronen in de reflectie, en verlicht ook het canvas. U kunt LED-achtergrondverlichting gebruiken om dynamische afbeeldingen te maken.

Hoe maak je een ornament?

Het bovenste deel van het plafond is een standaard PVC-film, die bekend is bij alle professionals en consumenten. Er is niets ongewoons aan. De algehele indruk van het spanplafond is rechtstreeks afhankelijk van het patroon.

Aanvankelijk wordt het patroon op de computer gemaakt - in een grafische editor, waarbij de ontwerper de vorm en parameters van de uitsnijdingen selecteert, een plaats op het canvas selecteert en de laatste schets maakt. Daarna worden de figuren gemaakt op het canvas van de vereiste grootte (met behulp van een laserplotter). Wanneer het patroon wordt gesneden, smelten de randen een beetje, wat een hoog niveau van coatingsterkte garandeert: de folie scheurt niet, zelfs niet na jarenlang gebruik.

De vorm van het patroon, u kunt kiezen voor klaar (uit de catalogus) en u kunt uw eigen versie aanbieden. Als de ontwerper de mogelijkheid bevestigt om doek met dergelijke figuren te produceren, zullen de kamers van uw appartement binnen een paar dagen worden versierd met originele gebeeldhouwde plafonds.

montage

Voor de installatie moet u alle communicatie uitvoeren: draden voor ingebouwde verlichting, kroonluchters, ventilatie. Hierna is de markering van de secties waar de bevestigingsbaguettes zullen worden geplaatst klaar. Plafondhoogtes zijn gemarkeerd op een muur, dan is de hoogte van de plafonds bevestigd op andere muren met een haksnoer en een speciaal niveau. Deze markup is verbonden door lijnen, waar het profiel is ingesteld.

Er zijn de volgende methoden om verschillende doeken te bevestigen:

 • Met Apply-technologie wordt de installatie van LED-achtergrondverlichting uitgevoerd. Baguettes bevinden zich op 40 mm van elkaar, de dikte van de doeken bereikt 120 mm.
 • Voor constructies waarbij de lagen gelijk met elkaar worden geïnstalleerd, wordt Apply 0 toegepast De plafondhoogte is 30 mm.
 • Als het nodig is om de doeken op een afstand van 8 mm van elkaar te installeren, is het Apply 8-profiel vereist. De hoogte is 30 mm.
 • Voor kamers met hoge plafonds of om constructies in verschillende niveaus te installeren, worden traditionele h-baguettes gebruikt. Het canvas kan dus op verschillende afstanden worden geplaatst en er kunnen verschillende lagen zijn.

Het doek wordt bevestigd in de groeven die zich binnenin bevinden. Het canvas met uitsparingen is bevestigd aan de groef, die zich in de buurt van de muur bevindt. Tijdens de installatie wordt de lucht in de ruimte verwarmd door een warmtepistool, waardoor het canvas elastisch wordt, waardoor het uitrekt en de installatie zo snel en gemakkelijk mogelijk wordt uitgevoerd.

Bij het kiezen van een geschikt ornament, vergeet niet dat bij het uitrekken de cirkels een beetje uitrekken en hun vorm veranderen. Doeken worden kruisgewijs geïnstalleerd, de installatie begint in de hoek van de kamer.Na afkoeling blijkt het een glad oppervlak te zijn met originele patronen, vrij van gebreken.

In het binnenland

Plafonds van dit type zien er geweldig uit in grote kamers, dus ze worden vaak geïnstalleerd in restaurants, schoonheidssalons, hotels, enzovoort. Wat betreft stijlen - gebeeldhouwde plafonds kunnen worden gebruikt voor verschillende interieurs.

Ronde patronen van verschillende grootte vormen een uitstekende aanvulling op de kamer, ingericht in de stijl van hi-tech. De plafonds, versierd met rustgevende tinten en versierd met eenvoudige vormen, zullen de kamers aanvullen in moderne en minimalistische stijlen. Doeken met elegante patronen die geschikt zijn om te kiezen voor een klassiek interieur.

Uitgesneden spanplafonds kunnen voor elke kamer worden gekozen: voor de woonkamer, kinderkamer, slaapkamer, eetkamer enzovoort. Vaak bieden experts een originele combinatie van gesneden ornament op het plafond met een patroon op de muren of op de vloer. Het heerlijke effect zal niet alleen de eigenaar, maar ook de gasten tevreden stellen.

De eigenschappen van uitgesneden spanplafonds zijn esthetiek, duurzaamheid en een lange levensduur. Al deze kenmerken zijn direct afhankelijk van hoe goed de installatie was.Houd er rekening mee dat de installatie van bewerkte plafonds de mogelijkheid vereist om te werken met speciaal gereedschap en kennis van de technologie van Apply. Daarom moet je niet proberen om de uitgesneden plafonds met je eigen handen te installeren, het is beter om het werk onmiddellijk toe te vertrouwen aan ervaren professionals.

Het installeren van de plafondafdekking door een onervaren vakman kan het materiaal beschadigen en zelfs schade toebrengen aan de menselijke gezondheid, omdat de gereedschappen die nodig zijn voor de installatie levensbedreigend zijn. Ervaren specialisten zullen hun werk snel en efficiënt doen.

Gesneden spanplafonds zijn moderne constructies die vanaf de eerste dagen van hun bestaan ​​erg populair zijn geworden bij consumenten. Deze vraag hangt niet alleen samen met het oorspronkelijke uiterlijk en een groot aantal andere voordelen, maar ook met het feit dat u dergelijke plafonds zelfs in lage ruimtes kunt installeren. Ze "oefenen geen druk uit" op degenen die in de kamer zijn, maar verhogen het zelfs visueel. U kunt een gezellige sfeer creëren in de kamer, die niet alleen comfortabel is voor familieleden, maar ook voor alle gasten.

Over de installatie van verlichting in het gebeeldhouwde plafond, zie hieronder in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer