Subtiliteiten repareren spanplafonds na een snee

Stretch-plafond wordt steeds populairder. Het ziet er geweldig uit, dringt niet door naar buiten van de buren, bespaart het appartement tegen mogelijke overstromingen, is praktisch en gemakkelijk schoon te maken.

Hij heeft echter nog steeds één belangrijk nadeel: een kleine marge van veiligheid. Het canvas is bestand tegen de belasting in de vorm van rekken en toenemende druk, maar tegelijkertijd leidt onbedoeld contact met een scherp of ruw object tot de vorming van lokale schade.

Speciale functies

Functies reparatie van verlaagde plafonds afhankelijk van het type mes, de oorzaken van de vorming van een snede, de grootte en de locatie van de schade. Het is mogelijk om een ​​doek te beschadigen tijdens het schoonmaken, repareren, spelletjes voor kinderen of een vakantie met wonderkaarsen.In elk geval moet je de trucs kennen die het probleem met hun eigen handen oplossen.

Laten we beginnen met de spanningsdoeken. Er zijn twee hoofdtypen.

doek

Dit polyesterweefsel, geïmpregneerd met een polymeersamenstelling. Gemaakt van synthetische vezels met een lichte toevoeging van natuurlijke vezels. Over het algemeen zijn ze behoorlijk sterk, bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen. De gemiddelde dikte is van 0,35 tot 0,39 mm.

Maar voor ons zijn andere indicatoren belangrijk: poreuze structuur en geringe elasticiteit. Rek ze sterk uit, wat in sommige situaties een pluspunt is. Het is gemakkelijker om kleine defecten te elimineren dan op een film, vanwege de speciale structuur. Het canvas vereist alleen een volledige vervanging als de schade aan het plafond van de stof meer dan 30 cm is..

PVC

Dit canvas, gebaseerd op polyvinylchloridevezels. De dikte is klein - 0.17-0.22 mm, maar het materiaal is zeer duurzaam. Het heeft antistatische eigenschappen, brandt niet, maar smelt. Zeer gevoelig voor temperatuurveranderingen, waardoor scheurtjes eerst kunnen ontstaan ​​en vervolgens filmbreuken. Het is bestand tegen temperaturen tot + 100 ° C zonder zijn eigenschappen te verliezen.

Zeer elastisch - dit maakt het mogelijk om het een beetje uit te rekken, als de snede zich dicht bij het stokbrood bevindt.Maar als u de film krachtig indrukt en uitrekt, verandert deze van vorm en grootte, wat leidt tot onregelmatigheden en golven op het plafond na de restauratie.

Beide soorten rekbekledingen bevatten polymeren in hun samenstelling, maar verschillen in hun structuur en strookkenmerken. Installatie- en montagestructuren zijn ook anders. Dienovereenkomstig zal hun reparatie ook op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Oorzaken van schade

Zelfs het goedkoopste canvas heeft een vrij hoge sterkte. Men moet echter niet vergeten dat beide soorten materiaal weerloos zijn tegen het doorboren van objecten. Daarom kan elke, zelfs de kleinste snede gemakkelijk de integriteit van het materiaal, de dichtheid en het plafond als geheel ernstig vervormen.

Vanaf het moment van installatie moet uiterste zorg worden betracht. In de eerste dagen na het strekken past het materiaal zich aan deze toestand aan en is daarom extreem gevoelig voor mechanische stress, gemakkelijk te beschadigen.

Op basis hiervan is het mogelijk om pas na enkele dagen na de installatie van het plafond elektrische werkzaamheden, installatie van meubels en andere fraudes uit te voeren.

De meest voorkomende oorzaken van bezuinigingen:

 • Onjuiste installatie, slechte kwaliteit van het materiaal zelf en onjuist snijden kan de vorming van schade veroorzaken.
 • Onzorgvuldige herschikking van grote meubels met puntige randen. Bijvoorbeeld het verplaatsen van een kast of een chiffier met scherpe randen en hoeken.
 • Actieve kinderspellen. Tegen het plafond van verschillende speelgoed, spelen met een radiografisch bestuurbaar vliegtuig, het gooien van de bal en dergelijke. Daarom moet het filmplafond vanwege de kwetsbaarheid niet worden geïnstalleerd in kinderkamers en op plaatsen waar kinderen vaak zijn.
 • Onnauwkeurige afhandeling van scherpe objecten in de buurt van de structuur. Slotenmaker- en timmergereedschappen kunnen ook als frequente oorzaak dienen, vooral bij scherpe en roterende randen, bijvoorbeeld een Bulgaar.
 • Een minder frequente, maar echte reden is een champagnekurk.

Hoe te lijmen?

Afhankelijk van de schade en materiaal voor restauratiewerkzaamheden zijn de volgende gereedschappen nodig:

 • textieltape of plakband;
 • schaar, plakband en een kleine antennekabel - 10 cm;
 • een patch die gemaakt kan worden van een deel van de rest van het canvas;
 • nylondraad, naald, verf en vernis;
 • föhn en spatel.

De eerste stap, die van toepassing is op alle soorten canvas, is om "eerste hulp" aan het plafond te bieden - de randen van de snede worden snel verzegeld met dubbelzijdig of plakband. Dit wordt gedaan om een ​​toename van het schadebereik te voorkomen.

Als de snit meer als een lekke band is en niet meer dan 2 cm, kunt u deze onmiddellijk repareren, verzegelen met een ronde pleister of deze vullen met lijm. Dit alles zorgt voor het behoud van de integriteit van het materiaal en laat het niet wegkruipen.

Restauratie van het plafond van de film

Eerst beoordelen we de schade, aan de hand van de grootte en locatie. Het is vermeldenswaard dat Met uw eigen handen kunt u alleen kleine defecten volledig elimineren., omdat PVC-folie niet gemakkelijk kan worden gerepareerd.

Grote snedes, meer dan 15 cm zullen niet mogelijk zijn om het zelf te repareren. Dicht bij de muur - niet verder dan 15-20 cm - kan schade worden getrokken en verborgen in een baguetteslot.

 • Langs de snede, parallel aan de baguette, lijmen we een stuk antennekabel. We wachten tot de lijm helemaal droog is.
 • Nadat we het doek hebben verwarmd met een haardroger.
 • Trek het voorzichtig naar het stokbrood en vul het opnieuw met een spatel.
 • Trek het canvas recht zodat er geen golven meer over zijn.
 • Als er onregelmatigheden worden gevormd aan de zijkanten van de snede, moeten deze waterpas worden gemaakt. Hiervoor lijmen we ook de kabel en trekken we naar de gleuf van het stokbrood.

Als het defect zich ver van de muur bevindt, kunt u verschillende manieren gebruiken om het te verwijderen.

Methode 1: een patch-cut toepassen

We nemen een identieke doek en knippen er een ovalen lap uit, in afmeting moet deze 2-3 cm meer zijn dan de hoofdschade. Na het voorzichtig aanbrengen van lijm erop, zodat er geen overmaat is. Anders blijven er lijmresten achter op de handen en op het plafond, waardoor het uiterlijk sterk zal worden aangetast.

Plaats het stukje op de snede en druk het met gematigde kracht in. Je kunt niet te hard duwen, omdat plooien zich kunnen vormen. Als de patch is gepakt, maakt u deze lichtjes glad. Zulke pleisters kunnen later worden vermomd met een patroon of een PVC-appliqué.

PVC-toepassing wordt met succes gebruikt als een pleister, die hecht aan het afdichtmiddel of de kleefstofsamenstelling. Het is echter de moeite waard om dergelijke stickers (afbeeldingen) toe te voegen aan hele gebieden, zodat het spanplafond een visueel compleet uiterlijk en ontwerp heeft.

Er zijn geen speciale vereisten voor de gebruikte kleefstofsamenstelling, het belangrijkste is dat het snel en efficiënt klemt en kleurloos is. U kunt gebruik maken van superlijm, gewone PVA (latex), universele lijm of gespecialiseerd voor een specifiek materiaal.

Voor verlijming kunt u de volgende vorken lijmsamenstelling kopen:

 • Kleefstof voor alle doeleinden - beschikt over de goede lijffunctie, dankzij de velden die er deel van uitmaken.
 • Speciale lijmonderverdeeld in categorieën:
 1. voor zware materialen - flizelin, vinyl;
 2. voor middelgrote materialen - stof, acrylbehang;
 3. voor lichtgewicht materialen - papierbehang.
 • Regelmatige superlijm.

Methode 2: Installatie in plaats van de snede voor de lamp

Geschikt voor vinylfilm. Een speciale afdichting (of loopvlak) thermische ring is gelijmd aan het beschadigde gebied, nadat het blad is uitgesneden, langs de binnenrand van de ring. Dit zal de basis zijn voor de toekomstige lamp. Met zo'n ring kan vinyl niet verder scheuren en neemt het de spanning over.

Als u uw hand in de schade kunt steken, dan is de ophanging van de lamp op de basis gemonteerd zonder iets af te snijden.

Houd er rekening mee dat de bedrading niet op het oppervlak van het canvas mag worden geplaatst en dat deze moet worden gemonteerd als een spanning tussen de lampen.Lampen kunnen worden vervangen door een grime ventilatierooster of rookmelders, de methode van hun installatie is identiek.

Meer duidelijk herstel van het spanplafond gemaakt van PVC wordt getoond in de volgende video.

Restauratie van stoffen plafond

Door de structuur zijn stretch-plafonds van textiel meer bestendig en gemakkelijker te repareren. De restauratie kan ook op twee manieren worden gedaan.

Methode 1

Naai kapron draad. We selecteren de overeenkomstige synthetische draad. Terugtrekkend vanaf de rand van minimaal 3 mm, spannen we de randen aan. In dit geval speelt de afstand van de muur geen belangrijke rol, omdat de keuze van de methode volledig afhankelijk is van de maat van de snede zelf.

Na het resulterende naadproces acrylafdichtmiddel. Door een geschikt materiaal aan de verse hermetische laag te bevestigen, is het mogelijk om een ​​gebied van schade toe te brengen aan de textuur van het weefsel. Na het wachten totdat de kit volledig droog is, is de stof volledig geverfd met verf of aangebracht met een gewone borstel of airbrush.

Methode 2

Als de incisie groot is, zal de naad erg opvallen en de esthetiek van het plafond bederven. In dit geval kunt u de patch gebruiken. Knip een doek uit een doek of glas.Breng hierop een transparante kleefsamenstelling aan en lijm aan de achterkant van het canvas, vanaf het plafond. Tegelijkertijd is het onmogelijk om de flap te hard in te drukken om te voorkomen dat het plafond doorbuigt. in de plaats van de snede.

We verwijderen overtollig materiaal en maken het materiaal voorzichtig glad. Wanneer de lijm opdroogt, is het handig om het hele plafond te bedekken met verf op waterbasis. Het zal de sporen van recente reparatiewerkzaamheden verbergen.

Methode 3

Het is mogelijk om een ​​thermische ring in het gat te monteren, we doen alles zoals met een filmdoek. Uiteraard moeten deze insluitsels esthetisch en volgens de werkingsregels geschikt zijn.

Mogelijke defecten

Wanneer een niet-professionele persoon wordt aangenomen voor werk, neemt het risico op defecten in het reparatieproces toe. Beschadigde verlaagde plafonds, dankzij moderne technologie, kunnen in de meeste gevallen worden gerepareerd. In het begin is het echter altijd nodig om de mate van schade en de doelmatigheid van acties te evalueren.

Er zijn gevallen waarin restauratie gewoon onmogelijk is:

 • Als het plafond in de naden was verkocht. In dit geval moet het materiaal opnieuw worden aangedraaid, omdat verlijming de situatie alleen maar kan verslechteren.
 • Als het canvas van de muur is gekomen. Het is noodzakelijk om het canvas opnieuw te tekenen en de structuur te versterken.
 • Afzonderlijk vermeldenswaard vrijstaande stokbrood, u kunt het zelf proberen op te lossen, zonder dat u het internet volledig hoeft te vervangen.

De breuk van het plafond van een polyvinylchloridefilm in het centrale gebied, die een diameter van 15 cm overschrijdt, veroorzaakt onvermijdelijk schade door de esthetiek van het canvas. Tegelijkertijd is het mogelijk om de strakheid te herstellen.

Stoffen canvas is veel sterker en beter bestand tegen beschadiging, maar het kost bijna twee keer zoveel als film. Hij heeft echter zijn eigen limiet voor de geschiktheid van restauratie.

Tips en trucs

Enkele tips en aanbevelingen voor de juiste werking van het spanplafond en reparatie.

 • Bij het lijmen van pleisters moet het oppervlak van het canvas vooraf worden ontvet voor een betere hechting. U kunt ontvetten met een speciale spray om voor het spanplafond te zorgen of voor een gewoon wasmiddel, dat niet agressief mag zijn.
 • Wanneer schade optreedt, is het noodzakelijk om de randen met plakband te fixeren. Dit wordt gedaan om een ​​toename van het schadebereik onder invloed van de spankracht te voorkomen.
 • Schade op het canvas met fotoafdrukken wordt alleen geëlimineerd als de snede onbeduidend is en niet merkbaar na de restauratie. Als de integriteit van het patroon is verbroken, moet een nieuwe afbeelding op het plafond worden aangebracht.
 • Het is belangrijk dat de temperatuur in de ruimte tussen 0 ° C en 50 ° C ligt.
 • In natte gebieden moet u snel roestendruppels verwijderen. Veeg de doek beter af met flanellen doek, bij voorkeur kleurloos. Gebruik voor het reinigen een glasreiniger zonder de inhoud van schurende materialen;
 • Voor stoffen canvas zijn gloeilampen toegestaan ​​tot 60 watt en halogeenlampen tot 35 watt. Voor een filmplafond zijn gloeilampen toegestaan ​​tot 40 watt en halogeenlampen tot 20 watt. Als de waarden worden overschreden, verschijnen onvermijdelijk zwarte warmtebronnen.
 • Voordat u schadeherstel uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de oorzaak van de snede geen fabricagefout was. Dat wil zeggen, de snede werd gevormd zonder directe mechanische actie. In dit geval moet u contact opnemen met het bedrijf dat de installatie heeft uitgevoerd en het zal gratis reparaties uitvoeren.
 • Als de eigenaar echter zelf verantwoordelijk is voor de schade aan het canvas, maar de garantieperiode niet is verstreken, moet u de restauratie niet zelf uitvoeren, maar het is beter om hulp in te schakelen bij professionals.De kapitein kan de snede sneller en met betere kwaliteit repareren en de garantievoorwaarden blijven behouden in geval van niet-geslaagde reparatie.

Schade aan het spanningsweefsel hoeft niet altijd te worden vervangen. Kleine en kleine defecten zijn gemakkelijk te repareren met uw eigen handen, laten meestal geen zichtbare sporen en gebreken achter.

In ieder geval is het beter om het advies van een specialist in te winnen om de mate van schade goed in te schatten en om een ​​hoogwaardig restauratiewerk uit te voeren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer