Hoe het spanplafond van het water af te tappen

Spanplafonds krijgen elk jaar een toenemende populariteit onder de bevolking. Deze manier van decoratie van de plafondruimte in het appartement is betaalbaar vanwege de grote concurrentie van bouwbedrijven, uitvoerders, garandeert een vrij snel resultaat, brengt veel ontwerpopties met zich mee door het gebruik van schijnwerpers en verschillende kleuren materiaal.

Een belangrijk voordeel van dit type reparatie in een woonwijk is het vermogen van het materiaal waarvan het spanplafond is gemaakt om water tegen te houden. Soms zijn er situaties waarin u dit water zelf moet legen.

Speciale functies

Een van de voor de hand liggende nadelen van het wonen in een flatgebouw is de aanwezigheid van buren boven je hoofd.Weinig mensen wisten decennialang in hetzelfde appartement te wonen en zijn nooit overstroomd door de onvoorzichtigheid van hun buren of de doorbraak van waterleidingen in een woonwijk naar de verdieping erboven. Helaas garandeert zelfs wonen op de bovenste verdieping niet het onvermogen van de overstroming, omdat dakconstructies ook de neiging hebben om te verslijten. In dit geval kan overstroming optreden als gevolg van hevige regenval.

Moderne spanplafonds zijn gemaakt van verschillende materialen, die kunnen worden onderverdeeld in twee groepen:

 1. Weefselmaterialen van polyestervezels. Dergelijke plafonds worden als milieuvriendelijker beschouwd, meestal zijn ze niet erg betaalbaar, maar hun waterbestendigheid in het geval van een overstroming zal aanzienlijk lager zijn.
 2. Polyvinylchloride (PVC) plafonds zijn populairder bij klanten. Dergelijke plafonds zijn in staat om een ​​kolossale hoeveelheid water tussen verdiepingen te houden vanwege de hyperelasticiteit van het materiaal.

Als de overstroming van het appartement u persoonlijk heeft aangeraakt, dan is de beste manier om van het water boven het spanplafond af te komen een beroep op het bedrijf waarmee u een overeenkomst bent aangegaan voor de installatie van plafondconstructies.Als het bedrijf niet langer bestaat of u om welke reden dan ook geen contact kunt opnemen met zijn vertegenwoordigers, kunt u contact opnemen met andere specialisten.

Maar tegelijkertijd wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​contract te hebben of op zijn minst een wet op het verlenen van diensten, zodat u kunt achterhalen van welk materiaal uw plafond is gemaakt. Dit zal het werk van de meester vergemakkelijken en hem redden van mogelijke fouten.

Helaas gebeurt er echter vaak waterlekkage 's avonds of' s nachts, of in het weekend, wanneer het moeilijk is om contact op te nemen met de acteur / actrice. In dit geval is het logisch om het opgehoopte water zelf af te tappen om te voorkomen dat grote hoeveelheden water op de vloer doorbreken. Het is noodzakelijk om het water af te tappen, volgens onze aanbevelingen.

Hoeveel water kan vasthouden?

PVC-spanplafond is vrij elastisch en duurzaam. Bij contact met water treden geen onomkeerbare veranderingen in de eigenschappen van de PVC-film op. Kleur en elasticiteit kunnen zelfs voor een lange tijd blijven bestaan. Als een lek tijdig wordt opgemerkt en verholpen, is de kans op een doorbraak bijna nul.

Bij het kwantificeren van het watervolume moet worden uitgegaan van de volgende cijfers: gemiddeld is een vierkante meter plafondmateriaal in staat om een ​​druk van 100 liter vloeistof te handhaven. Dit cijfer zal fluctueren, afhankelijk van gerelateerde factoren.

Van bijzonder belang is het merk van het materiaal, verschillende fabrikanten zijn gegarandeerd verschillende treksterkte. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat hoe groter de ruimte waar de overstroming plaatsvond, hoe kleiner het vloeistofvolume is dat het canvas kan bevatten.

Het plafond van stretchstof heeft een goede sterkte, maar de elastische eigenschappen zijn minimaal. Bovendien kan geweven polyester materiaal water doorlaten. Om de doorlaatbaarheid te verminderen, wordt het weefsel van het plafondblad voorlopig bedekt met een speciale vernis, maar dit garandeert geen volledige waterbestendigheid. Hoogstwaarschijnlijk zal er nog steeds water door de stof sijpelen.

Tegelijkertijd verliest de polyesterdraad, wanneer hij in contact komt met water, zijn eigenschappen en uiterlijk, zodat de kans groot is dat het plafond na de overstroming moet worden vervangen. Als er veel water is, zal de stof vanwege de lage elasticiteit eenvoudig uit de perimeterbevestigingsmiddelen springen en zal het volledige volume water op de vloer liggen.

Het materiaal is niet bestand tegen zware belastingen en dergelijke problemen gebeuren de klok rond.

Hoe schoon te maken?

procedure:

 • Voordat u begint met het aanpakken van de gevolgen van overstromingen, moet u ervoor zorgen dat u en uw gezin veilig zijn. Vergeet niet dat kraanwater een ideale geleider is voor elektrische stroom, dus schakel eerst de leefruimte uit door de hoofdautomaat van het appartement uit te schakelen of de stekkers los te draaien om kortsluiting te voorkomen. Breng buren op de hoogte van het optreden van problemen en zorg ervoor dat ze de kranen afsluiten en het water niet meer zal komen.
 • Als het appartement leeg is, neemt u contact op met de hoofdingang, de conciërge of de vertegenwoordiger van het managementbedrijf voor de sleutels van de kelder om de riser te laten overlappen. Daarna moet je van tevoren alle benodigde materialen en gereedschappen voorbereiden.
 • Probeer in geen geval het water helemaal alleen te legen, het is onrealistisch. Je hebt extra handen nodig en niet alleen. Neem contact op met je vrienden, familie en naaste buren voor hulp.
 • Verzamel vervolgens zoveel mogelijk watertanks.Neem alles wat is - emmers, potten, je kunt grote flessen gebruiken voor drinkwater. Het is geweldig als je thuis een lange rubberen slang hebt, zo niet, vraag dan om je vrienden, het zal het proces van het verwijderen van water verlichten en tijd en zenuwen besparen.
 • Vergeet niet dat er altijd het risico bestaat dat water op de vloer wordt gegoten. Verwijder daarom op voorhand persoonlijke spullen, documenten en geld uit de kamer, bedek het meubilair met cellofaanfolie, voer alle huishoudelijke apparaten en elektronica uit en vraag iemand om voor jonge kinderen en huisdieren te zorgen.
 • Wanneer alles compleet is en al het voorbereidende werk is gedaan, kunt u beginnen met het beoordelen van de situatie. Als in de kamer waar de waterbel verscheen, er plafondverlichting is, kan water door de gaten worden verwijderd voor de installatie. Kies het gat het dichtst bij het water zwembad als er meerdere aan het plafond zijn. Om het water af te tappen, schroeft u de spanningslamp los en ontmantelt u deze. Gebruik voor dit enige duurzame meubilair of bruikbare trapladder. Pak de slang en plaats het ene uiteinde in het bassin om water te verzamelen, en het andere uiteinde voorzichtig in het gat voor de lamp.
 • Trek voorzichtig aan de montagering in het gat om het dichter bij het niveau van de bodem van de waterbel te brengen.Vraag een vriend om de stof voorzichtig op te tillen met je handen in het midden van de waterbel, zodat de vloeistof soepel in de richting van het gat stroomt. Van de slang zal water gieten. Als je ziet dat de tank bijna gaat vullen, knijp dan in de onderkant van de slang en verander de capaciteit. Het is beter om samen te werken en met vooraf voorbereide verschillende grote bassins voor water, dan zal het proces sneller gaan en minder risico op morsen van water. Als er geen slang is, moet u de container voorzichtig recht tegen het gat in het plafond houden en deze tijdig vervangen om de vloer niet te laten weken.
 • Het gebeurt dat er in het materiaal van het canvas geen gaten zijn voor het verbinden van verlichtingsarmaturen. In dit geval is de beste optie om het water over de rand van het plafondmateriaal te laten lopen. Kies meestal de hoek die zich het dichtst bij de waterbel bevindt. Nadat u een trapladder of een stevige tafel hebt beklommen, buigt u het decoratieve frame voorzichtig rond de kamer en de bevestigingsrand van de PVC-film. Verwijder met een afgeronde troffel of een ander niet-scherp voorwerp voorzichtig en zonder haast de rand van de doek van het aluminium profiel aan de buitenkant. Laat een kleine hoeveelheid materiaal los en trek langzaam.Als u te energiek handelt, morst u eenvoudig al het water.
 • Vervang de watertank. Door het materiaal onder spanning te brengen, regelt u de stroom. Werk soepel, verhoog geleidelijk het doorhangende gedeelte van het plafond om het water naar de rand van het canvas te leiden, maar wees niet te ijverig en houd het materiaal stevig vast om morsen van vloeistof te voorkomen.
 • Als je zeker weet dat je al het water boven het materiaal van het spanplafond hebt verzameld, zorg dan dat je stappen onderneemt om het canvas te drogen. Als dit niet gebeurt, zal schimmel zich snel vermenigvuldigen op de film. Een verkeerd gedroogd plafond kan ook een muffe, onaangename geur in huis veroorzaken. Let ook op het water dat je hebt verzameld.

Als het vuil blijkt te zijn, moet het oppervlak van het spanningsdoek worden gewassen om vlekken en vlekken te voorkomen en om de vermenigvuldiging van bacteriën onder het plafond te voorkomen. Het is noodzakelijk om dergelijk water zo snel mogelijk weg te pompen.

 • Hetzelfde geldt voor zeep en water dat wasmiddelen bevat, bijvoorbeeld bij het afbreken van was- of afwasmachines. Het wordt ook aanbevolen om na grondig drogen het oppervlak van het materiaal met antiseptische oplossingen te behandelen.Het is beter om aërosolaanbrengopties te kiezen, dus de kans dat het gehele gebied van het verontreinigde web met een antisepticum wordt bedekt, is groter. Aan het plafond mogen geen druppels zijn.
 • Op de een of andere manier, zodra de volgende gelegenheid zich voordoet, bel de wizard bij de juiste installatieorganisatie. Ten eerste zal hij in staat zijn om het oppervlak van het plafondmateriaal professioneel te drogen om zijn verdere normale werking te garanderen. Ten tweede zullen plafondspecialisten met behulp van speciale warmtepistolen de effecten van overmatige filmspanning kunnen elimineren en verzakking kunnen verwijderen, waardoor het oorspronkelijke uiterlijk aan het plafond wordt hersteld. Als u het canvas zelf wilt uitlijnen, vergeet dan niet dat u op eigen risico handelt. Niemand zal u schadeloos stellen in geval van schade aan het web of verlies van zijn kenmerken.
 • Als u het plafondmateriaal alleen wilt uitlijnen, gebruikt u een gebouw- of huishoudhaardroger die op hoge temperatuur werkt. Houd de uitlaat van de föhn zo dicht mogelijk bij het oppervlak van de film om deze glad te maken, maar houd hem niet in een gebied vast, maar beweeg hem soepel om het materiaal niet te laten opsmelten door overmatige verhitting.Als u niet overtuigd bent van uw mogelijkheden, is het beter om contact op te nemen met de specialisten. Ze zullen het werk professioneler doen.

Hoe om water op de vloer te vermijden?

Als de overstroming onmiddellijk kan worden gedetecteerd en gestopt, is de kans groot dat er een groot volume water tussen het diepgangsplafond en het spanningsmateriaal zal vallen.

Ondanks de genoemde positieve eigenschappen van elasticiteit en strakheid van een PVC-film bestaat het risico van een doorbraak:

 1. Elasticiteit heeft grenzen en zwakt na verloop van tijd.
 2. Er bestaat gevaar voor beschadiging van overmatig uitgerekt materiaal met scherpe hoeken van het meubel of achteloos gebruikte huishoudelijke artikelen.
 3. De opening kan ook ontstaan ​​door contact met de puntige randen van de kroonluchter of blaker. Als de plafondbekleding is verbonden met meerdere doeken, neemt de kans op breuk en ontlading ook toe bij de kruising.

Soms kunnen angstige huisdieren per ongeluk op hun doorhangende canvas knagen met scherpe klauwen, bijvoorbeeld door uit een kast te springen. Dit gebeurt zelden, maar als u huisdieren heeft, kunt u een dergelijk scenario niet volledig uitsluiten.

Handel voorzichtig en zorgvuldig. Overmatige haastigheid kan tot fouten leiden en u de kosten van een nieuw spanplafond kosten. Probeer in geen geval de PVC-plaat met scherpe voorwerpen te doorboren. Zo'n gescheurd gat dan zal het bijna onmogelijk zijn om te patchen. En als de volumes van water echt groot zijn, dan zal met een scherpe beweging van de vloeistofstroom onmiddellijk een klein gaatje barsten tot een enorme omvang, en de hele stroom zal naar beneden stromen.

Bovendien is het in dit geval onmogelijk om het uiterlijk van het canvas te herstellen en is vervanging onvermijdelijk. Gebruik om dezelfde reden geen messen en andere scherpe voorwerpen wanneer u de rand van het plafondmateriaal onder het decoratieve stokbrood loslaat.

Druk de plafondbel niet te actief in en drijf water naar de opening voor de kroonluchter. Als je het per ongeluk overdrijft, heb je gewoon geen tijd om het te verzamelen, dan is lekkage onvermijdelijk. Maak het doorzakkende deel van de doek niet glad met gereedschap. Nalatigheid kan leiden tot de verspreiding van water over het hele gebied van de kamer en het is niet mogelijk om het water nauwkeurig af te voeren.

Voordat u begint, moet u de omvang van de problemen afdoende beoordelen.

Ga niet over tot zelfverwijdering van water, als u niet zeker bent van uw capaciteiten, roep dan de professionals die zijn voorzien van de nodige hulpmiddelen. Begin niet te draineren voor de aankomst van assistenten. Vergeet niet dat er veel water kan zijn, wat betekent dat je niet genoeg grote pannen van vijf liter hebt en dat er geen tijd is om te zoeken naar nieuwe tanks tijdens het verwijderen van water dat zich heeft opgehoopt.

Handige aanbevelingen:

 • De beste manier om het uiterlijk van uw plafond en het interieur van het appartement als geheel te behouden, voorkomt mogelijke overstromingen. Optimaal, als uw buren van boven bezig zijn met het repareren van hun pand. Als het je lukt om ervoor te zorgen dat ze de vloer waterdicht maken, zal de overstromingskans vervolgens tot nul neigen. Deze activiteiten omvatten het leggen van gewalst dakbedekkingsmateriaal of glasvezel en worden alleen uitgevoerd tijdens grote reparatiewerkzaamheden.

Wanneer leidingen doorbreken, zullen deze materialen water tegenhouden en de doorstroming ervan door overlappende vloeren voorkomen.

Als overstroming al heeft plaatsgevonden, aarzel dan niet om met de daders de procedure voor vergoeding van materiële schade te bespreken.U zult hoogstwaarschijnlijk geld moeten uitgeven om de gevolgen van de misstap van een ander of slecht onderhoud van sanitair te elimineren.

 • Na het aftappen van het water niet haasten om te installeren en werkverlichting apparaten. Vóór het definitieve drogen, moet u ten minste zeven dagen wachten om de mogelijkheid van kortsluiting en elektrische schokken te voorkomen.
 • Als de overstroming plaatsvond als gevolg van een doorbraak van het verwarmingssysteem met behulp van de procesvloeistof-koelvloeistof, dan zou de enige uitweg het vervangen van het plafond zijn. Onafhankelijke verwijdering van de blaas is in dit geval ten strengste verboden en gevaarlijk voor de gezondheid.
 • Als de PVC-film ondanks de voorzorgsmaatregelen nog steeds is beschadigd door een scherp voorwerp, probeer dan het gat af te dichten met een stukje plakband. Maar in de toekomst is een dergelijk plafond beter te vervangen, zodat bij de nieuwe overstroming het appartement en persoonlijke bezittingen niet zouden worden beschadigd.

Zoals u kunt zien, is het met de juiste voorbereiding, de juiste stemming en met betrouwbare assistenten mogelijk om het water uit het spanplafond te laten lopen zonder negatieve gevolgen voor uzelf.

Hoe het water uit het spanplafond af te tappen, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer