PVC-panelen met imitatietegels in het interieur

Gedurende vele jaren bekleedde de tegel de leidende posities van de materialen voor binnenhuisinrichting, terwijl tegelijkertijd de kamers met hoge vochtigheid tegenover elkaar stonden geen vergelijkbare analogen hadden. Ondanks het feit dat bewerkingen met dit materiaal lang duren, een technisch opgeleide uitvoerder nodig hebben en vrij duur zijn, hebben ze relatief recent een alternatief gevonden.

In plaats van moeilijk te gebruiken keramische tegels kwam goedkoop, met een massa van nuttige eigenschappen van PVC-panelen. Polyvinylchloride is al lang bekend en is actief in de industrie gebruikt, maar is nog niet zo lang geleden populair geworden op het gebied van oppervlaktebekleding vanwege de modernisering van de productie en de verbetering van de kwaliteit van vinylpanelen, inclusief hun milieuveiligheid.Het product is absoluut concurrerend en kan gemakkelijk worden gebruikt als budgetreparatie.

Het gebruik van het materiaal vereist geen aanzienlijke kosten, het werk vindt in een korte tijd plaats en stelt u in staat om het interieur aanzienlijk te veranderen zonder onnodige inspanningen.

Beschikt over PVC-coating onder de tegel

Voor polyvinylchloride, meer dan een eeuw geleden uitgevonden, konden ze lange tijd geen praktische toepassing vinden en pas na de Tweede Wereldoorlog kwam de productie wijdverspreid. Tegenwoordig wordt het materiaal actief gebruikt in de industrie, met name voor de isolatie van kabels, de vervaardiging van films, vloermatten en natuurlijk ramen, deuren en bekledingspanelen.

Polyvinylchloride
PVC-productieplan

Tot op zekere hoogte was het gebruik in het dagelijks leven niet bijzonder populair, men geloofde dat het materiaal schadelijk was voor de gezondheid. Tegenwoordig is de situatie drastisch veranderd, heeft de productie een volledige modernisering ondergaan en kan met vertrouwen worden gesteld dat kunststofpanelen absoluut onschadelijk zijn. De enige situatie waarin PVC gevaarlijk kan zijn voor mensen, is het vrijkomen van schadelijke stoffen in het verbrandingsproces.

De panelen bestaan ​​uit verschillende lagen., het binnenste gedeelte is een geperforeerd substraat en de buitenste laag is een gladde gelamineerde coating. Een speciale film die bestand is tegen mechanische schade beschermt het oppervlak van het product en garandeert, indien correct gebruikt, tot 10 jaar uitstekend uiterlijk. Een innovatieve benadering van het tekenen van een afbeelding stelt u in staat om afbeeldingen te maken van elke complexiteit en textuur.

De unieke coating heeft verschillende voordelen:

 • verhoogde waterbestendigheid;
 • duurzaamheid;
 • hittebestendigheid;
 • eenvoudig te installeren;
 • het oppervlak is glad, houdt geen stof en vuil vast;
 • ecologisch schoon;
 • een breed scala aan kleuren en texturen;
 • mogelijkheid om persoonlijke ideeën in ontwerp te implementeren;
 • maskeert de imperfectie van de wanden onder de coating;
 • vereist geen technologisch complexe zorg;
 • perfect ontvankelijk voor reiniging;
 • bestand tegen schimmels en meeldauw;
 • betaalbare prijs.

  nadelen:

  • tijdens het branden stoten ze schadelijke stoffen uit die mogelijk gevaarlijk zijn voor mensen;
  • met een scherpe temperatuurdaling die onderhevig is aan vervorming;
  • In de eerste dagen na installatie wordt een speciale geur van plastic afgegeven, als grondstoffen van slechte kwaliteit werden gebruikt bij de productie, kan de geur aanhouden.

  Typen panelen

  PVC-bekleding met imitatietegel is verschillend van vorm, er zijn drie hoofdtypen: plaat, vierkante elementen en kunststof panelen.

  Kunststofpanelen kenmerken zich door een hoge montagesnelheid. Lengte 260 - 300 cm Breedte van 15 tot 50 cm.

  Een karakteristiek kenmerk van vierkante panelen is de mogelijkheid van een persoonlijke keuze van kleurlay-outs: u maakt zelf een uniek patroon of ornament. De afmeting van één zijde is van 30 tot 98 cm.

  Naast de bevestiging op de muur of het krat (afhankelijk van het type constructie), zijn de elementen aan elkaar bevestigd met een "doorn-groef" -slot.

  Vierkant pvc
  Vierkant PVC in een bloem

  Vel - ziet eruit als multiplexplatenZe worden PVC-platen genoemd. De lengte is 80 - 203 cm, de breedte is van 150 tot een ongelooflijke 405 cm. Ze zijn bevestigd met lijm of spijkers, de naden zijn gevuld met kleurloos afdichtmiddel of bedekt met een speciale lat.

  Algehele parameters van producten zijn gestandaardiseerd door de fabrikant, hun bereik is zeer breed. De grootte van één kant kan bijvoorbeeld variëren met tientallen centimeters.

  Vanwege de unieke kenmerken en de redelijk betaalbare prijs, is het materiaal ideaal om het uiterlijk van de kamer aanzienlijk en snel te veranderen voor weinig geld.

  Panelen als gevolg van ontwerpkenmerken zorgen voor een prachtige thermische en geluidsisolatie.

  PVC-plaat
  PVC-paneel

  Selectie van PVC-panelen

  Er zijn externe tekens waardoor Bepaal de kwaliteit van de coating voor de badkamer en keuken, let op.

  • Koop altijd producten uit dezelfde batch, anders riskeer je panelen van verschillende kleuren die erg opvallen. Dit is een heel belangrijk punt, zorg ervoor om de verzoening door te brengen.
  • Inspecteer de panelen zorgvuldig op uitwendige beschadiging en vervorming in een rechte hoek.
  • Het paneelslot moet sterkte hebben en tegelijkertijd voldoende elasticiteit. Buigen mag niet tot vervorming leiden.
  • Vermijd te goedkope coatings, dit zijn producten van gerecycled plastic en het zal een zeer korte tijd meegaan.
  • De lichtgele kleur van het paneelmateriaal duidt op een schending van de opslagcondities (onder de open zon) of het gebruik van kleurstoffen van lage kwaliteit.
  • Een belangrijke factor die de sterkte beïnvloedt, is de afstand tussen de baleinen (scheidingswanden), de optimale 5 - 10 mm.
  • De voorraad bekledingsmateriaal moet enkele m2 groter zijn dan de werkelijke afmeting, het is noodzakelijk om rekening te houden met de onvermijdelijke kosten voor een segment in de hoeken.
  • Alle afmetingen gespecificeerd door de fabrikant moeten opnieuw worden gecontroleerd op overeenstemming met de werkelijke grootte, vooral als de producten Chinees zijn.

  Hoe zijn de panelen onder de tegel?

  Voordat u begint met het monteren van de bekleding op de muur, moet u rekening houden met alle voor- en nadelen van de beschikbare installatiemethoden. Bevestiging met lijm of vloeibare nagels heeft zijn nadelen: indien nodig is demontage van het paneel zeer problematisch.

  Het is gemakkelijk om een ​​tegel die tegels op de muren nabootst te repareren, er zijn twee hoofdmanieren.

  Lijm fixatie

  Om deze methode te gebruiken wordt niet vaak verkregen, een van de voorwaarden voor het gebruik ervan is zo glad mogelijke wanden, wat zeldzaam is. Voor het plakken heb je lijm van goede kwaliteit nodig, perfect "moment".

  De te verlijmen oppervlakken moeten schoon zijn en noodzakelijkerwijs droog zijn. De muur is voorbereid, schoongemaakt van de oude coating en vuil. Het werkoppervlak wordt genivelleerd, de defecten worden opgevuld met een oplossing, het overschot wordt door een perforator naar beneden geslagen. De wand wordt twee keer achter elkaar gecoat met een primer en pas nadat het oppervlak volledig droog is, kan het installatieproces beginnen.

  Lees voor het werk de instructies voor het gebruik van lijm en volg deze consequent.

  Installatie van panelen onder de kist

  Montage van bekledingen op het frame (krat) heeft Aanzienlijke voordelen met betrekking tot de hierboven besproken fixatiemethode:

  • geen noodzaak voor een perfecte wandvoorbereiding;
  • ontwerpfuncties maskeren communicatie en, indien nodig, bieden gemakkelijke toegang voor reparaties;
  • krat is eenvoudig zelf te monteren.

  Bij het kiezen van materiaal voor de draaibewerking moet het metalen profiel de voorkeur krijgen. De constructie van hout is niet geschikt voor langdurig gebruik in kamers met een hoge luchtvochtigheid, hout vervormt na verloop van tijd en de gemonteerde coating verliest zijn oorspronkelijke uiterlijk.

  Bij de vergadering is het noodzakelijk om zich aan bepaalde regels te houden:

  • maak de structuur minstens 50 cm vast;
  • het profiel staat altijd loodrecht op de richting waarin de afwerking loopt;
  • het is beter om de panelen verticaal te plaatsen, dit zal helpen om waterpenetratie aan de interface te voorkomen;
  • gebruik voor het bevestigen van de bekleding schroeven of spijkers als u houten latten gebruikt;
  • gebruik altijd extra accessoires voor decoratie - baguettes, plinten en dergelijke.

   Een ander interessant kenmerk van dit afwerkingsmateriaal is de mogelijkheid om parameters te veranderen afhankelijk van de temperatuuromstandigheden. De afmetingen van het paneel van drie meter met een temperatuurverschil van -10 tot 40 graden veranderen met 1 cm. Deze eigenschap moet tijdens de installatie in aanmerking worden genomen, het paneel moet van tevoren in de ruimte worden gebracht en bij een temperatuur onder normaal worden geassembleerd. Dit geeft de mogelijkheid om het meest monolithische oppervlak te krijgen.

   Ervaren bouwers adviseren tijdelijk pvc-panelen te gebruiken voor het bekleden van badkamers in huizen van nieuwe gebouwen, voor de tijd die het gebouw nodig heeft om op natuurlijke wijze te krimpen, en pas dan, na 3 tot 5 jaar, om keramische tegels te selecteren.

   Zorgt voor PVC-panelen

   Vinyl is niet pretentieus om te onderhouden, maar moet periodiek worden gereinigd en heeft beperkingen voor het gebruik van bepaalde chemicaliën.

   Wat kan worden gewassen:

   • water en een zachte, pluisvrije doek, dit is genoeg voor een succesvolle strijd tegen stof en minder vuil;
   • in het geval van meer ernstige verontreiniging, worden speciale reinigingsmiddelen gebruikt;
   • de oorspronkelijke helderheid en rijkdom van de kleuren helpen om de 10% -oplossing van ammoniak terug te brengen.

    Wat kan niet worden toegepast:

    • schurende reinigingsmiddelen, ze zullen het oppervlak beschadigen;
    • oplosmiddelen en ontvetters, het zal het oorspronkelijke uiterlijk vernietigen;
    • alkali.

    Maak er een regel van om op een kleine, afgelegen site alle middelen die van toepassing zijn te testen.

    Gebruik van

    Moderne synthetische polymeer demonstreert positieve kenmerken, voldoende om op de bouwmarkt van afwerkingsmaterialen erkend leider - keramische tegels.

    De inherente eigenschappen van PVC-panelen mochten een nieuwe filosofie van reparatie vormen, die fundamenteel verschilt van alles wat al tientallen jaren traditioneel is.

    De democratische prijs en het ontbreken van de noodzaak voor de verplichte betrokkenheid van een professionele meester bracht de reparatiewerkzaamheden met behulp van PVC tot een geheel nieuw niveau van toegankelijkheid. Reparatie is niet langer een project met een hoog budget, waarvoor enorme investeringen in materialen en lonen van ingehuurde werknemers nodig zijn.Nu is het een proces waarbij iedereen met acceptabele middelen de vaardigheden van een ontwerper kan demonstreren en zijn fantasieën kan realiseren.

    De coating is universeel en kan worden gebruikt voor wanden en plafonds, ook in kamers met een hoge luchtvochtigheid. Het lage gewicht, het gemak van montage, de minimale hoeveelheid afval en de bijna volledige afwezigheid van geluid maken het werken met plastic een spannende ervaring voor iedereen toegankelijk. De mogelijkheid om de vorm, kleur en verschillende texturen van de panelen te kiezen, zal voldoen aan de meest veeleisende klanten. Tegenwoordig zijn dunne panelen van lila kleur erg populair.

    Professionele reparatieteams zijn blij om PVC-wandtegels te fineren tegen prijzen die interessanter zijn dan bij het werken met keramische tegels.

    Hoe de pvc-panelen met imitatietegels in de badkamer te installeren, zie de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer