Ceiling PVC-panelen: de voor- en nadelen

Tegenwoordig kun je in de winkels veel verschillende materialen vinden die bedoeld zijn voor het plafond. Een van de meest populaire en betaalbare zijn PVC-panelen. Dergelijke coatings hebben een aantrekkelijk ontwerp en eenvoudige installatie. Vandaag zullen we van naderbij bekijken welke voordelen en nadelen inherent zijn aan PVC-plafondpanelen.

Speciale functies

Moderne fabrikanten produceren een grote verscheidenheid aan afwerkmaterialen waarmee u plafondplafonds kunt lijmen of afplakken. Consumenten zijn echter altijd op zoek naar betaalbare, lichtgewicht en gemakkelijk te installeren exemplaren. Aan deze eisen wordt voldaan door PVC-panelen (een andere naam is plastic voering).

Dergelijke coatings worden gebruikt om verschillende redenen te voltooien. Ze kunnen niet alleen op het plafond worden gelegd, maar ook op de muren. Dit geeft de veelzijdigheid van polyvinylchloridedoeken aan.

PVC-platen zijn manieren om het plafond in bijna alle interieurs te versieren. Het ensemble kan in elke stijl en kleur worden gemaakt. Gelukkig kunt u met het assortiment kunststofpanelen de juiste optie kiezen voor verschillende omgevingen. De enige uitzonderingen zijn luxe interieurs gemaakt in de rococo, imperium, art deco of barokstijl. Dergelijke ensembles worden gekenmerkt door extreem dure en natuurlijke materialen - PVC-panelen in deze omgeving hebben niets te maken.

Een onderscheidend kenmerk van PVC-panelen is het installatiegemak. En dit geldt voor de plafond- en muuropties. Voor de installatie van dergelijke afwerkingsmaterialen is het niet nodig om de meesters te bellen - met al het werk is het mogelijk om het zelfstandig aan te kunnen.

De meeste consumenten geven de voorkeur aan polyvinylchloride plafondtegels, omdat deze goedkoop zijn en in een zeer rijk assortiment worden gepresenteerd. Dergelijke coatings zijn niet alleen monochromatisch, maar ook versierd met verschillende patronen, afbeeldingen, reliëfornamenten en prints.Tegenwoordig zijn vooral originele varianten met een 3D-effect populair.

Installatie van deze afwerkingsmaterialen kan in elke kamer worden gemaakt. Het kan een woonkamer, een hal, een keuken en een badkamer zijn. Het wordt niet aanbevolen om deze afdekkingen alleen onder de slaapkamers te plaatsen, omdat ze niet bijdragen aan hoogwaardige ventilatie van vloeren.

Voors en tegens

waardigheid

Plafond PVC-panelen hebben, net als andere afwerkingsmaterialen, hun eigen voor- en nadelen. Overweeg eerst de voordelen van deze coatings.

 • Ze zijn duurzaam. De gemiddelde levensduur van hoogwaardige PVC-panelen is 20 jaar.
 • Polyvinylchloride-materialen zijn slijtvast. Ze zijn niet bang voor het hoge gehalte aan vocht en vocht in de lucht. Dankzij deze functie kunnen vergelijkbare coatings worden geïnstalleerd in kamers zoals een badkamer en keuken.
 • Kunststof coatings rotten niet.
 • Voor dergelijke plafondmaterialen hoeft niet voortdurend te worden gezorgd, met behulp van dure gereedschappen. Plastic is onpretentieus materiaal. Het enige dat van u wordt verlangd is om er periodiek stof van te verwijderen.
 • PVC-panelen hebben geluidsisolerende eigenschappen, wat erg belangrijk is voor het afwerken van het plafond.
 • Dergelijke afwerkmaterialen zijn licht van gewicht, dus het is heel gemakkelijk om ermee te werken.
 • PVC-panelen zijn niet bang voor extreme temperaturen. Natuurlijk zijn uitzonderingen extreem hoge temperatuurwaarden.
 • Met behulp van PVC-panelen in verschillende kleuren, kunt u een visuele zonering van de ruimte maken. Boven de leeshoek kunt u bijvoorbeeld beige borden installeren en boven het zitgedeelte een bank en een televisie - perzik. Natuurlijk hangt de keuze van de juiste combinaties allereerst af van de kleurprestaties van het hele interieur als geheel.
 • Polyvinylchloride is een kneedbaar materiaal dat probleemloos kan worden verwerkt. Vandaag de dag kunt u panelen in verschillende kleuren geverfd zien, evenals originele uitvoeringen versierd met ornamenten en prints in winkels. Kies de perfecte optie kan elke koper.
 • U kunt het plafond inkorten met PVC-panelen in een stadsappartement of in een houten privéwoning.

tekortkomingen

Een groot aantal positieve eigenschappen verklaart de populariteit van polyvinylchloride-panelen, waardoor ze vaak voldoende zijn om het plafond te verkrijgen. Ze hebben echter een aantal nadelen, overweeg elk van hen.

 • Polyvinylchloride kan geen vuurvast materiaal worden genoemd.In geval van brand is het licht ontvlambaar en ondersteunt het actief de verbranding en veroorzaakt het scherpe rookwolken.
 • In de winkels zijn er een groot aantal PVC-platen van lage kwaliteit met toxische componenten als samenstelling. Dergelijke coatings na installatie laten een onaangename chemische geur achter in de kamer die nog lang aanhoudt.
 • Polyvinylchloride-platen zijn geen "ademende" materialen. Ze laten geen lucht vrij circuleren en passeren het plafond.
 • In kunststofpanelen zijn er in de regel lege holtes. Uitzonderingen zijn slechts subtiele soorten materiaal. In de vrije ruimten komen vaak insecten voor, om zich te ontdoen van wat erg problematisch is.
 • PVC-panelen kunnen geen slagvaste materialen worden genoemd. Natuurlijk, als ze zich aan het plafond bevinden, zal het niet gemakkelijk zijn om ze te beschadigen, maar tijdens het installatieproces kan dit heel goed gebeuren. Daarom wordt aanbevolen om zorgvuldig met vergelijkbare materialen te werken.

types

Plafond PVC-panelen zijn anders. Laten we nader kennismaken met de meest relevante en populaire opties.

naadloos

Dergelijke afwerkingsmaterialen zijn erg gewild, omdat ze er esthetischer en presentabeler uitzien. Nadat ze op het plafond zijn gelegd, vormen ze een enkel doek waarin alle stroken zo strak mogelijk aan elkaar zijn bevestigd zodat de voegen niet zichtbaar zijn. Dergelijke afwerkingsmaterialen zijn iets duurder dan gewone plastic platen, maar ze zien er veel interessanter en rijker uit.

rondsel

Rackpanelen komen vaker voor dan naadloos. Dergelijke afwerkingen hebben een aantal positieve eigenschappen.

 • niet bang voor blootstelling aan vocht en vocht;
 • in staat om een ​​plafondplafond te voorzien van voldoende ventilatie, omdat ze tussenruimten van verschillende afmetingen tussen de latten hebben;
 • het is toegestaan ​​om ze zowel langs als tegenover de kamer te installeren;
 • redelijke prijs;
 • heel gemakkelijk en snel geïnstalleerd;
 • dienen vele jaren zonder het oorspronkelijke uiterlijk te verliezen.

Ernstige tekortkomingen in rackcoatings worden niet waargenomen. Men hoeft alleen maar op te merken dat dergelijke structuren een bepaalde hoeveelheid vrije ruimte in de kamer verbergen, waardoor de hoogte van het plafond wordt verkleind.

sectionele

Polyvinylchloride plafondpaneel kan uit twee delen en uit drie delen bestaan.Op het oppervlak van dergelijke panelen wordt elke sectie gescheiden door een dunne strook, waarvan de kleur is gemaakt onder zilver of goud. Extern zijn dergelijke structuren moeilijk te onderscheiden van aluminium lamellen, zo dicht mogelijk bij elkaar geïnstalleerd.

Met 3D-effect

Tegenwoordig is er veel vraag naar PVC-platen met een 3D-effect. Dergelijke coatings kunnen kleine of grote convexe delen op hun oppervlak hebben. Uiterlijk lijken deze afwerkmaterialen op echt stucwerk. Met behulp van deze hemelbekleding kunt u het interieur aanpassen, waardoor het origineler en attenter wordt.

Doeken met het effect van 3D zien er niet alleen goed uit op één niveau, maar ook op een plafond met meerdere niveaus, samengesteld uit een gipsplaatdoos.

SLR

Als u een fan bent van unieke ontwerpideeën zonder grote financiële investeringen, dan zou u de optie moeten overwegen om spiegel PVC-panelen te installeren. Met behulp van dergelijke afwerkingsmaterialen kunt u de ruimte visueel vergroten en het veel lichter maken. Deze coatings zijn vierkant en ruitvormig.

Deze glanzende panelen hebben op hun oppervlak een coating van een speciale film die een reflecterend effect heeft. Samen met goed geselecteerde verlichtingsapparaten ziet een dergelijke voering er fantastisch uit.

Bovendien verschillen PVC-panelen in hun textuur. Ze zijn glanzend en mat. De keuze voor een geschikt materiaal hangt grotendeels af van de stijlrichting van het interieur.

kleuren

PVC-panelen voor plafonddecoratie zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De meest populaire zijn verschillende kleuren.

 • wit, beige en crème canvas (gemakkelijk te combineren met veel kleuren in het interieur, geschikt voor zowel klassiek als hightech);
 • delicaat roze, geel, karamel (rustige en neutrale kleuren die gemakkelijk in veel interieurs passen);
 • Gestreept (dergelijke doeken kunnen verschillende kleuren combineren: van vergelijkbaar tot contrasterend.

Ontwerpers adviseren om de gestreepte opties zorgvuldig te selecteren. Je moet geen te felle panelen kopen, waarop twee te brutale en verzadigde tinten conflicteren. Zulke materialen zorgen voor een ongemakkelijke sfeer in de kamer.

Ook vandaag zijn spectaculaire pvc-panelen versierd met een specifiek patroon, print of patroon erg populair.Als u besluit om het plafond met dergelijke materialen te versieren, moet u er rekening mee houden dat te veelkleurige en kleurrijke coatings op dergelijke oppervlakken ongepast en irritant lijken - alles moet met mate gebeuren.

Vraag en mooie PVC-panelen onder de boom. Dergelijke coatings zijn een goed alternatief voor natuurlijke platen of laminaat, dus veel consumenten kiezen ervoor en laten alleen positieve beoordelingen over dergelijke afwerking achter.

afmeting

Standaard paneelafmetingen zijn afhankelijk van het type:

 • voeringbreedte - 10 cm, lengte - 3 m;
 • de breedte van de versterkte voering is 125 mm, lengte - 3 m;
 • brede panelen zijn beschikbaar van 15 tot 50 cm breed en 2,6-3 meter lang;
 • de breedte van de plaatpanelen is van 80 cm tot 2,03 m, lengte - van 1,5 tot 4, 4,05 m.

Toepassingsgebied

Plafond PVC-panelen kunnen in verschillende ruimtes worden geïnstalleerd. Ze zijn geweldig voor interieurdecoratie in zowel residentiële als openbare ruimtes. Dergelijke materialen zijn te vinden in kantoren, winkels, cafés, restaurants en bars.

Wat betreft woonruimtes kunnen hier PVC-platen worden geïnstalleerd:

 • in de omstandigheden van een hal met een verschillend metrisch gebied;
 • in de gang en de gang (het is beter om hier lichtpanelen te plaatsen zodat de kamers niet krap lijken);
 • in de keuken;
 • in de badkamer;
 • in de slaapkamer (hier zijn PVC-panelen minder vaak geïnstalleerd dan in andere kamers).

Prachtige voorbeelden

 • Een wit sectionaal plafond ziet er spectaculair uit in een meerlagig ontwerp in een lichte keuken met houten meubilair en een bruine laminaatvloer.
 • Spiegelpanelen zien er geweldig uit samen met een diodetape rond de omtrek van de gipsplaat. Deze decoratie is geschikt voor een luxe woonkamer in beige tinten met een lichte, zachte hoek, houten palen en een zelfegaliserende vloer.
 • Houten panelen zien er goed uit in een kamer met grote ramen, een gezellige open haard en een geweven bank er tegenover.

Zie de volgende video voor meer informatie over het zelf installeren van PVC-panelen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer