Kenmerken van PVC-panelen voor mozaïek

 Kenmerken van PVC-panelen voor mozaïek

Het afwerken van de kamer is een zeer belangrijk proces. Het is noodzakelijk om materialen op te halen die niet alleen in het interieur passen, maar ook modern en van hoge kwaliteit zijn. Bijvoorbeeld mozaïekpanelen gemaakt van polyvinylchloride. Dit is een waardige vervanging voor keramische tegels, die niet iedereen zich kan veroorloven.

Beschikt over mozaïekpanelen

De panelen hebben een aantal eigenschappen die ze van andere afwerkingen onderscheiden. Bijvoorbeeld slijtvastheid, vochtbestendigheid. Ze worden niet beïnvloed door waterdamp en het is bijna onmogelijk om ze te krassen. Met deze functies kunt u het materiaal in badkamers, keukens en opslagruimtes gebruiken.

Het verzorgen van de panelen is vrij eenvoudig, voldoende nat afvegen. Ze zijn gemonteerd op een aluminium frame of houten kist. Als het oppervlak glad is, zonder druppels, dan kunt u de bevestigingsnagels gebruiken.

Moderne mozaïekpolymeerpanelen zijn een praktische afwerking voor binnenruimten. In de samenstelling van de coating polyvinylchloride. Top - plastic, dat de buitenlaag beschermt tegen agressieve reinigingsmiddelen, zuren en alkalische oplossingen. Kunststof in samenstelling geeft hardheid en kracht.

Het materiaal is volledig immuun voor vocht en wisselende temperatuuromstandigheden. Daarom zal het helpen om de badkamer, sauna, te veredelen. Het mozaïek is goed te combineren met andere afwerkingsmaterialen.

Mozaïekpanelen zijn er in verschillende kleuren en structuren. Dit komt door de kenmerken van hun productie. Elke originele ontwerpoplossing kan met hun hulp worden geïmplementeerd.

Het is gemakkelijk en handig om ermee te werken, omdat het niet nodig is om de basis op een speciale manier klaar te maken. Bovendien kunt u met behulp van mozaïekvellen oppervlaktegebreken verbergen.

Een paar jaar geleden was het gebruik van PVC-panelen een complex proces.Het materiaal was zwaar, de kosten van zijn productie waren hoog. Dankzij nieuwe technieken is het productieproces nu goedkoper en eenvoudiger geworden.

voordelen

Overweeg de basiseigenschappen.

 • Brandwerendheid De temperatuur waarbij het paneel vuur kan vatten is meer dan 500 ° C. Maar het grootste verschil met andere panelen is dat het niet in de lucht ontsteekt.
 • Vochtbestendigheid. Mozaïek laat geen water door, ook niet bij de kruising. Daarom heeft het brede toepassing gevonden in de decoratie van sauna's, baden, badkamers en badkamers.
 • Verbeterde geluidsbescherming. De structuur van het paneel verdrijft het geluid en maakt het stiller. Dit is mogelijk dankzij de cellen waaruit het is samengesteld.
 • Flexibiliteit. Mozaïekpanelen ten koste van hun flexibiliteit worden gebruikt in verschillende ontwerpoplossingen.
 • Niet bang voor mechanische schade, geen zorgen te maken over de veiligheid van de coating.
 • Lichtgewicht en snelle installatie.
 • Grote operationele looptijd. De samenstelling van het materiaal bevat elementen die de reproductie van de schimmel verhinderen. Panelen rotten niet.
 • Goede thermische isolatie.
 • Antibacteriële eigenschappen.
 • Eenvoudig te verwerken. Mozaïekplaten kunnen worden gebogen, gesneden, gezaagd, geometrische vormen worden gesneden, er kunnen eenvoudig gaten in worden gemaakt.
 • Milieuvriendelijkheid. Bevat geen zware metalen en giftige stoffen.
 • Chemische weerstand. Coatings zijn niet bang om regelmatig met huishoudelijke chemicaliën af te vegen.

Mozaïekplaten worden geproduceerd met behulp van de vrije schuimtechnologie van polyvinylchloride. Deze methode geeft niet alleen alle bovengenoemde eigenschappen aan het materiaal, maar stelt u ook in staat om het in verschillende diktes te maken. Geschuimd PVC met open poriën kan veilig binnenshuis worden gebruikt, omdat het dampdoorlatend is.

In de samenstelling van de coating zijn additieven aanwezig die de weerstand tegen ultraviolette straling verhogen.

Installatie van gevelbekleding

Mozaïek PVC-afwerking ziet er geweldig uit aan de muren. Bovendien verbergt het defecten, gebreken in het oppervlak.

Voor installatie kunt u twee methoden gebruiken.

 • Vul een houten kist of installeer een metalen frame. Mozaïekdoeken worden bevestigd aan het voorbereide oppervlak met behulp van constructiebeugels of zelftappende schroeven. Tussen de kist en de muur blijft ruimte over. Daar kunt u communicatie verbergen of isolatie isoleren.
 • Lijm opplakken op basis van synthetische steken of vloeibare nagels. Het mozaïek wordt op de voorbereide ondergrond geplakt, droog, ontvet en gereinigd.De kleefstofsamenstelling wordt aangebracht op het gehele oppervlak van het paneel, stevig tegen de wand gedrukt en vervolgens 5 dagen tot volledig droog gelaten.

Er zijn slots zichtbaar op het gemonteerde oppervlak. Dit is onvermijdelijk, omdat er geen lasprofielen voor mozaïeken worden gemaakt. U kunt het probleem oplossen door siliconenafdichtmiddel (wit, kleur) te gebruiken of door een patchdockplaat te kopen.

PVC-panelen vanwege hun plasticiteit en flexibiliteit worden gebruikt voor de decoratie van complexe geometrische vormen. Ze kunnen met een normaal bouwmes worden gesneden. Als er ergens kleine scheuren zijn, dan kunnen ze eenvoudig worden versierd met details, in de vorm van een bolle strook.

Soorten mozaïekpanelen

Een van de belangrijkste soorten zijn:

 • zetpanelen;
 • vierkante of rechthoekige vellen met een convex patroon;
 • tegels, afmetingen van 30 tot 100 cm (breedte).

Wanneer u mozaïekpanelen kiest, moet u op de volgende kenmerken letten:

 • het patroon moet helder zijn, goed geverfd, zonder donkere vlekken;
 • een paneel met een groot aantal baleinen beïnvloedt de sterkte van de coating;
 • tegeloppervlak moet glad zijn, zonder onregelmatigheden en defecten.

De standaardafmetingen van de panelen zijn 95 cm x 48 cm, hun oppervlak kan zowel mat als glanzend zijn.

fabrikanten

Mozaïekdoeken behoren tot de gemiddelde prijsklasse. Op de Russische markt van bouw- en afwerkingsmaterialen worden ze vertegenwoordigd door binnenlandse fabrikanten. Buitenlandse bedrijven zijn ook bezig met de productie van dergelijke coatings, maar hun kosten zijn vrij hoog.

Onder fabrikanten zijn er twee binnenlandse bedrijven.

 • vennootschap "Plastdekor" bezig met de vervaardiging van mozaïekcoatings van PVC. Het werd opgericht in 2003 en is momenteel het grootste bedrijf in de industrie. Het bedrijf heeft verkoopkanalen opgezet en contacten gelegd met bouwmarkten. Daarom is het bereik ervan breed vertegenwoordigd in elke stad. Het bedrijf staat niet stil, maar ontwikkelt zich voortdurend. Het management investeert een aanzienlijk deel van het kapitaal in de modernisering en verbetering van apparatuur. Het personeel van procesingenieurs is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe methoden en technologieën voor het maken van producten, wat de kwaliteit aanzienlijk beïnvloedt.
 • Het merk "Dekoplast" opgericht in 1999. Hij heeft zijn eigen productiesite.Het bedrijf volgt ook nieuwe trends, introduceert tijdig nieuwe werkprincipes. En bijgevolg neemt de kwaliteit van het product toe. De fabriek introduceerde een regeling op twee niveaus van geproduceerde panelen. In de eerste fase wordt datgene wat niet overeenkomt met de normen van de plant geëlimineerd. Mozaïekplaten "Dekoplast" waren nationale en internationale kwaliteitsnormen.

Gebruik in het interieur

Mozaiek verschilde altijd gunstig ten opzichte van andere afwerkingen. In de afgelopen eeuwen hebben mozaïeken het interieur van het pand gedecoreerd. Bij het leggen van mozaïeken gebruikt glas, keramiek, stenen. Prachtig een mozaïek maken is een hele kunst. Dit type decoratie heeft zijn gebruik in modern design gevonden.

Het opmaken van een mozaïek volgens de regels is een nogal tijdrovende en dure financiële taak. Maar moderne fabrikanten hebben een uitweg gevonden. Mozaïeklagen werden van polyvinylchloride gemaakt. Dit heeft de materiaalkosten aanzienlijk verminderd, werk is eenvoudiger geworden. Dienovereenkomstig is de vraag naar mozaïek toegenomen. Bovendien is het materiaal vochtbestendig, waardoor de reikwijdte van PVC-panelen aanzienlijk is uitgebreid.

7 foto

Mozaïekplaatpanelen namen terecht een waardige plaats in tussen de andere afwerkingsmaterialen. Ze zijn duurzaam, dampdoorlatend, ze zijn niet bang voor vocht. De coating brandt niet in de zon. Ze kunnen worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. De panelen worden gebruikt bij de decoratie van de muren van cafés en clubs. Er zijn geen beperkingen aan het gebruik ervan. Ze zijn milieuvriendelijk, voldoen aan hygiënische normen en bevatten geen onzuiverheden die gevaarlijk zijn voor het menselijk leven.

Tegenwoordig is het decoratieve parelpaneel erg populair, evenals blauw en turkoois. Mozaïekpanelen passen gemakkelijk in elk interieur of creëren hun eigen unieke stijl. U ontvangt de slimme factuur tegen een minimum aan kosten. Het gebruik van de kleur van het mozaïek kan de visuele perceptie van de ruimte beïnvloeden. De meesters kunnen zelfs kleurenillusies maken die het ontwerp van de kamer uniek en gedenkwaardig maken.

Zie de volgende video voor meer informatie over het inrichten van een badkamer met PVC-panelen voor een mozaïek.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer