Hoe PVC-panelen in de badkamer lijmen?

Als het gaat om reparaties in de badkamer, wil iedereen reparaties uitvoeren zonder onnodige financiële kosten, kwalitatief en, zoals ze zeggen, "eeuwenlang". Bovendien is dit een speciale plek in het appartement en het is de moeite waard om de reparatie van deze kamer te benaderen. En de reden is vochtigheid en vochtigheid, die, in het geval van oneerlijke reparatie, de ideale grond worden voor de ontwikkeling van schimmel en meeldauw. Om dergelijke problemen te voorkomen, kiest u een duurzaam materiaal dat niet bang is voor vocht en het niet mist. Optimale voering qua prijs en kwaliteit - PVC-panelen: ze hebben alle noodzakelijke eigenschappen voor de badkamer. Dit materiaal is betaalbaar, duurzaam en eenvoudig te installeren.

Elke persoon zonder speciale kennis kan zelfstandig reparaties uitvoeren in de badkamer met behulp van PVC-panelen.

opleiding

Paneelinstallatie is snel en eenvoudig. De moeilijke en zorgvuldige fase is de voorbereiding van oppervlakken in de ruimte waar de installatie zal worden uitgevoerd. Voordat u begint met de voorbereiding van de installatie van bouwmaterialen, moet u ervoor zorgen dat de badkamerwanden geschikt zijn voor installatie.

Er zijn verschillende belangrijke punten die worden uitgevoerd voordat de installatie begint.

 • Verwijder alle oude gips, bultjes, uitstulpingen, defecten. De voorbereidende fase waarin alles wordt verwijderd van de muren om het originele oppervlak te krijgen. Als er gips is, moet deze in de grond worden verwijderd. Als er sprake is van groei of hobbels - sla ze dan neer. Zorg ervoor dat de muur visueel vlak is en dat niets de installatie belemmert.
 • Reinig het oppervlak van mogelijke schimmel of meeldauw. Soms gebeurt het dat in sommige gewrichten een schimmel of schimmel wordt gevormd. Het is belangrijk om het te verwijderen voordat de panelen worden geïnstalleerd, anders blijft het onder hen groeien en zal het werk tevergeefs worden gedaan. Sommige mensen geloven dat het verbergen van de schimmel, er zal niets vreselijks gebeuren.Maar dat is niet het geval: de schimmel is gevaarlijk voor de gezondheid en zal uiteindelijk verder groeien en zich over het hele gebied verspreiden.
 • Lijn de muren uit. Hoe gladder de muur - hoe eenvoudiger het is om de panelen te installeren, en hoe beter ze blijven plakken. Om verbuiging en mogelijk barsten van het materiaal te voorkomen, moeten de oppervlakken glad zijn, met een nauwkeurigheid van 5 mm. Voor het nivelleren is het beter om speciale nivelleermengsels voor badkamers te gebruiken, die zonder problemen in elke ijzerhandel kunnen worden gekocht.
 • Ontvetten en ontstoffen de oppervlakken, behandelen met antisepticum. Dit verbetert de hechting en het antisepticum zal in de toekomst de mogelijke schimmelvorming onder de panelen voorkomen. Dit geldt met name voor de badkamer, in omstandigheden van warme lucht en hoge luchtvochtigheid - ideale omstandigheden voor de groei van schimmels en schimmels.

Het oppervlak egaliseren is beter met een speciale stopverf of primer voor badkamers. Zoek dit kan in de ijzerhandel zijn.

Welke lijm te gebruiken?

Een belangrijke fase, waaraan speciale aandacht moet worden besteed. Omdat het afhankelijk is van de lijm of de panelen in de badkamer twee jaar later niet plotseling loskomen.Voor lijm, zoals het wordt gebruikt in de badkamer, zijn er speciale vereisten. Het moet zorgen voor een hoge hechting van materialen, snel en betrouwbaar vastgrijpen, bestand zijn tegen vocht, temperatuurveranderingen, veilig zijn, zonder een sterke geur.

Op de markt zijn populair en aanbevolen de volgende verbindingen:

Kleiberit

Het gebeurt verschillende soorten. Het is gebaseerd op synthetische hars. Hij is niet bang voor vocht, heeft een uniforme samenstelling, droogt snel en is veilig. Hiermee kunt u eenvoudig en snel paneelplaten plakken.

Lijm titan wild

Universele lijm die in elke winkel te vinden is. Uitstekende hechtmaterialen met beton, baksteen, pleister. Het heeft bewezen bestand te zijn tegen extreme temperaturen.

Vloeibare nagels Titan Wild

Misschien de meest gebruikelijke optie. Vanwege zijn populariteit wordt het overal verkocht en heeft het zowel een degelijke reputatie als zijn bereik. Vochtbestendig, niet bang voor hoge en lage temperaturen en zal helpen om in elke kamer te plakken. Het plakken van oppervlaktepanelen zal zonder extra inspanning worden gehouden.

Quality Nails Liquid

  Professionele kleefstofsamenstelling, die wordt gebruikt in decoratie en constructie.Vanwege de witte kleur wordt niet altijd gebruikt bij het installeren van PVC-panelen. Lijmen gebeurt snel genoeg.

  Lijmen van panelen

  Wanneer de voorbereidingsfase is voltooid, kunt u doorgaan naar de hoofdmodule: de installatie van het materiaal op de muur. Zorg er opnieuw voor dat het oppervlak vlak, schoongemaakt en ontvet is. Nu kunt u doorgaan.

  Tip: als het bouwmateriaal koud is, doe het dan in een paar uur in warmte, zodat de temperatuur van de oppervlakken, panelen en lijm hetzelfde is - dit zal de hechting verbeteren.

  Er is geen probleem bij de installatie. Het is alleen nodig om PVC vooraf te snijden tot de grootte van uw badkamer, en ook in de aanwezigheid van een patroon om het te combineren. Maak een plan, vanuit welke hoek je gaat, in welke richting, bereid de panelen van tevoren voor.

  De lijm wordt in gelijkmatige stippen aangebracht, uitgaande van de randen van het materiaal, elke 25 - 30 cm, vervolgens wordt het paneel op de muur aangebracht en enige tijd vastgehouden, zodat de hechtende basis de wand en de basis grijpt. Vervolgens worden de andere panelen volgens uw schema gelijmd.

  Als u besluit de panelen aan het plafond te installeren, moet u van te voren nadenken over hun acties.

  • houd rekening met de locatie van lampen en afzuigkappen;
  • leid de bedrading naar de voorgestelde plaatsing van lampen;
  • installeer een eenvoudig frame van metalen geleiders aan de rand aan het plafond;
  • installeer de panelen door ze langs de binnennaad aan de geleider te schroeven;
  • let op bij het installeren van de plaats van lampen en ventilatie;
  • gaten voor armaturen snijden.

  Sommige gebruiken gewone houten balken in plaats van metalen geleiders. Voorbehandeling beter met antisepticum. De geleiders zijn over het PVC geïnstalleerd en de panelen zelf kunnen achter de binnenrand worden bevestigd, met behulp van schroeven of met behulp van een constructiet nietmachine. Let er bij het monteren op dat het paneel niet te veel kracht verliest - het zal barsten als het sterk wordt ingeschroefd.

  Gaten voor armaturen zijn gemarkeerd met een potlood of een dunne marker en worden vervolgens uitgesneden met een normaal bevestigingsmes. Het belangrijkste is om het voorzichtig te doen, om het materiaal niet te beschadigen met een sterke druk. De voegen van de muren en het plafond zijn verborgen achter een decoratieve plint.

  Zoals je kunt zien, is er niets moeilijk bij het installeren van PVC.

  Grote fouten

  Ondanks het gemak van installatie van PVC-panelen, maken velen de grootste fouten,wat vervolgens tot onbevredigende resultaten leidde.

  Overweeg de basis, waarmee u problemen kunt voorkomen en uw reparatiekwaliteit kunt verbeteren.

  • Buig de panelen niet. Bij verbuiging, verdraaiing of enige andere vervorming kan de kunststof basis barsten of dobberen, wat in de toekomst niet alleen het uiterlijk, maar ook de operationele eigenschappen nadelig zal beïnvloeden.
  • Alle items moeten dezelfde temperatuur hebben. Nog een belangrijk punt waarover het hierboven werd verteld. Vaak wordt het bouwmateriaal van tevoren gekocht en op het balkon geplaatst om de ruimte niet te bezetten. En dan beginnen de koude panelen op de muur te lijmen. Als gevolg daarvan, na twee jaar op sommige plaatsen, beginnen ze te vertrekken. Om dit te voorkomen, houdt u de panelen lang mooi en kleeft u ze in de kamer zodat hun temperatuur wordt geëgaliseerd.
  • Besparen op stofverwijdering en antiseptisch. Veronachtzaming van deze regel leidt ertoe dat na verloop van tijd het paneel begint weg te bewegen van de basis van de muur, vocht binnendringt en schimmel begint te vormen. Als gevolg hiervan worden mensen na twee of drie jaar gedwongen de reparatie opnieuw uit te voeren.
  • De beschermende film verwijderen voorafgaand aan de installatie. Nog een veelgemaakte fout.Tijdens de installatie kunt u per ongeluk krassen, lijm gieten of op andere wijze het paneel beschadigen. Verwijder de film pas na volledige installatie van alle panelen.
  • De verkeerde lijm kopen. In hun verlangen om geld te besparen, komt het soms op het punt van absurditeit: mensen lijm op PVA of op de overblijfselen van lijm van reparaties uit het verleden. Dit categorisch doen is het niet waard, omdat het opslaan van een paar honderd roebels in de loop van de tijd zal veranderen.

  U weet nu hoe u de voorbereidingsfase voor het werk uitvoert, lijmt de panelen op de juiste manier en voorkomt de meest voorkomende fouten. Na de eenvoudige tips in dit artikel kunt u het doen zonder speciale kennis en vaardigheden zelf repareren in de badkamer, die voor een lange tijd aangenaam zal zijn voor het oog.

  Over hoe je de wanden in de badkamer PVC-panelen voor 1 dag kunt maken, leer je van de onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer