3D PVC-panelen: voor- en nadelen

Bij de registratie van de gebouwen heeft elke appartementseigenaar bepaalde problemen met de materiaalkeuze. Voor wandbekleding hebben veel fabrikanten 3D-PVC-panelen ontwikkeld. Met moderne plastic panelen kunt u geld besparen, de ruimte transformeren. Dankzij het installatiegemak en de lange levensduur kunnen ze worden gebruikt om het appartement verschillende soorten decoratie te geven. Het grote voordeel van kunststofpanelen is om een ​​stijlvol en mooi interieur te creëren.

Speciale functies

Plastic 3D-panelen hebben een groot aantal verschillende opties voor het originele ontwerp die kunnen worden gebruikt bij het afwerken van elke kamer. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, omdat de wandpanelen gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen huishoudelijke chemicaliën.3D-panelen zijn zeer goed bestand tegen vocht en zijn milieuvriendelijk materiaal. Het gebruik van decoratieve PVC-panelen draagt ​​bij aan de implementatie van de meest gewaagde ideeën in het ontwerp van elke kamer en geeft een uniek interieur.

3D-wandmodellen dragen bij aan de verbetering van thermische isolatie en geluidsisolatie, helpen om verschillende gebreken aan de muren en het plafond te verbergen, om elektrische draden en leidingen voor de ogen te verbergen. Kunststof 3D-panelen verschillen van het gebruikelijke driedimensionale patroon op het oppervlak, dat wordt veroorzaakt door ponstechnologie. Goed gekozen kleuren en grafisch ontwerp aan de binnenkant van de kamer zullen helpen om het een speciale en originele uitstraling te geven.

Indien gewenst kunnen de kleur en textuur van de wandpanelen stijlvol en ongewoon worden gecombineerd.

types

3D-PVC-structuren zijn gemaakt in de vorm van rechthoekige tegels. Ze worden toegepast op de muurkadermethode of lijmmethode. Qua kosten zijn ze een orde van grootte lager dan keramische tegels, maar zijn ze praktischer bij het versieren van kamers. Met hun hulp kun je de geometrie van de ruimte perfect transformeren.

Kunststofpanelen worden in twee typen gepresenteerd.

  • Getextureerde 3D-ontwerpen hebben een reliëfoppervlak met een golvend of abstract decor. Ze zijn een uitstekende muurbekleding om de ruimte van de ruimte visueel te vergroten. Dit type kan niet alleen uit kunststof worden gemaakt, maar ook uit gips of aluminium. Ze zijn ideaal voor het visueel vergroten van de hoogte van de muren en geven de kamer een vierkant uiterlijk.
  • Gladde panelen gepresenteerd met een glad oppervlak en worden gekenmerkt door de afwezigheid van contrasterende reliëf. Zulke ontwerpen zijn voornamelijk gemaakt van hoogwaardig PVC, geweldig voor het decoreren van de badkamer. Ze kunnen in één kleur worden gemaakt en met verschillende patronen en tekeningen. Een groot aantal kleuren geeft u de mogelijkheid om uw badkamerontwerp een chique uiterlijk te geven zonder veel financiële kosten.

voordelen

Door het grote formaat blad neemt elke ruimte niet veel tijd in beslag. 3D-PVC-panelen kunnen eenvoudig op een voorbehandelde muur worden geplakt of op een plankontwerp worden gemonteerd. Zulke ontwerpen kunnen eenvoudig worden verwerkt, om de gewenste maat te krijgen, gesneden met een mes of gezaagd met een ijzerzaag.Zelfs een onervaren persoon op het gebied van reparatie kan het installatieproces aan.

Smaakvol geselecteerde PVC-panelen in kleur en patroon helpen de ruimte in de kamer visueel uit te breiden. Toepassing bij het afwerken van frametechnologie zal alle technische structuren verbergen. Het grote voordeel van 3D-ontwerpen is een relatief lage prijs in vergelijking met andere materialen. Het plafond en de wanden van een appartement met 3D-panelen kunnen een paar keer minder kosten.

cons

Met veel van zijn positieve eigenschappen hebben 3D-PVC-panelen enkele nadelen.

  • Ze zijn complex in visuele perceptie. Bij het ontwerpen wordt ontwerpers geadviseerd om één muur of delen ervan te trimmen met panelen, anders kunt u het interieur een opstopping geven, een dergelijk ontwerp zal vermoeien.
  • Vereist regelmatig onderhoud. Stof hoopt zich dagelijks op in de afbeelding, dus het moet regelmatig worden schoongemaakt. Als u de gebouwen van dergelijke gebouwen maakt, moet u er absoluut zeker van zijn dat u hen de juiste zorg kunt bieden. Anders zal het opgehoopte stof in de figuur niet het volledige effect van het toegepaste grafische beeld geven.
  • Interieurstyling.Relief 3D-panelen bepalen de overeenstemming met een enkele stijl van de ruimte. Wanneer panelen met interieurontwerp in veel gevallen eruitzien, zijn ze te gemerkt of ongepast.
  • Dergelijke modellen zijn moeilijk te vervangen. Wanneer schade op het paneel wordt ontvangen, is het erg moeilijk om er een vergelijkbare vervanging voor te vinden. Daarom is het raadzaam om ze met een voorraad aan te schaffen.

Bevestigingsmethoden

Het installeren van 3D PVC-panelen is eenvoudig, dus niet alleen een professionele, maar ook een gewone persoon kan het aan. Dat kan niet gezegd worden over keramische platen. Als de installatieplaats voldoende vlak is, kunt u het materiaal veilig installeren zonder onnodige verwerking. Op deze manier gelijmde plastic exemplaren, die een klein gewicht hebben. Om ze te repareren, kunt u eenvoudig vloeibare nagels of lijm gebruiken voor installatie.

Experts raden aan de skeletmethode te gebruikenals de muren enigszins scheef of ongelijk zijn of als het paneel te zwaar is. Het frame zelf is gemaakt van hout, plastic of metaal en lijm het materiaal vervolgens met behulp van schroeven op het afgewerkte frame.

Als u de reparatie niet zelf wilt uitvoeren, is het werk van specialisten niet duur.De meeste panelen stellen 15-20% van het totale materiaal voor. Het is ook belangrijk om te weten dat de prijs van een vierkante meter structuurplastic begint bij drieduizend roebel en meer.

3D PVC-panelen - een stijlvolle oplossing voor het inrichten van elke kamer, waarmee u een hoogwaardige en betrouwbare voering kunt creëren.

Hoe je een 3D PVC-paneel kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer