Hoe suspensies voor gipsplaten kiezen?

 Hoe suspensies voor gipsplaten kiezen?

Suspensies worden gebruikt om het profiel (meestal metaal) en geleiders voor gipsplaten vast te zetten. Het direct aanbrengen van gipsplaat op het oppervlak wordt niet aanbevolen: het is vrij moeilijk en tijdrovend, naast de oppervlakken zijn ze niet altijd perfect glad. Gipsplaten zorgen voor uitlijning van muren en plafonds, creëren een uniek ontwerp van de kamer en verbergen de draden of pijpen. Om ervoor te zorgen dat de GCR-constructies hun functies met hoge kwaliteit uitvoeren, is het belangrijk om ze correct te installeren.

Speciale functies

De functionele belasting van de ophangingen bestaat uit het uitvoeren van de decoratieve functies van de gipsplaatcoating en zorgen voor een betrouwbare bevestiging. Ze zijn niet alleen betrokken bij het creëren van een goede dekkingen verbeteren van geluids- en warmte-isolatie, geven de oppervlakken sterkte en stabiliteit, en helpen ook bij het creëren van ontwerpen van elke complexiteit.

types

Ophangingen verschillen in soorten ontwerpen en maten, ze zijn instelbaar en recht.

Van de belangrijkste soorten suspensies zenden:

 • rechte lijn;
 • met een draad;
 • anker.

Er zijn ook ongebruikelijke soorten producten, zoals krab, nonius-sluitingen en vibrerende hangers. De keuze voor deze bevestigingsmiddelen hangt af van de complexiteit van het ontwerp. Directe opschorting is de meest gebruikelijke optie. Dankzij de U-vorm wordt de installatietijd aanzienlijk verkort. Het belangrijkste voordeel is dat de directe ophanging bestand is tegen belastingen tot 40 kg en een prettige prijs heeft. Vanwege het vermogen om zware lasten te weerstaan, is zo'n ophanging bevestigd in 60-70 cm.

Als structuren met meerdere niveaus worden gebruikt, is het noodzakelijk om de stap te verminderen afhankelijk van het gewicht van de gipsplaat. De standaardlengte van een dergelijke ophanging is 12,5 cm. Er zijn ook opties met een lengte van 7,5 cm: hun dikte is 3 cm en de breedte is 6 cm, alleen verzinkte pluggen worden gebruikt voor bevestiging, nylon kleppen houden zich niet goed vast.

Directe ophanging wordt niet alleen gebruikt voor het egaliseren van het oppervlak, maar ook bij het monteren van het metalen frame. Geschikt voor oppervlakken van steen, baksteen en beton. Meestal gebruikt in appartementen.

Het model met een clip (ankerophanging) is ongewenst om te gebruiken voor kamers met lage plafonds. Dit geldt ook voor draadhangers. Dit type vereenvoudigt de aanpassing van de locatie van het frame en wordt beschouwd als een van de handigste soorten suspensies. Het model met een clip heeft een standaardhoogte van 10 cm en een breedte van 5,8 cm Het ankermodel verschilt van andere doordat het waterbestendig, niet-corrosief is en te hoge of lage temperaturen verdraagt.

Draadophanging kan worden geïnstalleerd wanneer het nodig is om oppervlakken te effenen met grote afwijkingen, evenals voor de installatie van multi-level structuren. Draadtrekkracht maakt het mogelijk om de hoogte van de constructie aan te passen, wat het installatieproces vrij gemakkelijk vergemakkelijkt. Het systeemplafond wordt dankzij dit model vastgezet dankzij een zwevende veer. Ophanging met een draad (glijdende ophanging) bestaat uit een veer, in de vorm van een "vlinder", en twee stalen staven erin gestoken.

Een van de tekortkomingen is om de verzwakking van het veermechanisme te benadrukken, wat leidt tot een slappe plafond. Het gewicht dat bestand is tegen de ophanging met een draad, is 25 kg. Dit type ophanging heeft een standaardhoogte van 50-100 cm met een draaddiameter van 0,6 cm.

Nonius bestaat uit twee delen - de bovenste en onderste, die zijn verbonden met schroeven. Het bovenste deel is bevestigd aan het oppervlak en de onderkant - aan het profiel. Dit geeft de sterkte van het metalen frame.

Vibropodvesy worden toegepast bij de installatie van geluidsdichte ontwerpen en zijn in staat om het gewicht van 12 tot 56 kg te handhaven. Ze laten geen geluidsgolven van het plafond naar het profiel toe. Het model heeft een vrij hoge prijs en kan samen met een compactor worden gebruikt.

Afhankelijk van de geluiddempende mogelijkheden zijn de ophangingen onderverdeeld in de volgende typen:

 • standaard;
 • met polyurethaan (betere geluidsisolatie, gebruikt op openbare plaatsen);
 • met een verwijderbaar platform "vibro" (verschillen in de mogelijkheid om ophangingen van verschillende lengtes te monteren);
 • met anti-vibratiemontage (professioneel).

Het standaardaanzicht wordt gebruikt in privéwoningen en appartementen.Mounts "crab" dragen bij aan de sterkte van structuren en een lange levensduur. Wordt gebruikt om draagprofielen aan te brengen, evenals in de voegen van langs- en dwarsprofielen.

montage

Voor de installatie hebt u speciaal gereedschap nodig: metalen geleiders, gegalvaniseerde pluggen of schroeven, bevestigingsmiddelen. Gegalvaniseerde elementen zijn nodig om roest te voorkomen. Bij installatiewerkzaamheden is geen speciale apparatuur of machine nodig: alleen een boormachine, een schroevendraaier en een waterpas zijn voldoende.

De installatie van directe ophanging is onderverdeeld in de volgende stappen:

 1. een langwerpig gat wordt geboord;
 2. de plug wordt ingebracht;
 3. gemonteerd profiel.

Vaak is er behoefte aan zijdelingse bevestigingen bij montage op een houten oppervlak: hout is zacht, het kan uitzetten of samentrekken.

Handmatige installatie van de ophanging met draad is niet veel anders dan direct. Ten eerste is het noodzakelijk om een ​​gat te boren, de verzinkte plug aan het uiteinde van de ophanging te bevestigen waar de lus zich bevindt. Een metalen profiel is aan het uiteinde bevestigd met een haak.

Moeite waard om in gedachten te houdendat het na het bevestigen van de gipsplaat onmogelijk is om de hoogte van de hangers aan te passen.

De volgorde van het monteren van de ophanging met een clip:

 1. het is noodzakelijk om een ​​gat te boren;
 2. bevestig de stuwkracht aan het oppervlak;
 3. bevestig het profiel aan de gidsen;
 4. om de suspensie te trekken;
 5. Bevestig het profiel aan de ophanging.

Na deze bewerkingen kunt u de hoogte van de profielen uitlijnen en corrigeren.

De installatie van de nonius bestaat uit de volgende stappen:

 1. oppervlakmarkering in stappen van 60 cm;
 2. gaten boren;
 3. nonius bevestigd aan het oppervlak en ingevoegd in het profiel;
 4. montage aanpassing.

tips

Het is eenvoudig om de hangers zelf te monteren, maar let op parameters zoals het gewicht en de dikte van het materiaal. De keuze van bevestigers en hun aantal hangt ervan af. Met een hoogwaardige installatie kunt u zelfs, onberispelijke muren en plafonds krijgen die zeer lang meegaan.

Voordat de bevestigingsmiddelen worden aangebracht, moeten de bevestigingspunten van de ophangingen met een stapgrootte op het oppervlak worden gemarkeerd. Tijdens de installatie is het de moeite waard om het profiel horizontaal met het niveau te regelen.

Ophangingen worden zo dicht mogelijk bij de voegen van profielen geplaatst, idealiter op een afstand van ongeveer 60-70 cm, maar niet meer dan 1 m. Vellen gipsplaten worden bevestigd met een kleine opening ertussen.

Voor de beste dichtheid van een ontwerp dat aansluit op de achterkant van hulplijnen en ophangingen, is het mogelijk om een ​​pro-metselband te plakken. Lagerprofielen mogen niet precies op het oppervlak passen en de kapschroeven moeten zich onder het niveau van de gipsplaat bevinden.

Om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de houder te controleren, kan deze sterk naar beneden worden getrokken. Als alle elementen op hun plaats blijven staan, betekent dit dat de berg correct is gemaakt.

Gegalvaniseerde elementen worden niet alleen gebruikt om corrosie te voorkomen, maar ook om vuurvastheid te bieden. Nylon pluggen kunnen alleen worden gebruikt om geleiderprofielen aan muren te bevestigen.

De afstand tussen het hoofdoppervlak en de gipsplaatstructuur moet voldoende zijn om verwarmingsbuizen daartussen op te nemen, die uitzetten bij verhitting. Draden moeten ook goed passen, zonder plooien.

Bij het installeren van spanplafonds moet niet alleen rekening worden gehouden met de hoogte van de kamer, maar ook met de hoogte van het meubilair. De kast is de hoogste en moet een optimale afstand hebben ten opzichte van het plafondniveau.

Als er een wens is om niet de gebruikelijke kroonluchter op te hangen, maar om interessante armaturen te installeren, is het aanbevolen om een ​​draadophanging te gebruiken voor structuren op meerdere niveaus.

  Het is noodzakelijk om de plaatsen te voorzien waar decorelementen, lampen, muurkasten en andere worden geplaatst. Dit is nodig, zodat u later de gipsplaatcoating niet gedeeltelijk hoeft af te breken. Het is ook raadzaam om vooraf het leidingwerk, de bedrading en de ventilatie voor te bereiden.

  Hoe de suspensies te repareren, zie onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer