Dryva plug voor gipsplaten: kenmerken en toepassingen

 Dryva plug voor gipsplaten: kenmerken en toepassingen

De deuvel Driva wordt gebruikt voor elk werk met gipsplaat. Bij de vervaardiging van materialen van hoge kwaliteit zijn ze verantwoordelijk voor sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen externe invloeden. De schroefdraad, die zich op het oppervlak van de plug bevindt, zorgt voor een sterke grip op de basis, waardoor het verlies van de schroef wordt voorkomen.

toepassing

Elke ondergrond, of het nu gaat om beton, hout of gipsplaat, vereist een specifieke aanpak die rekening houdt met hun eigenschappen. Gipsplaatplaten zijn kwetsbaar en gemakkelijk te vernietigen, ze kunnen geen spijker besturen of een schroef schroeven zonder voorbereiding.Hier moet u een speciaal bevestigingselement gebruiken - een deuvel voor gipsplaat.

De keuze van de juiste deuvel hangt af van het gewicht van de voorgestelde constructie en de beschikbaarheid van vrije ruimte achter het vel.

Een van de meest populaire en vaak gebruikte bevestigingsmiddelen van specialisten is de Driva-deuvel. Het is ontworpen voor bevestiging aan zachte materialen die kunnen verkruimelen of delamineren (platen van gipsplaat, spaanplaat). Het wordt rechtstreeks in de muur geschroefd zonder voorbereiding met een schroevendraaier of een schroevendraaier. Installatie is vrij eenvoudig en vereist geen extra vaardigheden, wat de taak als geheel vergemakkelijkt. Aan het einde van de werken is er bijna nooit vuilnis en zaagsel. Indien nodig kan de deuvel van het handelsmerk gemakkelijk worden gedemonteerd zonder de voet te vernietigen.

Kunststof bevestigingsmiddelen worden voornamelijk gebruikt als ze de plint, lamp, schakelaar, kleine planken willen bevestigen. Metaal neemt wanneer u zware zware voorwerpen wilt installeren. Driva pluggen worden gebruikt bij de constructie van verschillende structuren, verborgen nissen, valse wanden, verlaagde plafonds, evenals in gevallen waarin het belangrijk is om metalen profielgeleiders te gebruiken.Ze verdelen de belasting correct en vervormen de basis niet.

Technische specificaties

Fabrikanten bieden een keuze uit twee soorten Driva-bevestigingsmiddelen:

 • plastic;
 • metaal.

Bij de productie van kunststofproducten die polyethyleen, polypropyleen of nylon gebruiken, is de deuvel van metaal gemaakt van een legering van zink, aluminium of koolstofarm staal. Deze materialen zijn van hoge kwaliteit, wat de sterkte en duurzaamheid van elementen voor bevestigingsmiddelen garandeert. Deuvels van dit merk zijn bestand tegen een vrij grote belasting.

Metalen bevestigingsmiddelen zijn bestand tegen gewicht tot 32 kg, plastic variëteiten verschillen in gewichtbelasting tot 25 kg.

Hoogwaardige materialen die bij de vervaardiging van deze deuvels worden gebruikt, geven deuvels dergelijke eigenschappen:

 • slijtvastheid;
 • duurzaamheid;
 • vochtbestendigheid;
 • Anti-corrosie;
 • sterkte;
 • installatiegemak;
 • uitvoerbaarheid;
 • weerstand tegen omgevingsinvloeden en temperatuurveranderingen.

Gespecialiseerd plastic, dat bij de vervaardiging wordt gebruikt, is na verloop van tijd niet vervormd en stretcht niet. Het is bestand tegen lage temperaturen tot -40 graden.Bovendien is een dergelijke plug licht en betaalbaar, dus er is veel vraag bij kopers. Metalen bevestigingen zijn bedekt met een corrosiebestendige oplossing, zodat ze bestand zijn tegen vocht en niet roesten tijdens het gebruik. Dit verlengt de levensduur in vergelijking met andere deuvels, maakt de keuze van deze bevestiger optimaal.

Extern, de plug van het merk is een staaf met een schroefdraadHet is hol van binnen en heeft een platte kop. Op de dop zit een gat voor een kruiskopschroevendraaier. Aan het einde van het bevestigingsmiddel kan een scherpe punt zijn, die de rol van de schroef speelt. Het helpt om bevestigingsmiddelen gemakkelijk en nauwkeurig in het oppervlak van de basis te schroeven. Het elimineert ook de spontane loslating en het verlies van bevestigingsmiddelen uit de socket. De dikte van de Driva-pluggen in kunststofproducten is 12/32, 15/23 mm, in metalen versies - 15/38, 14/28 mm.

Bevestigingsprocedure

Om bevestigingsmiddelen op een gipsplaat te bevestigen en om zeker te zijn dat ze bestand zijn tegen de opgelegde belasting, Het is noodzakelijk om bepaalde stadia na te leven.

 1. Om te beginnen, schetst u de plaats van de toekomstige bijlage. Als u profielgidsen gebruikt, moet u deze stevig installeren en de gipsplaat stevig op het profiel drukken.
 2. Gebruik vervolgens een schroevendraaier om de nodige gaten in de basis te boren.Gebruik een boor met een diameter van 6 of 8 mm. Als u metalen bevestigingen gebruikt, kunt u zonder deze fase (ze hebben een scherpe punt waarmee u de pluggen recht in de HL-plaat kunt schroeven).
 3. Schroef de plug in het voorbereide gat met behulp van een kruiskopschroevendraaier of schroevendraaier. Houd de snelheid van de schroevendraaier zorgvuldig in de gaten met een plastic element: deze moet lager zijn dan bij het werken met metaal.
 4. Bevestig het gewenste voorwerp met een schroef of schroef. Vergeet niet wat voor soort belasting de plug kan weerstaan, het aanbevolen gewicht niet overschrijden.

voordelen

Winkels zijn vol met verschillende soorten bevestigingsmiddelen van verschillende materialen, verschillende prijscategorieën. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Driva muurpluggen voor gipsplaat zijn de beste gebleken.

Hun belangrijkste voordelen zijn:

 • sterkte;
 • gebrek aan voorbereidend werk (boren);
 • minimale vrije ruimte achter een gipsplaat;
 • gewichtsbelasting van 25 tot 32 kg;
 • eenvoudige demontage;
 • lage prijs

Deze deuvels zijn bestand tegen de invloed van externe factoren, ze zijn inherent:

 • vorstbestendigheid;
 • vochtbestendigheid;
 • brandwerendheid;
 • weerstand tegen corrosie;
 • duurzaamheid.

Deze eigenschappen maken de keuze van Driva-pluggen optimaal voor elk constructiewerk. Ze zijn handig in gebruik, praktisch.

Tips om te kiezen

Als u de keuze van bevestigingsmiddelen nadert, zoals andere bouwmaterialen, moet u duidelijk zijn over wat u wilt bereiken in het eindresultaat.

 • Als u extra frame-elementen in de kamer bouwt of als u zware kasten wilt ophangen, kies dan voor een metalen deuvel.
 • Het is belangrijk om vooraf het geschatte gewicht te berekenen dat de constructie zal dragen, afhankelijk hiervan is het noodzakelijk om de vereiste afmeting (lengte en diameter van de schroef) te kiezen.
 • Voor lichte voorwerpen (schilderijen, foto's, kleine planken, wandlampen) zijn plastic bevestigingsmiddelen perfect.

beoordelingen

  Driva pluggen, volgens veel mensen beoordelingen, zijn een uitstekende keuze voor het werken met gipsplaat. Ze zijn eenvoudig en comfortabel in het werk, vereisen geen speciale kennis en gereedschappen, ze kunnen eenvoudig worden gedemonteerd zonder het materiaal te vernietigen. Ze worden gekozen door professionele meesters en gewone gezinshoofden.

  Hoe de deuvel in gipsplaat te schroeven, zie hieronder.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer