Gewatteerde matras

 Gewatteerde matras

Ondanks het voor de hand liggende feit dat orthopedische matrassen tegenwoordig veel populairder zijn bij gewone mensen, is de klassieke gewatteerde matras een meer beproefd product en daarom is het onwaarschijnlijk dat dit ooit uit het menselijk leven zal komen.

Kenmerken en algemene specificaties

De meest actieve vandaag, katoenen dekens worden gebruikt voor het regelen van bedden in goedkope sanatoria en toeristische recreatiecentra, in kindergezondheidskampen en goedkope hotels, slaapzalen en ziekenhuizen, kleuterscholen en militaire eenheden.

Vaak worden ze in het dagelijks leven gebruikt om een ​​tijdelijke slaapplaats te creëren voor gasten in het land en thuis.

Gewatteerde veerloze mat wordt vaak gebruikt als matrasmodel voor die gewone mensen die van zijn speciale zachtheid en een dergelijk gevoel van comfort houden dat vertrouwd is vanaf zijn kindertijd. Meestal wordt een wattenmatras 'een matras' genoemd; velen beschouwen dit matras als een matras als een overblijfsel uit het verleden, en adviseren hen om volledig over te schakelen naar modernere soorten bedbodems. In veel landen van de wereld worden katoenwolmatrassen echter tot op de dag van vandaag actief en blijven ze net zo populair, bijvoorbeeld in Japan en de VS.

Het gewicht van een gewatteerd product moet volledig aan bepaalde normen voldoen en kan variëren van 5 tot 13 kilogram, afhankelijk van de grootte van het product. Hoe groter het product, hoe groter het gewicht, dus de lichtste modellen van dergelijke katoenen onderstellen voor het bed zijn bedoeld voor kinderen en de zwaarste zijn voor tweepersoonsbedden.

De productietechnologie van een zacht wattenproduct voor een droom is praktisch niet veranderd in de tijd:

 1. eerste naai de buitenste schil. Het materiaal moet van de hoogste kwaliteit en dicht zijn, zodat de wol niet door de schaal naar het oppervlak dringt en daardoor overlast veroorzaakt.Typisch moet de dichtheid van een dergelijk materiaal in het bereik van 110 tot 190 g / m2 liggen.
 2. Het frame is gemaakt. Om ervoor te zorgen dat watten niet brokkelen, moet de matras zorgvuldig langs het hele vlak worden genaaid.
 3. Na dit product gevuld met katoen. Vervolgens wordt het naar de weegschaal gestuurd om te vergelijken met de normen.
 4. geproduceerd pikovka (speciale naaiproducten). Hoe groter de piek, hoe beter de matras blijft.

Het populairst onder consumenten is de katoenen matras van economy class, die duurzaam, zacht, comfortabel en van lage prijs is, waardoor het een echt "populair" product is.

Voors en tegens

De belangrijkste voordelen van het gebruik van wadded-matrassen zijn:

 • natuurlijkheid. Om deze reden zijn moderne katoenen producten milieuvriendelijk, veilig en hypoallergeen.
 • Lange levensduur. Veel bekende fabrikanten van deze populaire katoenen wollen matten garanderen klanten het leven van hun producten voor meer dan 5 jaar, en soms nog veel meer. Voor zo'n lange gebruiksperiode is in de eerste plaats een verantwoordelijke dekking en als deze van goed materiaal is gemaakt, zal deze niet snel verslijten.

Zodat de matras een frisse uitstraling heeft, hoeft deze slechts enkele uren op straat te worden geventileerd.

 • Een dergelijke matras wassen kan niet, je kunt het alleen aan een stomerij geven. Maar als u een speciale matrastijk koopt, voorkomt dit vlekken op het product zelf en maakt u het gemakkelijker om er voor te zorgen. Maar nu kan het matraskussen zelf veilig naar de was worden gestuurd.
 • Een enorm scala aan bonte kleuren. Veel fabrikanten, specifiek voor hun matrassen, naaien matrashoezen met een origineel patroon en schaduw. Als u matrassen koopt voor gemeenschappelijke ruimtes, kunt u altijd producten van de standaard kopen, niet het merk.
 • Zachtheid en comfort tijdens de slaap. Mat gemaakt van watten wordt terecht de zachtste matrassen genoemd. Het heeft een geschikte stijfheid om een ​​comfortabele positie voor de menselijke wervelkolom te bieden. Zo'n matras combineert de beste verhouding van zachtheid en elasticiteit, zodat iedereen zich wakker voelt en goed geslapen heeft na het slapen.
 • Lage prijs. Zo'n matras voor zijn bed kan door elke man op straat worden gekocht, in tegenstelling tot die matrassen die veel duurder zijn.

Tegelijkertijd heeft elke wattenmat niet alleen voordelen tijdens actief gebruik, maar ook een aantal zeer karakteristieke tekortkomingen, waaronder:

 • Snel storten van vulstof in klonten. Dit gebeurt alleen in het geval dat de vulstof van slechte kwaliteit is of te lang wordt gebruikt.
 • Snel verlies van een presentabel uiterlijk.
 • Voor 2-3 maanden van constante slaap kan de matras erdoorheen worden gedrukt.
 • Deze matrassen zijn slecht geventileerd en daarom worden er vaak schadelijke micro-organismen in gegoten.
 • Een onjuist opgevulde matras kan een slecht effect op de wervelkolom hebben en de houding vervormen.

Wat is beter: schuim, polyurethaanschuim of watten?

Bij het kiezen van een matras moet u speciale aandacht besteden aan het vulmiddel - het is een fundamenteel onderdeel van dit product om te slapen. Matrassen kunnen de volgende vulstoffen hebben:

 • watten - Dit is de gebruikelijke opvulling voor een traditionele matras, waardoor het zijn naam heeft gekregen. Dit is een speciale wol die is gemaakt van verschillende soorten gemengde vezels van natuurlijke vezels. Door de verschillende structuur en lengte van deze vezels, heeft de katoenen matras de nodige elasticiteit voor een comfortabele rust,houdt zijn vorm goed en houdt deze lange tijd ongewijzigd. De samenstelling van de productvuller kan op een speciaal label worden gespecificeerd. Als het echt katoen is, wordt dit gemarkeerd met GOST 5679-85 of OST 63.13-79.
 • Schuimmatrassen gemakkelijk te vervoeren en te verplaatsen, omdat ze een speciale lichtheid hebben en vrij compact zijn. En ook deze matrassen zijn elastisch en zacht. Ondanks het feit dat ze eerder verzakken als gevolg van actief gebruik, zal het materiaal daarin niet worden gecomprimeerd, zoals vaak het geval is in katoenen matrassen. Maar schuimrubber voelt overmatig vocht van het menselijk lichaam. Onder invloed van elk vloeibaar schuimrubber stort het zeer snel in. Deze matras is ook niet brandveilig - als plotseling een open vlam verschijnt, zal zo'n matras onmiddellijk vlam vatten. De levensduur van de schuimmatras is niet meer dan 5 jaar.
 • In matras van polyurethaanschuim een vulmiddel in de vorm van een analoog van de beroemde latex wordt gebruikt. Het ziet eruit als een structuur van kleine cellen die bijna onzichtbaar is voor het oog, lijkt op schuimrubber, maar heeft betere kwaliteitskenmerken. De gebruiksduur van een dergelijk product is langer dan die van een watten- en schuimrubberproducten. Slapen op zo'n product is veel handiger, omdat de moderne matras met latex hoge ergonomische eigenschappen heeft. De prijs van dergelijke matrassen is overigens klein. Hij heeft echter ook een aantal nadelen: het is niet helemaal hypoallergeen, het kan na verloop van tijd afbrokkelen, het is vrij hard en zwaar, soms is het warm om te slapen en het matras van polyurethaanschuim wordt vaak geperst na 3 jaar actief gebruik.

species

Bij de aanschaf van een wattenmatras moet men onthouden dat watten zelf niet van elkaar verschillen, wat betekent dat er verschillende soorten matrassen van dit soort materiaal zijn. Voor het maken van matrassen met speciale wol, dit zijn korte en lange katoenvezels.

Meestal, als een basisvuller, worden dergelijke soorten wol gebruikt als:

 • GOST 5679-85 - watten;
 • OST 63.13-79 - katoenen matraswol van gerecycleerde materialen;
 • OST 63.14-79 - secundaire vulstof.

In al deze soorten gewatteerd materiaal is er een gelijk aantal vezels van verschillende lengten en dat is waarom het niet met de tijd verfrommelt, en de matras komt er licht, luchtig uit met een levensduur van maximaal 5 jaar.

Wol van geregenereerde vezels (PB) - Een andere populaire natuurlijke hoogwaardige vulstof, qua prestaties, is niet minderwaardig aan modellen met eenvoudige wol. RV's zijn meestal gerecycleerde residuen van de productie van katoenwerkplaatsen en wollen fabrieken.

U kunt deze indeling van matrassen ook gebruiken op basis van het type vezel dat wordt gebruikt:

 • Witte katoenen doorgestikte matrassen, een natuurlijk, hoogwaardig katoenmateriaal en meestal witte katoenen matrassen worden gebruikt in ziekenhuizen en diverse kinderinrichtingen.
 • Matrassen met wol, die bestaat uit halfhoge RV-vezel. Gekenmerkt door goede kwaliteit en gemak.
 • Matrassen met een gemengd type vezels. Ze zijn gemaakt door natuurlijke en kunstmatige vezels te mengen. Het goedkoopste soort matrassen.
 • Producten van synthetische vezels.

Maten van bedmatrassen

De afmetingen van de matras kunnen compleet verschillen: van standaardafmetingen tot producten op bestelling, van grote 200x200 cm tot heel kleine babybedjes. Standaardmaten van wattenmatrassen:

Tweepersoonsmatras:

 • 140x190 cm;
 • 140x200 cm;
 • 160x190 cm;
 • 160x200 cm;
 • 180x200 cm

semi:

 • 110x190 cm;
 • 120x200 cm

Een slaapkamer:

 • 80x190 cm;
 • 80x200 cm;
 • 70x190 cm;
 • 90x190 cm;
 • 90x200 cm

Kindermatras:

 • 140x60 cm;
 • 120x60 cm;
 • 1600x700 mm.

De dikte van de slapende wattenproducten varieert afhankelijk van de behoeften van elke specifieke consument. In veel winkels kunt u bulkproducten kopen met een dikte van 18 cm en dunne katoenen wollen matrassen tot een hoogte van 8 cm, die u en uw geliefden het nodige comfort bieden.

Russische fabrikanten

Vraag een specialist en hij zal u adviseren om binnenlandse matrassen te kopen, niet alleen omdat hun kosten laag genoeg zijn, maar ook omdat in termen van kwaliteit zullen dergelijke matrassen op geen enkele manier leiden tot dure buitenlandse analogen:

 • Goedkope handelsmerk gewatteerde matrassen "Valeteks" bestaan ​​uit de beste vulstoffen die geen allergie of onaangename gevoelens veroorzaken. De stoffen waaruit deze matrassen zijn gemaakt, zijn zeer duurzaam en zacht.
 • Je kunt altijd katoenen producten van verschillende kleuren en maten in Ivanovo kopen van een textielbedrijf tegen de meest redelijke prijs. "Omega". De wadded-matrassen van dit bedrijf hebben een goed vakmanschap, ze zijn gemakkelijk te vervoeren, ze nemen niet veel opslagruimte in beslag.Er zijn altijd kindermatrassen van watten in verschillende kleuren en verschillende varianten van het groottebereik.
 • vennootschap "Adele»Van Ivanovo biedt matrassen met een hoge mate van weerstand door zorgvuldige controle van de productkwaliteit en het gebruik van alleen het meest beproefde productiemateriaal.

Ivanovo-bedrijven zijn de beroemdste fabrikanten van Russische vochtige matrassen, dus u kunt zonder twijfel hun producten kopen en deze vele jaren met plezier gebruiken.

Hoe een duurzaam en betrouwbaar matras kiezen?

Hoogwaardige vulstof garandeert echter niet de lange levensduur van het nieuwe product. Je moet in staat zijn om de matrashoes goed te evalueren en onmiddellijk te controleren op sterkte voordat je koopt, en ook vragen wie de fabrikant is van het item dat je hebt gekozen. De samenstelling van de omslag zal u helpen om snel de juiste beslissing te nemen.

Het beste is dat de behuizing is gemaakt van hoogwaardig textiel van natuurlijke oorsprong, dat lucht goed kan doorlaten en vocht kan opnemen.

Chintz of calico wordt beschouwd als het gebruikelijke materiaal voor de productie van hoezen voor slaapproducten van katoen.. Geprepareerde hoezen met een hoge dichtheid vullen goed met katoen. Ook bekende slijtvaste stoffen zijn teak en polykatoenwaarvan de dichtheid van 110 tot 190 g / m2 is.

Om snel een goed product te onderscheiden van het onbelangrijke, moet u het geselecteerde product van alle kanten zorgvuldig bekijken en zelfs aanraken:

 • Uitstekend matras moet elastisch zijn - zacht en zeer aangenaam om aan te raken.
 • Het mogen geen knobbels zijn.
 • Een slechte matras heeft een andere dikte over het hele oppervlak en kan zeer snel zijn primaire vorm verliezen.
 • Het is ook noodzakelijk om aandacht te schenken aan de draden van het te kiezen product: zwakke draden worden gescheurd met een zwakke impact, en in dat geval lopen de naden snel uiteen.

Als u zo'n matras voor een kind wilt kopen, moet u letten op factoren als de kwaliteit van het vulmiddel, waaruit de hoes van zo'n matras is gemaakt, de dichtheid van de firmware van het product - ze moeten allemaal zo goed mogelijk zijn.

zorg

Producten van watten zijn eigenlijk heel eenvoudig schoon te maken. Af en toe moeten ze gewoon goed worden geventileerd en goed worden leeggezogen. En zodat de druk op het zachte oppervlak voor de slaap uniform was en dat het niet onder het gewicht van het lichaam van een slapende persoon werd gedrukt, moet dit product 2-3 keer per maand worden omgedraaid.Als er vlekken optreden, kunnen deze worden verwijderd met gewoon schuim uit zeep.

Gewatteerde matrassen worden afgeraden om voor de helft te buigen, omdat ze dan snel hun vorm verliezen, ze kunnen niet worden gewassen - watten in het product kunnen hierdoor verloren gaan in matten, slaap waarop niet comfortabel is.

Hoe te repareren?

Gewatteerde matrassen worden vaak gescheurd, maar u moet het hele product niet weggooien vanwege één gat, vooral sindsdien om elke matras van katoen te repareren duurt enkele minuten:

 • Meestal op dergelijke producten de firmware komt uit (het kan een stuk stof zijn of gewone knopen - ze zien eruit als inkepingen op het product.) Ze zijn door de dikte genaaid om de stukjes katoen op hun plaats te houden. Als een dergelijke stof van een of beide kanten wordt gescheurd, hoeft deze alleen maar opnieuw te worden bedacht met een naainaald alle lagen van wattenschijfje.
 • als dekking ontploft, dan voorzichtig een teek of grove calico stoppen, waarvan de hoes meestal wordt gemaakt, is simpelweg een gewone naald.
 • Als de matras per ongeluk was verschoven opvulling als hij verkreukeld is, moeten deze dichte klompen eerst voorzichtig worden rechtgetrokken en gestampt, zoals het katoen oorspronkelijk was gelegd.Dan moet je de hoes afmaken, als deze ook beschadigd is en naai hem zorgvuldig door.
 • Maar ook verpakt katoen het beste vervangen door een nieuwe.

beoordelingen

Gebruikers van alle leeftijden reageren altijd goed op de binnenlandse modellen van katoenproducten. Bijvoorbeeld een matras gemaakt van katoen van het bedrijf Krasnoyarsk "Artemis" gemaakt in de beste tradities, de naden op het oppervlak zijn plat, de draden steken nooit uit. Niet te zwaar, zacht en comfortabel. De kleur van de matras is klassiek - donkere strepen op een neutrale achtergrond.

Op Ivanovo fabrikanten van katoenproducten in de recensies van consumenten, vindt u ook veel vleiende woorden. Bijvoorbeeld een bedrijf "Ivanovo textiel" Het biedt de consument de keuze uit een luxueuze keuze van zijn producten uit wol in verschillende maten en kleuren. Over deze matrassen spreken als een zeer hoogwaardige en zachte producten voor zowel kinderen als volwassenen.

Bekijk onze wadded-matrassen in onze volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer