Kokosmatrassen

Gezondheidszorg is een integraal onderdeel van het moderne leven geworden en gezonde en gezonde slaap is een van de belangrijkste medicijnen van onze tijd. Tegenwoordig zijn er veel producten die een goede en maximale gezonde slaap bevorderen. Deze omvatten matrassen van kokosvezels met orthopedisch effect.

Wat is het?

Weinig consumenten kunnen volledig begrijpen wat een kokosmatras is en hoe het "werkt". In de tussentijd heeft dit product verdiende aandacht verdiend in de markt en een groot aantal positieve beoordelingen. Bij de vervaardiging van matrassen worden kokosvezels gebruikt in de vorm van geëxtrudeerde matten die niet worden verwerkt door chemicaliën.

Het is vermeldenswaard dat het hele proces van het maken van producten milieuvriendelijk is. Dit is een ander voordeel van kokosmatrassen boven andere materialen - ze zijn hypoallergeen.

Nadat de kokosnoot is geoogst, wordt hij gedrenkt in zout water gedurende meerdere dagen.Vervolgens verwijderen de werknemers zonder het gebruik van speciale apparatuur de vezels handmatig en geven ze aan de volgende fase - drogen. Droge grondstoffen natuurlijk, het vermijden van blootstelling aan de zon. Deze methode behoudt de elasticiteit van de grondstof. Na het drogen uit de materiaalweefseltouwen die al naar de fabriek zijn verzonden. Daar ontrafelen de werkers ze en sturen ze naar de pers om matten te maken, die onderdeel zullen worden van orthopedische matrassen.

Vanwege hun milieuvriendelijkheid worden kokosmatrassen beschouwd als een van de meest duurzame en elastische matrassen. Maar een van de belangrijkste voordelen van dergelijke producten is een hoog ademend vermogen en weerstand tegen bederf. Zoals in elk segment van de moderne markt zijn er vervalsingen. Veel gewetenloze fabrikanten en verkopers bieden matrassen aan waar natuurlijke grondstoffen, namelijk vezels, bij elkaar worden gehouden door synthetische stoffen. Het feit dat deze grondstoffen worden vervangen, maakt de producten van slechte kwaliteit en ze verliezen hun oorspronkelijke eigenschappen, voornamelijk orthopedisch en hypoallergeen.

De slijtvastheid en duurzaamheid van dergelijke producten zal echter veel hoger zijn dan die gemaakt van natuurlijke vezels zonder chemische en synthetische onzuiverheden.

Voordelen, voordelen en schade

Op de verdiensten van kokosmatras kan lang praten. Dit is milieuvriendelijkheid en preventie van orthopedie en weerstand tegen misvormingen gedurende een lange tijd. Dat is de reden waarom veel ouders matrassen kiezen met deze filler voor pasgeborenen.

Een ander groot voordeel van een dergelijk vulmiddel voor een wieg is dat het geen vocht en geuren absorbeert. Er zal geen enkele vlek op zitten, als het kind er plotseling vloeistof op morst. Om de matras op te frissen, volstaat het om de hoes zelf te wassen en kunt u hem opnieuw gebruiken.

Door de lange levensduur van het materiaal kan het bovendien vele jaren worden gebruikt, waardoor het "geërfd" wordt doorgegeven aan familieleden of vrienden nadat het kind volwassen is geworden.

Naast pasgeborenen en baby's, kan de kokosmatras worden aanbevolen door een orthopedisch chirurg voor mensen die lijden aan aandoeningen van het bewegingsapparaat, omdat tijdens de slaap op zo'n matras het lichaamsgewicht correct wordt verdeeld en de rug rust. Ondanks het feit dat de kokos kokos een natuurlijk materiaal is, is het volledig hypoallergeen, in tegenstelling tot fillers gemaakt van dons of wol.

Het is op dit terrein dat fabrikanten van matrassen met synthetische vullers "winnen".

Bij het kiezen van een matras is het erg belangrijk om het paspoort van het product te bestuderen en aandacht te besteden aan de geur. Als er een geur van rubber is, hebben fabrikanten het natuurlijke materiaal hoogstwaarschijnlijk vervangen door rubber.

Het beter gevoelde en sisal?

Beschouw deze twee vulstoffen onafhankelijk van elkaar:

 • Sisal. Wordt gewonnen uit de bladeren van agavebladeren en is een zeer duurzaam materiaal dat geen elektriciteit geleidt. Een ander belangrijk kenmerk van sisal is vocht- en hittebeheersing. Maar ondanks de positieve eigenschappen is het materiaal te hard en broos, wat wijst op een lage kwaliteit van het eindproduct.
 • Vilt, zoals sisal en kokos, is een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal. De componenten zijn wol en katoen, waardoor het materiaal duurzaam en taai is. Vilt wordt gecombineerd met andere materialen en de laag tussen de toplaag en de veerblokken zorgt voor de duurzaamheid van het product en voorkomt dat de veren eruit trekken.

Vaak is er een combinatie van vilt en kokos. Deze combinatie past de stijfheid aan en zorgt voor een comfortabele locatie.Het nadeel van de vilten vuller is dat bij de productie van matten vezels worden samengelijmd met lijm met een chemische samenstelling, wat leidt tot allergische reacties.

Rassen en technologieën van de productie van vulstoffen

Onder de kokosmatrassen zijn twee hoofdgroepen van vulstoffen te onderscheiden - kokos en kokoschips:

 • Kokos. Dit natuurlijke materiaal is nog niet zo lang geleden in de productie gebruikt, maar het heeft al tot algemene opschudding geleid. Coir is een kokosnotennootvezel die lijkt op dertig-centimeter bruine of bruine balken. Coira is een van die materialen die zich onderscheidt door een hoge mate van stijfheid en sterkte, maar tegelijkertijd een absoluut zachte en comfortabele grondstof is. Matrassen met een dergelijk vulmiddel buigen niet en verdelen de belasting van het lichaam niet goed. Kokos is verdeeld in verschillende soorten. Het gaat om de geselecteerde grondstoffen en de kwaliteit van het eindproduct. De meest duurzame en duurzame optie worden beschouwd als modellen met de toevoeging van latex. Het enige negatieve van deze tandem is de geur. Een minder betrouwbare optie is pure geperste kokos. Deze matrassen, hoewel niet geurloos, hebben minder sterkte en slijtvastheid.Bij hoge mechanische belastingen vervormt de matras en is deze niet langer orthopedisch.

Een ander onderdeel dat wordt toegevoegd aan kokosnootgrondstoffen zijn polyestervezels. Ze bieden extra kracht en hebben geen onaangename geur.

 • Coconut ChipsZoals kokos, milieuvriendelijk en natuurlijk materiaal van natuurlijke oorsprong. Vanwege het hoge gehalte aan lignine, een natuurlijk polymeer, is kokosvuller elastisch en elastisch, maar het heeft een kortere levensduur. Van de voordelen van dit vulmiddel, maken deskundigen onderscheid tussen hypoallergeniciteit en de onmogelijkheid van de vitale activiteit en ontwikkeling van bedvlooien en teken, daarom wordt dergelijk beddengoed aanbevolen voor mensen met allergieën en mensen met aandoeningen van de luchtwegen.

Soorten matrassen

Net als andere matrassen zijn de kokosnoot verdeeld in de lente en veerloos:

 • veer modellen zijn meerlagig en enkellaags. Ze bevatten lijm op basis van kokos, latex en rubber. De veren worden vervangen door verschillende lagen kokosplaten, waartussen de vezel ligt. Het aantal lagen is afhankelijk van de stijfheid van het product.
 • voorjaar. De aanwezigheid van veren zorgt voor de zachtheid van het product en de aanwezigheid van het ejectie-effect. Lente-modellen zijn onderverdeeld in twee types: afhankelijk en onafhankelijk van elkaar blokken van veren. Het tweede type wordt als het meest effectief en nuttig beschouwd, omdat de veerblokken ervoor zorgen dat de matras de natuurlijke rondingen van het lichaam kan herhalen en ondersteunen.

Gewoonlijk hebben veermatrassen een dikte van één tot drie centimeter, stijfheid en orthopedische eigenschappen hangen af ​​van deze indicator. De winkels beschikken over modellen voor zowel volwassenen als kindermatrassen in de wandelwagen, wieg of kinderbedje.

Voor kinderen raden deskundigen aan om dubbelzijdige producten te kopen met een veerloze basis.

Naast het toevoegen van latex aan kokos en een combinatie van deze materialen aan beide zijden, is er een gecombineerd type product met lagen holofiber, bamboe, boekweit. Deze natuurlijke materialen verbeteren de orthopedische eigenschappen en voegen een massage-effect toe.

Hoe te kiezen?

Tijdens de reis naar de winkel achter het beddengoed ontstaan ​​veel vragen, vooral als het product vrij specifiek is. We bieden een paar eenvoudige regels om de aankoop nuttig te maken:

 • Ten eerste, let bij het kiezen op de samenstelling van het product. De basis moet kokos en natuurlijke latex bevatten. Voor pasgeborenen en kinderen van voorschoolse leeftijd zijn er dubbelzijdige matrassen. Het oppervlak van het kokos is ontworpen voor kinderen tot een jaar, zodat de wervelkolom correct is gevormd, de andere - latex kant voor oudere kinderen. Natuurlijke latex heeft ook taaie eigenschappen, maar het is veerkrachtiger.
 • Het tweede punt bij het kiezen van - deze zaak. Ook in de samenstelling ervan zouden alleen natuurlijke materialen moeten zijn. Deze omvatten jacquard, katoen - ze zijn universeel voor dit type product. Voor een comfortabele nachtrust moet de huid ademen, de synthetische materialen van de hoes overtreden dit proces. De hoes moet verwijderbaar zijn.
 • Matrassen met membraancoating zijn ook beschikbaar. Zo'n product is absoluut ademend, maar ondergaat tegelijkertijd geen vocht. Deze optie is geschikt voor kindermodellen, om niet voor de nacht tafellaken mee te nemen.
 • Een ander belangrijk aspect is de prijs. Het hangt af van de materialen, het merk en het land van herkomst. Let bij het kiezen van producten met lage kosten op het paspoort en de samenstelling die erop staat.Slechte kwaliteit en vaak goedkope modellen worden niet gevuld met kokosnoot, maar met chips. Dergelijke vulstoffen zullen een zeer korte tijd meegaan en snel vervormen. De gemiddelde prijs van een product in standaardformaten begint bij 3.500 roebel en kan oplopen tot 20.000 roebel. Nog een 2 prijscriteria zijn dikte en stijfheid. Dunne modellen van orthopedische matrassen zijn een orde van grootte goedkoper, absoluut, net als modellen met dezelfde mate van stijfheid. Maar als het product twee kanten heeft (latex en kokos), dan zal de prijs hoger zijn.

Zoals in elk segment van de moderne markt zijn er luxecategorieën. Deze omvatten modellen met een basis van onafhankelijke veereenheden.

 • Stijfheid. Dit criterium wordt bepaald afhankelijk van het gewicht van de persoon. Hoe groter de gewichtscategorie, hoe groter de mate van stijfheid. Dit is echter niet altijd het geval. Een persoon met teveel of te veel gewicht, die een sedentaire levensstijl leidt, voelt zich niet comfortabel op een te hard matras.
 • Size. Producten zijn er in standaardmaten (enkel, dubbel) en genaaid naar individuele maten. De eerste zijn de afmetingen - 120x60 cm, 160x200 cm, 160x80 cm.Maar 70x160 cm en 90x200 cm zijn niet-standaard maten en worden op bestelling gemaakt. In feite zijn dergelijke diensten bij de officiële fabrikanten en grote merken.
 • Brand. Natuurlijk heeft dit een volledig effect op de prijs van de goederen, maar dit betekent niet dat alleen dure, geadverteerde fabrikanten goede producten hebben.

Voordat u naar de winkel gaat, moet u de beoordelingen van klanten op internet zorgvuldig bestuderen. Misschien vindt u hier een goede fabrikant die goederen tegen lage prijzen aanbiedt vanwege het gebrek aan advertenties. Maar vergeet niet het grote aantal vervalsingen van slechte kwaliteit onder de namen van bekende bedrijven. Kies daarom voor bewezen winkels van de meest populaire fabrikanten, waar ervaren verkoopadviseurs precies kunnen kiezen wat u zoekt.

En als het product niet aan de gestelde eisen voldoet, kunt u het eenvoudig vervangen.

Welke kant moet je zetten?

Ondanks het feit dat kokosmatrassen zeer sterke grondstoffen en frame zijn, kan het toch worden vervormd waar de belasting het grootst is. Daarom is een van de belangrijkste aanbevelingen dat het noodzakelijk is om de matras minstens eenmaal per twee maanden te laten draaien.

Als de matras dezelfde graad van stijfheid heeft aan de ene en de andere kant, is er geen fundamenteel verschil aan de kant om het aan te trekken.

Als het product bilateraal is, wat vaak op kindermodellen gebeurt, is het in het eerste levensjaar beter om de matras met de harde kant naar boven te plaatsen. Op de leeftijd van een jaar voor de adolescentie kan de matras worden omgedraaid met een latexzijde. Het heeft een gemiddelde mate van stijfheid. Maar adolescenten kunnen beter opnieuw hard beddengoed kiezen om de ontwikkeling van scoliose te voorkomen.

Hoe te geven?

Om de werking van de kokosmatras te verlengen, volstaat het om de instructies op de etiketten of het paspoort van het product te volgen. Maar er zijn een paar algemene regels voor zorg:

 1. Ondanks het feit dat de meeste fabrikanten beweren dat kokosmatrassen bestand zijn tegen vervorming, is de matras uitsluitend ontworpen om te slapen, dus laat uw kinderen deze niet als trampoline gebruiken.
 2. Dunne modellen zijn het beste om niet te draaien en dubbel te vouwen.
 3. Een goede opslag is een verticale positie en de aanwezigheid van een deksel.
 4. Onjuist transport kan ook het product beschadigen, dus probeer het te vervoeren en het alleen in directe,onbuigzame toestand.
 5. De meest comfortabele temperatuur voor gebruik is 18-20 graden Celsius. En de luchtvochtigheid mag 85% niet overschrijden.
 6. De grootte van het bed en de matras moeten op elkaar zijn afgestemd. Bovendien is het beter om een ​​kader te kiezen uit materialen die het orthopedische effect versterken en vervorming voorkomen.
 7. Ventileer de matras indien nodig en verander de kant waarop u slaapt.
 8. Gebruik om de paar jaar professionele stomerijen. Voor de rest van de tijd, doe je zelfbehandeling met een stofzuiger of met speciale huishoudelijke chemicaliën.

Zie de volgende video voor tips over het verzorgen van zo'n matras.

beoordelingen

Voordat u een orthopedisch matras koopt van kokosgrondstoffen, is het beter om kennis te maken met beoordelingen op internet. De meesten van hen zullen positief zijn.

Kopers waarderen allereerst de hoge kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit van zo'n matras. Velen kiezen het voor kinderen vanaf de eerste dag van het leven om het kind de rug en houding correct te laten vormen. Kopers van een volwassen publiek kiezen een kokosmatras om hun slaap beter te laten klinken en om hun rug te laten ontspannen na een dag hard werken,en vermijd scoliose of corrigeer bestaande problemen.

Wat betreft de negatieve beoordelingen, ze zijn minder dan positief, maar ze zijn er nog steeds. Meestal zijn negatieve beoordelingen gerelateerd aan het feit dat kopers geld willen besparen en niet-geverifieerde of gewetenloze leveranciers en winkels willen kiezen. In dit geval merken consumenten op de snelle vervorming van producten, geur, slechte kwaliteit van het materiaal, wat leidt tot slechte slaap en negatieve indrukken over het product als geheel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer