Ormatek-matrassen

Uitstekend welbevinden en goed humeur zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder een goede nachtrust, wat op zijn beurt onmogelijk is zonder een matras van goede kwaliteit met een orthopedisch effect. Deze matrassen bieden de juiste steun voor de wervelkolom en zorgen ervoor dat u kunt ontspannen. Het is niet verrassend dat ze zo populair en in trek zijn. Tegenwoordig zijn veel bedrijven betrokken bij de productie van matrassen, maar niet iedereen kan een dergelijk breed scala aan producten aan klanten aanbieden, zoals het geval is bij Ormatek.

voordelen

Het bedrijf Ormatek heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere bedrijven die soortgelijke matrassen produceren. Er zijn er veel en ze liggen voor de hand.

Meer dan 10 jaar geleden opgericht, slaagde het bedrijf erin klanten te overtuigen en te behouden met de juiste productieaanpak.Moderne Europese apparatuur met hoge precisie en een eigen laboratorium met een testcentrum leveren een output van een breed scala aan kwaliteitsproducten.

Dankzij bekwame specialisten in ons eigen laboratorium worden alle binnenkomende materialen voortdurend onderzocht en in het testcentrum ondergaan afgewerkte producten verschillende testacties. Na de selectie van het materiaal, passend bij het geplande model, wordt de matras voorgemonteerd en onderworpen aan diverse kwaliteitscontroles. Vervolgens worden de verkregen parameters van het testproduct vergeleken met de gespecificeerde normen. En pas na het ontvangen van positieve resultaten, komen de producten in de uitverkoop.

Niet alleen een zorgvuldige selectie, controle en hoogwaardige apparatuur zijn de voordelen van het bedrijf, maar ook een enorme verscheidenheid aan matrasmodellen.

Het assortiment omvat ongeveer 150 modellen matrassen, evenals een groot aantal gerelateerde producten om te slapen. Dankzij een breed scala van elke koper vindt een geschikte optie. Goedkopere modellen worden verkocht tegen een redelijke prijs (5000 roebel), maar er zijn ook elite-modellen tegen een veel hogere prijs (60-90 duizend roebels).De prijs is afhankelijk van de vulstoffen en het aantal veren. In dure modellen per vierkante meter zijn er 1000 veren, zoals in het anatomische model S-2000, die precies de contouren van het lichaam volgt.

Bovendien kunnen matrassen en andere aanverwante producten op elke handige manier worden gekocht. Iemand zal handiger zijn om een ​​bestelling te plaatsen via een online winkel, en iemand zou liever een aankoop doen in de bedrijfssalon, die zich in uw stad bevindt, het voordeel van hun geografie is zeer uitgebreid. De materialen die worden gebruikt voor de productie van matrassen zijn niet alleen van hoge kwaliteit en betrouwbaar, maar sommige zijn eenvoudigweg uniek, zoals memorix. Het voegt zowel toe aan modellen van een gemiddelde prijscategorie als in elite-exemplaren. Matrassen met een memory-effect garanderen volledige ontspanning en een gezonde nachtrust, omdat dit materiaal de contouren van het lichaam zo nauwkeurig mogelijk herhaalt en onthoudt. Een belangrijk voordeel van het bedrijf is de productie van modellen, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

types

Alle matrassen vervaardigd door Ormatek zijn geclassificeerd op basis van het type basis en vulmiddel, vorm, grootte en enkele andere indicatoren die elke groep in meer detail karakteriseren.

De basis van de door het bedrijf geproduceerde matrassen is onderverdeeld in producten zonder veren en modellen. De matrassen met de veerunit zijn verdeeld in twee groepen, afhankelijk van het type bevestigingselementen:

 • Bonnell-afhankelijke veereenheid Het is een structuur waarin elementen (veren) samen met metaaldraad worden bevestigd en een monolithisch blok vormen.
 • Een blok van onafhankelijke bronnen is de basis voor een groot aantal modellen geproduceerd door het bedrijf. In dit blok wordt de veer, als een afzonderlijk element, in een afdekking geplaatst en beïnvloedt de aangrenzende elementen niet wanneer ze worden samengedrukt. Matrassen, die zijn gebaseerd op een blok met onafhankelijke elementen, doen uitstekend werk met het ondersteunen van de wervelkolom in de juiste positie. Matrassen met onafhankelijke veren worden gedeeld door het aantal veren per 1 vierkant. m en de mate van stijfheid. Het aantal veren in verschillende modellen varieert van 420 tot 1020 stuks per 1 vierkante meter. m. Hoe meer veren in het blok, hoe kleiner de diameter van elk element. Producten die gebaseerd zijn op een groter aantal veren hebben een uitgesproken orthopedisch effect.

Het aantal veren ligt ten grondslag aan de ontwikkelde en vrijgegeven series. Z-1000-serie heeft 500 veren per 1 vierkant. m, en in de serie S-2000 er zijn er al 1020. De laatste serie is verdeeld in drie lijnen. dromen Dit zijn klassieke matrassen met een symmetrisch oppervlak. Seizoenslijn heeft een verschillende stijfheid van de oppervlakken. luxueus Premium lijn verschilt in het toegenomen comfort, heeft verschillende lagen van een vulmiddel.

De basis van springloze matrassen zijn polyurethaanschuim en latex, de andere vulstoffen regelen de mate van stijfheid en comfort. Het bereik van veerloze matrassen wordt weergegeven door twee lijnen, die op hun beurt zijn onderverdeeld in reeksen die verschillen in type vulmiddel en het aantal lagen in een bepaald model. Flexrollijnen zijn harde matrassen met goede ondersteuning voor de wervelkolom. Matrasmodellen van deze lijn zijn gebaseerd op hypoallergeen latexvervanger Orto-schuim. Dankzij de speciale technologie kunnen de producten van deze lijn worden opgerold voor eenvoudige opslag en transport.

Alle modellen van de Tatami- of Orma Line-lijn zijn gebaseerd op kokosnotenkokos en natuurlijke latex. De mate van stijfheid in deze modellen is erg hoog. Matrassen geproduceerd door het bedrijf Ormateknaast de vermelde indicatoren, verschillen ze ook in vorm.Het grootste aantal modellen heeft een traditionele rechthoekige vorm, maar het bedrijf heeft exclusieve matrassen met een ronde vorm. Deze modellen verschillen qua kwaliteit niet van rechthoekige producten. Er zijn modellen met zowel onafhankelijke veerblokken als veerloze versies. Dergelijke matrassen zijn bedoeld voor ronde bedden.

fillers

Om comfortabel en comfortabel op de matras te kunnen slapen, maakt de firma Ormatek gebruik van verschillende vulstoffen. Dikte, hoeveelheid en combineerbaarheid zijn afhankelijk van de mate van stijfheid en comfort die ze aan het product willen geven. Ormatek-bedrijf gebruikt bij de vervaardiging van een zeer groot aantal vulstoffen:

 • Voor producten met een veerblok wordt Ormafoam of geschuimd polyurethaanschuim gebruikt. Dit kunstmatige materiaal met een dichte structuur wordt gebruikt als een omheining rond de omtrek van het blok.
 • Kokos kokos is een natuurlijke vezel, dat is om de eigenschappen van gedrenkt met latex te verbeteren. Naast de basiseigenschappen (versteviging) heeft het materiaal nog een heleboel andere voordelen. Dit hypoallergene materiaal met goede warmte-uitwisseling en uitstekende ventilatie heeft een zeer lange levensduur.Het neemt geen vocht, geurtjes op en is niet onderhevig aan rotting, daarom zal het nooit een voedingsbodem worden voor teken en andere micro-organismen. Door zijn natuurlijke elasticiteit en stijfheid heeft het uitgesproken orthopedische eigenschappen.
 • Natuurlijke latex wordt in veel modellen gebruikt. Elastisch en elastisch latexmateriaal is van natuurlijke oorsprong. Het wordt verkregen uit het sap van de rubberboom. Dit slijtvaste materiaal is bestand tegen aanzienlijke belastingen en behoudt de oorspronkelijke vorm. Bovendien draagt ​​het bij aan een comfortabele thermoregulatie.
 • Memorix - dit unieke materiaal bestaande uit polyurethaanschuim met speciale additieven, is een uitstekende opvulling voor matrassen. Dit materiaal is perfect ademend en accumuleert geen vocht, waardoor verschillende micro-organismen niet de kans krijgen zich te ontwikkelen. Dankzij speciale additieven heeft het een geheugeneffect dat zich perfect aanpast aan de vorm van het menselijk lichaam.
 • Hollcon vuller gebruikt als een extra laag. Het is gebaseerd op polyestervezels. De veerstructuur van dit materiaal wordt gevormd door de vezels samen te voegen.Dit elastische materiaal heeft het vermogen om snel zijn vorm terug te krijgen met aanzienlijke compressie.
 • Een materiaal dat bestaat uit kokos en polyester vezels heeft de naam Bi-cocos. Gebruikt als een extra laag.
 • Spunbond is nodig als pakking tussen het veerblok en andere vulstoffen. Dit dunne, lichtgewicht, maar tegelijkertijd duurzaam materiaal heeft de mogelijkheid om druk tussen de veren te verdelen. Bovendien beschermt het de bovenste vullers tegen de effecten van starre veren.
 • Polyurethaanschuim of modern schuimrubber wordt in veel soorten matrassen gebruikt. Dit elastische, elastische en praktische materiaal is absoluut veilig voor de gezondheid van de mens. Om de orthopedische eigenschappen te verbeteren maak je het gelaagd.
 • Thermofelt is ontworpen om de slijtage van andere vulstoffen te verminderen. Het bestaat uit gemengde vezels verkregen door persen met behulp van hoge temperaturen.

afmeting

De matrassen van het bedrijf Ormatek hebben een groot bereik, zodat elke klant de mogelijkheid heeft om de juiste optie voor hem te kiezen. De populairste maten zijn onderverdeeld in drie typen. Meubelfabrikanten produceren in de regel bedden van bepaalde afmetingen.Gezien dit feit, Ormatek-bedrijf ontworpen en gefabriceerde matrassen geschikt voor alle soorten bedden. Voor standaard eenpersoonsbedden zijn producten met de afmetingen 80x160 cm, 80x190 cm, 80x200 cm, 90x190 cm, 90x200 cm de beste opties.

De meest geschikte formaten voor eenpersoonsbedden zijn 120x190 cm, 120x200 cm, 140x190 cm, 140x200 cm. Breedte 120 cm is geschikt voor één persoon, maar 140 cm breedte maakt twee personen mogelijk, dus de afmeting 140x190 cm en 140x200 cm kunnen worden beschouwd als anderhalve slaap- en dubbele producten.

Matrassen met afmetingen van 160x190 cm, 160x200 cm, 180x200 cm behoren tot de dubbele versies. De meest optimale en populaire versie heeft een afmeting van 160x200 cm. De lengte past op bijna elke hoogte. Het product met een afmeting van 180x200 cm is ideaal voor een gezin met een klein kind, dat ze soms graag in bed kruipt met haar ouders.

De dikte of hoogte van de matras hangt af van de dichtheid van de vulstoffen en van het aantal lagen. Orthopedische matrassen vervaardigd door het bedrijf hebben verschillende hoogtes. Hun afmetingen variëren van 6 cm tot 47 cm. De dunste matras met een hoogte van 6 cm van de Softy Plus-serie is bedoeld voor banken, fauteuils en opklapbedden. Matras met een hoogte van 47 cm behoort tot de elite-modellen.Een matras van deze hoogte is gebaseerd op een ondersteuningssysteem op twee niveaus.

Serie en waardering van populaire modellen

Er is een beoordeling in de beschrijving waarvan er de populairste en populairste modellen zijn. Onder veerloze versies valt de Flex-serie van het Ormafoam-materiaal op:

 • Orma Flex-model onderscheidt zich onder andere door zijn vijfzone-oppervlak, dat rekening houdt met de contouren van het lichaam en de belasting gelijkmatig verdeelt. De hardheidsgraad is gemiddeld. De maximale belasting per bed is 130 kg. De hoogte van de zijkant in dit model is 16 cm. In een vergelijkbaar model, Orma Flex groot, is de hoogte van de zijkant 23 cm.
 • Van de Ocean-serie een nieuw model valt op Oceaan zacht met de aanwezigheid van een materiaal als Memorix 40 mm dik, met een geheugeneffect. Dit model heeft een zijhoogte van 23 cm, is bestand tegen lasten tot 120 kg. Ook heeft het model van deze serie een speciale afneembare hoes, waarvan het onderste deel is gemaakt van gaas, dat zorgt voor een uitstekende ventilatie van alle lagen van het product.
 • Een van de opties met een onafhankelijk springblok valt op door series: Dream, Optima, Seasom. Dream-serie geniet buitengewone populariteit vanwege de opvullingen en ongebruikelijke opstelling van de veren.
 • In model Dream Memo 4 D Matrix de veren hebben een verhoogde sterkte als gevolg van een toename in de dikte van de draad, elke veer is zo dicht mogelijk bij de aangrenzende geplaatst, alle elementen zijn alleen in het centrale deel met elkaar verbonden. Bovendien is Memorix-opvulmiddel aanwezig in dit model. Deze matras met een hoogte van 26 cm is bestand tegen een belasting tot 160 kg, heeft een gemiddelde stijfheid en biedt steun aan de wervelkolom dankzij een combinatie van vulstoffen.
 • Model Dream Memo SS Het verschilt van het vorige met het veerblok Smart Spring, dankzij welke een nauwkeurige zonering mogelijk is, bereikt vanwege de variabiliteit van de veerhoogte, die zich in een niet-gecomprimeerde toestand bevindt. Bovendien heeft het blok overgangszones van stijfheid. De aanwezigheid van deze eenheid verbetert de ondersteuning van de wervelkolom aanzienlijk. Het model is bestand tegen een belasting van 150 kg. Het Dream Max SS-model verschilt van de Dream Memo SS-filler. In plaats van Memorix wordt hier natuurlijke latex gebruikt.
 • De Seasom-serie is populair vanwege de aanwezigheid in de producten van natuurlijke latex en verschillende graden van stijfheid aan elke zijde. Het seizoen Max SSH-model verschilt in het versterkte blok veren Smart Spring. Eén oppervlak is stijver door een 3 cm dikkere laag kokos.De andere heeft een gemiddelde stijfheid, omdat de latexlaag zich het dichtst bij het oppervlak bevindt en de kokoslaag slechts 1 cm is.
 • In het Season Mix 4 D Matrix-model is het veerblok versterkt en onderscheidt het zich ten opzichte van elkaar op basis van honingraten. In dit model bevindt de latexkern zich bovendien slechts aan één kant, waardoor de zijde zonder kokosnoot zachter is dan het gemiddelde. De matras is bestand tegen een belasting van 160 kg.
 • De Optima-serie is verkrijgbaar in verschillende mate van stijfheid. Er zijn modellen met een zacht oppervlak Optima Lux EVS, Optima Light EVS en er is een model met een oppervlak met een gemiddelde mate van stijfheid Optima Classic EVS. Optima Classic EVS is de vraag naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Latexkoolsok aan beide zijden en 416 veren per ligplaats met een verhoogde coil-dikte van 1,9 cm zorgen voor een gemiddelde stijfheid van deze matras. Dit model is bestand tegen een last van 130 kg en heeft een levensduur van 10 jaar.
 • Van de serie met een onafhankelijk verenblok, moet de Comfort-serie worden opgemerkt. met verschillende graden van stijfheid, de modellen waarvan bestand zijn tegen een belasting van 150 kg, vereisen geen omkering en hebben verschillende lagen van verschillende vulstoffen in hun samenstelling.

Modellen voor kinderen

Modellen voor baby's worden gemaakt rekening houdend met hun anatomische kenmerken.Natuurlijke materialen die deel uitmaken van de producten zijn hypoallergeen. Matrassen van verschillende groottes en stijfheidsgraden zijn niet onderhevig aan vervorming en ondersteunen de wervelkolom perfect. Een breed assortiment kindermatrassen bestrijkt alle leeftijdscategorieën: van pasgeborenen tot tieners:

 • Voor kinderen tot 3 jaar is het matras geschikt Gezondheid voor kinderen met een hoogte van 9 cm en een gemiddelde mate van stijfheid die tot 50 kg kan weerstaan. In de samenstelling is er een hypoallergene vulstof van Hollcon, die geen vocht en geurtjes absorbeert, waardoor de netheid en frisheid van het bed worden gegarandeerd.
 • Kids Smart-model met onafhankelijke 4 D Smart-veereenheid heeft aan beide zijden dezelfde stijfheid, voorzien van een kokos kokos van 2 cm, geschikt voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Dit model is bestand tegen een belasting van 100 kg en heeft een zijhoogte van 17 cm.
 • Klassiek model voor kinderen ideaal voor pasgeborenen, omdat het bijdraagt ​​aan de vorming van de wervelkolom. De kokosnootkokosnoot met antibacteriële werking, 6 cm dik en geïmpregneerd met latex, passeert perfect lucht.
 • Van dubbelzijdige matrassen voor kinderen tot 3 jaar valt het model op Kinderen verdubbelen. Aan de ene kant is er een kokosnootkraag van 3 cm dik en aan de andere kant natuurlijke latex.Hoewel het kind heel klein is, is het beter om de kant met kokos te gebruiken, en voor het volwassen kind is het latexoppervlak geschikt.
 • Voor kinderen vanaf 1 jaar oud model is geschikt Kinderen Zacht, met Ormafoam-vulling. Dit model ondersteunt perfect de ruggengraat van de kinderen, terwijl de spierspanning wordt verlicht. Naast het rechthoekige model, zijn er ook een ovaalvormige matras van Oval Kids Soft en zelfs een ronde Round Kids Soft verkrijgbaar.
 • Voor kinderen van 3 tot 12 jaar heeft het bedrijf een model ontwikkeld Kindercomfort met EVS-veerblok en verschillende zijgraadstijfheid. Het oppervlak met kokosnoot is meer geschikt voor kinderen jonger dan zes jaar en voor oudere kinderen is het beter om de kant met Ormafoam-vulling te gebruiken.

Matrashoezen

Om het verworven matras zo lang mogelijk te laten dienen, produceert het Ormatek-bedrijf matrasovertrekken en overtrekken met verschillende eigenschappen.

Matrashoezen en hoezen van het bedrijf helpen niet alleen het uiterlijk van de matras te behouden, maar beschermen het ook tegen vocht en stof met behulp van speciale impregneringen. Waterdicht membraan Het membraan wordt op de verkeerde kant van het canvas aangebracht en de bovenkant van de hoes heeft een basis van katoen. In het model Dry Big bestaat de top uit een badstof en is het board gemaakt van sateen.De hoes wordt aan de matras bevestigd met behulp van een elastische band die langs de onderkant van het bord loopt. Dit model is geschikt voor matrassen met een hoogte van 30-42 cm en in de Dry Light-uitvoering bestaat de top uit Tencel-canvas en zijn de zijkanten van katoen.

In het model Ocean Dry Max bevindt vochtbestendige stof zich niet alleen langs het hoofdoppervlak, maar ook aan de zijkanten van de behuizing. De Verda Veil Light- en Verda Veil-modellen zijn speciaal ontworpen voor high-sided matrassen. De basis van de hoes is gebreide slijtvaste stof, die een licht massage-effect heeft.

Voor dunne matrassen en toppers heeft het bedrijf vele matrashoezen ontwikkeld met verschillende effecten. Voor een betrouwbare bevestiging zijn ze uitgerust met vier elastiekjes. Het Lux Hard-matras verbetert de stijfheid van het bed en het Max-matras helpt de matras te verzachten met natuurlijke latex. En in het Perina-matraspad wordt Senso Touch gebruikt als ontharder, die niet alleen het bed verzacht, maar ook een geheugeneffect heeft.

Dankzij een grote verscheidenheid aan hoezen en matrashoezen van het bedrijf kan iedereen de meest geschikte optie voor uw matras kiezen.

Welke matras te kiezen?

Het bedrijf produceert een enorme verscheidenheid aan modellen en kiest de beste optie je moet een aantal regels volgen:

 • Als u de voorkeur geeft aan springmatrassen, het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan producten met een onafhankelijke eenheid. Dergelijke modellen ondersteunen de wervelkolom goed, hebben niet het effect van een hangmat en zijn geschikt voor stellen met een aanzienlijk gewichtsverschil. Hoe meer veren op 1 vierkant. meter, het meer uitgesproken orthopedische effect.
 • Bij de keuze om rekening te houden met het lichaamsgewicht. Voor mensen met een dicht body-fit product met een hard oppervlak. En voor mensen met een zwakke lichaamsbouw hebben matrassen een zacht oppervlak. Voor paren met een aanzienlijk gewichtsverschil, is het de moeite waard om twee matrassen te kopen met de meest comfortabele oppervlakken voor elk en ze te combineren in één hoes of een matras te bestellen, waarbij elke helft zijn eigen stijfheid zal hebben.
 • Voor jongeren onder de 25 en kinderen matrassen met een hard oppervlak zijn meer geschikt. Dit komt door de lange vorming van de wervelkolom.
 • Voor oudere mensen minder rigide modellen zijn meer geschikt.
 • De beste optie voor de meeste mensen is een tweezijdige versie met verschillende graden van stijfheid van de zijkanten. Deze matras is niet alleen geschikt voor gezonde mensen, maar ook voor mensen met spinale aandoeningen.De mate van stijfheid van het matras in geval van problemen met de wervelkolom wordt bepaald door de behandelende arts en specialisten Ormatek-bedrijf zal u helpen bij het kiezen van de meest geschikte optie.

Klantrecensies

De meeste kopers die orthopedische matrassen van het bedrijf hebben gekocht Ormatek Tevreden over mijn aankoop. Bijna alle kopers merken de afwezigheid van rugpijn en een goed gevoel in de ochtend. Velen merken op dat de matrassen van het bedrijf Ormatek Ideaal voor alle bedden. De meesten zijn het erover eens dat de aanschaf van een extra koffer de matras heeft behoed voor allerlei soorten misverstanden: gemorste thee, lekkende viltstift en andere problemen. Bijna alle kopers merken op dat de matras van dit bedrijf na een langdurige werking niet alleen een toonbaar uiterlijk heeft, maar zijn functionaliteit niet heeft verloren.

Zie de volgende video voor het kiezen van een matras van Ormatek.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer