Het ontwerp van de woonkamer in de stijl van "high-tech"

 Woonkamerontwerp in hightech-stijl

Gebreide tafelkleden en geborduurde servetten worden langzamerhand een ding van het verleden, en vandaag dicteren de ritmes van de grote stad hun regels. De meeste inwoners van megasteden bestaan ​​in een dynamisch ritme, dus wanneer ze thuiskomen, zien ze liever in hun interieur, vooral praktische aspecten en functionaliteit. Dat zulke kenmerken een hightech-stijl hebben.

Kenmerken en kenmerken

Deze stijl wordt gekenmerkt door het ontbreken van onnodige details. Alle interieurartikelen hebben hun eigen duidelijke doel. Voor het in zones onderbrengen van de woonkamer worden decoratieve glazen scheidingswanden gebruikt.Soms zijn glazen onderdelen versierd met metalen elementen.

Het interieur is hi-tech gedomineerd door regelmatige geometrische vormen. Dit is het rijk van glas en metaal, zodat dit interieur enigszins onwerkelijk lijkt, zelfs kosmisch.

Voor de vervaardiging van meubels wordt vaak gebruik gemaakt van kunststof, glas of metaal. Tegelijkertijd is het meubilair zelf up-to-date, misschien zelfs uit de collecties van modeontwerpers. Hetzelfde geldt voor technologie. Het kan geschikt zijn voor een groot plasmapaneel van het nieuwste model, een thuisbioscoop met uitstekende akoestiek en allerlei gadgets.

De eigenaardigheid van deze stijl is dat het even relevant is in een groot herenhuis en in een klein studio-appartement.

Ondanks zijn bescheiden omvang moet zo'n appartement worden opgepropt met allerlei modieuze technische innovaties.

Aangezien de keuken in dergelijke appartementen is gecombineerd tot een enkele ruimte vanuit de woonkamer, moet deze worden uitgerust met de nieuwste technologie: een "slimme" zelf-ontdooiende koelkast, inductiekookplaat, oven met zelfreinigende functie, enz. Het is raadzaam alle keukengerei uit uw ogen te verwijderen en onthoud alleen het weinige dat echt nodig is bij dagelijks gebruik.

We selecteren het kamerontwerp

Omdat minimalisme kenmerkend is voor een hightech stijlvol interieur, moet de decoratie voor de hal eenvoudig zijn. Om het ontwerp enigszins te diversifiëren, kun je de ruimte versieren met een soort reproductie van een moderne kunstenaar in de stijl van abstracte kunst. Geen afbeeldingen van flora en fauna, alleen duidelijke lijnen en correcte geometrie.

Muren en vloer

De woonkamer in de high-tech stijl kan worden ingericht, bijvoorbeeld met decoratieve panelen met imitatie van natuursteen of baksteen. Als u behang voor muren verkiest, is het beter als ze monochroom zijn - grijs of wit. Je kunt behang lijmen om te schilderen en de muren in twee kleuren te schilderen, niet meer. Tegelijkertijd is het ook nodig om een ​​monotoon gamma te weerstaan ​​- geen tekeningen en afdrukken. Spiegelpanelen zijn geschikt als decoratie voor de muren.

Als het behang een te gecompliceerd element in het decor lijkt te zijn, kun je de muren gewoon schilderen met verf. Glanzende verf ziet er zeer indrukwekkend uit, maar in dit geval moeten de wanden worden genivelleerd. Ze moeten perfect glad zijn, zonder onregelmatigheden - de glans zal meedogenloos de minste gebreken benadrukken.

Wat de vloer betreft, biedt de hightech-stijl geen lang dutje.Idealiter, als er helemaal geen tapijt is. Als de woonkamer geen grenzen heeft met de gang of is verbonden met de keuken, kunt u de ruimte afvlakken door keramische tegels te combineren met andere materialen, zoals laminaat of linoleum. In het ideale geval hebben beide soorten vloeren hetzelfde patroon, maar het is beter om het zonder te doen.

De moderne industrie biedt een breed scala aan materialen voor de vloer:

  • Porcellanato ziet eruit als een keramische tegel, maar is duurzamer en daarom duurzamer. Dit type decoratie is meer geschikt voor de woonkamer van een particulier herenhuis dan voor een stadsappartement.
  • Onlangs is de modetrend uitgegroeid bulkvloeren. Het onmiskenbare voordeel van een dergelijke coating is dat deze de naden niet verlaat. Het oppervlak is perfect glad en gelijkmatig. Ontwerpen van een bulk-vloer is er een enorme set. Voor een huiskamer in een minimalistische stijl, is het beter om monochrome kleuren te selecteren.

Als u een creatief ontwerp wilt, kunt u de vloer donker of zwart maken in tegenstelling tot lichte muren. En om de kou van de afwerking lichtjes te verzachten, kunt u een klein tapijt met een korte pool met een zwak geometrisch patroon op de vloer in de buurt van de stoel of bank gooien.

  • Als de bovenstaande soorten vloeren je te duur lijken, kun je de vloer discreet op de grond zetten linoleum. Het is ook geschikt voor de stijl die wordt beschreven.

plafond

Aangezien de hightech-stijl het gebruik van moderne "franjes" met zich meebrengt, zou het redelijk zijn om een ​​spanplafond in de woonkamer te maken. Het ziet er zeer indrukwekkend glanzend multi-level coating met ingebouwde achtergrondverlichting. Wanneer het wordt weerspiegeld in een glanzend oppervlak, wordt het licht twee keer zo groot.

Ook een goede mix van verschillende gipsplaatconstructies met een spanplafond in hightech. Een andere goede ontwerpoptie in het minimalistische plafond in de woonkamer - schilder het gewoon in een effen kleur en voeg metalen staven toe.

9 foto

verlichting

Onnodig te zeggen dat een goed gekozen verlichting de perceptie van het interieur van een ruimte volledig kan veranderen. Het licht in de woonkamer is vooral belangrijk - dit is de hoofdruimte, waarin we ons verzamelen met het hele gezin, en daarin ontvangen we gasten. Daarom zou het de trots van de eigenaars moeten zijn. Haar roeping is om te verrassen en te verbazen.

Licht kan niet alleen aanwezig zijn als een kroonluchter, maar ook als een achtergrondverlichting van meubels en verschillende interieurartikelen.

De aanwezigheid van één centrale kroonluchter is niet typerend voor een woonkamer in hightech-stijl.Lampen met een glanzend chroomoppervlak zijn hier geschikt. Dit kan een punt zijn of verborgen lichten (ingebouwd in een soort gloeilampoppervlak), en er kunnen opgehouwde scharnierende structuren zijn met een dimmer of met een bedieningspaneel. Spotlichten kunnen overal aanwezig zijn: in de kasten, rond de omtrek van de spiegels, in het werkblad en zelfs rond de omtrek van de vloer.

Hightech lampen kunnen ook op de vloer worden gemonteerd. Tegelijkertijd zijn ze niet alleen gemaakt van metaal, maar ook van plastic. Niet ongebruikelijk onder hen zijn glaswerk. Tegelijkertijd kunnen ze verschillende vormen aannemen: een bol of een kegel, een kubus of een trapezium. In dit geval is er ook een plek voor het mooie, en sommige exemplaren kunnen worden versierd met strass en kristallen. Dit plezier is echter niet goedkoop.

Als u nog steeds liever één centrale verlichting gebruikt, kunt u een verlichtingsapparaat kiezen op de banden of op de snaren.

Met behulp van verlichting kunt u een kamer instellen. Boven de bankruimte kunt u verchroomde schansen op een metalen balk hangen, die u in elke richting kunt geven. En het plasma kan effectief van achteren worden belicht, zodat het licht van binnenuit komt en zich in alle richtingen verspreidt.

meubilair

Om ervoor te zorgen dat uw woonkamer voldoet aan een bepaalde ontwerprichting, is het noodzakelijk dat het meubilair ook wordt gecombineerd met de algehele inrichting. Hiervoor is het noodzakelijk dat de onderdelen van hetzelfde materiaal zijn gemaakt als al het andere. In de kamer, uitgevoerd in de stijl van hightech, kun je een salontafel op wielen plaatsen met een glazen blad. Als de woonkamer ook een eetkamer is, is het mogelijk om een ​​toog te installeren en er stoelen voor te kopen op een standaard van open metaal.

Kunststof draaistoelen, modulaire banken en verschillende ingebouwde structuren zijn ook geschikt. Een rek met een plastic behuizing en glazen planken is geschikt voor opslag. Voor een kleine woonkamer is de plaatsing van transformatormeubels bijzonder geschikt. De toog wordt verwijderd en omgevormd tot een keukent-nachtkastje, het bed wordt opgevouwen en omgevormd tot een bank voor vriendelijke bijeenkomsten, en het is handig om de stofzuiger in de poef op wielen te verbergen.

Als de woonkamer de aanwezigheid van een kledingkast aanneemt, zou het mooi zijn als dit een kledingkast met een volledige wand is. Het is wenselijk dat hij één was met de muur en, indien mogelijk, ermee versmolten.

textiel

Aangezien alle ruimte in de hightech-stijl moet worden behouden in zachte kleuren, kunt u het interieur enigszins verdunnen door enkele heldere accenten toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld een bank of stoelen met rode bekleding toevoegen aan zwarte en witte muren. Grijze achtergronden harmoniëren goed met lila en paars. Het is echter noodzakelijk om de ongewijzigde regel te volgen - alle kleuren moeten van koele tinten en zo monochromatisch mogelijk zijn.

Omdat het hightech interieur niet de aanwezigheid van natuurlijke materialen impliceert, kan kunstleder veilig als stoffering worden gebruikt.

Het maken van gordijnen op de dakrand kan worden gevarieerd met decoratieve details - gladde elementen in de vorm van ringen van wit of geel metaal. Idealiter herhalen ze de kleur en het ontwerp van de kroonlijst zelf, waaraan ze hangen.

Gordijnen moeten eenvoudig en beknopt zijn - geen plooien, gordijnen en ruches. Ideaal voor rolluiken of jaloezieën. Hun verzorging is minimaal en stof hoopt veel minder op dan op tule. Nog beter, koop een automatisch mechanisme dat kan worden gebruikt om de gordijnen op afstand op te tillen en neer te laten.Het is helemaal in de geest van techno, die de rode draad in het beschreven ontwerp heeft.

Voor ramen is het beter om stijve stoffen met verschillende impregnaties te kiezen - met een lichtreflecterend effect, vuil- en waterafstotend, stofdicht. Dergelijke eigenschappen zijn meestal synthetisch materiaal. U kunt echter stoffen met gemengde vezels gebruiken, maar wel zodanig dat ze een dichte zware textuur hebben, zoals satijn, vlas en satijn.

Moderne technologieën maken het mogelijk om kunstmatige vezels aan natuurlijke vezels toe te voegen, waardoor een nieuwe generatie stoffen met verbeterde prestatie-eigenschappen wordt verkregen. Dergelijke gordijnen behouden hun vorm goed, ze zijn perfect gewassen en bijna niet verkreukeld.

Mooie voorbeelden en nieuws

Ondanks de schijnbare uiterlijke eenvoud en de afwezigheid van alles overbodig, is de hightechstijl nogal gecompliceerd voor het ontwerp van een woning, omdat woningen vooral comfortabel moeten zijn, en in dit interieur is een taboe opgelegd aan al deze schattige dingen die de kamer een warme sfeer geven en huiscomfort.

Hier kun je echter experimenteren met het decor en de ascese van het hightech interieur enigszins verdunnen:

  • De basiskleuren van deze stijl worden beschouwd als wit, grijs, zwart, bruin en beige. Echter, van elke regel zijn er uitzonderingen en hier kun je de fantasie de vrije loop laten. U kunt bijvoorbeeld de woonkamerruimte met behulp van het plafond zoneren. Tegelijkertijd kan het niet alleen uit meerdere niveaus bestaan, maar ook uit meerdere kleuren. Het hoofdbereik van de kamer is bijvoorbeeld wit en boven de bank kunt u een olijf- of zilvertekening maken.
  • Dezelfde techniek werkt voor seks. Als de woonkamer tegelijkertijd een slaapkamer is, kan het bed zelf op het podium worden geplaatst, langs de rand waarvan de LED-verlichting moet worden gebruikt. Om de kou van het ontwerp te verzachten, kunt u de ruimte in zones verdelen met behulp van een katoenen gordijn. Dit is niet helemaal consistent met het klassieke begrip van hi-tech, maar sommige vrijheden kunnen worden toegestaan ​​in een woonwijk.
  • Monogamie van de muren kan gevarieerde posters zijn in de geest van het surrealisme of foto's in zwart en wit. Ze moeten echter in een metalen frame zijn gedecoreerd of helemaal ontbreken. Photowall-paper op een megapolis-thema is toegestaan, evenals alle avant-garde-stijlafbeeldingen.
  • Het is in harmonie met metallic diepblauw, en hij kalmeert en kalmeert, zoals je weet. Als u zachtblauwe verlichting toevoegt aan het interieur, zal de woonkamer onmiddellijk ophouden anoniem te zijn en zo gevuld zijn met de warmte en het comfort die voor iedereen nodig is. Naast dergelijke verlichting kunt u denken aan stoelen met blauwe plastic stoelen, een bank en fauteuils met blauwe bekleding of jaloezieën voor de ramen.
  • Levende planten kunnen ook extra comfort aan het discrete interieur toevoegen. In het geval van hi-tech mogen ze echter nooit krullen of bloeien, zoals rozen of viooltjes. Hier, net als in het binnenland, is het belangrijk om terughoudendheid te betrachten. Versier de vloerpot van de woonkamer met een palmboom, in de buurt van de computer, plaats een cactus en het venster voelt geweldig monstera of ficus.

Samenvattend al het bovenstaande kunnen we concluderen dat elk interieur gezellig kan worden gemaakt door het probleem creatief aan te pakken.

Hoe je een high-tech stijl in het interieur creëert, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer