Keuken-woonkamer in de stijl van "high-tech": kenmerken van het moderne interieur

De combinatie van functionele gebieden in residentiële appartementen en huizen is een zeer interessante en handige innovatie in de ruimtelijke ordening. Dergelijke oplossingen maken het mogelijk om de ruimte van zelfs een klein appartement aanzienlijk uit te breiden. Het combineren van de keuken en woonkamer, als een van de opties voor het combineren van zones, verhoogt de keukenruimte aanzienlijk. In deze versie van de lay-out kunt u veel ideeën implementeren voor een mooi en stijlvol ontwerp, en daarnaast een eethoek organiseren voor het ontvangen van gasten en familiediners.

Waarom gecombineerd?

De belangrijkste redenen en voorwaarden voor het combineren van de woonkamer en de keuken zijn de volgende kenmerken van de woning:

 • Kleine, niet genoeg ruime keuken. Een kleine keuken is meer of minder geschikt voor één persoon.maar als een gezin van meerdere mensen in een appartement of huis woont, zal het simpelweg niet in een kleine kamer ronddraaien.

Met de sloop van een van de muren en een toename van de keukenruimte verdwijnt dit probleem. In de keuken-woonkamer ruimte is het mogelijk om een ​​eethoek te organiseren.

 • Grote ruimte naast de kamer. Als het appartement een kleine woonkamer en een keuken heeft, maar de aangrenzende kamer heeft een groot oppervlak, kan de oplossing zijn om de muur te verplaatsen en de ruimte in de kamer te verkleinen. De kamer kan worden uitgerust met een gezellige slaapkamer. En de delen van de keuken en woonkamer die meer ruimte krijgen, moeten worden uitgerust met een bekwaam ontwerp.
 • Het gebied van de woonkamer vergroten. In kleine appartementen is de vraag naar de plaats van ontvangst van gasten vrij acuut. Een kleine kamer dient vaak als een slaapkamer en het maken van vrienden daarin is niet erg handig. En het gedeelte van de hal is mogelijk onvoldoende.

In dit geval kunt u, vanwege de sloop van de muur tussen aangrenzende kamers, extra ruimte winnen.

Voors en tegens

De voor de hand liggende voordelen van het combineren van een woonkamer en een keuken zijn onder andere:

 • Het effect van visuele en functionele toename van de ruimte. Dit geldt met name voor kleine appartementen, waar de wanden en scheidingswanden tussen de kamers de reeds kostbare meters vrije ruimte lijken te "verpletteren" en "stelen".
 • Comfortabeler en comfortabeler gebruik van twee zones van het appartement. Als gasten naar je toe komen of je hebt een familiediner, is het veel handiger om eten te serveren, de afwas op te ruimen en de afwas te doen. Producten en bestek zullen immers heel dichtbij zijn. De gastvrouw hoeft de gasten niet te verlaten om een ​​theepot op het fornuis te zetten of de stukjes cake op borden te schikken.
 • Gezellig interieur en besparing op elektrische apparaten en meubels. Voor een gecombineerde ruimte kunt u kiezen voor een economisch type verlichting, omdat u in feite niet langer twee aparte ruimtes hoeft aan te steken. In de woonkamer, gecombineerd met een keuken, slechts een tv. Correct geselecteerde meubels zullen ook helpen om geld te besparen.
 • Comfortabele en aangename maaltijd. Wanneer er heel weinig ruimte is in de keuken, moeten familieleden rondwandelen aan een kleine tafel, of zelfs lunchen en dineren. Soms is het mogelijk en ongemakkelijker wanneer u met borden in de hal of slaapkamer moet vertrekken.Het is veel comfortabeler en gezelliger om samen te eten aan een voldoende grote tafel.

Sommigen beschouwen de volgende punten als een nadeel:

 • Stomen aan de kook en geuren uit het kookproces worden meteen stamgasten van de woonkamer. Binnen kan het benauwd of heet zijn als het kookproces lang duurt. De luchtvochtigheid kan ook periodiek toenemen, omdat de meeste blus- of kookprocessen samenhangen met het uitkoken van de vloeistof. En stof en andere verontreinigingen die zich op meubels bevinden, zijn moeilijker schoon te maken.
 • Als er geen afzonderlijke kamers meer in het appartement zijn, of niet alle gezinsleden deze hebben, kan het combineren van de woonkamer en de keuken in de loop van de tijd wat psychologisch ongemak veroorzaken. Aangezien deze zone algemeen wordt, is het niet mogelijk om alleen te zijn, om met pensioen te gaan voor werk of om te lezen.

Moderne stijl

Het ontwerp van de kamer in de stijl van "hi-tech" is altijd erg pakkend en herkenbaar. Deze stijl werd geboren aan het einde van de 20e eeuw en won snel aan populariteit op het gebied van interieurontwerp van verschillende soorten gebouwen. De specificiteit van deze trend in design is schokkend, een gedurfde combinatie van verschillende materialen, originele kleurenoplossingen.Kenmerkend is het rationeel gebruik van ruimte en meubilair.

In de 'high-tech'-stijl zijn er maar heel weinig kleinigheden en de objecten zijn vrij groot, met duidelijke rechte vormen. Voor het ontwerp van de keuken in deze stijl zijn voornamelijk gebruikte materialen zoals kunststof van verschillende kleuren, glas, metaal. Spiegelende of reflecterende oppervlakken zijn welkom.

De basisregels en principes van design in combinatie met de woonkamer keuken in de stijl van "high-tech":

 • Voldoende verlichting van de kamer. In deze richting heerst een heldere, gedetailleerde verlichting. Vaak gebruikt ter plaatse ingebedde verlichting, extra verlichting van meubels of decoratieve elementen. Het kleurenspectrum van verlichting is neutraal of koud.
 • Geometrische ruimtelijke planning. De directe contouren van meubels, een minimum aan decoratieve niet-functionele toevoegingen en details.
 • Heldere en levendige kleuren. Vaak is er een contrast, opvallende combinatie van kleuren en tinten. Contrastcombinaties van heldere elementen met een witte of lichte achtergrond zijn vooral effectief. Het tweede kleurenschema is het gebruik van een enkele kleur of 2-3 tinten dichtbij in een spectrum.De werkoppervlakken van het meubilair zijn nergens door bezet. Keukenapparatuur, voedingsmiddelen, schoonmaakproducten, persoonlijke bezittingen worden opgeslagen op planken, in sokkels of gesloten kasten.
 • Rationele en handige plaatsing van meubels en huishoudelijke apparaten. Deze stijl tolereert het opstapelen van dingen en meubels niet. De ruimte blijft zo vrij mogelijk als gevolg van de plaatsing van alleen de minimaal noodzakelijke items. Voor een woonkamer in combinatie met een keuken werken een opklapbaar toogblad, klapstoelen en schuifdeuren in keukenkasten goed.

Beoordeling van een keuken in high-tech stijl in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer