Ontwerp stijlvolle interieurs met lichte vloeren

 Ontwerp stijlvolle interieurs met lichte vloeren

Om harmonieuze en mooie interieurs te creëren, moet u op alle details letten, of het nu gaat om meubilair, decor of decoratie van muren, het plafond en, natuurlijk, de vloer. Een van de meest populaire en veelzijdige oplossingen is de lichte vloer. Het ziet er organisch uit in verschillende stijlen. Laten we nader kennismaken met lichte afwerkingsmaterialen voor een vloer.

Kenmerken: voor- en nadelen

Tegenwoordig wordt de markt van afwerkingsmaterialen overladen met producten van verschillende kleuren en operationele kenmerken. Een van de meest populaire zijn coatings van lichte tinten.Dit geldt voor zowel vloer- als muur- en plafondbedekkingen.

Een dergelijke benijdenswaardige populariteit wordt gemakkelijk verklaard door het feit dat de heldere afwerking er geweldig uitziet in de interieurs van verschillende stijlen. Een mooie witte of beige vloer kan dus zowel in de klassieke als in de avantgarde richting worden georganiseerd.

Overweeg de voor- en nadelen van lichte vloeren. Hun voordelen zijn onder meer:

 • Visueel effect Veel ontwerpers wenden zich tot lichtgekleurde vloeren vanwege hun interessante vermogen om de ruimte visueel uit te breiden. Deze eigenschap is vooral belangrijk als het gaat om de inrichting van kleine gebouwen.
 • Niet veeleisend in de selectie van kleurcombinaties. Het is onmogelijk om niet op te merken dat lichte afwerkingsmaterialen er in bijna elke combinatie organisch uitzien. Men kan gemakkelijk geschikte begeleidende kleuren voor hen kiezen, daarom vallen dergelijke coatings in de categorie universele.
 • Op het oppervlak van lichte vloeren is er in de regel absoluut geen spoor van stof. Deze voordelen kunnen niet bogen op donkere materialen, waar het stof meteen in het oog springt, vanwege wat ze moeten stofzuigen en vaak wassen.
 • Design.Het is noodzakelijk om te vermelden dat lichte vloeren er heel presentabel en esthetisch aantrekkelijk uitzien. Met hun hulp kunt u het interieur opfrissen en de heldere persoonlijkheid benadrukken. Bovendien lijkt tegen zo'n achtergrond bijna elk meubel helderder en meer verzadigd te zijn, wat een gunstig effect heeft op het beeld van de ruimte en zijn perceptie.

Maar ondanks al deze voordelen heeft een lichte vloer zijn nadelen. Deze omvatten:

 • Vervuild. Sporen van stof zijn niet zichtbaar op het oppervlak van de lichte vloer, maar alle andere vuil op hen is beter zichtbaar en verschijnt heel gemakkelijk. Vanwege dit weigeren veel huisvrouwen om dergelijke afwerkingsmaterialen te kopen, omdat ze te vaak moeten worden schoongemaakt en het kost veel tijd. Ook worden de vloeren met lichte kleuren niet aanbevolen om te worden geïnstalleerd in de gang, gang en andere ruimtes waar ze gemakkelijker te beitsen zijn.
 • Kleuronbalans. Sommige afwerkingsmaterialen kunnen in de loop van de tijd hun vroegere aantrekkelijkheid verliezen. Zo kan wit linoleum onder invloed van zonlicht opvallend geel kleuren. Stuur hem de oude versie terug zal waarschijnlijk niet slagen.
 • Overmatig gebruik van lichte tonen.Als er al te veel lichte kleuren in de kamer zijn, is dezelfde vloer overbodig.

Een groot aantal vergelijkbare tinten in één ensemble lijkt onharmonisch en "drukt" op de ogen.

stijlen

Lichte vloer ziet er aantrekkelijk uit in veel stijlen van interieur. Overweeg enkele populaire en harmonieuze ensembles:

 • Classic. In de klassieke interieur lichte afwerking ziet er prachtig uit. Het is beter om de voorkeur te geven aan het coaten van natuurlijk hout. Ze zijn nogal veeleisend om te geven en zijn duur, maar zien er echt prachtig uit. Tegen de achtergrond van dergelijke afwerkingsmaterialen ziet de kwaliteit en het mooie meubilair van massief hout er geweldig uit.
 • Provence. Deze stijl onderscheidt zich door pastelkleuren en lichte textielmaterialen die er geweldig uitzien tegen de achtergrond van een houten lichte vloer met een uitgesproken textuur. Dit kunnen gezellige en aangename doeken zijn in beige, crème, witte of lichte asschaduwen.
 • High-tech In dit moderne ensemble is het de moeite waard om vloerafwerkingsmaterialen te gebruiken met glanzende, halfglanzende of matte oppervlakken.Het verdient aanbeveling de voorkeur te geven aan naadloze monochromatische kopieën. Om dit te doen, kunt u laminaat, speciale naadloze tegels of een lichte laagpolig tapijt gebruiken.
 • Minimalisme. Deze stijltrend is ook van toepassing op moderne trends. In dergelijke interieurs zijn in de regel zeer eenvoudige en beknopte meubelstukken en decoraties. Vloerbedekking in een minimalistisch geheel moet zo eenvoudig en onopvallend mogelijk zijn. Het is beter om gewone versies te kiezen, zonder kleurrijke details en decoratieve prints.
 • Country. Voor dit rustieke interieur is het de moeite waard licht gekleurde vloeren te selecteren met een uitgesproken structuur van natuurlijk hout. Het kunnen vellen uit een array zijn of hun succesvolle imitaties (bijvoorbeeld parket of laminaat). De landelijke stijl ziet er erg goed uit, aan de oppervlakte zichtbare sporen van knopen en natuurlijke schade (het effect van zwakke verwerking).

materialen

Vandaag in de winkels van afwerkingsmaterialen vindt u de volgende materialen voor het afwerken van de vloer:

 • laminaatvloer;
 • parket van natuurlijk hout;
 • keramisch graniet;
 • natuurlijke houten plank;
 • tegels;
 • linoleum;
 • bulk vloer;
 • tapijt.
9 foto

Welke deuren worden gecombineerd?

De deur is een onvervangbaar detail, zonder welke geen woning kan doen. Het belangrijkste waar u op moet letten, is de compatibiliteit van deurpanelen en vloeren. Ze moeten in dezelfde stijl worden gemaakt. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om een ​​lichte houten vloer en een goedkope plastic deur binnen te combineren.

De belangrijkste regel die moderne ontwerpers naleven, is dat de vloer, de deur en de sokkel in hetzelfde kleurenschema moeten worden gemaakt. Bijvoorbeeld, de aanwezigheid in de vloer van een donkere schaduw van wenge zorgt ervoor dat je deurbladen en plinten van eenzelfde kleurenschema koopt.

Natuurlijk is de vloer van een lichte schaduw minder wispelturig, omdat veel kleuren er organisch uitzien tegen de achtergrond. Als de ruimte bijvoorbeeld is bekleed met prachtige witte bedekkingen, kunt u deuren en plinten kopen van zowel vergelijkbare (lichte) als contrasterende donkere kleuren.

We selecteren onder de muren

Lichte vloeren moeten niet alleen in harmonie zijn met deurpanelen, plinten en raamconstructies in de kamer, maar ook met de muren.

In deze vraag moet u de volgende eenvoudige aanbevelingen volgen:

 • Een lichte vloer in combinatie met dezelfde lichte muren zorgt voor een gevoel van frisheid en ruimtelijkheid in de kamer. Als er echter te veel licht is in zo'n ruimte, verliest het alle contouren. Simpel gezegd, zo'n kamer lijkt niet ruim, maar wordt vormeloos en koud. Bij het combineren van lichte schalen met elkaar, is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat een van de elementen enigszins verschilt van de andere door een schaduw. Bij perzikwanden bijvoorbeeld, is het combineren van bruine of beige vloeren.
 • Een lichte vloerbedekking, donkere zijwanden en een helder achterplafond kunnen een ongemakkelijk gevoel van een tunnel in een kamer vormen. Als de ruimte een vierkante lay-out heeft, dan zou een "tunnel" volkomen geschikt zijn, maar als de ruimte een rechthoekige structuur heeft, is het beter om deze te weigeren, anders zullen alle meubels in de ruimte gewoon "verloren" gaan.
 • Licht trimmen van de vloer en een donker achter plafond kunnen een gevoel van diepte uit de ruimte "stelen". Hierdoor lijkt de ruimte misschien kleiner en krap.

Het is vermeldenswaard dat de meeste lichte kleuren er geweldig uitzien in combinatie met contrasterende en heldere donkere paletten.Ontwerpers zeggen dat je met een lichte vloerbedekking je kunt wenden tot de muurdecoratie van absoluut elke kleur.

Het belangrijkste dat je moet vermijden, is "solide" eentonigheid. Het is niet alleen mogelijk om materialen van dezelfde kleur, maar van verschillende kleuren met elkaar te combineren, maar ook coatings die met elkaar contrasteren. In een keuken bijvoorbeeld, zal een tandem van witte tegels en rood-witte coatings op muren er helder en aantrekkelijk uitzien.

In de woonkamer of slaapkamer van deze opvallende contrasten is het beter om te weigeren. Raadpleeg kalmere en meer neutrale opties. Zo zullen zachtbruine achtergronden er mooi uitzien tegen een beige vloer. Een vergelijkbare combinatie kan worden gevolgd in de decoratie van de gang. In dergelijke kleine ruimtes wordt het echter afgeraden om een ​​donkere wandafwerking te kiezen, anders lijkt de ruimte nog kleiner.

We combineren met gordijnen

Als u gordijnen kiest in een kamer met een lichte vloer, moet u zich houden aan het gevoel van harmonie en "reinheid" van de ruimte. De keuze voor een textiel moet passen bij het totale interieurontwerp. Het wordt aanbevolen om te gebruiken op lichte en luchtdoeken. Voor deze fit organza of chiffon.Gordijnen voor gordijnen kunnen elk zijn.

verlichting

In een woning met een lichte vloer speelt goed geselecteerde verlichting een belangrijke rol. De witte tinten brengen dus extra licht in de kamer, maar dit effect is alleen mogelijk als er een hoogwaardige natuurlijke verlichting van de ruimte is.

Als u slechts één hoofdkroonluchter in de kamer gebruikt, zal de vloer puur wit verschijnen, maar dan direct onder de lichtbron. De hoeken van de kamer op hetzelfde moment lijken donker.

Om onnodige lichtovergangen in de kamer te voorkomen, wordt het aanbevolen om de verlichtingsapparaten in de hoeken te plaatsen. Een goede oplossing zou ook de lampen zijn, geïnstalleerd naast verschillende interieurartikelen. Dit zijn grote schansen, staande lampen en prachtige bijlagen.

Handige tips

Lichte vloeren zijn de perfecte oplossing voor veel interieurs. Tegenwoordig gebruiken veel ontwerpers dergelijke dekking bij het ontwerpen van een privéwoning of appartement.

Als u een geschikte versie van de vloer met lichte kleuren kiest, kunt u vertrouwen op deskundig advies om uw huis te transformeren en harmonieuzer te maken:

 • In kamers zoals de woonkamer en de slaapkamer, wordt het aangeraden om delicate en rustige kleurencombinaties te gebruiken en contrasterende accenten te laten voor andere ruimtes, zoals de keuken. Het is een feit dat in gebieden van rust en ontspanning er geen abrupte kleurdalingen mogen zijn, omdat ze de juiste rust en een gezonde slaap kunnen verstoren.
 • Het is niet nodig om de lichte vloer in te leggen in ruimten die vaak vervuild zijn. Voor een gang of een gang is het bijvoorbeeld beter om een ​​chocolade- of koffiecoating te kiezen. Het zal de ruimte niet verkleinen, maar vuile vlekken erop zullen minder zichtbaar zijn.
 • Je moet niet bang zijn voor lichte afwerkingsmaterialen, omdat ze niet veeleisend zijn in de selectie van meubels. Zowel witte als contrast-headsets zullen hun plaats vinden op zo'n verdieping. Houd er echter rekening mee dat te veel lichte verf de kamer vervormt en het oncomfortabel maakt.
 • Neem de combinatie van vloer en muren en gordijnen serieus. Deze componenten lijken alleen onbelangrijk, maar in het juiste ensemble zien ze er organisch en aantrekkelijk uit.
 • Beknibbel niet op de verlichting.Zelfs een sneeuwwitte vloer zal de kamer niet voldoende licht geven, als er geen back-up is van hoogwaardige en goed geplaatste apparaten.

Mooie voorbeelden in het interieur

Lichte vloer ziet er aantrekkelijk uit in verschillende interieurs. Laten we eens kijken naar enkele succesvolle ensembles:

 • De naadloze witte glanzende vloer is de perfecte oplossing voor de keuken met rode muren, versierd met gouden prints en met een wit plafond. Zet in een lichte kamer een set van melk-gekleurde, witte ronde tafel en stoelen gemaakt van rood-chocolade hout.
 • Het sneeuwwitte tapijt is een coating die veeleisend en merkwaardig is, maar die vaak wordt gekozen vanwege het verbluffende, gezellige effect dat het interieur van de woonkamer met zich meebrengt. Deze hoes ziet er geweldig uit in een kamer met zachte beige muren en een hoekbank met melkproducten en perzikkussens. Verdun de "witheid" van de kamer met schilderijen met contrasterende abstractie en levende planten in vazen.
 • In de slaapkamer wordt het aanbevolen om discrete afwerkingsmaterialen te gebruiken, zodat een zachte crème of wit laminaat in een dergelijke ruimte er organisch uitziet. Een bed met metalen poten en een houten hoofdeinde enlag op haar donkerblauwe deken. In dergelijke interieurs is het de moeite waard om dressoirs en kasten van rustgevende bruine tinten te hebben.
 • Sneeuwwit naadloos laminaat - de perfecte oplossing voor een woonkamer in een moderne stijl. Tegen de achtergrond van een dergelijke coating zullen een sneeuwwitte hoekbank, een vierkante witte salontafel en een soortgelijke console voor tv er harmonieus uitzien. Om een ​​groot aantal lichte kleuren te verdunnen, moet u een grijs donzig tapijt op de vloer leggen en donkergrijze dikke gordijnen hangen aan de ramen.
 • In de eetkamer met een licht bruin tweewegslaminaat, kunt u veilig contrasterende meubels hebben. Het kan bijvoorbeeld een kleine tafel zijn op poten van zwart metaal met een tafelblad dat de textuur van het laminaat herhaalt, evenals zwarte harde stoelen op chromen poten. Het is beter om de muren in deze kamer af te werken met witte pleister en witte lampen met eenvoudige vormen aan het plafond te hangen.
 • Sneeuwwitte vloer en hetzelfde heldere plafond zien er contrast, maar aantrekkelijk uit in een kamer met donkerblauwe muren. In zo'n kamer kun je een blauwzwarte en oranje lichte fauteuil plaatsen, een metalen vloerlamp met een zwarte kap en een grijze fluwelen sofa.

Zo'n interieur zal ver van de standaard zijn, maar als je een sneeuwwitte open haard plaatst, een ronde kroonluchter en een grote spiegel erin, bereik je het verbluffende effect van een uniek ensemble.

 • Zacht karamelparket of laminaat ziet er organisch uit in een lichte slaapkamer met een accentstenen muur, in de buurt waar u een sneeuwwit leren bed kunt plaatsen. Zet een witte glanzende tv-kast voor het bed. Maak het interieur compleet met een donkere deken op het bed, doorschijnende lichtgordijnen en grove metalen loft-achtige lampen.

Hoe je het interieur in felle kleuren kunt rangschikken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer