Zaalontwerp: oplossingen op maat

Het ontwerp van de woonkamer is een zeer belangrijke en serieuze fase van de gehele renovatie. Woonkamer en slaapkamer zijn plaatsen waar we het grootste deel van onze vrije tijd doorbrengen en sterker worden. Het is belangrijk om alles voor uw gemak te creëren en rekening te houden met de vele nuances.

Roomregels

Een competente opstelling van meubels is niet minder belangrijk dan het meubilair zelf. Om het resultaat een lange tijd te behagen, houdt u rekening met het advies van ontwerpers over dit onderwerp. Overweeg de opties voor het plaatsen van meubels in een beperkte ruimte, zoals bij een klein gebied dat vaak wordt geconfronteerd in prefab-huizen en Chroesjtsjov.

Er zijn niet zo veel mogelijke opties, sommige hebben meer de voorkeur, sommige minder, sommige zijn volledig niet toepasbaar in bepaalde ruimtes.

Er zijn twee hoofdmethoden voor inrichting:

 • symmetrische;
 • asymmetrisch.

Onder de symmetrische opstelling van meubels wordt verstaan ​​de locatie van gepaarde interieuronderdelen aan beide zijden van een gegeven as. Als voorbeeld worden nachtkastjes aan beide zijden van het hoofdeinde voorgesteld. Volgens dit principe kunnen planken aan beide zijden van de bank, kasten en dergelijke worden geplaatst. Aan de andere kant is traditioneel tv geplaatst. Dit is een eenvoudige en beknopte sfeer, vertrouwd voor onze ogen. Deze situatie ziet er echter alleen organisch uit in kamers in de vorm van een vierkant.

De asymmetrische methode bestaat uit het afwisselen van hoge objecten met lage objecten langs de wanden, waardoor de noodzakelijke balans binnenshuis wordt gecreëerd. De eigenaren van langgerekte panden nemen gewoonlijk hun toevlucht tot deze methode.

Kamer 17 m² M. m

In dergelijke ruimtes is het het beste om de standaardprincipes van meubelarrangement na te leven. In middelgrote appartementen met één kamer kunnen schermen worden gebruikt als bestemmingsplan, wat zal helpen om het werkgebied van de slaapkamer te scheiden. Dergelijke partities zijn eenvoudig te vouwen en met behulp hiervan veranderen de afmetingen van de zones.

Als de eigenaars bijvoorbeeld gasten moeten ontvangen, klapt het scherm eenvoudig in en trekt het in en 's nachts wordt het eenvoudigweg teruggestuurd. Vergeet ook niet de verlichting, want na het werken met zijn intensiteit, kun je functioneel de ene zone van de andere scheiden.

Kamers minder dan 17 vierkante meter. m

Als u zonodig kleine ruimtes zoals 12 en 16 vierkante meter nodig heeft. m, 11 en 14 vierkante meter. m, de schotten zijn te omvangrijk, in plaats daarvan kunt u gordijnen gebruiken. Dichte stof zorgt voor volledige isolatie en transparante tule licht de rand enigszins uit, terwijl de ruimte in het algemeen behouden blijft.

Als de kamer voldoende daglicht heeft, bijvoorbeeld een kamer met twee ramen, kunt u ervoor een spiegelkast inbouwen die visueel ruimte en lucht toevoegt.

Een slaapgedeelte in een kleine kamer is het best uitgerust met een opklapbare sofa, die overdag in minimale ruimte kan worden opgevouwen. Als een persoon in een kamer woont, is het logisch om een ​​stoelbed te gebruiken. Lumbering meubilair is strikt gecontra-indiceerd. Het beperkte gebied maakt het wegwerken van het eigen risico en laat alleen de meest noodzakelijke.Spiegels, glanzende meubels, open planken creëren een luchtiger interieur.

Als u een kamer in een gemeenschappelijk appartement maakt, moet u eerst nadenken over functionaliteit. Slimme zonering brengt het nodige comfort bij u thuis. Om de ruimte visueel uit te breiden, is het beter om de kamer in felle kleuren in te delen, lichte tule en spiegels op te pikken.

Kenmerken van het ontwerp

De stijl van het ontwerp is afhankelijk van de lay-out. De eenvoudigste manier om een ​​ontwerp van vierkante kamers te maken, en over enkele niet-standaard opties, moet zijn kop breken.

passage

In de Sovjettijd was de doorgangsruimte een wijdverbreid probleem. De eigenaren vochten op veel manieren met een niet-succesvolle rechthoekige indeling, waarbij ze de ene zone van de andere scheidde met schermen, gordijnen en zelfs banken en kasten. Hieronder volgen enkele tips om de functionaliteit van doorloopruimtes te verbeteren.

Een van de moderne manieren om met een ongemakkelijke kamer om te gaan, is een open lay-out die de ruimte visueel vergroot. Het is noodzakelijk om de vliesgevels te verwijderen en scheidingswanden van glas te installeren

Een goed idee is om het principe van symmetrie te gebruiken. De ruimte tussen de deuren wordt over de as genomen.

Veel kamers passeren vanwege het actief gebruikte glazen balkon. In dit geval kan het opnieuw worden ingericht als een kantoor.

Vaak is de woonkamer een kamer waar deuren naar alle kamers uitkomen, waardoor het moeilijk is om meubels op een comfortabele manier in te delen. Als u de eigenaar van een dergelijk plan bent, probeer dan niet alle meubels langs de muren te bouwen. Bovendien, vrije verticale ruimte is niet zozeer, als je de deuren en ramen aftrekt. Gebruik meubels voor het bestemmingsplan. De bank kan bijvoorbeeld worden teruggedraaid naar de keuken.

Als de doorgangszone je helemaal niet in staat stelt om comfortabel te bestaan, kun je de optie overwegen om de deuropening te verplaatsen en een deel van de kamer te scheiden ten gunste van de gang. Zulk grootschalig werk vereist verplichte coördinatie.

studios

In de algemeen geaccepteerde zin is een studio-appartement of open ruimte een combinatie van een keuken en een woonkamer. Dit verhoogt de comfort van het leven aanzienlijk en vergroot de ruimte.

De keuken is meestal gescheiden door een bar, die niet alleen erg handig is, maar ook stijlvol. Het is erg belangrijk om de tv zo te installeren dat deze niet alleen vanaf de bank te zien is, maar ook vanuit alle punten van het appartement.Op deze manier kunnen gezinsleden dezelfde tv-show doen terwijl ze verschillende dingen doen.

Lunchplaats is het beste om het raam uit te rusten. In de eerste plaats door natuurlijk licht, maar ook om te genieten van het uitzicht vanuit het raam en te communiceren, niet alleen tijdens het tv-kijken.

L-vormig

In zo'n niet-standaard kamer, is het beter om de bank te kiezen uit een vorm met houten armleuningen, zodat je er een beker of glas op kunt zetten.

Gebruik het scherm om een ​​van de zones te verbergen.

hoekig

De aanwezigheid van twee ramen in de kamer is luxueus en mooi, dus mis niet de kans om een ​​gezellige en lichte ruimte te creëren. Heel vaak worden deze kamers op het principe van symmetrie gespeeld.

Grote ramen passen goed bij het minimalisme. De zonnige kant, en zelfs de hoekige, geeft soms bewoners het ongemak. Zonovergoten kamer moet de jaloezieën, gordijnen en tule donkerder maken.

Maak ruimte in heldere kleuren om nog meer lucht toe te voegen. Als de ramen zich op tegenoverliggende wanden bevinden, is het toegestaan ​​om een ​​ander ontwerp te maken.

Het is beter om de desktop naast het raam te plaatsen om natuurlijk licht te garanderen, maar de opstelling van het meubilair moet de doorgang naar het raamgebied niet voorkomen.Naast de ramen kunt u twee stoelen plaatsen, en tussen hen een salontafel, staande lamp of kamerplant.

Als u het geluk hebt grote ramen van de vloer tot aan het plafond te hebben, plaats dan het meubilair aan de overkant om te genieten van het uitzicht.

Op afspraak

Het ontwerp van een kamer hangt niet alleen af ​​van de grootte en indeling, maar ook van het doel ervan.

De woonkamer is meestal de ruimste van het appartement, wat ruimte biedt voor verbeelding. Qua stijl zijn er bepaalde normen. Het interieur is ingericht in een klassieke stijl, of in overeenstemming met de nieuwe modernistische trends.

De klassiekers worden niet saai met de tijd en hebben geen heldere irriterende elementen, wat bijvoorbeeld niet gezegd kan worden over het interieur in een loftstijl. Hoe origineel het ontwerp ook mag zijn, het is onwaarschijnlijk dat het in 5-10 jaar even aangenaam zal zijn voor de eigenaars. De logeerkamer is van alle huurders van het appartement en moet universeel zijn. De kamer moet comfortabel zijn om gasten te ontvangen en gezinsavonden doorbrengen.

Bij het kiezen van een interieur voor een slaapkamer, is het belangrijk om de kenmerken van een echtpaar of een persoon die erin woont te begrijpen.In het bijzonder is het noodzakelijk om rekening te houden met het geslacht van de eigenaar en zijn verslaving.

Damesboudoir is altijd fundamenteel verschillend van de herentoilet. Het ontwerp van de appartementen van een glamoureus meisje en een gamer-man zal variëren, wat heel natuurlijk is, omdat het ontwerp van de kamer overeen moet komen met de huurder.

Bij het opmaken van een kamer voor een grootmoeder is het noodzakelijk om rekening te houden met de behoeften van een oudere persoon, namelijk de mogelijkheid om vanuit het bed naar de EHBO-kit te reiken om het noodzakelijke te krijgen zonder te bukken of op de stoel te gaan staan.

Het kantoor is meestal ontworpen in strikte en donkere kleuren. Het is vaak gebruikte houten bekleding, die een sfeer van dure klassiekers creëert.

Wat betreft de keuken, eerst en vooral moet je beslissen waar je het over hebt: een standaardkeuken of een keuken in combinatie met een woonkamer. Meestal wordt het interieur van de keuken gekozen door de chef-kok in het huis. Koken kost veel tijd, dus het is belangrijk dat alle "keuken" -manipulaties zo comfortabel mogelijk zijn.

In de badkamer moet je elke millimeter ruimte efficiënt gebruiken. Overweeg waar het beter is om de wasmachine te plaatsen, in sommige gevallen is het beter om het in de keuken te doen, waar u een verwarmd handdoekenrek moet ophangen, hebt u een kast nodig, enzovoort.

De smaak van kinderen en volwassenen verschilt aanzienlijk, dus om de baby te behagen, maar tegelijkertijd praktische bruikbaarheid en functionaliteit te behouden, moet u een kinderkamer ontwerpen met het kind.

Registratie van de gang is afhankelijk van de grootte. Als het letterlijk een grootte van 2 bij 2 heeft, dan ben je niet aan het opruimen. Het belangrijkste is om kledinghaken en een plek voor schoenen te bieden. Als het gebied van de gang groter is, bijvoorbeeld 4 bij 4, dan kun je al denken aan een plek waar je kunt zitten, een ladekast en een spiegel, schattige kleine dingen zoals een huishoudster.

Algemene aanbevelingen voor het ontwerp van een kleine gang zijn eenvoud en onopvallendheid:

 • geen - bont behang;
 • geen open planken;
 • goede verlichting;
 • spiegel.

Als u een gelukkige eigenaar bent van een ruime hal, kunt u uw fantasie de vrije loop laten en uzelf een interessanter inrichting van de kamerinrichting en meubels gunnen.

Varianten van lay-outs kunnen veel zijn: van standaard en eenvoudige tot ongebruikelijke driehoekige en vijfhoekige kamers, slaapkamers onder het dak en dergelijke. Met behulp van algemeen advies, kunt u een comfortabele en ongewone sfeer creëren in elk huis.

Alle bovenstaande oplossingen zullen helpen een comfortabele omgeving om u heen te creëren en tijd doorbrengen met voordelen.

Hoe te maken?

Als uw appartement niet zo ruim is als u zou willen, wees dan niet boos - voor kleine gebieden zijn er veel ongewone ideeën. Als de nauwe ruimte je pijn doet, denk dan aan het herontwikkelingsproject. De kamer kan worden uitgebreid door een kamer en een keuken of een kamer en een balkon te combineren. Om dit te doen, zal het nodig zijn om één gemeenschappelijke bakstenen muur te slopen.

De opgekomen plaats kan worden uitgerust met een werkgebied of, integendeel, een zithoek door boekenplanken en een fauteuil daar te plaatsen. Als de resulterende ruimte niet zo veel is, kunt u een nis uitrusten voor een ingebouwde kast in plaats van een balkon. Alvorens met de werkzaamheden te beginnen, is het noodzakelijk om het project in de relevante autoriteiten te coördineren. Maak herontwikkeling mogelijk met hun eigen handen, maar in geval van twijfel is het beter om zich tot professionals te wenden.

Kleur oplossingen

Klassiekers zijn altijd in de mode, vooral in kleine ruimtes.

 • Lichte pasteltinten zoals ivoor, zuivel en beige brengen warmte en lucht in het interieur. Meubilair past bij iedereen, het belangrijkste is om niet te omslachtig te kiezen.
 • Het kamerontwerp in witte, azuurblauwe en blauwgroene tonen zorgt voor frisheid en kracht.De perfecte oplossing voor warme en krappe ruimtes.
 • Fans van rustiek comfort zullen de Provençaalse stijl waarderen. Vergeet niet dat onzorgvuldigheid gemakkelijk moet zijn, overdrijf het niet met details.
 • Hoe kleiner de ruimte, des te minder de decorelementen. In die zin is de minimalistische stijl een geweldige optie. Het zwart-witte kleurengamma ziet er altijd netjes en stijlvol uit.
 • Luxe en comfort voegen alle tinten bruin toe: zand, koffie, terracotta.
 • Geel kleurenschema is altijd relevant. Besteed aandacht aan de interessante en trendy tinten van maïs, mosterd en oker.
 • Alle blauwtinten, van pastel tot diep ultramarijn, geven de ruimte magische diepte.
 • Het lijkt alsof de bloemengeur de kamer vult, gedecoreerd in paars, lila of paars.

Tekeningen en patronen

Iedereen weet dat donkere kleuren en grote prints ruimte verbergen, dus in kleine ruimtes is het nog steeds beter om een ​​lichtpalet te gebruiken, maar niemand heeft donkere en heldere accenten opgeheven. Het is ook niet aan te raden om behang met een groot 3d-patroon en grote patronen in kleine ruimtes te gebruiken.

Mooie voorbeelden in het interieur

Alle dingen die ons omringen hebben een impact op ons leven. Daarom is het zo belangrijk om speciale aandacht te besteden aan het ontwerp van de omringende ruimte. Mooie en goed ontworpen kamer is niet alleen een lust voor het oog, maar lost ook de problemen op van slechte planning, ruimtegebrek, verbergt gebreken en verhoogt de functionaliteit.

Hieronder zijn voorbeelden van succesvol combineren esthetiek en gemak. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het plaatsen van het meubilair en het niet overladen van de kamer een taak is die bijna onmogelijk is. Ontwerpers kunnen echter vakkundig omgaan met de omstandigheden van een tekort aan vierkante meters en niet-standaard lay-outs.

 • Een prachtige optie in zachte kleuren voor een meisje. Compacte poef vervult tegelijkertijd de rol van de kast. Het venstergebied is effectief betrokken onder de desktop.
 • Niet-standaard oplossing voor de kamerstudent. In het midden van de kinderkamer bevindt zich een heel complex met een bureau, een bed en een kledingkast.
 • Een moedig besluit voor de jeugd. Recreatiegebied onder het plafond en open rekken voor dingen.
 • Zachte en knusse kleine kamer, waar niets overbodig is, maar tegelijkertijd is er alles wat je nodig hebt.
 • Loggia, omgebouwd tot een kinderkamer.
 • Hier is het - een oplossing voor het probleem van een smalle en ongemakkelijke kamer.
 • Optie succesvol zonering slaapgedeelte met textiel.
 • Het bed is goed verborgen in de kast. Praktisch en stijlvol.

Niet-standaard kamerontwerpoplossingen zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer