Oorspronkelijke ontwerp ideeën zaal gebied van 18 vierkante meter. m

Wanneer het oppervlak van de ruimte beperkt is, is het noodzakelijk om de subtiliteiten van de decoratieve ontwerptechnieken te gebruiken om de esthetische perceptie van de beschikbare ruimte visueel te veranderen. In de meeste gevallen is de grootste ruimte in een appartement of huis de hal. Om het er stijlvol uit te laten zien, overeen te laten komen met de status van de eigenaren van het huis en hun smaakvoorkeuren, moet het meubilair comfortabel zijn en de algemene uitstraling huiselijk. We regelen de ruimte van de hal met een oppervlakte van 18 m² M. m, gezien de originele ideeën van ontwerp, begrip van de school van stijl.

Speciale functies

Woonkamer in 18 m² M. m is een typische ruimte van de meeste appartementen uit de Sovjetperiode, waaronder de beroemde Chroesjtsjov. Eigenlijk is het een rechthoekige lay-out met een of twee vensters en een standaard deuropening.In andere gevallen kan de kamer een doorgang zijn, het gebied heeft een gebroken vooruitzicht, wat de indeling van de kamer aanzienlijk bemoeilijkt. Dit dwingt ons om bestemmingsmethoden te gebruiken in het ontwerp of meer significante veranderingen in verband met een toename van deuropeningen, de implementatie van bogen, de uitbreiding van vensters.

Welnu, als de ramen zich aan de zijkanten bevinden: in zulke kamers meer licht.

Als de kamer uitsteeksels, nissen en hellende wanden heeft, beïnvloedt dit de harmonieuze opstelling van meubels, waarbij een specifieke plaats voor elk meubel duidelijk wordt gedefinieerd. Minder vaak in dergelijke kamers zijn erkers, podia worden uitgevoerd, of de kamer heeft een verbinding met een loggia of balkon.

Het ontwerpproject van deze kamer, of het nu een paneelhuis is of een privégebouw, houdt rekening met een aantal taken van het spelen rond de ontwerpkenmerken van de ruimte.

In de hal van 18 vierkante meter. m belangrijk:

 • visueel de ruimte opvullen met ruimte en diepte;
 • om maximaal licht in de kamer te brengen;
 • gebruik ontwerpkenmerken, waardoor ze het uiterlijk krijgen van functioneel belangrijke details van de situatie;
 • maak het plafond visueel hoger, deuropeningen - breder, ramen - meer;
 • demonstreren het unieke karakter van de gekozen stijl;
 • overbelast het interieur niet met een overvloed aan details van de situatie;
 • functioneel uitrusten van elke zone van de kamer;
 • maak van de ruimte een gevoel van huiscomfort.

stijl

De stijl van een kleine appartementshal kan in verschillende ontwerprichtingen worden ontworpen. Een gematigde klassieker is welkom, maar in klassieke richtingen (neoklassieke, Italiaanse stijl en classicisme) is het de moeite waard om de overvloed aan paleisplechtigheid en pracht te beperken.

Het is belangrijk om de hoeveelheid goud in de decoratie van meubels te verminderen. en de overvloed aan kristal in de hangende kroonluchter, om het pleisterwerk van het plafond en de massaliteit van de inrichting van het gastenverblijf tot een minimum te beperken. In de ruimte van 18 vierkante meter kan er geen overvloed aan luxe en pretentie zijn, vooral als de kamer smal is of een klein venster heeft.

Moderne stijlen die de nadruk leggen op functionaliteit zijn een geweldige oplossing voor het verfraaien van een kleine woonkamer. Minimalisme, modern, bionica, art-deco, brutalisme kunnen de perceptie van de ruimte veranderen. Deze gebieden verwelkomen het gebruik van moderne materialen, metalen en glazen oppervlakken in de omgeving.Hierdoor combineert het meubel op harmonieuze wijze met het stereo- en videosysteem, de hoeken van de werkruimte met computerapparatuur, een samengesteld ensemble ermee (als de hal de enige woonkamer van het appartement is).

Etnische en creatieve ontwerpideeën passen bij het ontwerp van een zaal van 18 vierkante meter. In het eerste geval wordt de nadruk vaak gelegd op natuurlijke materialen en natuurlijke tinten van het kleurenpalet. Tegelijkertijd worden ongebruikelijke tafels met een stenen poot en een glazen tafelblad, rieten meubels en houten accessoires vaak accenten van het interieur.

Richtingen in de geest van loft en grunge in de gebruikelijke zin zijn hier niet geschikt.maar hun stilering is heel toepasselijk: op sommige plaatsen voegen kleine uitsteeksels afgesneden met imitatie van baksteen of elementen van ruwe oppervlakken in de geest van industriële objecten individualiteit toe aan het interieur. Dit doet denken aan een studio-appartement.

decoratie

De inrichting van een kleine woonkamer met een rechthoekige, vierkante vorm, hoek of ander perspectief kan verschillende ontwerpelementen zijn.

De interessantste decoratiemethoden die vandaag door professionele interieurstylisten worden geëist, zijn:

 • artistieke schilderkunst van schilderijen, abstractie, foto's in kleine laconieke lijsten;
 • originele beeldjes, figuurtjes van glas of porselein;
 • combineren van behang met verschillende kleuren, patronen, texturen, vermenging met andere bekledingsmaterialen;
 • samengestelde verlichting van bepaalde functionele gebieden (planken, planken, muren, plafond);
 • de combinatie van de hal met een balkon of loggia, waardoor het de uitstraling heeft van een erker;
 • het gebruik van glazen wanden;
 • gebruik in het interieur van vergulding, zilver, metallic tinten;
 • de kleuren van het behang (embossing, gold plating) en hun decoratie met speciale stickers;
 • accenten plaatsen met fotothema's met het benodigde thema;
 • toevoegend aan de stijl van dure functionele accessoires (horloges, staande lampen);
 • het gebruik van prachtig textiel in de bekleding van meubels, sofa capes, covers, poefs, gordijnen.

Het meubilair van een kleine ruimte mag niet enorm zijn: compactheid en gebrek aan pretentie zijn welkom. In dit geval kunnen de poten van gestoffeerd meubilair worden gebogen, gesneden. Voor een dergelijke woonkamer passen kleine lineaire en hoekbanken, compacte stoelen, voetenbankjes en nette tafels.

Vandaag ligt de focus op accessoires: op dergelijke tafels kun je een minimum aantal noodzakelijke kleinigheden plaatsen, ze lijken harmonieus tegen de algemene achtergrond van de ruimte, zijn functionele accessoires en in sommige modellen duiden ze op een transformatie, wat vooral handig is als je gasten na de thee moet ontvangen.

Fauteuils en transformerende sofa's worden met hen vergeleken: als de woonkamer een eenpersoonskamer is, organiseert de bank 's nachts een comfortabele en comfortabele slaapplaats.

Prachtig kijk in het interieur van de planken van de woonkamer en smalle kasten met glazen of spiegelgevels. Met hun hulp kun je de ruimte visueel vergroten, de ruimte groter en lichter maken. Om de ruimte niet rommelig te laten lijken, is het beter om producten met een mezzanine te kopen, waarbij zoveel mogelijk objecten erin worden weggegooid: dit draagt ​​bij aan de creatie van een ruime interieurcompositie.

Het is beter om een ​​videosysteem in een standaardformaat aan te schaffen door het in te bedden in een muur en het aan beide kanten te voorzien van laconieke akoestische apparaten.

wanden

Met een oppervlakte van 18 vierkante meter. m kan worden bekleed met behang, kunststof panelen, laminaat, gedeeltelijke imitatie van steen en metselwerk.Een uitstekende manier om te versieren is het afwerken van verticale vlakken met decoratief pleisterwerk met het voorkomen van chaotische streken met een grote borstel, of een ander patroon dat met uw eigen handen is gemaakt.

Met een harmonieuze benadering van de combinatie van materialen is planning met zonering mogelijk, waarbij een deel van de muur is ontworpen als een bodempaneel (kunststof en laminaat), of het gastgedeelte accentueert (decoratieve baksteen of behangimitatie in witte, lichtgrijze tint). Als de muurbedekking ongewenst is en het lijkt tijdrovend te zijn, kunt u de muren versieren met verschillend gestructureerd behang.

Bij de keuze van het behangmateriaal is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan dure variëteiten: niet-geweven stoffen, textielopties, grondstoffen met zeefdruk, voor het schilderen, vloeibaar en glas-papier hebben prioriteit. Een eenlaagse papierbekleding zal het interieur vereenvoudigen: de muren zetten de toon voor de hele situatie, een nadruk op premiumheid en originele textuur (pluche, fluweelachtig, ruw) is nodig.

Het loont de moeite om materialen met zorg te kiezen. (oppervlaktebehandeling mogelijk), kleven en de aanwezigheid van een extra effect (brandveilig, milieuvriendelijk, vochtbestendig, antibacterieel).Materiaal met een glanzend oppervlak is ongewenst: bij voorkeur een versie met een matte achtergrond en een zijdeachtige glans, waardoor je de schoonheid van het patroon kunt overbrengen en de gewenste sfeer in het interieur kunt instellen.

Paul

Werkelijke vloermaterialen voor het creëren van het oorspronkelijke interieur van een kleine hal zijn:

 • parketvloer;
 • vloeren;
 • linoleum;
 • linoleum tegel;
 • laminaatvloer;
 • bulkvloer.

Het unieke van de materialen is dat ze met elkaar kunnen worden gecombineerd, waardoor u de ruimte van de hal kunt plaatsen. U kunt dus een gast, werkruimte of eetruimte selecteren. Het gebruik van een combinatie van verschillende afwerklagen, de mogelijkheid om naar de vloer te kijken, rekening houdend met verschillende graden van terrein en vochtigheid.

Vloerdecoratie kan een verscheidenheid aan gekrulde lijnen zijn., imitatie van tapijtbekledingen, abstracte patronen. In sommige gevallen vereist een kleine vulling met het effect van 3D, dat de ruimte met een speciale atmosfeer vult, echter matiging in het onderwerp van de tekening en de grootte van het accentgebied (als er veel van dergelijke vullingen zijn, kan het interieur van de kamer overbelast raken).

plafond

Met een kleine ruimte is het beter om het plafondoppervlak niet te overbelasten, hoewel eenvoudige decorelementen in een bescheiden hoeveelheid en formaat welkom zijn. Om het groter te laten lijken, is het wit getekend. Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer. Het moet composiet, near-surface, gezoneerd, bestaan ​​uit een centraal licht en extra verlichting. Eén lichtbron is niet genoeg: je hebt een hoofdkroonluchter en hulpspots op diodes nodig met een warme temperatuur van de stroom.

Als er niet genoeg licht in de kamer is, is de kamer smal, verdeeld in zones, in plaats van één kroonluchter heb je er twee nodig. Tegelijkertijd moeten ze niet massaal zijn, hoewel licht eclecticisme en een ander uiterlijk zijn toegestaan, waarbij de juiste atmosfeer wordt behouden voor elk functioneel gebied van de hal, gezien het doel ervan. Voor een gastzone kan een armatuur bijvoorbeeld groter, kleurrijker zijn, voor een eetkamer met een vrij beknopt model met een gesloten kap of puntdioden in twee rijen rond de plafondzone van dit gebied.

Kleur oplossingen

De kleurkeuze van de situatie is een belangrijke factor in het interieur van de hal. Zure en agressieve tonen zijn onaanvaardbaar.Het zwart-wit ontwerp in zwart-witte stijl is ongewenst: het is verstoken van opgewektheid, het is noodzakelijk om kleurtonen aan dit ontwerp toe te voegen, anders zal het onaangenaam zijn om in de kamer te zijn. Ongeacht de basistoon, moet je witte kleur gebruiken (in de bekleding van het plafond, gordijnen van textiel, raamkozijnen en meer).

Harmonieuze populaire tinten, passend in de oorspronkelijke stijl van het ontwerp van de woonkamer, vandaag zijn de combinaties:

 • wit + beige + chocolade + licht wenge;
 • wit + licht koraal + crème + wenge;
 • wit + beige + koffie + bruin;
 • crème + barnsteen + wit + oranje;
 • licht grijs + wenge + baksteen + wit;
 • olijf + wit + crème;
 • lichtgroen + crème + roze + wit;
 • wit + gebleekt turkoois + licht zand + barnsteen;
 • terracotta + wenge + bruin + wit.

Populaire combinaties van lichtbeige tinten en bruin kleurengamma met de toevoeging van bruin-lila zachte tint. Wijn en blauwe kleur veranderen de perceptie van de kamer, zulke tonen zijn goed in het tekenen van textiel, maar met overvloed beroven ze het interieur van de sfeer van gezelligheid. De turquoise tint staat vandaag in de schijnwerpers, vooral als deze contrasteert met koud zand of een vleugje koffie met melk.

De combinatie van kamers

Om de woonkamer ruimer en ruimer te maken, en het interieur is niet beperkt in ontwerp, in sommige gevallen is het toegestaan ​​om kamers te combineren. Als ze zich niet houden aan de wettelijke voorschriften, is het toegestaan ​​om de hal met een balkon, een keuken, een gang, een gang en een kleedkamer te verbinden. In elk geval blijkt het kamer in de kamer te brengen, om het meubilair op een ongebruikelijke manier te rangschikken, zonder de bewegingsvrijheid rond de kamer te belemmeren. De combinatie stelt u in staat om ruimte te maken in andere kamers.

Met behulp van de ruimte van de gang, kunt u een kleine eethoek uitrustenzonder de plaats te verminderen om naar andere kamers te gaan. Tegelijkertijd zal de woonkamer comfortabeler en comfortabeler lijken. Door de kamer met een balkon te verbinden, kunt u het de uitstraling geven van een werkruimte, een hoekje om te ontspannen, boeken te lezen of te slapen. Economy-opties bieden een gedeeltelijke oplossing voor combinatie (uitbreiding van deuropeningen)

Mooie voorbeelden van interieurontwerp

De indeling van de hal is niet afhankelijk van het feit of het een privé-huis, een eenkamer-, twee-kamer of meer-appartement betreft: schoonheid kan overal worden geregeld.

Onder de prachtige voorbeelden van de stijl van de hal zijn er veel originele ideeën die als basis kunnen worden genomen, aan te passen aan uw voorkeuren:

 • een vierkante kamer in zandwitte kleuren met een wit spanplafond, een hoekbank met een vergelijkbare toon die opvalt tegen een contrasterende muur, met steun voor een zanderige tint van de tegenoverliggende zijde, met het accent op het videosysteem en de plank met laden;
 • door de breedte van de deuropening te vergroten, kunt u de woonkamer verbinden met een aangrenzende kamer, terwijl u in elke hoek een afzonderlijk functioneel gebied maakt: een eethoek, een logeerkamer en een kookruimte, die ze afbakenen met verschillende tinten van het kleurenpalet;
 • de ruimte kan anders worden ingedeeld: om de vensterbank het uiterlijk van een bureau te geven, twee stoelen aan het werkgebied toe te voegen, een bijzonder erkerraam met textiele schermen te scheiden, moet een gastenruimte worden aangeduid met een hoekbank die overeenkomt met de schermen, meubels toevoegen aan de ruimte tussen de akoestiek (de deur blijft opening - en een gastvrije kamer met een origineel ontwerp is klaar);
 • het interieur van een smalle kamer kan worden verslaan met licht door een centrale lamp in de buurt van het oppervlak met gesloten tinten in het midden van de hal op een spanplafond te plaatsen, een hulplicht op twee tegenoverliggende muren versierd met originele schilderijen in laconieke frames;
 • Imitatie loft ziet er geweldig uit met bakstenen muren in de plaats van het gastenverblijf en tegenover het als een paneel voor tv, terwijl het plafond en elementen van communicatie oorspronkelijk zijn toegevoegd aan de stijl, aangevuld met stijlvolle lampen van het gewenste ontwerp.

Zie de volgende video om te leren hoe u een kamer met uw eigen handen ontwerpt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer