Toegangsdeuren met glas

De voordeur is het gezicht van elk huis. Het is voor haar dat elke gast in de eerste plaats aandacht besteedt, dus het moet zo mooi en persoonlijk mogelijk zijn. En wat is de beste manier om een ​​gewone deur te versieren, zo niet modieuze glazen inzetstukken!

Speciale functies

Het is geen geheim dat een buitendeur erg sterk en betrouwbaar moet zijn, omdat het de belangrijkste beschermende barrière van ons huis is. Daarom geloven veel mensen dat de deuren met glas in geen geval als input mogen worden geplaatst, omdat ze niet sterk zijn en glas een zeer fragiel ding is dat gemakkelijk kan worden beschadigd. Dit is helemaal niet het geval.

De moderne productiewijzen van verschillende glassoorten hebben een zodanig niveau bereikt dat de meeste vervaardigde glasproducten tegenwoordig een hoge sterkte hebben.Daarom is het vrij geschikt als inzetstuk voor toegangsdeuren.

Het zal buitengewoon moeilijk zijn om dergelijk glas te breken, daarom zal het gedurende vele jaren, zo niet tientallen jaren dienst doen.

Dergelijke glazen zijn meestal bestand tegen sterke druk en snelle temperatuurwisselingen en zijn daarom ideaal om tegelijkertijd in een warm huis te zijn en naar buiten te gaan in een koude straat.

Glas in moderne deuren en ramen ziet er zeer indrukwekkend en origineel uit, omdat het een goede decoratie van het huis is. Maar men moet niet denken dat de voordelen van dergelijke constructies daar eindigen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn de deuren met glas zo luchtdicht en duurzaam als gebruikelijk, en laten ze geen warme lucht ontsnappen. Daarom moet men niet bang zijn dat er een tocht in het appartement zal zijn.

Er wordt aangenomen dat de deuren met glas visueel de ruimte maken, goed zichtbaar vanaf de straat. Maar dat is het niet. Het feit is dat glasmodellen voor toegangsstructuren meestal ondoorzichtig of korrelig worden gemaakt en soms poedercoating, glas in lood of speciale artistieke vervormingen toevoegen in de vorm van glazen voeringen van verschillende vormen - bloemen, vogels, vlinders en nog veel meer.Dergelijke glazen zijn niet transparant en laten daarom de binnenkant van het huis niet vanaf de straat zien.

Het voordeel van dergelijke deuren is hun hoge lichtgeleiding. Ten koste van hen zal elke inkomhal altijd met licht worden gevuld, wat meestal niet het geval is met solide deuren.

Daglicht is natuurlijk niet voldoende zonder extra verlichting, maar het is voldoende om de hal of hal comfortabeler en niet zo somber te maken.

Als je van planten houdt, kunnen ze de gang decoreren, omdat ze nu voldoende natuurlijk licht hebben.

Bij het maken van entreestructuren met glaselementen wordt speciaal glas gebruikt, dat op een bepaalde manier wordt verwerkt. Zelfs in de productiefase worden de producten gecoat met een speciaal lamineermiddel, vervolgens geblust met hoge temperaturen en tenslotte wordt er een speciale tint op aangebracht.

In dit arbeidsintensieve proces wordt het soms niet gebruikt als glas dat ons bekend is, maar verschillende soorten polymeren, polycarbonaat of organisch glas. Deze materialen kunnen volledig worden vervangen door gewone glazen inzetstukken, omdat ze veel sterker zijn en ze er net zo goed uitzien. Bovendien worden ze goed getolereerd door mechanische schade, wat erg praktisch is.

Veel deuren zijn uitgerust met zogenaamde versterkt glasdie meestal een speciaal metalen gaas heeft. Deze glazen zijn behoorlijk dik, daarom laten ze de geluiden van de straat niet door. Voor bewoners van luidruchtige gebieden zal het heel belangrijk zijn.

Een van de meest duurzame soorten glas is glazen triplex. Dit materiaal heeft de vorm van een raam met dubbele beglazing of een gewoon glasdoek dat is bevestigd met een speciale kleeffolie. Het draagt ​​bij aan de toch al duurzame glasdikte, waardoor deze betrouwbaarder is. Het is deze film die het glas beschermt tegen chippen, stoten, overmatige druk, scheuren en andere mechanische schade.

Het meest aantrekkelijke aan dit soort deuren is hun veiligheid. Als de deur een voldoende volumineus glazen inzetstuk van triplex heeft of zelfs volledig van glas is gemaakt, dan is het als het kapot is, niet gevaarlijk en kleine fragmenten.

Daarom zijn dergelijke ontwerpen erg goed voor huizen waarin jonge kinderen opgroeien.

Ik moet zeggen dat er praktisch geen zichtbare gebreken zijn in de toegangsdeuren met glazen inzetstukken.Tenzij de prijs voor dergelijke constructies hoger kan zijn dan voor gewone deuren, maar dan zullen ze langer meegaan. Dus de kosten in dit geval komt overeen met de kwaliteit en betaalt zich terug in de tijd.

Hun kosten zijn begrijpelijk, omdat de deuren met glas worden beschouwd als eersteklas producten. Het prijskaartje bestaat uit het gebruikte merk fittingen, de decortechniek, het type glas, het algemene ontwerp van de constructie en de aanwezigheid of afwezigheid van een automatisch sluitmechanisme. Hoe beter en duurder deze elementen, hoe duurder de deur. Maar de meest eenvoudige en low-end modellen met glas zien er duur uit.

making

Het proces van het maken van entreeontwerpen met glazen inserts is iets gecompliceerder in technologie dan de vervaardiging van conventionele metalen en houten modellen.

De kern van de constructie van elk doek is speciaal metaal, vaak staal, profielen, zonder welke het raam niet zo sterk zou zijn. Deze componenten beschermen de deur tegen verschillende soorten schade en mechanische vervormingen.

Wat de glaseenheid zelf betreft, deze wordt gemaakt door verschillende glasplaten van hoge sterkte samen te voegen met behulp van een instrument waarmee u de structuur veilig kunt bevestigen.Dezelfde hermetische compositie wordt gebruikt om het glas en de binnenkant van het deurframe te bevestigen. Zo'n frame kan zowel van metaal als van plastic zijn.

Het materiaal speelt hier geen rol, aangezien het enzym op elk oppervlak zal kleven en de nodige thermische en geluidsisolatie zal bieden.

Om de deur te maken met geïsoleerd glas, wanneer deze is gemaakt, wordt een speciale substantie genaamd argon gebruikt, die vóór het enzym in het product wordt gegoten.

Ook bij het vervaardigen van structuren met glas is het onmogelijk om te doen zonder speciale versterkingsfilms van formaat A (A1, A2 en andere), waardoor de glaselementen van de deur onbreekbaar worden. Meestal worden deze films gebruikt in de deuren van openbare plaatsen waar geld, rijkdom, kunstwerken of culturele monumenten worden opgeslagen.

Als het model van de deur niet voorziet in de aanwezigheid van dergelijke films, is de sterkte ervan sterk verminderd. Daarom leveren sommige fabrikanten de deur met speciale smeedijzeren elementen die zijn ontworpen om het glas te sluiten. Gewoonlijk proberen dergelijke constructies dunne staven dun en sierlijk te maken om onnodige omvang te verwijderen en de deur te versieren zonder deze te verzwaren.

types

Tegenwoordig bieden fabrikanten een groot aantal toegangsdeuren met glas, gemaakt in verschillende ontwerpen en met verschillende elementen. De classificatie van deuren benadrukt echter verschillende basistypen en ontwerpen.

ontwerp

Inputstructuren zijn verdeeld in twee hoofdgroepen, die op hun beurt zijn onderverdeeld in subgroepen. De deuren kunnen dus worden gescharnierd en verschuiven.

  • De eerste groep omvat draaide deuren. Hun ontwerp omvat een of twee flappen die zich naar binnen of naar buiten ontvouwen. Dit is het meest voorkomende type toegangsdeur. Het is eenvoudig te installeren en kan vele jaren meegaan. Deze deuren nemen minimale ruimte in beslag, wat zeer praktisch is voor appartementsgebouwen met kleine landingen. Zwaaideuren kunnen zowel enkel als dubbel zijn. Vaak kan er een half worden gevonden.
  • De tweede groep wordt vertegenwoordigd door schuifdeuren. Het mechanisme van dergelijke deuren is een beetje ingewikkelder. Het omvat speciale rails voor de deur en rollen, die in een rail zijn gemonteerd en de deuren uit elkaar kunnen laten. Dergelijke modellen openen zich meestal naar de zijkanten en worden daarom minder vaak gebruikt als invoerelement.Zo'n deur kan in landhuizen worden gebruikt als een deur naar de binnenplaats of de zogenaamde achterdeur, maar niet als een element van de hoofdingang. Vaak zijn ze te vinden op openbare plaatsen, maar niet in woonwijken.

Schuifdeuren zijn moeilijk te installeren, hun installatie vereist de aanwezigheid van vrije ruimte aan de zijkanten om de deuren te openen. Vaker worden ze vertegenwoordigd door dubbele modellen.

  • Naast de twee hoofdtypen deuren zijn er ook perifere soorten. En hun belangrijkste vertegenwoordiger zijn slingerdeuren. In tegenstelling tot draaideuren die in één richting openen, kunnen slingerdeuren tegelijk in beide richtingen worden geopend, dankzij het ingebouwde mechanisme met axiale scharnieren. Zulke deuren kunnen zelden worden gevonden in woningen, maar ze zien er behoorlijk indrukwekkend uit.
  • Om nog maar te zwijgen van en telescopische deuren. Ze hebben ook speciale geleiderails in hun ontwerp, maar deze hebben, in tegenstelling tot de klassieke schuif- en schuifsystemen, meerdere meerwegventielen, die recht of licht gerond kunnen zijn.
  • Een van de systemen met glazen deuren wordt als het meest geschikt beschouwd draaiende structuren. Meestal worden dergelijke modellen gebruikt om de ruimte van een kamer in bepaalde sectoren te plaatsen. Dit wordt bereikt dankzij hun ontwerp, waarvan de belangrijkste details de centrale ovale en aangrenzende deuren zijn, waarvan het aantal kan variëren van twee tot vijf, afhankelijk van het ontwerp van de deur.

Dit soort toegangsdeuren met glazen inzetstukken worden overal gebruikt, maar deze classificatie is niet uniek. Ook zijn de ingangsstructuren verdeeld door het aantal kleppen, afhankelijk van hun vorm en ten slotte, afhankelijk van het type besturing.

Wat het aantal bladeren betreft, zijn alle toegangsdeuren verdeeld in modellen met twee en enkele vleugels. Zowel die als anderen worden alom genoeg toegepast op zowel bewoonde als openbare gebouwen.

Vanuit het oogpunt van vorm zijn de toegangsdeuren vaak eenvoudig rechthoekig, maar er is ook een radiale vorm, waarbij het blad van de vleugel een enigszins afgeronde positie aanneemt.

Als we het hebben over het type besturing, zijn alle buitendeuren verdeeld in mechanische (of handmatige) en automatische deuren. Het eerste type is ons bekend, we openen ze onafhankelijk, met onze handen.Het tweede type kwam ook ons ​​leven strak binnen, hoewel het nog niet zo lang geleden verscheen.

Dit zijn deuren met speciale sensoren die openen zonder zichtbare menselijke blootstelling.

materialen

De moderne toegangsdeurmarkt biedt vele opties gemaakt van verschillende materialen. En dat allemaal omdat de nieuwste methoden en technologieën voor het maken van deurproducten nu verschillende materialen tegelijk kunnen combineren.

Het hoofddeurframe kan bijvoorbeeld van plastic zijn en van ijzer en van hout, hoewel laatstgenoemde recentelijk zijn relevantie is kwijtgeraakt vanwege de hoge kosten ervan. Deuren gemaakt van lariks, hazelaar of eiken zien er geweldig uit, bovendien zijn ze erg sterk en duurzaam, maar helaas kunnen velen ze niet betalen.

Dat is de reden waarom hun plaats werd ingenomen door ontwerpen gemaakt van ijzer, wat niet verrassend is, omdat dit materiaal sterker is dan al het voorgaande, en daarom is mechanische schade eraan niet verschrikkelijk. Bovendien is het brandwerend en voor privéwoningen geldt dit met name.

Voor het maken van een ijzeren deurkozijn in moderne productie, zijn de meest gebruikte soorten ijzer staal en aluminium.Aluminium profieldeuren komen minder vaak voor, maar dankzij beide materialen weten fabrikanten twee hoofdkenmerken in één product te combineren: niet erg hoge prijs en uitstekende kwaliteit.

Zoals voor andere materialen voor het bekleden van glazen inzetstukken, soms zijn er kunstleer, panelen gemaakt van MDF en PVC, en zelfs modellen waarvan de bekleding bestaat uit laminaat en kunsthout.

Vaak worden bekledingsmaterialen bovendien bedekt met verschillende soorten vernisvernissen, verven, speciale poederlakken of het meest gebruikelijke kleurloze glazuur, wat de levensduur van de deurstructuur kan verlengen en de duurzaamheid ervan meerdere keren kan verhogen.

De materialen zijn het meest vertrouwd, wat niet gezegd kan worden over het glas. Voor toegangsdeuren is het gehard of getint. En in sommige gevallen is het resultaat van beide benaderingen van de verwerking van glas. In het laatste geval wordt het glas het meest duurzaam. Op deze manier kun je zelfs een glas maken dat dol is op veel mensen en berijpt is.

Gesmede elementen worden een veel gebruikt materiaal voor het maken en decoreren van deuren.Gesmede structuren zijn meestal nodig om glas te beschermen, maar ze dienen ook als decoratie. Vooral als het gesmede deel niet is gemaakt in de vorm van een gewoon rooster, maar in de vorm van een soort patroon, plant of dier.

Voor privélandhuizen zou een dergelijke acquisitie zeer nuttig zijn.

kleur

Als we over kleuren praten, kan de voordeur van elke kleur zijn. U bent dus vrij om te kiezen op basis van uw smaak en het doet er niet toe of de deur licht of donker is. Het belangrijkste is dat de kleur van de deurstructuur er organisch uitziet met de omringende elementen: met de kleur en textuur van de muur van het huis of appartement, evenals met de algemene indeling van aangrenzende kamers in het huis. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het soort verlichting, omdat het van hem afhangt hoe de kleur van de deur bij daglicht en elektrisch licht wordt vervormd.

De meeste deuren hebben vanwege hun uitvoerbaarheid donkere kleuren. Dus, bijvoorbeeld, zwarte en grijze kleuren zijn niet zo snel vervuild, wat erg handig is voor buitenhuizen, omdat ze minder snel moeten worden geveegd. En tegelijkertijd zullen ze altijd de presentatie behouden.

Meestal worden donkere deuren gemaakt door gewoon schilderen of speciaal spuiten en passen ze in vrijwel elk interieur.U moet echter geen product met een diepzwarte kleur kiezen, anders kunnen glazen inzetstukken er ongepast uitzien. En in de donkere gang zal zo'n deur er te somber uitzien.

Een goede optie zijn lichte deuren. Meestal zien ze er duur en erg nobel uit, afgezien van elk type glas dat geschikt is voor hen. U kunt er zeker van zijn dat de materialen van het product er harmonieus uitzien.

Dubbele witte deuren met matglazen inzetstukken hebben een speciale luxe. Deuren in lichte melk en beige tinten geven de kamer altijd lichtheid, maken het licht en luchtig. Voor elk huis zullen ze zeker een helder aandachttrekkend accent worden. Daarom is het nodig om de witte deur constant schoon te houden, en dit is het grootste nadeel van dergelijke structuren. Immers, niet alle eigenaren hebben tijd om de netheid van de deur nauwlettend in de gaten te houden.

Maar men kan niet betwisten dat zowel donkere als lichte deuren er duur uitzien als ze van natuurlijk of kunsthout zijn gemaakt. Deze deuren zijn niet geschikt voor openbare gebouwen, maar ze zijn perfect voor woningen, maar het belangrijkste is dat ze de structuurstatus zullen geven.

Vergeet niet dat de deur met glazen inzetstukken een dergelijk helder element kan bevatten als een glas in lood raam. Bovendien kan het vleugelvleugel geheel uit gekleurd mozaïek bestaan ​​en kan het alleen individuele inzetstukken van klein formaat omvatten. Beide opties zien er origineel uit, maar de grootste moeilijkheid is om een ​​dergelijke deur op de juiste manier binnen te gaan in de hal. Voor zo'n heldere ontwerpstijl moet de stijl zo neutraal mogelijk zijn.

Hoe te kiezen?

Geglazuurde deuren die rechtstreeks de straat opgaan, moeten verschillende functies tegelijkertijd uitvoeren, waaronder u allereerst de beschermende, isolerende en esthetische elementen in de kijker kunt plaatsen. Het is op basis van deze functies dat het de moeite waard is om de ingangsglasconstructie te selecteren.

Voor residentiële gebouwen, huisjes en buitenhuizen zullen vorstbestendige modellen, die druk tolereren en plotselinge temperatuurveranderingen, allereerst relevant zijn. Dit is vooral kenmerkend voor ons land, waar sneeuw bijna het hele jaar door op straat blijft hangen en de temperatuur van sommige gebieden kan dalen tot -30 graden en wekenlang blijven staan.

Om je huis te beveiligen, en de deur zelf om het leven te verlengen, zou je moeten kiezen Thermische remmodellen. Als de deur bijvoorbeeld van de keuken naar de straat leidt, zou een dergelijke beslissing zeer nuttig zijn, omdat een dergelijke deurstructuur tegelijkertijd kan worden beïnvloed door warme en koude lucht. Aan de ene kant is er een warme keuken met een werkende kachel en verwarming, en aan de andere kant genadeloze Russische vorst. Een andere straatdeur zoals een aanval zal eenvoudigweg niet bestaan.

Voor een privéwoning, kunt u kiezen model met spiegel. Dit decoratieve element vormt een perfecte aanvulling op de samenstelling van de ramen van de gevel. Echter, volgens klanten is deze optie vanwege de grote omvang niet geschikt voor locatie in het appartement, omdat er bij de landing van een appartementencomplex eenvoudigweg geen plaats is voor dit ontwerp. Maar als toegangsdeur kan het handelen. Dit is natuurlijk vrij ongebruikelijk voor de stad, maar dergelijke opties zijn te vinden in de open ruimtes van ons land.

Volledig glazen dikwandige deuren kunnen zowel in een grote supermarkt als in een privéwoning worden geïnstalleerd bij het betreden van de veranda of de wintertuin. Het belangrijkste is dat de glazen unit duurzaam is en dat deze ten minste aan de randen van een materiaal zoals plastic, metaal of hout is ingelijst.Want hoe sterk het glas ook is, de randen zijn nog steeds kwetsbaar en door de lange en frequente opening van de deur kunnen ze voortijdig barsten. Daarom is zonder een beschermend element onmisbaar.

Opgemerkt moet worden dat de deuren van woongebouwen warmte moeten besparen, wat bijvoorbeeld niet zo belangrijk is voor modellen die op openbare plaatsen worden gebruikt.

Voor scholen, ziekenhuizen, bibliotheken, sportcentra en andere gemeentelijke voorzieningen is het beter om scharnierende deuren te gebruiken die van plastic zijn gemaakt. Ten eerste zijn dergelijke modellen goedkoper, gemakkelijker te installeren en hebben een lange levensduur, en ten tweede houden ze de warmte goed vast, wat vooral belangrijk is voor gebouwen waar kinderen zich elke dag bevinden.

Voor gespecialiseerde bedrijven, waarvoor een gevaarlijke kans op brand bestaat, is het noodzakelijk om een ​​branddeur te gebruiken die het vuur enige tijd kan houden.

Gebouwen waarin grote hoeveelheden verschillende soorten waardevolle spullen zijn opgeslagen, moeten worden uitgerust met duurzame antischok en nog betere, kogelvrije modellen van deuropeningen. Dit soort structuren is vooral relevant voor banken, gevangenissen en politiebureaus.

Tot slot, in welke kamer de deur wordt geïnstalleerd, moet u altijd letten op het niveau van zijn weerstand tegen hacking. Uiteindelijk beschermt de voordeur ons huis en creëert een gevoel van veiligheid en rust, en dit is het belangrijkste.

installatie

Gewoonlijk vindt de beglazing van de deuren plaats in de assemblagefase van de deurstructuur in de fabriek, dus vaker worden ze kant-en-klaar en volledig uitgerust gekocht: met bril, fittingen, sloten, op de zijkanten gemonteerde bevestigingsmiddelen, scharnieren en het hoofdframe.

Echter, al in de kamer zelf is het vaak nodig om de structuur met uw eigen handen te installeren, en als er ook glazen inserts in zitten, is het installatieproces soms gecompliceerd. Natuurlijk, als je nog nooit de installatie van deuren hebt gedaan en niet eens weet waar je met dit proces moet beginnen, dan is het beter om een ​​getrainde meester te vertrouwen die over de nodige installatievaardigheden beschikt.

Maar als u nog steeds deze moeilijke stap van zelfassemblage durft te zetten, moet u een aantal hulpmiddelen aanschaffen en pas daarna naar de installatie gaan.

Allereerst moet u met behulp van hulphouders het deurkozijn repareren, dat de basis zal vormen voor het toekomstige ontwerp.Als de glazen inzetstukken niet vooraf in het frame zijn geïnstalleerd, moet beglazing worden uitgevoerd. Om dit te doen, moet u de glasinzetstukken in de groeven van het deurkozijn plaatsen, ze stevig met afdichtmiddel bevestigen en wachten tot deze opdroogt.

Als het ontwerp de aanwezigheid van een gesmeed element aanneemt, moet het onmiddellijk na het werken met kit worden hersteld. Het geeft het glas extra bescherming en ondersteuning terwijl het afdichtmateriaal hard wordt. In hetzelfde stadium moet u kleine accessoires zoals deurgrepen en sloten installeren.

Wanneer alle bovenstaande voorbereidingen zijn getroffen, kunt u de deur veilig in de opening vastzetten met behulp van scharnieren en scharnieren.

Ten slotte zal de laatste fase van de installatie zijn om de deur te controleren: je moet hem meerdere keren openen en sluiten, ervoor zorgen dat alles zonder onderbrekingen werkt en kraakt, en dat de deur soepel loopt. Als alles goed is, is de deur correct geïnstalleerd.

Ontwerpopties

Tegenwoordig zijn er een groot aantal fabrikanten van deurontwerpen en des te meer fabrikanten - de meer ongebruikelijke ontwerpopties. U kunt pompeuze tweedeursmodellen van mahonie en minimalistische metalen deursets vinden zonder onnodige details.Zowel die als anderen kunnen er erg stijlvol uitzien.

Volledig zwarte houten deuren kunnen een zeer interessant contrast creëren in combinatie met witgekalkte muren. Dit model zal de gang niet somber maken en zal een goede lichtpunt zijn.

Wees niet bang voor het gebruik van ongebruikelijke mechanismen, ze vormen een goede aanvulling op de ruimte in moderne stijlen.

Klassieke interieurs laten het gebruik toe van modellen met gesofisticeerde glazen inzetstukken, die zowel mat als helder glas omvatten.

De ontwerpen zijn gemaakt van licht hout met geometrisch correcte inzetstukken.

De plastic deuren met een ongewone vorm kunnen er modern en thuis zijn.

Modellen met brede glazen inzetstukken passen perfect in een minimalistisch ontwerp.

Meer informatie over hoe je de voordeur kiest met een glazen pakket, zul je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer