Regels voor het berekenen van het houtverbruik van het huis

Het gebruik van hout als bouwmateriaal voor het huis heeft veel positieve dingen. Dit product is milieuvriendelijk, betaalbaar en daarom het meest populair. Alleen is het de moeite waard om te overwegen dat de bouw van een houten huis voorbereiding vooraf en een zorgvuldig berekende schatting vereist. Een goed doordacht plan biedt u immers de mogelijkheid om de kosten gelijkmatig te verdelen en onnodige kosten te voorkomen.

Speciale functies

Wanneer u een hout als bouwmateriaal kiest, moet u bedenken dat het verschillende soorten heeft, die elk hun eigen onderscheidende eigenschappen hebben. De boom van 140x140 mm wordt als de meest acceptabele beschouwd. En ook hout kan van natuurlijk vocht zijn, geprofileerd en gelijmd.De eerste optie is de meest voorkomende omdat de kosten ervan aanzienlijk lager zijn dan de rest. Het is vrij duurzaam en heeft een mooie uitstraling zonder extra afwerking.

Het geprofileerde houtsoort is meer hermetisch. Een huis van dergelijk materiaal hoeft niet extra te worden verwarmd, omdat het tijdens de installatie nogal strak is bevestigd. Krimp is ongeveer 5%. De vermindering kan worden bereikt als gevolg van horizontaal intern zaaghout. De uiteindelijke bevestiging van de staven tussen elkaar wordt verzekerd door het systeem van verbinding van de doorn-groefkronen.

Veel eigenaren van houten huizen begrijpen hoe belangrijk deze parameter is. De hoeveelheid krimp is afhankelijk van vele indicatoren: de tijd van houtsnijden, klimaat, bouwtijd en legtechnologie. In geschaafde en tegenoverliggende houtblokken bedraagt ​​de krimp meer dan 10%. Daarom heeft hout in dit geval zijn positieve kanten.

De gelijmde look is vrij duur, vanwege het feit dat er bijna geen krimp is. Met dit voordeel kunt u het gebouw onmiddellijk na de bouw gaan gebruiken.

Wanneer het huis is voltooid vanuit een blokhut, moet je het wat tijd geven om te gaan staan.Voer niet onmiddellijk openingen uit voor toekomstige ramen en deuren. Het is noodzakelijk om te wachten op krimp. Pas nadat de doos heeft gestaan, is het mogelijk om openingen door de kroon te snijden. Voor zelfs krimp worden de wanden geassembleerd op houten deuvelpennen die horizontale torsie van de balk voorkomen. En ook "winter" hout is meer geschikt voor het bouwen van een huis, omdat het droger is. Dientengevolge wordt de krimp beïnvloed door de tijdfactor toen de boom werd gekapt.

Zoals eerder vermeld, gelijmd en droog geschaafd hout heeft na de bouw geen "rust" nodig. Het percentage krimp in dergelijke soorten is ofwel onbeduidend of helemaal niet. Alleen hier en de kosten van een dergelijk hout overschrijden 20-60% van de geprofileerde versie. Als er echter gaten in de wanden tussen de voegen verschijnen, moeten deze plaatsen worden gegraven, bijvoorbeeld met mos- of jutevilt.

Maak je geen zorgen. Het verschijnen van scheuren is een normaal en natuurlijk proces dat moet worden overwogen bij het bouwen van een huis en het kiezen van een bepaald type hout ervoor.

Kubus van 100 vierkante meter of 120 vierkante meter. m kan onafhankelijk worden berekend, gezien de aanbevelingen van deskundigen.Er zou een formule moeten zijn voor het berekenen van kubussen, om het gewicht van het materiaal te kennen en hoeveel de balk nodig heeft om een ​​huis te bouwen, bijvoorbeeld met een doorsnede van 200x200 mm.

projecten

Door een project van het toekomstige huis op te stellen, weet u precies hoe het huis eruit zal zien, welk materiaal en waar het zal worden gebruikt en, nog belangrijker, hoe de kostenramingen zullen worden gemaakt. Voorafgaande voorbereiding bespaart niet alleen het budget, maar ook de tijd besteed aan de bouw. Het project moet rekening houden met de grootte van het huis, het aantal kamers en hun oppervlakte, het aantal verdiepingen, de aanwezigheid van extra gebouwen naast de hoofdbehuizing. En u moet ook de locatie van de raam- en deuropeningen opgeven.

Om de grootte te berekenen, onthoud dat de lengte van de straal 6 meter is. Als de muur van het huis dit aantal overschrijdt, moet je de balken verbinden.

Al deze problemen kunnen het hele bouwproces stoppen. daarom Als u niet zeker weet of u al het werk zelf volledig kunt verwerken, neem dan contact op met een specialist. In dit geval moet u weliswaar te veel betalen, maar de kosten zijn gerechtvaardigd.

Voordat u de fundering gaat bouwen, moet u een sleuf van 70 cm diep graven, en de breedte is afhankelijk van het aantal verdiepingen.Standaardwaarden zijn 40-50 cm.

Vervolgens moet je een mengsel van grind en zand maken, dat in sleuven wordt geplaatst. Na het voltooien van al deze punten, is bekisting geïnstalleerd in 1 meter. Alleen dan kunt u beton gieten, waarvan de verhoudingen van de componenten door persoonlijke voorkeur worden bepaald. Een meer vloeibare massa is alleen geschikt als er geen sleuven in de bekisting zijn.

De constructie van de muren is het leggen van tralies in rijen. Het eerste harnas moet zorgvuldig worden behandeld met een antisepticum.

Alle kronen worden om de 1,5 m vastgezet met speciale spijkers van 6x200 mm of anders worden ze pinnen genoemd, om te voorkomen dat de staven horizontaal gaan draaien wanneer de boom droogt. Daardoor kan de krimp van de wanden worden verminderd. Lokaliseer deuvels moeten worden verspringend en snijd in de hoeken van een verticaal monster.

Het dak bestaat meestal uit een ondersteunende structuur en het dak van metaal. Voor het versterken van gebruik krat. Tijdens de constructie van het dak, is de eerste stap om een ​​bovenste kroonband te maken met een staaf met een doorsnede van 5x15 cm, vervolgens kunt u trusspoten installeren van 100x40 mm planken met een tussenafstand van ongeveer een meter. Voor de fronten worden platen gebruikt met een doorsnede van 25x150 mm, waarna de installatie van de lat begint.

Als het dak is gemaakt van zacht materiaal, moet u het in twee lagen afdekken om het huis beter tegen vocht te beschermen. Als het project voorziet in een zolder die zal worden gebruikt als een woning, dan moet u thermische isolatie aanschaffen en deze installeren voor de definitieve installatie van het dak.

House of Bars heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken. Dit is van toepassing op het type boom, rekening houdend met de grootte en kenmerken. Daarom moet de voorbereiding en het schrijven van het project worden benaderd, waarbij alle nuances bekend zijn, zodat er in de beginfase van de bouw geen moeilijkheden zouden zijn. Een frame, twee verdiepingen tellend huis met een zolder kan 8x8, 9x9, 9x7, 10x10, 6x9 of 9 per 10 m zijn.

Hoe te berekenen?

Een huis bouwen is een nogal gecompliceerd proces, maar de moeite waard. Het resultaat is immers hun eigen woonwijk in de voorsteden, die zich in de buurt van het bos of meer bevindt. Hierdoor kan het ten minste meerdere keren per jaar in de frisse lucht leven of zelfs naar een permanente verblijfplaats verhuizen. Het klinkt zelfs geweldig om geïnspireerd te zijn om je huis te bouwen. Pas nu maken velen dezelfde fout tijdens de constructie van de behuizing, wat kan leiden tot bevriezing van het hele proces.

Verkeerde berekeningen - dit is de belangrijkste vijand in de constructie. Elk extra cijfer in projecttekeningen of -schattingen kan ernstige gevolgen hebben. Daarom is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de juiste berekening van alle maten en de benodigde hoeveelheid bouwmaterialen. Alle metingen zijn in de regel afhankelijk van de volgende factoren:

 • het gebruikte type hout;
 • aantal staven;
 • het aantal staven in 1 kubieke meter;
 • welk project wordt thuis gebruikt.

Om de hoeveelheid hout in 1 kubieke meter te berekenen, wordt de eenvoudigste manier van tellen gebruikt. Bereken hiervoor de omtrek van het huis, vermenigvuldigd met de hoogte. Vervolgens wordt het resultaat vermenigvuldigd met de dikte van het materiaal. Het totaal is het bedrag dat u moet kopen. Alleen is het de moeite waard om te overwegen dat het inkorten van deur- en raamopeningen de hoeveelheid hout aanzienlijk zal verminderen. Daarom is de totale behoefte om 20% toe te voegen. Hiermee kunt u het eindresultaat krijgen. Voor binnenmuren zal de berekeningsmethode hetzelfde zijn.

De eerste kroon is veel dikker dan de anderen. Voor hem worden de berekeningen afzonderlijk gemaakt.

Na het ontvangen van gegevens over het aantal benodigde hout per kubieke meter, kunt u zien hoeveel stuks u moet kopen. Het is niet nodig om het volume van het product direct in de winkel te berekenen met een meetlint.De dikte en hoogte van elke balk kan variëren, dus u moet van tevoren bepalen welke maat nodig is. De dikte kan variëren binnen een bepaald bereik, namelijk:

 • 100x100 mm;
 • 100x150 mm;
 • 150 x 150 mm;
 • 150x200 mm;
 • 200x200 mm.

De hoogte is afhankelijk van de tussenliggende naden. Hoe minder, hoe sneller de constructie. Wat de breedte betreft, is deze indicator belangrijker. Vooral bij het bouwen van een huis voor permanente bewoning, waarvoor een 200 mm dik hout geschikt zal zijn. Producten van verschillende dikten en breedten verschillen van elkaar en het is buitengewoon onbezonnen om staven van ongelijke grootte te verkrijgen. Het bestuderen van alle nuances is uiterst belangrijk. Daardoor is het mogelijk om geld te besparen en niet het slachtoffer te worden van een oneerlijke verkoper van hout.

Alle berekeningen moeten worden gemaakt in de fase van projectontwikkeling. Bestudeert de voorbereide tekeningen, het zal bekend zijn hoeveel en welk materiaal nodig is. Als u zich incompetent voelt in deze kwestie, dan moet u contact opnemen met de bouwbedrijven of de informatie op gespecialiseerde sites lezen. Op het internet vindt u ook kant-en-klare projecten met alle maten en hoeveelheden van de benodigde materialen.

In de volgende video leert u meer over het berekenen van de hoeveelheid hout voor het bouwen van een huis.

tips

Iedereen wil iets met zijn eigen handen doen.Zulk werk levert meer plezier op. En om zelf een huis te bouwen is echt een geweldige prestatie en het resultaat van het enorme werk dat gedaan is. Hout is een zeer goed bouwmateriaal. Het is goed voor de gezondheid en absoluut veilig. Hout, in tegenstelling tot andere materialen, bevat geen schadelijke onzuiverheden en heeft een positief effect op het menselijk welzijn. Het kan bijvoorbeeld een optimale vochtigheidsgraad in een ruimte handhaven.

Neem voor de vervaardiging van hout een hele boom en knip rechthoekige balken uit.

Coniferen zijn het meest geschikt als het sterkste en meest duurzame materiaal. Bovendien voorkomt de hars dat het product zeer goed rot.

Maar zelfs een dergelijk hoogwaardig en natuurlijk materiaal heeft zijn nadelen. Het vereist een constante impregnering en beschermt het hout tegen het proces van verval. Het volgende minpuntje is de hoge kostprijs, vooral voor gelamineerd hout. Als het materiaal niet goed wordt gedroogd, zal de kwaliteit ervan aanzienlijk verslechteren.

Met voor- en nadelen kunt u de keuze van bouwmateriaal uit hout op competente wijze benaderen, alle nuances berekenen en volledig voorbereid zijn voor de start van de bouw.Hiertoe kunt u de informatie van internet gebruiken en alle berekeningen uitvoeren in een online calculator. Op een speciale online berekeningssite moet u alle cijfers invoeren en op een paar knoppen klikken. De rekenmachine berekent op basis van de ingevoerde parameters de hoeveelheid hout die nodig is voor het bouwen van een huis.

En het is ook de moeite waard om een ​​paar tips te volgen over het kiezen van de juiste maat hout, zoals:

 • 100x100 mm meestal gebruikt voor de bouw van een kleine kamer als een bad of een zomerhuis;
 • 150 x 150 mm geschikter voor een volwaardig appartementencomplex;
 • 200x200 mm geschikt voor het bouwen van grote huisjes.

Aan de aanbevelingen kunnen een paar items worden toegeschreven. Indien nodig kunt u de gewenste maat hout bij de verkoper bestellen. Het verlijmde hout is duurzamer, wat de te hoge kosten rechtvaardigt. Massief hout is bijna twee keer goedkoper. Dit komt omdat het hele productieproces eenvoudiger is.

   Geprofileerd hout behoudt alle nuttige eigenschappen en is in de eerste plaats wat betreft de milieuvriendelijkheid van andere soorten producten. Bij het bouwen van een houten huis, niet bedoeld voor permanente bewoning, doet een dergelijke parameter als de dikte er niet toe.Voor het hele jaar door huisvesting vereisen extra verwarmende muren. De laatste aanbeveling is dat je geen kant-en-klare projecten moet kopen.

   Op internet kun je oplichters gebruiken die hun waren weten te verkopen. Dit geldt vooral voor de bouwsector. Funers verdienen goed op het analfabetisme van mensen. U moet alleen live reviews en vertrouwde sites vertrouwen.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer